sizden gelen fikirlere ihtiyacım var.. lütfen yalnız bırakmayın.

rpnzl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
35
0
286
41
Antalya
Kısaca anlatmak istiyorum. 8 yıllık evliyim ve aşırı bunalmış durumdayım. maddi sıkıntılar, eşimin ilgisizliği,
umursamazlığı birçok şeyi bitirdi içimde. bir oğlum var 7 yaşında. 6 senedir çalışıyorum. hem ev hem çocuk hem iş
hepsini bir arada götürmek zor ve yorucu. ve eşinde bu duruma anlayış göstermiyorsa evdede herşey kusursuz olsun
istiyorsa daha çekilmez oluyor hayat. resmen köle gibi. arkadaş çevren kalmıyor bir kere vakit yokki çıkıp eğlenmeye
kafa dağıtmaya. son iki aydır iice kopmuş durumdayım ondan. yeni bir hayat kurmak istiyorum. yüzüne karşı net bir şekilde boşanmak istiyorumda diyemiyorum erkek ya kaba kuvvet durumu var korkuyorum ne olur diye. antalyadayım ben. bu şehirdende sıkıldım. boşansam oğlumu alabilirmiyim yanıma. kesin vermek istemeyecek. boşansak ne şekilde olacak bilmiyorum haberlerde çıkan cinayetler korkutuyor :1: bilemiyorum. üzerime çekilmiş krediler var. çalışıp kendimi idare ederimde birazda bu maddi durum esir alıyor zaten. ne yapıcam bilmiyorum kafam çok karışık. aşk bitti sevgi saygı yok. cinsellik yok. o seviyor gibi ama seven adam böyle davranmaz eşine. herşeyi bitirdi içimde. istanbulda yaşamak kolay değil biliyorum ama tek yaşamak istediğim yer orası. köklü bir değişim yani istediğim birazda cesarete ihtiyacım var. ailem ayrı zaten pek görüşmüyorum onlarla. siz ne yapardınız bu durumda :44: yani herşeyi geride bırakıp gitmek yeni bir hayat kurmak mantıksızcamı? bu dünyaya kaç kere gelicezki? evlenmek çokta iyi birşey değil. bir kadın ne olursa olsun kendi ayakları üzerinde durup kendi hayatını kurmalı. çünkü bu erkekler hiç birşeyin değerini bilmiyor zamanla tüketiyorlar bizleri....

kabalık yapmam istemem; ama şey hissettim
sanki gönlünüzde başka birine yer açmışsınız?

kabalık yapmam istemem; ama şey hissettim
sanki gönlünüzde başka birine yer açmışsınız?

:) yok değil.. sadece evli olmak yordu diyelim. tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum çünkü.
bekarlık sultanlıktır durumu yani :21: ve boşanma sürecindeki korkular malesef.

öncelikle eşinizle oturup bu sıkıntılarınızı paylaşın (belki paylaştınız bile bilmiyorum) yani birden çıkıp ben boşanmak istiyorum deyince şaşırmasın diye öyle dedim. sonra istanbulda tek başına yaşamak zor. ben bekarım ama ben bile zorlanıyorum. ha yapamaz mıyım diyorsan yaparsın hiç merak etme. küçük bir ev tutup oğlunla yaşar gidersin. ama zorlanırsın. istedikten sonra herkes herşeyi yapar diye düşünüyorum.

hakkında hayırlısı olsun..

öncelikle eşinizle oturup bu sıkıntılarınızı paylaşın (belki paylaştınız bile bilmiyorum) yani birden çıkıp ben boşanmak istiyorum deyince şaşırmasın diye öyle dedim. sonra istanbulda tek başına yaşamak zor. ben bekarım ama ben bile zorlanıyorum. ha yapamaz mıyım diyorsan yaparsın hiç merak etme. küçük bir ev tutup oğlunla yaşar gidersin. ama zorlanırsın. istedikten sonra herkes herşeyi yapar diye düşünüyorum.

hakkında hayırlısı olsun..

evet konuştum tam net olmasada. böyle yürütemeyeceğimi falan. oda aynı fikirdede boşanmaya pek yanaşacak gibi değil. yalnız yaşamanın zor yanları nedir peki? :ssz: beni neler beklerki öyle bir durumda

radikal kararlar verme aşamasındasınız gördüğüm kadarıyla...
hem boşanmak istiyosunuz hemde şehir değiştirip yeni bir hayata başlamak istiyosunuz..kolay olmayacak şüphesiz...
ama eğer böyle mutlu olacağınızı düşünüyosanız,karar sizin tabiki..
ama oğlunuzunuda düünmek zorundasınız..o nasıl etkilenecek bu durumdan..hem babadan ayrılıcak hemde yeni bi çevre ortam...
onuda buna hazırlayın derim...
eşinizden neden çekiniyosunuz bunları konuşmaya?daha önce şiddet mi uyguladı ki?
ben sanki birada şey sezdim:artık sizin evliliğiniz monotonlaşmş vede siz bariz bi sebeb olmadıı halde ayrımak istiyosunuz..nasıl olsa çalışıysunuzda maddi özgürlükde var yani....yanlışsam düzeltin..

:) yok değil.. sadece evli olmak yordu diyelim. tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum çünkü.
bekarlık sultanlıktır durumu yani :21: ve boşanma sürecindeki korkular malesef.

2.evliliğimi yaptım valla bekarlık nereye sultanlık yahu :D :)
banada macera arıyorsunuz gıbı geldı

bu kaçış olur.iletişimi kuramamanızın kaçışı..bence aile terapistine gidin.sizin söyleyemediklerinize tercüman olur..

evet konuştum tam net olmasada. böyle yürütemeyeceğimi falan. oda aynı fikirdede boşanmaya pek yanaşacak gibi değil. yalnız yaşamanın zor yanları nedir peki? :ssz: beni neler beklerki öyle bir durumda

maddi manevi bütün sorumluluk siz de oluyor. istanbulun gürültüsü stresi trafiği ayrı dert. ha durumu iyi olan biriyseniz istanbul çok güzeldir. ama diğer türlü, çok da lazım değil istanbul. ne biliim böyle söylemekle de olmuyor gerçi. yaşayıp görmek lazım.

duzeltmeye calısanız olmuyormu konusamıyormuusnz . çocuk var ve onu tek buyutmek ergenlıkte cok zor olur emınım terkedılmıslık sevgıızlık duygusu yalnızlık kardessızlık babasızlık ailemlede pek gorusmuyorum demısın bosanna ve cocuklu cıftlerde roller ıyı ustlenılırse saglıklı cocuklar buyutulur. annene bbanne hala dayı gereklı yoksunlugu hıssettırmezse varlılarıyla cocuk hasarsız buyuyebılır. onlarda yok anladıgm kadarıyla ilerde oğlundan cok cekersın . bır öğrencım vardı ve annesını saymıyordu bıle . anlatıklarınzher evlılıkte zamn zamn yasanıyor ama asıyoruz bız eşimle sızde konuusn . ha eger baska faktorler varsa hayatlarınzda onu bılemem . ama ilerisini dusunmelısın. sonucta sıddet- aile faktoru degıl sadece evlılıkten sıkılıdıgınz ıcın bosanmak ıstıyorsunz .

ben cok karsıyım son yıllarda bıze heryerde empoze edılen HAYAT BENIM AHAYATIM HAYATA BIR DAHAMI GELECEM mantıgı cok yannlış.

sıız kastetmıyorum ama varya dızılerde hayat benım hayatım baskasına asık oldum kocamı bırakırım. hayata bır dahamı gelıcem demıısnz . bırdaha gelmıycez ama bu mantık herseyde özguruz anlamı tasımasın. annesınz ne yazıkkı bır cocuk var duzgun yetıstırılmesı gereken. inanın ayrılınca ılerde cocuk anlayacak neden ayrıldıgınnızı ve oda bıdahamı gelcem bu dunyaya deyıp yapmdıgı bırakmaz sıze.

ha sıddet aldatma aşılamayacak psıkoljık sorunları varsa kocanıızn onlar ayrı tabıkı

öncelikle çalışan çocuk sahibi olan her kadın aynı durumda.eşlerin anlayış durumu değişebilir tabi.
ama şahsi fikrimce ben de çalışıyorum ve en güzel vakit evimde çocuğumla ve eşimle geçirdiğim zamanlar. yani dışarda eğlenme gezme tozla hiç gözüm yok. zaten gün boyu dışardayız, evde geçen zaman toplasan uyanık halde 5 saat olmaz bu zamanı da çocuğumdan çalıp dışarda arkadaşlarımla geçirmek bencillik gibi geliyor bana. zaten herkes evli çevrende onlar da aynı düşünüyor. hayat o kadar yoğun ki..
ikinci olarak somut bir problem belirtilmemiş. ben de şahsen anlam veremedim tam olarak yeni bir hayat için sebeplerinize. kuracağın yeni hayatta eşinle birlikte karar alırsan hepiniz için yenilik olur. ama kendi başına kuracağın yeni hayat sadece senin için yeni olur çocuğun neler hissedecek bu durumda?

Kısaca anlatmak istiyorum. 8 yıllık evliyim ve aşırı bunalmış durumdayım. maddi sıkıntılar, eşimin ilgisizliği,
umursamazlığı birçok şeyi bitirdi içimde. bir oğlum var 7 yaşında. 6 senedir çalışıyorum. hem ev hem çocuk hem iş
hepsini bir arada götürmek zor ve yorucu. ve eşinde bu duruma anlayış göstermiyorsa evdede herşey kusursuz olsun
istiyorsa daha çekilmez oluyor hayat. resmen köle gibi. arkadaş çevren kalmıyor bir kere vakit yokki çıkıp eğlenmeye
kafa dağıtmaya. son iki aydır iice kopmuş durumdayım ondan. yeni bir hayat kurmak istiyorum. yüzüne karşı net bir şekilde boşanmak istiyorumda diyemiyorum erkek ya kaba kuvvet durumu var korkuyorum ne olur diye. antalyadayım ben. bu şehirdende sıkıldım. boşansam oğlumu alabilirmiyim yanıma. kesin vermek istemeyecek. boşansak ne şekilde olacak bilmiyorum haberlerde çıkan cinayetler korkutuyor :1: bilemiyorum. üzerime çekilmiş krediler var. çalışıp kendimi idare ederimde birazda bu maddi durum esir alıyor zaten. ne yapıcam bilmiyorum kafam çok karışık. aşk bitti sevgi saygı yok. cinsellik yok. o seviyor gibi ama seven adam böyle davranmaz eşine. herşeyi bitirdi içimde. istanbulda yaşamak kolay değil biliyorum ama tek yaşamak istediğim yer orası. köklü bir değişim yani istediğim birazda cesarete ihtiyacım var. ailem ayrı zaten pek görüşmüyorum onlarla. siz ne yapardınız bu durumda :44: yani herşeyi geride bırakıp gitmek yeni bir hayat kurmak mantıksızcamı? bu dünyaya kaç kere gelicezki? evlenmek çokta iyi birşey değil. bir kadın ne olursa olsun kendi ayakları üzerinde durup kendi hayatını kurmalı. çünkü bu erkekler hiç birşeyin değerini bilmiyor zamanla tüketiyorlar bizleri....
ben mucadele ederdim benı yanlış anlamanızı ıstemem ama ortada cok cok abartılacak bı durum yok aldatılma olsa tamam derdim.ama eskinin kadınlarına bakıyorumda hakıkaten cok emek vermişler.oyle esım benle ılgılenmıyo ben bosancam deselerdi eminim simdi bi çoğumuzun anne babası ayrı olurdu.bence ilişkinize yeni şeyler katmmak sizin elinizde.çocuğunuzunda psikolojisini dusunerek atın adımlarınızı.hiç evlenmedim.nacızane fikrim

bu arada mesajlarınızın tümünü okumamıştım ama gördüm ki siz ciddiyetsiz biirine benzıyosunuz hakıkaten macera arıyosunuz

Son düzenleme:
radikal kararlar verme aşamasındasınız gördüğüm kadarıyla...
hem boşanmak istiyosunuz hemde şehir değiştirip yeni bir hayata başlamak istiyosunuz..kolay olmayacak şüphesiz...
ama eğer böyle mutlu olacağınızı düşünüyosanız,karar sizin tabiki..
ama oğlunuzunuda düünmek zorundasınız..o nasıl etkilenecek bu durumdan..hem babadan ayrılıcak hemde yeni bi çevre ortam...
onuda buna hazırlayın derim...
eşinizden neden çekiniyosunuz bunları konuşmaya?daha önce şiddet mi uyguladı ki?
ben sanki birada şey sezdim:artık sizin evliliğiniz monotonlaşmş vede siz bariz bi sebeb olmadıı halde ayrımak istiyosunuz..nasıl olsa çalışıysunuzda maddi özgürlükde var yani....yanlışsam düzeltin..

sinirli bir yapısı var ama öyle dayak falan yemedim sadece bi kaç kez öyle bacağıma vurmuştur tekme şeklinde :43: ve evet herşey çok monoton bir halde. çok kez konuştum yorulduğumu sıkıldığımı.. o hep öyle dinledi bunun için bir şey yapmadı bile. her akşam eve geldiğimizde hep ben ilgilendim senelerce günün nasıl geçti vs.... diye. konuşmaya çalıştım. hakettiğim değeri alamadım diyelim. beni sevip sevmediğine net değilim. ama ben çalışıp para kazanan borçları ödeyen atm gibi, evde yemek temizlik yapan hizmetçi gibi, çocuğuyla ilgilenen dadı gibiyim. son zamanlarda biraz baş kaldırış durumuna geçtim sanırım şaşırıyor bu duruma alıştı tabii herşey rutin gidecek sanıyordu. ama evlilik herşeyi öldürüyor eskisi gibi değil evlilikler. herkes artık kolay boşanıyor gözüyle bakılıyor. aslında şöyle bir fark var arada geçmiş zamanla şimdiki zaman arasında, kadınlarda çalışıyor artık ve erkekler bu durumdan pek memnun hayat müşterek evet ama buna bağlı olarak kadında özgür olmalı ozaman. köle gözüyle görülmemeli. çocuğum herşeyim tek dalım. ama sorunlu bir ortamda çok sağlıklı değil onun için biliyorum. ortada kalmış durumdayım resmen :50:

ben mucadele ederdim benı yanlış anlamanızı ıstemem ama ortada cok cok abartılacak bı durum yok aldatılma olsa tamam derdim.ama eskinin kadınlarına bakıyorumda hakıkaten cok emek vermişler.oyle esım benle ılgılenmıyo ben bosancam deselerdi eminim simdi bi çoğumuzun anne babası ayrı olurdu.bence ilişkinize yeni şeyler katmmak sizin elinizde.çocuğunuzunda psikolojisini dusunerek atın adımlarınızı.hiç evlenmedim.nacızane fikrim

bu arada mesajlarınızın tümünü okumamıştım ama gördüm ki siz ciddiyetsiz biirine benzıyosunuz hakıkaten macera arıyosunuz

ben sadece fikir istedim "ciddiyetsiz" diye bir yakıştırma değil. saygıyı bozmayalım..

yeni üyelik ben de fake diye düşünüyorum konu için. insanlar evliliklerini ne sorunlar arasında kurtarmaya çalışıp nelere göğüs geriyorlar; sen can sıkıntısından yeni bir hayat için boşanmak istiyorsun. nedenleri de yok tam olarak. yani bana inandırıcı gelmedi konu uslup da etkili bu düşüncemde.

isiniz zor cunku bi isteksizlik var sanki sizde...istek olmadanda hic birsey olmaz maalesef.

yeni üyelik değil bu durum fake de değil. ama kolay geliyor böyle eleştiriler. pişman oldum zaten paylaştığıma. buyrun istediğiniz kadar hakaret edin eleştirin ozaman. kadın kadına dertleşmek mümkün değil zaten bunu birkez daha anlamış oldum..

ben sadece fikir istedim "ciddiyetsiz" diye bir yakıştırma değil. saygıyı bozmayalım..
siz kendi hayatınızı ciddiye almıyosunuz ben mi alıcam

yeni üyelik ben de fake diye düşünüyorum konu için. insanlar evliliklerini ne sorunlar arasında kurtarmaya çalışıp nelere göğüs geriyorlar; sen can sıkıntısından yeni bir hayat için boşanmak istiyorsun. nedenleri de yok tam olarak. yani bana inandırıcı gelmedi konu uslup da etkili bu düşüncemde.
seninle aynı fikirdeyim ..

eşinizi en iyi siz tanırsınız eğer boşanmak istediğinizi beyan ederseniz kaba kuvvete başvuracak bir tipse o zaman başka yolla halletmeye çalışın. bir kere kopan ip eski halini almaz düğümü kalır soğukluk girdiyse ve siz boşanmayı bile düşünür hale geldiyseniz demekki bişeyler bitmiş. Allah yardımcınız olsun

ben basit bir sorun olarak gormedim acikcasi...evliliginde ve evinin icinde huzuru yokmus anladigim kadariyla ve hic istegi kalmamis...yani 1 evin icinde yabanci gibi yasamak cok kotudur eminim...

ama dediginiz gibi eskiler nelere dayanmis, kaldiki gunumuzdede neler var neler...caniyla ugrasanlar, tehdit edilenler...aldatilanlar...sanirim sabrimiz azaldi bizlerin.

Back
X