- 19 Temmuz 2025
- 11
- 8
- 1
- 32
- Konu Sahibi hayatyolculugum
-
İşe yaramıyorsa da bu arkadaşın dediği gibi zorla empati yaptırıp canlarından bezdirirdim ki bi daha muhabbetini bile açamasınlarAnnenize söyleyin, eşinizi beni neden aramıyorsun,beni neden aramıyorsun diye darlasın bir kaç gün, ortalık durulur sonra.
aynı şekilde devam ederdim. Mesafe hayat kurtarır sürekli aramak sormak zorunda değilsiniz ayrıca kayınvalidenizle uzun uzun konuşacak ne gibi ortak konularınız olabilir ki ? Bazıları cidden saçmalıyor kime de ne diyorsa desin boşverin takmayın ama isterseniz eşinize annesinin bu tavrından rahatsız olduğunuzu dile getirinMerhaba, kadının halinden kadın anlar deyip sizden bir konuda öneri almak istedim. Çoğu kadının olduğu gibi benimde sorunum kayınvalidemle... Bu arada 4 yıllık evliyim 2.5 yaşında kızım var , kayınvalidem ise iki sokak ötemde oturduğu halde hergün arayıp sormamı istiyor... Ben ise gerektiği zamanda arayanlardanım, telefonda uzun uzun konuştuğum insanlar var mı evet var. Ama kayınvalidem ile telefonda uzun uzun konuşacak konum yok... Genel olarak saygı konusunda eksikliğim olduğunu düşünmüyorum hatta fırsat oldukça çaya kahveye yemeğe davet eden birisiyim bunu onun yorgun olduğu hasta olduğu yada işi olduğu dönemde sık sık yaparım, normalin de bu olduğunu düşünüyorum... Ama son 2 aydır kayınvalidem sürekli beni aramıyon beni aramıyon diye konulup duruyor, hatta ileri gidip üstüne olmayan şeyleri ekleyip akrabalarına bile anlatmış, işte gelmiyor aramıyor sormuyor o böyle yaptıkça da ben ısrarla uzaklaşıyorum... Benimde kırıldığım üzüldüğüm yerler var ama karşımdaki insan bunu anlayacak yapıda değil maalesef oturup konuşulmuyor, öncelikleri farklı, kızı ve torunu gibi... Zaten benim kayınvalidem ile iyi olmam kızını çok rahatszı ediyor her defasında tartışma çıkartıyor kısaca özet bu siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Annem yaşamış olsaydı yapardım, hatta bunu eşimede söylesim. O zaman beni anlardınız dedimAnnenize söyleyin, eşinizi beni neden aramıyorsun,beni neden aramıyorsun diye darlasın bir kaç gün, ortalık durulur sonra.
İnan bunları söyledim ama tavırları artık rahatsız ediyorSıkıntı yapma, birşey yapmana da gerek yok, birşey yaparsan sınırını ihlal edecek muhtemelen, ararsa ya da aramiyorsun derse akşamı zor ediyorum temizlik yemek yetişemiyorum falan de geçiştir, telefon elimde akşama kadar oturmuyorum de, bul birşeyler, herkes ne diyor diye düşünür karalar baglarsak işimiz çok
Eşimede dile getirdim sıkıntınız neyse aranızda halledin diyor geçiyor her konuda bunda olduğu gibiaynı şekilde devam ederdim. Mesafe hayat kurtarır sürekli aramak sormak zorunda değilsiniz ayrıca kayınvalidenizle uzun uzun konuşacak ne gibi ortak konularınız olabilir ki ? Bazıları cidden saçmalıyor kime de ne diyorsa desin boşverin takmayın ama isterseniz eşinize annesinin bu tavrından rahatsız olduğunuzu dile getirin
Üzerinde durmamaya çalışacağım inşallah en iyisi o olacak galibaBende arkadaşlara katılıyorum. Aynı şekilde devam edin yoksa taviz tavizi getirir, mecbur değilsiniz. Bana bunu kendi annem yapıyor kaç senedir evliyim hala 3 gün aramayınca 4. Gün hemen sesinin tonu değişiyor sanki çok kötü bişey yapmışım gibi soğuk konuşuyor. Sonra kendi kendine düzeliyor sormayın bile siz normal konuşun sizinde bir eviniz sorumluluklarınız var,hiç üzerinde durmayın bile
Anlamadığım konu ne biliyor musunuz arasam ne olacak aramasam görende sesimi duymadan yaşamıyor zannedecekBen şöyle diyorum “ya ben seni ne zaman arasam hep meşgulsün, ne yapayım ulaşamayınca kalıyor öyle”kızlarıyla çok konuşur bildiğim için böyle diyorum hahahaahah
Benim kayınvalidem de sürekli aramıyorsun diyor.Ben de siz arayın ben çalışan bir kadınım diyorum.Sağ olsun kendince anlayışlı davranmaya çalışıyor ama bu mevzu hep geçer.Artık alıştı galiba pek beklemiyor.Merak eden kendi arasın.Sen de annecim çoluk çocuk çok yoğunum.Gerektiğinde beraberiz ya zaten.Ekstra bir şey varsa sen ararsın diye düşünüyorum öpüyorum deMerhaba, kadının halinden kadın anlar deyip sizden bir konuda öneri almak istedim. Çoğu kadının olduğu gibi benimde sorunum kayınvalidemle... Bu arada 4 yıllık evliyim 2.5 yaşında kızım var , kayınvalidem ise iki sokak ötemde oturduğu halde hergün arayıp sormamı istiyor... Ben ise gerektiği zamanda arayanlardanım, telefonda uzun uzun konuştuğum insanlar var mı evet var. Ama kayınvalidem ile telefonda uzun uzun konuşacak konum yok... Genel olarak saygı konusunda eksikliğim olduğunu düşünmüyorum hatta fırsat oldukça çaya kahveye yemeğe davet eden birisiyim bunu onun yorgun olduğu hasta olduğu yada işi olduğu dönemde sık sık yaparım, normalin de bu olduğunu düşünüyorum... Ama son 2 aydır kayınvalidem sürekli beni aramıyon beni aramıyon diye konulup duruyor, hatta ileri gidip üstüne olmayan şeyleri ekleyip akrabalarına bile anlatmış, işte gelmiyor aramıyor sormuyor o böyle yaptıkça da ben ısrarla uzaklaşıyorum... Benimde kırıldığım üzüldüğüm yerler var ama karşımdaki insan bunu anlayacak yapıda değil maalesef oturup konuşulmuyor, öncelikleri farklı, kızı ve torunu gibi... Zaten benim kayınvalidem ile iyi olmam kızını çok rahatszı ediyor her defasında tartışma çıkartıyor kısaca özet bu siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?