• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizi aldatan, terkeden sevgiliniz eşiniz, canınızı yakan ya da kazık atan bir dostunuz, ilahi adalet onlara da yaşattı mı?

Beni üzenler evli ,mutlu ve çocuklu.Öncesinde onların bu halini görüp acaba bana yapılanlarda haksızlık yokmuydu diye sorguladığım zamanlar olurdu.Artık şunun bilincine vardım.Allahın hikmetine sual olunmaz.Yani Allahın ilahi adaletinin nerde nasıl tecelli edeceğini bizler bilip göremeyebiliriz.O yüzden Allaha havale edip önüme bakıyorum,daha doğrusu bakmaya çalışıyorum ben artık şahsen

Ya yanlış anlamayın ama belki sizi küçümsemek için söylememiştir hayatınızda sevip sevileceğiniz size iyi davranan biri olsun istemiştir cesaretlendirme amacıyla. Aklıma böyle bir ihtimal geldi benim.
İstemek bu şekilde aşağılayarak korkutarak olmaz ki. Zaten insanın hayatında biri olmayınca kaygışarı artıyor. Bir de üstüne bşrileri hadi hadi deyince yanlış tercihlere evet demek kaçınılmaz oluyor. Onun bu cümlelerinde iyi niyet göremedim hiçbir zaman. 4 yıl oldu ama aklımdadır o günn hissettiklerim

Ben Allahin adaletine sonsuz güveniyorum. Bu dünyada ya da ahirette nerede hesaplaşmak gerekiyorsa orada hesaplasilacak zaten.
Benim öyle ah edeceğim pek kimse olmadı ama üniversitede birkac arkadaşıma cok darıldım Gerci artık arkadaş değiliz. Üniversite bitti 10sene geçti beni üzen kişilerden biri helallik istedi baya ısrar ederek hemde. Artık bir şey mi yaşadı ne oldu içinden mi geldi bilmiyorum. Helal ettim fakat içimden gelerek değil.
Başka bir şey yaşamadım o şekilde.

İstemek bu şekilde aşağılayarak korkutarak olmaz ki. Zaten insanın hayatında biri olmayınca kaygışarı artıyor. Bir de üstüne bşrileri hadi hadi deyince yanlış tercihlere evet demek kaçınılmaz oluyor. Onun bu cümlelerinde iyi niyet göremedim hiçbir zaman. 4 yıl oldu ama aklımdadır o günn hissettiklerim
Tabii siz daha iyi hissedersiniz sonuçta o kişileri en iyi tanıyan bilen ve olayı yaşayan sizsiniz

gerçekten hayat bazen çok acımasız. bazı insanlar öyle büyük kötülükler yapıp insanların hayatlarıyla o kadar kolay oynuyorlar ki ve hiç bir gram bile umurlarında da olmuyor canları da yanmıyor pişmanlık da hissetmiyorlar. ve işin en acısı ise sevdiklerimiz yapıyor bunu. belki de bizim yüzümüzden böyle oluyor biz çok değer verdiğimiz için insanlar bizi üzebiliyor ve bu konuda ne yapabiliriz hiç bilmiyorum

Bazen babamın bekarken yaptıklarının cezasını ben çekiyorum gibi geliyor. Capkinmis birinden bir ah almıştır

Bazen babamın bekarken yaptıklarının cezasını ben çekiyorum gibi geliyor. Capkinmis birinden bir ah almıştır
benim babamda bir kızla sevgiliyken kıza bikaç şey söylemiş kız kabul etmedi diye evlenmemiş annemle tanışıp nişanlanmışlar kız aramış kabul ediyorum gel evlenelim diye babam nişanlandığı için geri dönmemiş ve bende evlilik umduğum kişiden evlilik beklerken terkedildim ve aklıma direkt bu olay gelmişti… bilmiyorum bağlantı var mı ama babamda üzüntüden ne hallere geldiğimi görmüştü ve babamında aklına o olay geldi gibi hissetmiştim. aslında babam doğru olanı yapmış nişanlandığı kızı bıraksa o da o kıza yazık olacaktı. hayat çok karmaşık

benim babamda bir kızla sevgiliyken kıza bikaç şey söylemiş kız kabul etmedi diye evlenmemiş annemle tanışıp nişanlanmışlar kız aramış kabul ediyorum gel evlenelim diye babam nişanlandığı için geri dönmemiş ve bende evlilik umduğum kişiden evlilik beklerken terkedildim ve aklıma direkt bu olay gelmişti… bilmiyorum bağlantı var mı ama babamda üzüntüden ne hallere geldiğimi görmüştü ve babamında aklına o olay geldi gibi hissetmiştim. aslında babam doğru olanı yapmış nişanlandığı kızı bıraksa o da o kıza yazık olacaktı. hayat çok karmaşık
Var bence benimkinde 4 yıllık nişanlısını terk etmiş. Bir gece de annemle kaçmışlar hiç konuşmadan görüşmeden. Kronik mutsuzlulugumun sebebi bu yaşananlar olabilir. Çıkıyor bir şekilde

Benim anne tarafım çok muhafazakar ve kimse kusura bakmasın ama dayım da din iman deyince mangalda kül bırakmayan, sonra da herkesin hakkını yiyen rezil bir herif ve maalesef kendisi dayım. Baba tarafı modern insanlar ve baskıcı bir aile ortamım olmadı o nedenle ama dayım beni hep, ahlaksızlıkla falan suçladı. (Şort ve askılı tişört falan giydiğim için)
Ben liseye giderken bir gün annemle babama; "enişte, göndermeyin bu kızı okula, kocaya kaçacak bu bak" demişti. Bizimkiler gülüp geçti.
Sonra dayımın iki kızından büyüğü nişanlıyken başka birine kaçtı. Binlerce km uzağa. Sonra küçük kızının patronu ile adı dedikodulara karıştı, o da olayları örtbas etmek için iş yerinden bir çocukla kaçtı. İki olay arasında yedi sekiz sene var ama.
Neyse, yıllar geçti, ben 32 yaşıma geldim. Bir gün babam ve dayım otururken babam şey dedi.
"Ya kayınço, sen bu kıza hep, kocaya kaçacak dedin ve bizi heveslendirdin. Yaşı otuzu geçti, evlenmiyor, kaldı başımıza!" dedi ve lafı gediğine oturttu. Babam bu cümleyi söylemek için yaşamış sanki onca sene. Benim intikamımı aldı. Aslan babam🥰
Sonra dayımın iki kızı da baba evine geri geldi teker teker hatta büyük kızı, karnı burnunda geldi. Çok üzüldüm ona, ama küçük kız ikinci kez kaçtı. Ondan da boşandı.
Neyse işte ilahi adalet mi bilmem ama, kınadığı her şey başına geliyor insanların. Dayım öyle bir yobazdı ki, Alevilere düşmandı ve ilk küçük damadı Aleviydi. Kızı sonra çarşafa girip tarikatlarda sarıklı Cübbeli birine kaçtı. O adam da kızını eski karısı ile aldattı. Tam bir yılan hikayesi.
Kimseyi kınamamak lazım. Herkes ettiğini çekiyor.
Yazık oldu dayımın kızlarına.

Ben iki yıllık evliyken aldatılmaya başladım eşim boşanmaya da yanaşmadı zor kullanmaya başladı o kadar çok bunalıma girdimki. Hep öyle sürecek diye. Sonra bıraktım kafaya takmayı çocuğumu alıp tek başıma yaşıyor gibi yaşamaya başladım evli ama yalnız. Mesneviyi okumaya başlamıştım o sıra biraz ondan biraz esra ezmecinin tavsiye lerinden hatalarımı anladım. Davranışlarım düşüncelerim değiştikçe eşim de değişti. Şu an başka bir ile taşındık benim üzerime çok düşüyor önceden istedim şeyleri almak istemezdi şimdi birşey isteyim diye gözümün içine bakıyor. İltifat falan ediyor. Seni eskisinden daha çok seviyorum diyor. 8 . Yılımızdayız bizde durumlar çok değişti. Değişebiliyor yani
Naptin?

Ben birine beddua ettim motor üzerinde çalışıyordu yüzüne dedim ki inşallah kaza yaparsın elin ayağın kafan kırılır dedim üzerinden 2 ay sonra kaza yaptı 🤣 ölümden döndü sonuç ayağına platin takmışlar kafası yarılmış 🤣🤣🤣 oh iyi oldu hiç te pişman değilim...

Ben birine beddua ettim motor üzerinde çalışıyordu yüzüne dedim ki inşallah kaza yaparsın elin ayağın kafan kırılır dedim üzerinden 2 ay sonra kaza yaptı 🤣 ölümden döndü sonuç ayağına platin takmışlar kafası yarılmış 🤣🤣🤣 oh iyi oldu hiç te pişman değilim...
Böyle üstün güçleriniz var madem, bir halk kahramanı olmak istemez misiniz? 😃

Çok haklısın :) samimi olmalarınada anlam veremiyorum ama Allah büyük :)
Benm ilişkimden daha eskiydi arkadaşlığım. Arkadaş ayrılmasıının ve aldatmasının (bence o da öyle) bu kadar canımı acıtacağını bilmezdim hiç. Arkadaşının yaptığını insan daha zor hazmediyoe yani. Artık arkadaşınız değildir en azından bazı şeyleri farketmenizi sağlamış olay

Böyle üstün güçleriniz var madem, bir halk kahramanı olmak istemez misiniz? 😃
🤣🤣 Haklı isen mutlaka ah beddua tutar canım... Ben Arkadaşım dostum dediğim birinden kazık yedim malesef birde hastaneye bedduam tuttu demeye gittim 🤣🤣🤣 Senin beddua ettiğin kişi ile benim alakam yok ki kız neden beddua edeyim ki ama sana dua edebilirim ☺️

🤣🤣 Haklı isen mutlaka ah beddua tutar canım... Ben Arkadaşım dostum dediğim birinden kazık yedim malesef birde hastaneye bedduam tuttu demeye gittim 🤣🤣🤣 Senin beddua ettiğin kişi ile benim alakam yok ki kız neden beddua edeyim ki ama sana dua edebilirim ☺️
Biz de ülkecek onu dost bilmiştik:))) Ucu hepimize dokundu. Lütfen yapın bir güzellik

Çok istiyorum o kadar çok istiyorum ki benim canımı yakan kişinin canının yanmasını çünkü çok haklı bir sebebim çünkü beni bekarım diye kandırdı ve üzerinden aylar geçti ama benim canım hala çok yanıyor biliyorum öbür dünyada bunun cezasını çekecek ama ben bu dünyada da canının yanmasını çok istiyorum

Back
X