Size hakaret edene çocugunuzu gosterir misiniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi trg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ama bazı insanlar da hiç çekinmeden dolduruyor çocukları kendi öz annesine-babasına karşı bile
hani bebekken neyse de
çocuklar yıpranıyor bazen, etkileniyor böyle durumlarda
"senin annen ...." diye başlayan neler söylüyorlar çocuğu soğutmak için

ben olsam, hakaret, beddua eden, beni sevmeyen insanlarla çocuğumun ben olmadan görüşmesini istemezdim
çok istiyorlarsa buyursunlar size gelsinler
görsünler, gitsinler
Bazi insanlar dedigimiz Nenesi ve Dedesi , ve bu insanlarla konu sahibi gorusmuyor nasil onun evine gelsinlerki?
Cocuklarin arada kalmasini hic dogru bulmuyorum , benim annemde nenemle dedemle pek anlasmazdi ama biz gidip gelirdik hicte doldurmadilar bizi ..
Senin annen diye baslanmadi asla soze..
Ben kesinlikle karsiyim cocuklar alet edilmemeli buyuklerin sorunlarina.

Bazi insanlar dedigimiz Nenesi ve Dedesi , ve bu insanlarla konu sahibi gorusmuyor nasil onun evine gelsinlerki?
Cocuklarin arada kalmasini hic dogru bulmuyorum , benim annemde nenemle dedemle pek anlasmazdi ama biz gidip gelirdik hicte doldurmadilar bizi ..
Senin annen diye baslanmadi asla soze..
Ben kesinlikle karsiyim cocuklar alet edilmemeli buyuklerin sorunlarina.

bazı insanlar derken bazı nene ve dedeleri kastetmiştim zaten
konu sahibi görüşmüyor evet, o cümleyi de konu sahibi için yazdım, biraz kapalı olmuş açayım, konu sahibi mesafeli dursa da evine gelmelerine izin versin, çocuğu onun yanında görsünler
sizin dedeniz ve nineniz öyle olmayabilir ama ne yazık ki var öyle nene-dedeler
ve çocuklar çok etkileniyor
çocuklar aradaki soğuk savaşı hissetmezlerse bir zarar görmezler
konu sahibi de tehdit etsin, alet etsin demiyorum, sakınsın diyorum zaten

Eşin haklı bacım. Sen gorusmeyebılırsın ama eşinle cocugunu engelleme busefer eşinle tartısmalarınız bitmez

Çocuk sizin olduğu kadar eşinizinde çocuğu. Ayrıca eşinizle kendi sorunlarınız yüzünden ayrılmışsınız buna çocuğu hiç karıştırmayn. Babası istiyor diye değil çocuğunuz için gösterin zaten. kimse babasının yerini tutamaz. Ne kadar cok insan var çocuğuna sahip çıkmayan. Sahip çıkmak isteyene de siz engel olmayn. Çocuğu evden alsn evdeki başka biri kapıya çıksın siz hic görmeyin bile istemiyorsanz. Ama babasyla çocugunun arasına girmeyin onunda evladı. Yaşadıklarınz sizin problemleriniz çocuğu ne annesinden ne babasından bu problemler için ayırmaya hakkınız yok bence. Zaten mahkeme gün vermiştir en azndan o günlerde görmeli

Sizi çok iyi anlıyorum. Haklısınız göstermek istememekte fakat bu çözüm olmuyor maalesef. Zamana bırakın,bunun için üzmeyin kendinizi.
Bir şekilde sizinde içimizin soğuyacağı bir yöntem bulunur.
Siz dirensenizde bir gün eşinizin dediği oluyor.

Özür dilediler mi sizden ?

Eğer yapabiliyorsanız gelip torunlarını sizin evde görsünler. Göndermeyin.
Boşverin onlar geldiklerinde görmemezlikten gelin. Bu daha doğru bence.

Populer cevap goster ama bence gosterme. Anneme hakaret edenle benim aramdaki iliski nasil annemle olan iliskilerinden ayri olabilir? Ha annem ha ben, babamin akrabasiysa annemin de dusmani yani... Ben de baba tarafi anneye cok cektirmis bir ailede buyudum(hatta ben de antalyaliyim), ben cocukken bile benim suratima gulup anneme laf sokarlarmis, eziyet ederlermis, annem de torunu gormek haklaridir diye sineye cekermis. Yillar sonra anlamaya basladim bu tavirlari, anneme sordum anlattiklari sayesinde kucuk dilimi yutacaktim. Dogal olarak onlardan nefret ettim, bir daha gitmek istemedim ama yorumcularin dedigi gibi artik arada bir iliski olusmus, hep gidip geliyoruz babamin istegiyle, ben evlenene kadar aramiz bozuldu, bana da anneme yaptiklarini yaptilzr ondan sonra. Eger yeterince kotu insanlarsa, cocugunu koru derim, bu ikili iliskiler birbirinden izole degil bence.

Hayirli akşamlar herkese biz esimle ailesinden dolayı sorunlar yaşayarak evlendik düğün gününde dahi olaylar çıkardılar hep sustum ama hakaret etmeleri bardağı taşırdı ve ben görüşmeme kararı aldım ben çanakkalede yaşıyorum ailem ve esimin ailesi antalyada is dolayısıyla burdayız ve antalyaya yerlesecegiz ben hamileyim ve cocuğumu o aileye gostermke istemiyorum eşim de sen görüşme ama ben görüşürüm sonuç olarak ailem diyor çocuğu da görmek hakları diyor siz olsaydınız ne yapardiniz

Senin derdin çocuğu görmeleri değil, tekrar içli dışlı olunup laf söylemeye yüz bulacak olmaları aslında. Ama öyle bir soğuk davran ki, çocuğu görmeye gelmek için bile yüz bulamasınlar. Nötr ol, çocuğu görmek isteyen gelir görür tarzında konuş eşinle. Zaten senin görüşmemene karışmıyormuş. Alıp da çocuğu onlara götürecek hali de yok.

kendisi ne isterse yapsın ama ben görüşmem. çocuğumu da eline verip göndermem.
sabrederler büyür, o zaman yakınlara gelirlerse babasıyla görürler ama el kadar bebeyi babasıyla göndermem.
herşeyin bir bedeli vardır. gelinimi ezerim torunumu severim mantığı yok.

Son düzenleme:
Senin derdin çocuğu görmeleri değil, tekrar içli dışlı olunup laf söylemeye yüz bulacak olmaları aslında. Ama öyle bir soğuk davran ki, çocuğu görmeye gelmek için bile yüz bulamasınlar. Nötr ol, çocuğu görmek isteyen gelir görür tarzında konuş eşinle. Zaten senin görüşmemene karışmıyormuş. Alıp da çocuğu onlara götürecek hali de yok.
ben de aynı dertten muzdaribim
kendim tamamen görüşmeme kararı alım
ama bize gelirlerse görmek için sizin dediğiniz gibi davranacağım
ben de şöyle düşünüyorum,belki yanılıyor da olabilirim ama beni sevmeyen,çocuğumdan de pek haz etmez
kaldı ki kızımız 8 aylık oldu,telefonda eşime bir kere bile sormuyorlar kızımızı

Siz esinizin ailesine bir sey mi yaptiniz? Niye beddua etsin durup dururken biri birine?
Saygida kusur etmediniz, hic bir yanlis yapmadiniz da mi bu aile bu hale geldi, benim merak ettigim o.

Diger konuda esiniz hakli. Cocuk esinizin de cocugu ve ailesine goturmek en dogal hakki. O insanlarinda da kendi evlatlarinin evladini gorme haklari var. Kendiniz anlasamiyorsaniz gorusmezsiniz.

çocuğunuza çok büyük kötülük yaparsınız, insanın herkese ıhtıyacı var, babaanneden dededen mahrum etmek olur mu hiç? cocugunuzunda babaanne dede sevgısıne ıhtıyacı var. kendı hırslarınıza asla alet etmeyın çocuğunuzu ve eşinizi.
ve çocuklar nasıl ortamda buyur ıse, ılerıde yasayacagı muthemel olan odur, yani çocuğunuza babaanne ıle gorusmemeyı normal karşılatmayın ki, babaanne olduğunuzda ''gorusmesekte olur'' demesin....

Bencede haklı canım senide zorlamıyormuş gör diye eğer senide zorlasaydı haksız bulurdum eşini

Bana beddua etmemelerinin sebebi düğün parasini istemleri bunun karşılığı altınları almak istemeleridir. Benim yanımda ne maddi ne manevi anlamda durmadıklari icin bende o gün vermedim beddua sebepleri bu. Oturduğumuz yeri küçük buldular. Ben avukatım her yer avukat diye küçümsediler sürekli hakaret aşağılama eşimle evlenmek sorun çıkmasın diye sustum ama en Son yaptıkları sabrim taşırdı hiç bişi demedim ve konuşmadım benden özür dileyen olmadı

Ayrica esimle değil ailesiyle sorunum var

Buna benzer bendr yasadim ogkum 4 yasinda onlari bilmiyor taniniyor vede bu hep boyle kalacak valla o cocuk gokten zembikke inmiyor bana yapmadiklari kalmiycak ogkumu alcaklar sevcekler yok daha neler...Cok zor bi hamillelik ve dogum gecirdim kimse yoktu yanimda simdj ise2 cocuk byutyorum herseyi esikin destegiyle kendimiz yaoiyoruz hani bi laf varya anasini istemeyen danasini da istemesin diye aynen oyle ben goatermuyirym gostermeyide dusunmuyorum..

Elbette ki görüştürürdüm.
Hatta, ilerleyen zamanlarda da asla çocukların yanında babaanne ve dedeyi kötüleyen tek laf söylemezdim.
Çocuklar hisseder zaten, eğer kendilerine karşı bir soğukluk ya da yapmacıklık varsa gitmek istemezler.
O zaman da gitmek istememelerine karışmazdım.

Back
X