Size bir şey danışmak istiyorum

İşim varla falan olmaz o iş. Dümdüz bana haber vermeden sormadan yaptığın plana ben bundan sonra gelmiyorum diyeceksiniz ve sözünüzün arkasında duracaksınız.

Evet doğru tektir ama saygı anlayışı herkes için farklı oluyor konu sahibi bu durumdan rahatsız olmasa karşılıklı aynı şekilde davranarakta gayet mutlu olabilirler ki rahatsız olmayadabilirdide ozaman kendi kendimize nasıl sana sormadan plan yapar saygısızlık bu diyemezdik ikisi mutlu sonuçta bize ne der geçerdik. Adam normal şartlarda iyi birisi anlattığına göre sorunlu sıkıntılı biri değil sadece kendi kafasında bu konuda rahat bir insan eşinin beklentisini anlayamıyor o yüzden anlatması lazım iyice göstermesi lazım.
Hayır rahatsızlık duymasa da bize danışsa saygısızlık derdim çünkü bu huy başka sorunlar getirir tek konu spontane yaptığı planlar değil çünkü eşine danışmadan parayı kime vereceğini seçen birinin tek sorunun saygısızlık olduğunu ve bunu bir çok yerde yaptığını düşünüyorum ataerkil bir kafa seziyorum. Bu yüzden spontane planlar umurunda olmayan gamsız bir adamın eşinin isteğine müsaitlik durumuna önem vermesi için de saygı gerekiyor, tek konuluk anlayış yetersiz kalacaktır.

Hayır rahatsızlık duymasa da bize danışsa saygısızlık derdim çünkü bu huy başka sorunlar getirir tek konu spontane yaptığı planlar değil çünkü eşine danışmadan parayı kime vereceğini seçen birinin tek sorunun saygısızlık olduğunu ve bunu bir çok yerde yaptığını düşünüyorum ataerkil bir kafa seziyorum. Bu yüzden spontane planlar umurunda olmayan gamsız bir adamın eşinin isteğine müsaitlik durumuna önem vermesi için de saygı gerekiyor, tek konuluk anlayış yetersiz kalacaktır.
Heh işte ben öyle ataerkil kafasında olduğu için yaptığını düşünmediğim için öyle söylüyorum bana öyle geliyor yardımcı olan ilgili düşünceli biriymiş eşini her plana dahil ediyor ve onunkilere ayak uyduruyor öyle tepeden bakan biri gibi değil kendisi daha iyi tanıyor artık sizin dediğimiz şekilde biriyse farklı yollar denesin tabi. Ama karım parayı nereye harcamış önemli değil bana sormadan plan yapmış önemli değil diyorsa ona bunların önemli olduğunu kendiside rahatsıx olduğu için göstermesi gerek.

Heh işte ben öyle ataerkil kafasında olduğu için yaptığını düşünmediğim için öyle söylüyorum bana öyle geliyor yardımcı olan ilgili düşünceli biriymiş eşini her plana dahil ediyor ve onunkilere ayak uyduruyor öyle tepeden bakan biri gibi değil kendisi daha iyi tanıyor artık sizin dediğimiz şekilde biriyse farklı yollar denesin tabi. Ama karım parayı nereye harcamış önemli değil bana sormadan plan yapmış önemli değil diyorsa ona bunların önemli olduğunu kendiside rahatsıx olduğu için göstermesi gerek.
Ataerkil olmasa da benim için bu konuda ki önemli sorun saygısızlık, eşinin rahatsız olduğunu bildiği konuya 3 yıldır devam etmesinden belli zaten. Saygısız insan da bir çok konuda üzecektir karşısındakini.

Kardeşi ile yaptığı telefon planıydı işte bana sormadan she sana yollar hayır arkadaşım yollayamm olsa da yollamam hem zor durumda değiller en önemlisi sen bana sormadın . Kardeşi sık sık yapar bnu bir keresinde bayramda sanırım bi komşuya gidecekler salondayız abisine söylüyor bir tek abi şuna gidelim mi bende oradayım beni yok sayıyor cvp vermedim eşim sordu gidelim mi Hayatım diye yoo dedim siz gidin Hayatım sana söyledi ya gitmediler sonra .. yani düşüncesizlik başka bir şey değil
Size ben görümcemin yaptıklarını saysam inanmazsınız. Pazar sabahı beni çağırcaksın demeler, bana şunu alıcaksın bunu alıcaksın benide götürceksin demeler hesap sormalar neden almadın götürmedin diye hepside beni etkileyen durumlardı. İşe gidiyoruz “abi bana bak akşam bana dürüm alıp geliyorsun” derdi.
Bir keresinde evime misafir alacağım eşimin akrabası yeni evliyim çok hakim değilim hemde çalışıyorum eşim dedi ki kardeşimde gelir bizden zaten. Hayır efendim gelemez dedim. Sen kendi kafana göre karar veremezsin bu duruma dedim. Kardeşi saygısızlık yaptığında da aynı şekilde. Bizi taciz etmeyi bıraksın dedim. Zamanla düzeldi sizinde düzelmesi gerekiyor.

Ataerkil olmasa da benim için bu konuda ki önemli sorun saygısızlık, eşinin rahatsız olduğunu bildiği konuya 3 yıldır devam etmesinden belli zaten. Saygısız insan da bir çok konuda üzecektir karşısındakini.
Tamam işte öğretmesi lazım tepkiyle,doğruyu göstererek vs başka yolu yok adam saygısızlık olarak görmüyor ama eşi görüyor o yüzden eşini anlaması lazım bununda yolu belli. Anlamıyor işte kestir at demiyorum bende göster anlasın diyorum.

Tamam işte öğretmesi lazım tepkiyle,doğruyu göstererek vs başka yolu yok adam saygısızlık olarak görmüyor ama eşi görüyor o yüzden eşini anlaması lazım bununda yolu belli. Anlamıyor işte kestir at demiyorum bende göster anlasın diyorum.
Yok zaten yapması gereken şey çizgisini bozmadan bu saygısızlığa dur demesi, planlara uyamayacağını anlatması değil diyorum şuan bahsettiğiniz şey benim savunmalarım zaten. Biraz kendinizle çeliştiniz ama neyse konu biz değiliz :)

Yok zaten yapması gereken şey çizgisini bozmadan bu saygısızlığa dur demesi, planlara uyamayacağını anlatması değil diyorum şuan bahsettiğiniz şey benim savunmalarım zaten. Biraz kendinizle çeliştiniz ama neyse konu biz değiliz :)
Kendimle çelişmediğimi size yazdığım ilk mesajdan sonra konu sahibine yazdığımı okuyarak görebilirsiniz. Siz bana
Bence sorun eşinin plana uymayacağına inanması değil, bu yaptığının saygısızlık olduğunu anlamaması.
Dediniz bende size adam saygısızlık olarak görmüyor dedim siz saygısızlık olarak görmek zorunda diye direttiniz görmediğini ve karşılıklı olarak görmüyor olsalar sorun olmayacağını söyledim karısı sorun olarak gördüğüne göre çözümünüde konu sahibine yazdım yani siz yazılanları anlamakta zorluk çekiyorsunuz ama evet konu biz değiliz doğru.

Kendimle çelişmediğimi size yazdığım ilk mesajdan sonra konu sahibine yazdığımı okuyarak görebilirsiniz. Siz bana

Dediniz bende size adam saygısızlık olarak görmüyor dedim siz saygısızlık olarak görmek zorunda diye direttiniz görmediğini ve karşılıklı olarak görmüyor olsalar sorun olmayacağını söyledim karısı sorun olarak gördüğüne göre çözümünüde konu sahibine yazdım yani siz yazılanları anlamakta zorluk çekiyorsunuz ama evet konu biz değiliz doğru.
Hm baştan beri anlamamışsınız ki, sorunun saygısızlık olduğunu ve saygılı biri olmadan da düzelemeyeceğini savunuyorum, siz ise hanımefendinin meşgul olabileceğini anlarsa yeterli olduğunu 3 yıldır eşinin söylemlerine rağmen bu saygısızlığa devam eden birinin tek sorununun rahatlığı olduğunu savunuyorsunuz. Saygısızlığı anlamasını diretiyorum evet bütün insanlar için de diretebilirim, size de saygı duyuyorum iyi forumlar :)

Ben konuşmuyorum sessizliğe bürünüyorum çin işkencesi oluyor ona sonra tamam öyle yapacağıma geliyor lafı, yapmazsa tekrar sessiz işkencee

1-Huzursuzluğu göze alıp, karar aşamasında fikrinizin alınmadığı hiç bir etkinliğe katılmayacaksiniz.

2- İşinize gelen etkinliklere katılacaksınız, işinize gelmeyenlere katılmayacaksiniz.

Hangisi fitratiniza uygunsa onu yapın.

Eşimin kardeşi böyleydi. Hiç bir sekilde değişmedi...🤷

İlk evlendikleri zamanlar bizi yemeğe davet ederdi. Biz de ne bilelim, ortak kararları zanneder giderdik. Bir bakardık yüzler düşük. Eltim bize karşı tavirli. Önceleri anlamazdik. Sonra ben ortaya açık açık sordum. Öğrendik ki eltime danışılmadan alınmış bir karar. Önce kaynima yaptığının yanlis olduğunu, sonra eltime aralarındaki anlaşmazlığın sorumlusunun biz olmadigini söyledik.

Küslük olmasa da, mesafeli bir ilişkimiz oldu.
Ama duyduğum kadarıyla kaynım bunu hep yapmaya devam etmiş, eltim de kuzu kuzu kabullenmiş. Kaynım eşine saygı duymayan bir adamdı. Zaten 30 yıl evlilikten sonra farklı bir sebepten boşandılar.

Sizde de saygı eksikliği mi var, yoksa dusuncesizlik mi?

Saygı yoksa düzelmesi zor. Dusuncesizlikse deneme yanılma şeklinde belki bir yol bulabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı...

Son düzenleme:
Maalesef değişmez. Ailemde böyleydi. Bu benim için evlenirken bir kriter oldu, yıllarca bu konudan muzdarip olduğumuz için. Ya alışacaksınız ya alışacaksınız

Hm baştan beri anlamamışsınız ki, sorunun saygısızlık olduğunu ve saygılı biri olmadan da düzelemeyeceğini savunuyorum, siz ise hanımefendinin meşgul olabileceğini anlarsa yeterli olduğunu 3 yıldır eşinin söylemlerine rağmen bu saygısızlığa devam eden birinin tek sorununun rahatlığı olduğunu savunuyorsunuz. Saygısızlığı anlamasını diretiyorum evet bütün insanlar için de diretebilirim, size de saygı duyuyorum iyi forumlar :)
Keşke gerçekten anlayabildiğinizi görebilseydim ama olmayınca olmuyor bu şekilde gözlerim açık gidiyorum 😃 sizedeee sizedeeee inşallah.

Bu yaptığını saygısızlık olarak görmüyor görseydi kendisine yapılmasındanda rahatsız olur sorun çıkarırdı. Herkesin saygı anlayışı bir değil öyle olsaydı zaten eş dost herkes birbiriyle mükemmel anlaşırdı. Kimisi için evine çat kapı misafir gelmesi saygısızlık değilken rahatsız olmuyorken bir başkası için son derece sorun yaratacak bir durum olur kimi eşler birbirinin telefonunun kurcalanması dert değilken kimisi için özel hayata saygısızlıktır burada da eşe bunun saygısızlıktan ziyade gereklilik olduğunu kabul ettirmesi lazım ben çözüme giden yolu böyle görüyorum başka yollar varsa tabikide denesin.
İşte bu gerekliliği ona nasıl anlatacağım yada nasıl göstermem gerek onu bilemiyorum ne yapsam olmuyor . Ama artık tartışmak istemiyorum

İşte bu gerekliliği ona nasıl anlatacağım yada nasıl göstermem gerek onu bilemiyorum ne yapsam olmuyor . Ama artık tartışmak istemiyorum
Evet yani size ben şu planı yaptım diyerek geldiğinde birilerine tamam demeden önce eşimede bir sorayım bakalım işi falan vardır belki haber veririm demeni çok söylemiştim ben bugün yürüyüş yapıcam ben bugün evde temizlik yapıcam ben bugün şu arkadaşıma söz verdim diyerek planlarına dahil olmayacaksınız.Kendisinede haftasonu beraber sinemaya gidelim mi şu arkadaşlarımızıda çağıralım mı diye plan yaparken ne yapması gerektiğini öğreteceksiniz gerekirse bir arkadaşınıza bizi nir yere davet etmek için arar mısın eşim yanımdayken ona nasıl davranması gerektiğini göstermek istiyorum diyip kendinizi aratacaksınız ben bir aliye de sorayım haber veririm olur mu diyip telefonu kapatacaksınız eşinizede bizi şuraya çağırıyorlar işin var mı gidelim mi ne diyorsun diye örnek olacaksınız öğrenene kadar böyle gidecek bu. Siz size sorulmadan yapılan hiçbir plana katılmıcaksınız.
Burada yazdım ben olsam kararlı şekilde böyle yapardım kavgada etsem diretirdim. Baktınız ki uzun uğraşlar sonucu hala aynı kimi insan kabul edemez ayrılır kimi insana artıları daha ağır basar bu kusuruyla artık kabul eder ve yeri gelir eşlik eder bu planlara yeri gelir etmez. Para konusundada sizde umursamayarak kafanıza göre harcamalar yaparsınız vs. Artık hangisi size uyarsa herkesin sabrı ve tahammül edebileceği şeyler farklı.

Back
X