size karşı bencil davranan birine iyilik yapar mısınız?

Kuranda diyor ki.
Hani siz bir sikintiya dusersinizde,bizden yardim istersiniz.bizde o sikintinizi gideririz.ve ondan sonra bizi unutursunuz....

Dusun bunu soyleyen rabbim.beni unutsa ne unutmasa ne.ben kimim ki.iyilikler allah rizasi icindir.ben yaparim yapiyorumda.etrafimdakilerde k.v.kayinpederim dahi bu huyumu cok sevdiklerini soylerler.
Ve bu ayeti okuyuncada karekterim boyle olmasaydi da degistirirdim.
Bize allah yeter.

olayın boyutuna göre değişir
kinciyim ama bazen hemen unutup soğuyorum
o yüzden bu durumda yapardım heralde.

Ben yaparım. Allah rizasi icin, kendim icin yaparım. Çünkü bile bile yapabilecegim halde yapmazsam içim rahat etmez. Karakterim bu. Haa o iyiligi yaparım ama o insanla arama da mesafe koyarım. Madem bu kadar sikayetcisin neden hala arkadasim diyorsun. Insanin kotulugunu isteyen arkadaşı olamaz ki.

zaman zaman şikayet ederim arkadaşımdan ama benden başka yakını yoktur beni çok bunalttığı olur ama hep aklıma da "kusursuz dost arayan dostsuz kalır" sözü gelir

Yapmazdm yapmiyorum da gözlerinden bile karaktersizlik okunuyorsa gunahimi bile vermem

Yaptım, hemde çok. Yanlış olduğunu, enayi yerine konduğumu bile bile yaptım çünki ben böyleyim, kolayca sırtımı dönemiyorum, bi tatlı söze dayanamam, yumuşarım hemen, ne var ne yok sererim önlerine.. Yanlış hemde çok yanlış.. Sert ve biraz bencil biri olmayı isterdim gerçekten de..

Belli ki durum istisnai bir durum.
Ve istisnai durumlarda ekstrem kararlar almak gerekebilir.
Yani diyorum ki, genel yorumlar yanıltıcı olabilir bu kadar spesifik bi durumda.
Yani tam olarak ne yapacağını söylersen daha başarılı empati yapabiliriz.

Yapmam. Normal arkadaşlık olsun her eşyamı yiyeceğimi vs paylaşırım ama işin kullanmaya geldiğini hissedersem asla!

Bu kadar kötüyse niye arkadaşlık yapıyorsunuz? Çıkar meselesi mi?

Eğer isterse benden bu iyiliği içten bi şekilde yaparım.ama kendi kendime yapmam.
Ve mesafeli davranırım her zaman.

Asla yapmam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…