- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
Onların hiçbir suçu yok, suç sizde. Size çok benzeyen tanıdığım var. Annesi diğer kardeşlerine prenses gibi davranırken ona hizmetçi muamelesi yapıyor. Şöyle bir bakınca olayı kavraması çok kolay, çünkü o kişi kendi değerini düşürdüğünü bir kendisi göremiyor. Çünkü aşırı iyi, sevgi dolu, vefalı, vicdanlı... Siz de muhtemelen kendinizi nasıl yıprattığınızı göremiyorsunuz çünkü iyi birisiniz. Hizmete devam ediyorsunuz, onlar da doğal olarak prensesliğe devam ediyor. Ve bu kaçınılmaz sonuca şaşırıyorsunuz. Çözümü çok çok basit, değerinizi bilin, hizmetçiliği bırakın siz de kendi kendinizin prensesi olun. Zamanla ihtiyacınız yok ama size nasıl saygı duyacaklar emin olun şaşıracaksınız. Önce siz kendinize değer verin, siz değer vermezseniz hiç kimse kendi aileniz bile size değer vermez.Bizim suçumuz ne anlamadım. Bazen üvey miyiz biz diye bile düşünüyorum .
vallahi çok sinirlendim sizin yerinizde olsam ortanca kardeşimi alır baraka bile olsa orada kalırdım. adaletsizliğin, pişkinliğin tillahı resmen pess.Merhaba Allah sizinde yardımcınız olsun. Anneme iş arkadaşlarını örnek veriyorum o kadınlar eve gidip yemek yapıyor , çocuklarıyla ilgilenen var kocasını nazlamak zorunda olan var . Anne sana bir iş bırakmıyoruz neden bu memnuniyrtsizlik diyorum iş yapıp başıma böyle kakıcaksanız yapmayın diyip bağırıp kestirip atıyor. Pazar bende , market bende , yemek bende . Ortanca kardeşimde temizlik bulaşıktan sorumlu . Kışlık bile hazırladık. Komşular anneme hep çok şanslısın diyor ama onun umrunda değiliz . O sadece küçük kardeşimle oynaşıyor saat 12 ye kadar haftasonları yataktan çıkmıyor ikisi hatta annem gidip sevmek için onun yanına yatıyor , bizde köle izahura gibi kahvaltı hazıelıyoruz bide beğendiremiyoruz biri ben haşlanmış yemem yumurtayı diyor diğeri kızartma istiyor böyleler.doyuncada çay bardaklarını alıp diğer odaya geçip keyif yapıyorlar bizde mutfak toplayıp öğlen yemeğini planlıyoruz. İsyan ediyorum anne hadi sen tamam da o kızın toplasın bir günde diyorum karışmayın kıvırcığıma diyor alıp götürüyor küçük kardeşimi.
Arkadaşlar konu annem kısaca anlatacağım acaba normal mi bana tuhaf geliyor anlamak istiyorum. Biz 28 22 ve 18 yaşlarında 3 kız kardeşiz. Babamız yok . Ben ve annem çalışıyoruz . 22 yaşındaki kardeşim evde her türlü işi yemeği o yapıyor. En küçük olanda üniversite sınavına hazırlanıyor. Annem sağlık personeli 49 yaşında . İşten eve geldiğinde ona hiçbir şekilde iş bırakmıyoruz, yemeği hazır ev temiz hatta haftasonları arkadaşlarını çağırır onlarıda ağırlarız ama yinede hayatından memnun değil. Anne yarın şu yemeği yapayımmı işten gelince diyorum . Onu yemem bunu canım istemez başlıyor saymaya . E ne yapayım diyorum naparsan yap diyor bu seferde. Diğer kardeşim 22 yaşonda olan anne formalarını ütüledim başka ütülenecek eşarbın var mı diye soeuyor niye ütüledin senden ütü mü istedik diyor. İkimiz de gerçekten sürekli trip atar yiyoruz ve ben buna anlam veremiyorum. Hiç eve.gelmek istemiyorum artık. Çocuğu yemeyen anneler gibi hissediyorum. Kensimize ayrı anneme ayrı yemek yapıyorum zaten yorulup geliyorum ama yeterki oda iyi olsun yüzü gülsün istiyoruz ama nafile cambaz da olsak bize iyi davranmıyor. Gelin görün ki 18 yaşındaki kardeşimle aşk yaşıyorlar. Kıskanmıyorum yanlış anlamayın ama mesela zil çalıyor o kardeşim bilgisayar başında dizi izlerken ben kalkıp kapıyı açıyorum anneme hoşgeldin diyorum bana selam vermeden kardeşimin odasına gidip onu sevmeye gıdıklamaya başlıyor. Diğeride üzülüyor 22 yaşında olan ben bütün gün iş yapıyorum yüzüme bakan yok o yerinden kalkmıyor ama kıymetli diyor. Mesela geçen gün etli kuru fasülye yaptım , bu 18 yaşındaki kardeşimde ete bayılır. Düşkündür. Annem ne yaptı biliyor musunuz bizim tabağımızdaki etleri seçip onun tabağına koydu. Hani neden böyle bu kıza neden böyle bize neden böyle anlam veremiyorum. Herkes demi bu böyledir o evin küçüğü diye mi?
Ah kuzuuuum benim annem , beni sapkınlık derecesinde karşılıksız seven bir adamın ,kardesimi kaçırmasına göz yummus, ve bana müstahak olabileceğini söyleme gaddarliginda bir anne. Ve hayatımdan çıkarmak zorunda kaldım. Şuan kendi anneligimi sorgular durumdayım sayesinde. Siz beterin beteeri var bunu bilin sukredin ama tabiki çözüm arayın. Çünkü mükemmel anne diye birşey yok hepsinde insan oldukları için bir kusur var.
Onun tuzu kurudur hiç söyler mi cnm. Bende konu sahibinin kardeşinin de işine geliyor bu18 yasindâki kardesinde sorun var bence.
Buna izin veriyor. Cocuk degil artik o annene buyudugunu ve haksizlik yaptigini soylemesi lazim
Bir an önce eski düzeninize geri dönüp ortanca kardeşinizle aynı eve çıkın. Anneniz de küçük kardeşi en kısa zamanda başka şehre üniversiteye vs def edip rahat rahat evlensin. Tövbe tövbe...Ben kimseyle tekrar evlenmemesinden kaynaklı olduğunuda düşünüyorum . Çünkü laf çarpıyor evde üç kız varken kimle evleneyim , güvenemem diyor. Siz gidene kadar da ben yaşlanırım diyor . Yıllarca bunu söyledi durdu.
Adam ilk okul,orta okul arkadaşımdı. Ben lisede iken bile yolumu kesen , haber gönderen , sevgililerinden bana olan guuya aşkından ayrılan adamdı . Karşılıksız , saplantılı ,sapkın bir aşk olabilirmi . Oluyormuş. Askere gitti kendisi ve ben asla ona karşılık vermedim.Burada hangi noktaya şaşırsam bilemedim. Seven adamın başkasıyla hele ki kardeşinizle ne işi olur ki. Bir de anneniz buna müsaade etmiş. Allahım daha neler duyucaz
Yok Allah korusun eşimle bir sıkıntım yok. Gerçek sevgi zaten zarar verdirmez. Bundaki saplantı sapkınlık .yani ablasını alamadım aynı kan aynı can kardeşini alayım. Ben oylelerine kızımıda göndermem gorusturmemde.Hm ben eşiniz kaçırdı sanmıştım yanlış anlamışım. Demekki adam sizi gerçekten sevmiyormuş. Siz pas vermediğiniz için peşinizde dolanıyormuş. Boşverin kendi hayatınızı yaşayın. Kimse size destek olmadan ayakta güçlü durmayı öğrenirseniz kim giderse gitsin yıkılmazsınız
Yok Allah korusun eşimle bir sıkıntım yok. Gerçek sevgi zaten zarar verdirmez. Bundaki saplantı sapkınlık .yani ablasını alamadım aynı kan aynı can kardeşini alayım. Ben oylelerine kızımıda göndermem gorusturmemde.
Çok şükür okumuş aile kurmuşum.huzurum yerinde. Aile olabilmeyi annelik duygusunu vazifesini hakkıyla yaşatmayı nasip etsin rabbim cumlemize
Ooo o halinden çok memnun . Annem asla evlat ayrımı yapmıyor, siz varken ben napayımki havalarında. Ben annemin cici kızıyım aman ha tahtım bozulur prensesliğime zarar gelir diye en küçük tartışmada annemi savunuyor. Sabahları kahvaltıyı hep ben hazırlarım , annemde önce uyanır küçük kardeşimin yatağına gider onunla kuzu anne sevişir gibi sevişirler sonra ben sofra hazır diye seslenince annem o 18 yaşındaki danayı elinden tutarak getirir sofraya . Sonrada doyunca keyif çaylarınu doldurup mutfaktan giderler. Bugün de hazırlamıyım dedim . Üzerimi giyindim ile gisiyordum. Annem hani lahvaltı aç mı gideceğim işe dedi. Aaa niye aç gidicen anne kıvırcığını uyandır hazırlasın dedim. Hemen düşman kesildi , bir kahvaltı hazırlıyormuşum aman faydam dokunmasınmış neler neler saydı kapıdan çıkarken.Onun tuzu kurudur hiç söyler mi cnm. Bende konu sahibinin kardeşinin de işine geliyor bu
Sakın vazgeçme canım . Aynen böyle devam et . Ne kardeşini ezdir ne kendini . Sizi evde köleye çevirmişler .Ooo o halinden çok memnun . Annem asla evlat ayrımı yapmıyor, siz varken ben napayımki havalarında. Ben annemin cici kızıyım aman ha tahtım bozulur prensesliğime zarar gelir diye en küçük tartışmada annemi savunuyor. Sabahları kahvaltıyı hep ben hazırlarım , annemde önce uyanır küçük kardeşimin yatağına gider onunla kuzu anne sevişir gibi sevişirler sonra ben sofra hazır diye seslenince annem o 18 yaşındaki danayı elinden tutarak getirir sofraya . Sonrada doyunca keyif çaylarınu doldurup mutfaktan giderler. Bugün de hazırlamıyım dedim . Üzerimi giyindim ile gisiyordum. Annem hani lahvaltı aç mı gideceğim işe dedi. Aaa niye aç gidicen anne kıvırcığını uyandır hazırlasın dedim. Hemen düşman kesildi , bir kahvaltı hazırlıyormuşum aman faydam dokunmasınmış neler neler saydı kapıdan çıkarken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?