Sizin adınıza,karar verenler...Evinize,evliliğinize karışanlar..

ben bu konularda çok hassasım hatta hastalık derecesinde nerdeyse en ufak bir karışma girişimine bile başkaldırırım bazen müdahale gibi görünebilecek tavsiyeler de dahildir sanırım elfidanın bahsettiği o sıkışmışlığa düşmekten çok korkuyorum ama bu da ayrı bir sıkışmışlık o ayrı inadımdır bi de üstüne çünkü

ben yetişme tarzıyla ilişkilendiriyorum bu tip şeyleri bir de kendine güven ve yaptıklarının sonuçlarına katlanabilme cesaretiyle

ailem hiç benim yerime karar vermeye kalkışmadı hatta elfidanın tersine ben çok istedim hukuk okumayı babam hiç istemedi kendisi de hukukçu çünkü kendi bişi demeden arkadaşları beni ikna etsin diye çok uğraştı ama hiç karışmadı ileri de onu dinlediğim için onu suçlarım üzülürüm diye korktu sanırım keşke karışsaymış diyorum şimdi :))
ailem hayatım boyunca hiç adıma karar almadı tabi ki ilkokul dönemlerimi saymıyorum

evlendikten sonra kayınvalide çok uğraştı karışıp adıma karar vermeye ama beni şikayet ettiği annem söyledi ona biz hiç karışmadık o kimseyi karıştırmaz kendine diye bunu dinlemeyen kayınvalidem yapmaya çalıştığı emrivakilerin sonucuna katlandı

eşim zaten muhteşem bir insandır hiç karışmaya kalkmaz ailemizle ilgili bir karar varsa ortak alınır kişisel kararlarımda tabi ki fikir alır danışırım gerçi genelde de bildiğimi okurum

Bu hakkı hayatımdaki hiç kimseye tanımadım, tanımam da..
Herkes haddini bilmeli bence. Ben kimse adına karar verme
çabasında değilken, başkalarının benim adıma bir takım kararlar
vermesine hiç tahammülüm olmaz.:umursamaz:

İkili ilişkileriniz de,aileniz de ya da arkadaş çevreniz de,
sizin adınıza, her konu da karar veren ve verdiği kararı hayata geçirenler oluyor mu??
buna tepkiniz ne oluyor??
acaba,neden bu hakkı kendilerin de görüyorlar..
Buyrun arkadaşlar,hiç sevmediğim bu durum hakkında
fikirlerinizi,yaşadıklarınızı paylaşalım..
sevgiler...

ailem çok anlayışlıdır sevgilimde ben bu konuda şanslıyım sanırım:ecrin_bebek:

vermeye çalışanlar oluyor maalesef.
her seferinde önüne geçmeye çalışıyorum. uyarıyorum, ısrarcı olduklarında sertleşebiliyorum.
ailelerde karşılaştık bu sorunla daha çok, eşimle kararlarımıza karışırlardı. arkadaşlarımdan bir şikayetim olmadı bu güne kadar.

eğitim-meslek konusunda kimsenin etkisinde kalmamaya çalışıyorum. eşimle ortak kararlar veriyoruz daha çok.

Son düzenleme:
Evt bende vermem kendı kararlarımı kendım alabılecek yastayım esım dahıl suana kadar hıc kımse buna cesaret edemedııı

olmazmı?
geçenlerde eşimin eniştesi,eşim başka şehirde çalıştığı ve tayin alamadığı için,
eşimin yanına gitmem gerektiğini söyledi.
Aklım yoktuya benim.
sinişr oluyorum lüzumsuz konuşanlara.

Geçen gün eşim benim adıma birşey söyledi annesine kötü bir maksatı yoktu aslında.Eve gelince fırçayı yedi ama :mymeka:

Adımıza karar vermeye çalışanlar çok sayıda mevcut.
Özellikle eşimin ailesi pek meraklıdır karar vermeye.
Ama hiçbir kararlarını hayatımıza geçiremedikleri gibi
o fikrede soğuklaştırdılar.
Çok teşekkür ediyorum onlara,
onlarıın bu tarz davranışları olmasaydı nasıl görebilirdim gerçekleri ? :)

Acaba neden hep erkek tarafı karışır bu duruma,
kız tarafı uzak durur genelde...
bu konudaki düşünceleriniz neler...
gerçekten hep böyle mi,yoksa tam tersini duydunuz mu??

Acaba neden hep erkek tarafı karışır bu duruma,
kız tarafı uzak durur genelde...
bu konudaki düşünceleriniz neler...
gerçekten hep böyle mi,yoksa tam tersini duydunuz mu??

Songülcüm genelde bu böyledir hep erkek ailesi devreye girer fikirlerini bazende kabul ettirmeye çalışırlar.
Düşünseler biraz bizimde aklımızın olduğunu ve karar verebilme mekanızmamızın çok iyi çalıştığını bir bilseler sorun çıkmayacak zaten.
Birazda sahiplenme duygusundan kaynaklanıyor bunlar.
İşte kız tarafıda daha olgun düşünüyor bu durumda etliye sütlüye karışmamayı tercih ediyorlar.

benim adıma karar vermek mi ..fururum adamı ulennn .. o da neymiş ....hiç olmadı olamaz da ...yemek yerken hariç :)) eşim yemek konusunda çok zevkli ne yapayım ne yiyelim deyip yediysem harika çıktı :)))))))

benim adıma karar verme hükmü annemdedir hep,ve bu yüzden beni sinir harbine sürükler..
en hafifini anlatayım;
Şuan da evli değilim ,nişanlıyım.. eltim aramıştı bizi okumaya çağırmak için..
annem sağolsun hemen atladı telefonda, yarın iş olur g...(ben) gelsin yardım etsin sana fln dedi..
benim adıma beni oraya yolluyor..bunu yapan öz annem birde. ben istesem zaten giderdim..
böyle şeyler yapması cok moralımı bozuyor..bu en hafifi tabi..bir insana sormak lazım ,sormadan benim hakkımda karar alanlara sinir oluyorum..

Son düzenleme:
hayatıma evlılıgımın taa içinee ,cevreme vsvsvs işte hep karar verenler var evet sımdılık ses cıkarmıyorum aman kırılmasınlar diye sonucta benden buyukler diyorum ama bazen dayanamıyorum yaa delircek gibi oluyorum.. bazen eşimin benım yerıme karar almasını bile hazmedemiyorum sonra tartısmamız eksık olmuyor zaten..
bende bu hayatta yasıyorum 1 adım kadarda olsa yer kaplıyorum sonucta su evde değilmi varım yanı gercegım ben yokmusum gibi davranmalarından nefret edıyorum..
hem annemın hem k.validemın ikisi arasında kaldım
annem her konusmamızda nie çocuk yapmıyorsunuz cocuk yapın (bu arada baskalarınada bebıs calısmalarına baslamıslar demıs oluyor bile)
k.validem ise çocuk yapmayın masraf olur dıyor herkesede çocuk masraf olur diye yapmayacaklar diyor (ki benım daha doğmamıs bebısıme masrf olur demesi acıkcası çok gucume gitti ve 2ay bu sozu her aklıma gelısımde hıckıra hıckıra ağlamıstım)
neyse ; Allahım sen bunlara akıl fıkır veeeeerrrrr daa bişi demiorum..

olmazmı.
oluo tabii.ve bende kırıcı oluorumm.bunu en çok annem yapıoo..

kendi ailemde hayatımla alakalı bir müdahale görmedim en azından onlar bana saygı duyarlar
ama sevgili kayın validecim bir misafirim gelse yada biz gideceğimiz zaman hemne kendince fikirleri söyler genelde oğluınun yanında ve eşimde uygularrrr

çok şükür aldığım kararlara karşı çıkanım,karışanım yok..bu konu hür olmak gerçekten çok güzel..ama bütün iş insanın kendisinde bitiyor..anne-baba da olsa, insanın kendi hakkın en güzel kararı yine kendisinin vereceğini düşünüyorum..

Son zamanlarda sıkça duyar oldum,
evimin herşeyine karışıyorlar,yememe,içmeme,giymeme,almama..vs.vs...
acaba onlara bu hakkı biz mi veriyoruz, yoksa onlar bu haklarının olduğuna mı inanıyorlar...

Son zamanlarda sıkça duyar oldum,
evimin herşeyine karışıyorlar,yememe,içmeme,giymeme,almama..vs.vs...
acaba onlara bu hakkı biz mi veriyoruz, yoksa onlar bu haklarının olduğuna mı inanıyorlar...

Bu hakka bence eşler müsade ediyor songülcüm eğer seslerini çıkarmayı öğrenebilirlerse ailelerine karşı sorun da olmaz..
Ya da kadın aman eşimle kötü olmayayım deyip sessiz kalıyor bu seferde sorunlar dağ gibi büyüyor...

Back
X