Size bir şey danışmak istiyorum

Maalesef erkekler böyle siz çizginizden taşarsanız onlar karalar atar o çizgiyi, bu yüzden o bunu tamamen kabullenene kadar çizginizden taşmamalısınız. O eşim birine laf eder üçüne gelir mantığından çıkmalı :)
Yok sanırım ben tavrıma devam etmeliyim . Anlayana kadar vuracağım . Geçen kandilde annemi arayalım dedi tamam Hayatım dedim ben abimi arıyordum o esnada kalkmış annesini yatak odasında tek başına aramış . Eee dedim anneni arayacaktık sen abini arayınca ben annemi aradım .. he tek yani tamam bundan sonra teketek araşırız . Sonra ben kayınvalideyi aradım kapattım ama o benim annemi aramayı unutmuş sordum unuttum dedi neyse teketek ararsın dedim

Öyle de yaptım gitmedim ama yine de değişmiyor . Huy sanırım bu onda ki ya dedim yapmayalım demiyorum ama nezaketen bi sor tamam haklısın özür dilerim ama yok ..
Nasil olsa kabul edeceksiniz gereksiz yere niye sorayım evin reisi ben değil miyim kafasında birisi gibi duruyor.

Yanlış anlamayın ama bu konuda böyle olan adam evde de yemeği sizden bekleyen, otorite figurunun kendisi olduğunu düşünen biri izlenimi verdi. Eğer öyleyse zaten konuya bakış açınız kökten farklı demektir.

Bu nedenle böyle birine nezaketen sor demeniz doğru olmaz. Bile isteye bana sormadın paramız yok katilamiycaz kusura bakma ya da bana sormayın benim planim farklıydı gidemeyiz gibi kesin sonuçlar yaratan cümleler söylemelisiniz blorf gibi durmamali şu anda yaptığınız gibi. Gerçek manada sorması gerektiğini anlamalı.

Yok sanırım ben tavrıma devam etmeliyim . Anlayana kadar vuracağım . Geçen kandilde annemi arayalım dedi tamam Hayatım dedim ben abimi arıyordum o esnada kalkmış annesini yatak odasında tek başına aramış . Eee dedim anneni arayacaktık sen abini arayınca ben annemi aradım .. he tek yani tamam bundan sonra teketek araşırız . Sonra ben kayınvalideyi aradım kapattım ama o benim annemi aramayı unutmuş sordum unuttum dedi neyse teketek ararsın dedim
Evet siz tavrınıza devam edin çizginizi bozmayın ama bunu tartışarak kavga ederek yapmayın, ters teper :)

Çok severim iş arkadaşı ve eşi . İyi insanlar ailecek görüşürüz her zaman gelip gideriz . Zaten sevmediğim insanlarla yapmaz planlarını gitmeyeceğimi biliyor . Hatır için pek bazı şeyleri yapan biri değilim .
Tek sorun sormadan plan yapması.
Yoksa sizin görüşmek istemediğiniz kişileri bilerek onlarla plan bile yapmayacak olması da cok da düşüncesiz olduğunu göstermiyor.
Sizi aslında gayet iyi tanıyor.
Ama bu beklentinizi niye karşılamıyor ilginç yani.
Güzellikle anlatın. Bir de hamilesiniz. Yorgun olabileceğinizi her zaman kabul edemeyeceğinizi.
Sormamasinin sonucunda karşı taraftaki insanlara karşı da mahcup olduğunuzu falan işte.
Anlar diye umuyorum.
Ama para konusunda kesin dille uyarın. Benim rizam yok diyerek. Kapatın o konuyu .. Paranız sadece size yetiyorsa başkaları yüzünden zor duruma dusmenize gerek yok

zor geçiniyorken kardeşine telefon parası vs verdirmeyin
ya da inat etti yaptı mı öbür ay siz de kardeşinize bişey yapacağınızı söyleyin she86 she86
size sormadığı hiçbişeye katılmayın bikaç kere değil hep yapın
Yarısını gönderelim dedi ben hepsini göndermedim sadece . Bir daha benim adıma konuşursan hiç bir planımda planında olmam olmazsın dedim kiminle plan yaptı isen onunla takılırsın dedim . Senin kardeşin kira vermiyor , biz hem kiradayız hem bebeğimiz olacak anca yetiyor dedim kardeşin yem atıyor sende düşünmeden sorumsuzca atlıyorsun yeter dedim o kadar gönderemem ne kadar varsa o da varsa dedim

Öyle de yaptım gitmedim ama yine de değişmiyor . Huy sanırım bu onda ki ya dedim yapmayalım demiyorum ama nezaketen bi sor tamam haklısın özür dilerim ama yok ..
Bence sorun burada. Sizin nezaketen sormasını istemeniz yapmayalım demiyorum yapacağız zaten ama banada sor diyince ciddiye almıyor asıl sorunun sizin gerçekten o planlara bazen ayak uyduramayacağınızı anlamaması. Evet nezaketende sormalı ama eşiniz bu sebeple sormayı kabul etmiyor geçerli sebep olması lazım size sorması için yani kahvaltıya gideceğiz diye bir diyalog kurduğunda birileriyle kafasında eşimin bugün evde işi olabilir veya işten yorgun gelmiş ertesi gün uyuyacak olabilir,market alışverişi vs işleri olabilir ona sormalıyım kafasına girmesi lazım. Bunuda siz net tutun sergileyerek yaptırabilirsiniz 3 5 tepkiyle çözemezsiniz.

Tek sorun sormadan plan yapması.
Yoksa sizin görüşmek istemediğiniz kişileri bilerek onlarla plan bile yapmayacak olması da cok da düşüncesiz olduğunu göstermiyor.
Sizi aslında gayet iyi tanıyor.
Ama bu beklentinizi niye karşılamıyor ilginç yani.
Güzellikle anlatın. Bir de hamilesiniz. Yorgun olabileceğinizi her zaman kabul edemeyeceğinizi.
Sormamasinin sonucunda karşı taraftaki insanlara karşı da mahcup olduğunuzu falan işte.
Anlar diye umuyorum.
Ama para konusunda kesin dille uyarın. Benim rizam yok diyerek. Kapatın o konuyu .. Paranız sadece size yetiyorsa başkaları yüzünden zor duruma dusmenize gerek yok
Bir Kaç defa mahçup da oldu çünkü hastaydım hamile olduğumdan dolayı gitmek istemedim. Ayy ayıp olacak dedi dedim bana sormadan yaptın bana daha ayıp , sen git istersen dedim .

Bence sorun burada. Sizin nezaketen sormasını istemeniz yapmayalım demiyorum yapacağız zaten ama banada sor diyince ciddiye almıyor asıl sorunun sizin gerçekten o planlara bazen ayak uyduramayacağınızı anlamaması. Evet nezaketende sormalı ama eşiniz bu sebeple sormayı kabul etmiyor geçerli sebep olması lazım size sorması için yani kahvaltıya gideceğiz diye bir diyalog kurduğunda birileriyle kafasında eşimin bugün evde işi olabilir veya işten yorgun gelmiş ertesi gün uyuyacak olabilir,market alışverişi vs işleri olabilir ona sormalıyım kafasına girmesi lazım. Bunuda siz net tutun sergileyerek yaptırabilirsiniz 3 5 tepkiyle çözemezsiniz.
Sergilemek gitmemek yada yorgun olmak bu demek değil mi ? Tepkisi konuşması hepsi oldu

Bence sorun eşinin plana uymayacağına inanması değil, bu yaptığının saygısızlık olduğunu anlamaması.

Normalde düzelmesi lazım baya zaman geçmiş. Ben kendi hayatımdan örnek vereyim ilk evlendiğimizde ben işteyim eşimle kardeşi plan yapmışlar kaynanamın doğumgününü bizde kutlayacakmışız. Eve geliyorum saat 7 hazırlık yok müsaitmiyim belli değil akşam 5 de öğrendim. Eşime kızmıştım sen bana danıştında mı plan yapıyorsun diye. Madem öyle evi de sen topluyorsun hizmetide sen ediyorsun dedim. Diğer planlarda da katılmadım ya da tepki gösterdim. Zamanla alışmıştı.

Planlara uymayip sende ona emrivaki yaparak ders verebilirsin ancak diye dusunuyorum

Düzelene kadar hiçbir plana gitmeyecek, eve misafir almayacaksınız.

Sizin her şeye ikna olduğunuzu gördüğü için bu kadar rahat hareket ediyor.

Normalde düzelmesi lazım baya zaman geçmiş. Ben kendi hayatımdan örnek vereyim ilk evlendiğimizde ben işteyim eşimle kardeşi plan yapmışlar kaynanamın doğumgününü bizde kutlayacakmışız. Eve geliyorum saat 7 hazırlık yok müsaitmiyim belli değil akşam 5 de öğrendim. Eşime kızmıştım sen bana danıştında mı plan yapıyorsun diye. Madem öyle evi de sen topluyorsun hizmetide sen ediyorsun dedim. Diğer planlarda da katılmadım ya da tepki gösterdim. Zamanla alışmıştı.
Kardeşi ile yaptığı telefon planıydı işte bana sormadan she sana yollar hayır arkadaşım yollayamm olsa da yollamam hem zor durumda değiller en önemlisi sen bana sormadın . Kardeşi sık sık yapar bnu bir keresinde bayramda sanırım bi komşuya gidecekler salondayız abisine söylüyor bir tek abi şuna gidelim mi bende oradayım beni yok sayıyor cvp vermedim eşim sordu gidelim mi Hayatım diye yoo dedim siz gidin Hayatım sana söyledi ya gitmediler sonra .. yani düşüncesizlik başka bir şey değil

Bence sorun eşinin plana uymayacağına inanması değil, bu yaptığının saygısızlık olduğunu anlamaması.
Bu yaptığını saygısızlık olarak görmüyor görseydi kendisine yapılmasındanda rahatsız olur sorun çıkarırdı. Herkesin saygı anlayışı bir değil öyle olsaydı zaten eş dost herkes birbiriyle mükemmel anlaşırdı. Kimisi için evine çat kapı misafir gelmesi saygısızlık değilken rahatsız olmuyorken bir başkası için son derece sorun yaratacak bir durum olur kimi eşler birbirinin telefonunun kurcalanması dert değilken kimisi için özel hayata saygısızlıktır burada da eşe bunun saygısızlıktan ziyade gereklilik olduğunu kabul ettirmesi lazım ben çözüme giden yolu böyle görüyorum başka yollar varsa tabikide denesin.

Bu yaptığını saygısızlık olarak görmüyor görseydi kendisine yapılmasındanda rahatsız olur sorun çıkarırdı. Herkesin saygı anlayışı bir değil öyle olsaydı zaten eş dost herkes birbiriyle mükemmel anlaşırdı. Kimisi için evine çat kapı misafir gelmesi saygısızlık değilken rahatsız olmuyorken bir başkası için son derece sorun yaratacak bir durum olur kimi eşler birbirinin telefonunun kurcalanması dert değilken kimisi için özel hayata saygısızlıktır burada da eşe bunun saygısızlıktan ziyade gereklilik olduğunu kabul ettirmesi lazım ben çözüme giden yolu böyle görüyorum başka yollar varsa tabikide denesin.
Zaten siz veriyorsunuz cevabı ana sorun saygısızlık ve saygı öğrenmeyen biriyle her konuda sorun yaşanır, bu yüzden ana sorunun çözülmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Her ilişkinin dinamiği farklıdır elbette ama doğru tektir birinin özelini karıştırmak fikrini almadan karar vermek vs. saygısızlıktır, kabul eden eder bu davranışın saygılı olması anlamına gelmez.

Sergilemek gitmemek yada yorgun olmak bu demek değil mi ? Tepkisi konuşması hepsi oldu
Evet yani size ben şu planı yaptım diyerek geldiğinde birilerine tamam demeden önce eşimede bir sorayım bakalım işi falan vardır belki haber veririm demeni çok söylemiştim ben bugün yürüyüş yapıcam ben bugün evde temizlik yapıcam ben bugün şu arkadaşıma söz verdim diyerek planlarına dahil olmayacaksınız.Kendisinede haftasonu beraber sinemaya gidelim mi şu arkadaşlarımızıda çağıralım mı diye plan yaparken ne yapması gerektiğini öğreteceksiniz gerekirse bir arkadaşınıza bizi nir yere davet etmek için arar mısın eşim yanımdayken ona nasıl davranması gerektiğini göstermek istiyorum diyip kendinizi aratacaksınız ben bir aliye de sorayım haber veririm olur mu diyip telefonu kapatacaksınız eşinizede bizi şuraya çağırıyorlar işin var mı gidelim mi ne diyorsun diye örnek olacaksınız öğrenene kadar böyle gidecek bu. Siz size sorulmadan yapılan hiçbir plana katılmıcaksınız.

Zaten siz veriyorsunuz cevabı ana sorun saygısızlık ve saygı öğrenmeyen biriyle her konuda sorun yaşanır, bu yüzden ana sorunun çözülmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Her ilişkinin dinamiği farklıdır elbette ama doğru tektir birinin özelini karıştırmak fikrini almadan karar vermek vs. saygısızlıktır, kabul eden eder bu davranışın saygılı olması anlamına gelmez.
Evet doğru tektir ama saygı anlayışı herkes için farklı oluyor konu sahibi bu durumdan rahatsız olmasa karşılıklı aynı şekilde davranarakta gayet mutlu olabilirler ki rahatsız olmayadabilirdide ozaman kendi kendimize nasıl sana sormadan plan yapar saygısızlık bu diyemezdik ikisi mutlu sonuçta bize ne der geçerdik. Adam normal şartlarda iyi birisi anlattığına göre sorunlu sıkıntılı biri değil sadece kendi kafasında bu konuda rahat bir insan eşinin beklentisini anlayamıyor o yüzden anlatması lazım iyice göstermesi lazım.

Back
X