Sizin anneleriniz de böyle mi

Valla ben şunu farkettim. Annelerin bi kısmı diyelim, evli bekar büyük küçük falan farketmeksizin, daha talepkar ve daha memnuniyetsiz çocuklarını olması gerekenin aksine kayırıyorlar. Diğer çocuğun bi sıkıntısı yoksa, yardım talep etmiyorsa, ufacık şeylerden memnun oluyorsa, onu güçlü gördüğünden mi nasılsa ihtiyacı yok diye düşündüğünden mi bilmem geri plana atıyorlar.

Bizim suçumuz ne anlamadım. Bazen üvey miyiz biz diye bile düşünüyorum .
Onların hiçbir suçu yok, suç sizde. Size çok benzeyen tanıdığım var. Annesi diğer kardeşlerine prenses gibi davranırken ona hizmetçi muamelesi yapıyor. Şöyle bir bakınca olayı kavraması çok kolay, çünkü o kişi kendi değerini düşürdüğünü bir kendisi göremiyor. Çünkü aşırı iyi, sevgi dolu, vefalı, vicdanlı... Siz de muhtemelen kendinizi nasıl yıprattığınızı göremiyorsunuz çünkü iyi birisiniz. Hizmete devam ediyorsunuz, onlar da doğal olarak prensesliğe devam ediyor. Ve bu kaçınılmaz sonuca şaşırıyorsunuz. Çözümü çok çok basit, değerinizi bilin, hizmetçiliği bırakın siz de kendi kendinizin prensesi olun. Zamanla ihtiyacınız yok ama size nasıl saygı duyacaklar emin olun şaşıracaksınız. Önce siz kendinize değer verin, siz değer vermezseniz hiç kimse kendi aileniz bile size değer vermez.

vallahi çok sinirlendim sizin yerinizde olsam ortanca kardeşimi alır baraka bile olsa orada kalırdım. adaletsizliğin, pişkinliğin tillahı resmen pess.

ben daha da kötülerini yaşadım, bazı anneler hakkaten değişik. bir arkadaşın dedğini gibi birey olduğunu hisset ve bağını kopart, o zmn daha pozitifbir insan olduğunu göreceksin. allah yardımcınız olsun. sevgiler

Yapmanız gereken tek şey tekrar tayin isteyip ortanca kardeşinizi de alıp gitmek. Hayır zaten bu düzen kurulmuşken neden bozdunuz onu anlamiyorum. Bu sefer ortanca da bir işe girsin ya da ders çalışsın üniversite okumak için. Geç kalmamış okumak için. Anneniz (!) de istediği kadar arayıp söylensin duymayin umursamayin. Kıvırcığını nasıl yetiştirdiyse öyle de çeksin işe yaramazligini. Ama bunları yapmazsaniz durumunuzda bir değişiklik olmaz, yani bir gün bizim kiymetimizi anlar diye beklerseniz daha çok beklersiniz. Ayrica siz başka sehirdeyken evlenseydi ya işte. Tek kiziyla da mi almiyorlar yani. Yerini dar etmişsiniz ne yapsanız artık sadece kabahat. Boşuna uğraşmayın.

Çok ilginç bir durum gerçekten. Sende evladısın o da evladı sonuçta. Bu soruyu sormak istemiyorum ama hepiniz öz çocuğusunuz değil mi?

Burada hangi noktaya şaşırsam bilemedim. Seven adamın başkasıyla hele ki kardeşinizle ne işi olur ki. Bir de anneniz buna müsaade etmiş. Allahım daha neler duyucaz

18 yasindâki kardesinde sorun var bence.
Buna izin veriyor. Cocuk degil artik o annene buyudugunu ve haksizlik yaptigini soylemesi lazim

Bence ortanca kardeşini alıp o evden ayrılma vaktiniz gelmiş de geçiyor bile . kendini değilse bile , kül kedisine dönüşmüş kardeşini düşün .

Bir an önce eski düzeninize geri dönüp ortanca kardeşinizle aynı eve çıkın. Anneniz de küçük kardeşi en kısa zamanda başka şehre üniversiteye vs def edip rahat rahat evlensin. Tövbe tövbe...

Burada hangi noktaya şaşırsam bilemedim. Seven adamın başkasıyla hele ki kardeşinizle ne işi olur ki. Bir de anneniz buna müsaade etmiş. Allahım daha neler duyucaz
Adam ilk okul,orta okul arkadaşımdı. Ben lisede iken bile yolumu kesen , haber gönderen , sevgililerinden bana olan guuya aşkından ayrılan adamdı . Karşılıksız , saplantılı ,sapkın bir aşk olabilirmi . Oluyormuş. Askere gitti kendisi ve ben asla ona karşılık vermedim.
İlk okul 3. Sınıftan beri olan aşkına asla karşılık vermedim. Benim sevdiğim oldu evlendim. Adam askerden geldi ve benim kardeşime taktı.
Kardeşim ne dediysem inanmadı. Adam ,ablan bana düşman sana da düşman seni kıskanıyor gibi laflar etmiş.ifal ettiği kardeşimi kaçmaya mahkum bıraktı.
Benim için travmaydi. Kliniklere yattım . 1 tane kardesim vardı oda artık yok. Bunu bana , uzağa (1 saat uzaklık) evlendiğim için mustehak gören ve kaçan kardeşimle barışıp bana karşı duran anneye anne demeye dilim varmaz.
İnsan ailesini seçerek gelemiyor. Ben böyle bir anne ve kız kardeşim olsun istemezdim. Ve sabırla bekliyorum ahireti. Hak almaksa evlatlık , bende bunların hakkını isticem.
Şuan mükemmel bir hayatım var. Sadece yasattiklari travmanın etkileri için terapiste gidip anılarımı sildiriyorum. İnsan ailesizde gayet huzurluymuş

Hm ben eşiniz kaçırdı sanmıştım yanlış anlamışım. Demekki adam sizi gerçekten sevmiyormuş. Siz pas vermediğiniz için peşinizde dolanıyormuş. Boşverin kendi hayatınızı yaşayın. Kimse size destek olmadan ayakta güçlü durmayı öğrenirseniz kim giderse gitsin yıkılmazsınız

Yok Allah korusun eşimle bir sıkıntım yok. Gerçek sevgi zaten zarar verdirmez. Bundaki saplantı sapkınlık .yani ablasını alamadım aynı kan aynı can kardeşini alayım. Ben oylelerine kızımıda göndermem gorusturmemde.
Çok şükür okumuş aile kurmuşum.huzurum yerinde. Aile olabilmeyi annelik duygusunu vazifesini hakkıyla yaşatmayı nasip etsin rabbim cumlemize

Hayırlısında inşaallah :)

Onun tuzu kurudur hiç söyler mi cnm. Bende konu sahibinin kardeşinin de işine geliyor bu
Ooo o halinden çok memnun . Annem asla evlat ayrımı yapmıyor, siz varken ben napayımki havalarında. Ben annemin cici kızıyım aman ha tahtım bozulur prensesliğime zarar gelir diye en küçük tartışmada annemi savunuyor. Sabahları kahvaltıyı hep ben hazırlarım , annemde önce uyanır küçük kardeşimin yatağına gider onunla kuzu anne sevişir gibi sevişirler sonra ben sofra hazır diye seslenince annem o 18 yaşındaki danayı elinden tutarak getirir sofraya . Sonrada doyunca keyif çaylarınu doldurup mutfaktan giderler. Bugün de hazırlamıyım dedim . Üzerimi giyindim ile gisiyordum. Annem hani lahvaltı aç mı gideceğim işe dedi. Aaa niye aç gidicen anne kıvırcığını uyandır hazırlasın dedim. Hemen düşman kesildi , bir kahvaltı hazırlıyormuşum aman faydam dokunmasınmış neler neler saydı kapıdan çıkarken.

Sakın vazgeçme canım . Aynen böyle devam et . Ne kardeşini ezdir ne kendini . Sizi evde köleye çevirmişler .

2 kardeşiz. Hiç ayırmadı annem babam bizi. Hatta kız çocuğu olduğum için ben biraz daha kayırılır gibiyim kardeşim şakasına takılır millet erkek evlat sever siz niye kızınızı daha çok seviyorsunuz diye:) bunlar hep espri tabi ama insan evlatlarını nasıl ayırabilir ki? Desem ki siz hayırsız illet insanlarsınız o yüzden hayırlı olanınızı daha çok seviyo öyle bişey de yok. Bence yemek temizlik ütü işlerine ara verin bakalım ne tepki verecek anneniz

Şimdi okudum yapmışsınız zaten. Devam edin bence. Siz o evin kölesi değilsiniz kardeşinizle ikinize hazırlayın anneniz de kendilerine göre hazırlasın bakalım

22 yasindaki kardesiniz neden tum gun evde?
o da calissin, siz kendi duzeninizi kurun abla kardes gerekirse,
veyahut da ayni evde yasayacaksaniz bir devrim yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…