- 27 Haziran 2017
- 694
- 621
- 103
Hatta kendisi evlat kızı anne görevi üstlenmiş oh ne rahat dünya ! Olurmu öyle şey hayır olmamalı bence herşeyin fazlası zararlıdır ana analizini yapsın evlatlarda evlatlığını yapsın eğer bir iş yapılacaksa orta yol bulunmalıdır bir kişinin üstüne yıkılmazIki buyuk kardes cok verici cok fedakar davrandiginiz icin anneniz bunlari goreviniz zannetmeye baslamis
Arkadaşlar konu annem kısaca anlatacağım acaba normal mi bana tuhaf geliyor anlamak istiyorum. Biz 28 22 ve 18 yaşlarında 3 kız kardeşiz. Babamız yok . Ben ve annem çalışıyoruz . 22 yaşındaki kardeşim evde her türlü işi yemeği o yapıyor. En küçük olanda üniversite sınavına hazırlanıyor. Annem sağlık personeli 49 yaşında . İşten eve geldiğinde ona hiçbir şekilde iş bırakmıyoruz, yemeği hazır ev temiz hatta haftasonları arkadaşlarını çağırır onlarıda ağırlarız ama yinede hayatından memnun değil. Anne yarın şu yemeği yapayımmı işten gelince diyorum . Onu yemem bunu canım istemez başlıyor saymaya . E ne yapayım diyorum naparsan yap diyor bu seferde. Diğer kardeşim 22 yaşonda olan anne formalarını ütüledim başka ütülenecek eşarbın var mı diye soeuyor niye ütüledin senden ütü mü istedik diyor. İkimiz de gerçekten sürekli trip atar yiyoruz ve ben buna anlam veremiyorum. Hiç eve.gelmek istemiyorum artık. Çocuğu yemeyen anneler gibi hissediyorum. Kensimize ayrı anneme ayrı yemek yapıyorum zaten yorulup geliyorum ama yeterki oda iyi olsun yüzü gülsün istiyoruz ama nafile cambaz da olsak bize iyi davranmıyor. Gelin görün ki 18 yaşındaki kardeşimle aşk yaşıyorlar. Kıskanmıyorum yanlış anlamayın ama mesela zil çalıyor o kardeşim bilgisayar başında dizi izlerken ben kalkıp kapıyı açıyorum anneme hoşgeldin diyorum bana selam vermeden kardeşimin odasına gidip onu sevmeye gıdıklamaya başlıyor. Diğeride üzülüyor 22 yaşında olan ben bütün gün iş yapıyorum yüzüme bakan yok o yerinden kalkmıyor ama kıymetli diyor. Mesela geçen gün etli kuru fasülye yaptım , bu 18 yaşındaki kardeşimde ete bayılır. Düşkündür. Annem ne yaptı biliyor musunuz bizim tabağımızdaki etleri seçip onun tabağına koydu. Hani neden böyle bu kıza neden böyle bize neden böyle anlam veremiyorum. Herkes demi bu böyledir o evin küçüğü diye mi?
valla merhamet sahibi mantıklı dusunebilen bi anne bunu söylemez..cok yorulmussunuz elinize saglik kalan isleri birlikte yapalim oturup bi cay içelim vs der..gecenlerde annemlerdeydik sabahtan hasta oldu kalkamadi.aksama da yeni evli kuzenim gelicek gelin hanimla ilk kez ziyaret edicekler bizi..ben kardesimle tüm hazirliklari yaptm evi temizledim .eşim annemi acile goturup bi serum taktirdi.akşam da Kuzenlerimin yanina kalkti geldi annem çok güzel gecti..hala telefonda konusurken söyler o zaman nasıl rahatlattiniz beni diye..annenizin normal olduğunu düşünmüyorum..ikna edebilirseniz bi pskologla gorusmesi gerekirse psikiyatriye gitmesi herkes icin iyi olur..Annem ben işe gidip bir de evde iş mi yapacağım tabiki yapmak zorundasınız bir de teşekkür mü edeyim diyor.
bence bu sefer de kendinize kiymayip yeniden tayin isteyin kaçın ortanca kardesinizle..onlar da kendi başlarının çaresine baksınlar..yazık değil mi size..onca emeğe karşılık verilen değer bu olmamalı..Aslında ben il dışında çalışıyordum ama tain istedim babam da olmayınca yanlız kalmasınlar dedim . Ö dönemdede kardeşim de yanımdaydı. Annemle küçük kardeşim aynı evde kalıyordu ama hergün annem arayıp kardeşinin arkasını toplamaktan yoruldum diye ağlıyordu diğeride annem bana yemek yaptırıyor ders çalışamıyorum diye ağlıyordu . En sonunda ortanca kardeşimi napıp edip yanlarına geri aldılar bende ona kıyamadım geldim
bu açıdan bakmak gelmezdi aklıma..ama anneler de insan işte..üzücü..inşallah bi kosulsuz tum cocuklarimizi eşit sevebiliriz..Sanıyorum kimse yazmamış ama annelerin bazılarında epey de büyük bir oranda çocukları belli bi yaşa geldikten sonra hayalkirikligi olan çocuğu dışlama eğilimi var. Mesela siz 28 yaşında iyi bir evlilik yapmamissiniz bu onun için sorundur büyük ihtimal, çevreye zengin damadiyla hava atabilecegi bir konum verseydiniz ona böyle olmazdı, diğer kardeşiniz iyi bir üniversite kazansaydı kızım doktor olucak diyebilecegi bir statü verseydi mesela etleri o yerdi büyük ihtimal. Anneniz için şuan umut kapısı küçük kardeşiniz. Hatta bu anneler çocuklarını güzelliklerine göre de ayırıyor. Güzel olan etrafta filancanin çok güzel kızı var diye konuşuluyor çünkü, iyi bir evlilik yapma potansiyeli var vs.. Her anne koşulsuz şartsız çok sevemiyor.
2 kızını azad etsin,ufak kızını alip evlensin madem biriyle...Ben kimseyle tekrar evlenmemesinden kaynaklı olduğunuda düşünüyorum . Çünkü laf çarpıyor evde üç kız varken kimle evleneyim , güvenemem diyor. Siz gidene kadar da ben yaşlanırım diyor . Yıllarca bunu söyledi durdu.
valla ben yeri geliyor babamin verdigi karpuzun göbeği için kavga ediyorum 8 yaş küçük kardesimle..19 yaşında şimdi kendisi..bu kiskanclik diil..aksine herkesin hayatı ogrenmesi icin bir firsat :) babam hep adaletli olmasi gerektigini,kardesim de hem adaleti hem paylaşmayı hem de mucadeleyi ogreniyor :) ben de hakkimi savunmayi ve cocuklarima karsi hangi konularda dikkatli olmam gerektigini ogreniyorum :))Ah ah, anlıyorum ben sizi. Yapmayın artık. Yemeği siz yaptıysanız bulaşığı o yıkasın, kendi banyosunu çıkarken temizlesin bi zahmet. Yapmayın, kulağından tutup zorla temizletin. Bir iki zor olur, sonra o da öğrenir. Yumurtanın büyüğünü siz kapın, gerekirse elinden alın. İnsan kendine yakıştıramıyor, şuncacık şey için kavga mı edeyim diye ama gerekirse edilir. İsyan bayrağını aç bacım :)
Benim de kardeşim hem kredi alır, hem annemden alır hem benden ister. Hayatta vermem. Kötü abla desinler, kimsenin sorumsuzluğunun bedelini ben ödeyemem. Bir miktar çirkef olmakta fayda görüyorum :)
Merhaba Allah sizinde yardımcınız olsun. Anneme iş arkadaşlarını örnek veriyorum o kadınlar eve gidip yemek yapıyor , çocuklarıyla ilgilenen var kocasını nazlamak zorunda olan var . Anne sana bir iş bırakmıyoruz neden bu memnuniyrtsizlik diyorum iş yapıp başıma böyle kakıcaksanız yapmayın diyip bağırıp kestirip atıyor. Pazar bende , market bende , yemek bende . Ortanca kardeşimde temizlik bulaşıktan sorumlu . Kışlık bile hazırladık. Komşular anneme hep çok şanslısın diyor ama onun umrunda değiliz . O sadece küçük kardeşimle oynaşıyor saat 12 ye kadar haftasonları yataktan çıkmıyor ikisi hatta annem gidip sevmek için onun yanına yatıyor , bizde köle izahura gibi kahvaltı hazıelıyoruz bide beğendiremiyoruz biri ben haşlanmış yemem yumurtayı diyor diğeri kızartma istiyor böyleler.doyuncada çay bardaklarını alıp diğer odaya geçip keyif yapıyorlar bizde mutfak toplayıp öğlen yemeğini planlıyoruz. İsyan ediyorum anne hadi sen tamam da o kızın toplasın bir günde diyorum karışmayın kıvırcığıma diyor alıp götürüyor küçük kardeşimi.
okudukca çıldıriyorum yaaMerhaba Allah sizinde yardımcınız olsun. Anneme iş arkadaşlarını örnek veriyorum o kadınlar eve gidip yemek yapıyor , çocuklarıyla ilgilenen var kocasını nazlamak zorunda olan var . Anne sana bir iş bırakmıyoruz neden bu memnuniyrtsizlik diyorum iş yapıp başıma böyle kakıcaksanız yapmayın diyip bağırıp kestirip atıyor. Pazar bende , market bende , yemek bende . Ortanca kardeşimde temizlik bulaşıktan sorumlu . Kışlık bile hazırladık. Komşular anneme hep çok şanslısın diyor ama onun umrunda değiliz . O sadece küçük kardeşimle oynaşıyor saat 12 ye kadar haftasonları yataktan çıkmıyor ikisi hatta annem gidip sevmek için onun yanına yatıyor , bizde köle izahura gibi kahvaltı hazıelıyoruz bide beğendiremiyoruz biri ben haşlanmış yemem yumurtayı diyor diğeri kızartma istiyor böyleler.doyuncada çay bardaklarını alıp diğer odaya geçip keyif yapıyorlar bizde mutfak toplayıp öğlen yemeğini planlıyoruz. İsyan ediyorum anne hadi sen tamam da o kızın toplasın bir günde diyorum karışmayın kıvırcığıma diyor alıp götürüyor küçük kardeşimi.
Kusura bakmayın ama ikiside ağır psikolojik vaka benceŞimdiden konuşmalar şöyle
- Anne ben senden uzağa gidemem, başkalarıyla aynı odada kalmam vs
- çok çalış burayı kazan kızım bende seni gönderemem.
Evin küçüğü ne kadar büyürse büyüsün hiç bir zaman büyümüş olarak görülmüyor aileler tarafından maalesef.Arkadaşlar konu annem kısaca anlatacağım acaba normal mi bana tuhaf geliyor anlamak istiyorum. Biz 28 22 ve 18 yaşlarında 3 kız kardeşiz. Babamız yok . Ben ve annem çalışıyoruz . 22 yaşındaki kardeşim evde her türlü işi yemeği o yapıyor. En küçük olanda üniversite sınavına hazırlanıyor. Annem sağlık personeli 49 yaşında . İşten eve geldiğinde ona hiçbir şekilde iş bırakmıyoruz, yemeği hazır ev temiz hatta haftasonları arkadaşlarını çağırır onlarıda ağırlarız ama yinede hayatından memnun değil. Anne yarın şu yemeği yapayımmı işten gelince diyorum . Onu yemem bunu canım istemez başlıyor saymaya . E ne yapayım diyorum naparsan yap diyor bu seferde. Diğer kardeşim 22 yaşonda olan anne formalarını ütüledim başka ütülenecek eşarbın var mı diye soeuyor niye ütüledin senden ütü mü istedik diyor. İkimiz de gerçekten sürekli trip atar yiyoruz ve ben buna anlam veremiyorum. Hiç eve.gelmek istemiyorum artık. Çocuğu yemeyen anneler gibi hissediyorum. Kensimize ayrı anneme ayrı yemek yapıyorum zaten yorulup geliyorum ama yeterki oda iyi olsun yüzü gülsün istiyoruz ama nafile cambaz da olsak bize iyi davranmıyor. Gelin görün ki 18 yaşındaki kardeşimle aşk yaşıyorlar. Kıskanmıyorum yanlış anlamayın ama mesela zil çalıyor o kardeşim bilgisayar başında dizi izlerken ben kalkıp kapıyı açıyorum anneme hoşgeldin diyorum bana selam vermeden kardeşimin odasına gidip onu sevmeye gıdıklamaya başlıyor. Diğeride üzülüyor 22 yaşında olan ben bütün gün iş yapıyorum yüzüme bakan yok o yerinden kalkmıyor ama kıymetli diyor. Mesela geçen gün etli kuru fasülye yaptım , bu 18 yaşındaki kardeşimde ete bayılır. Düşkündür. Annem ne yaptı biliyor musunuz bizim tabağımızdaki etleri seçip onun tabağına koydu. Hani neden böyle bu kıza neden böyle bize neden böyle anlam veremiyorum. Herkes demi bu böyledir o evin küçüğü diye mi?
Ee canm sebebi belliymis zaten.Ben kimseyle tekrar evlenmemesinden kaynaklı olduğunuda düşünüyorum . Çünkü laf çarpıyor evde üç kız varken kimle evleneyim , güvenemem diyor. Siz gidene kadar da ben yaşlanırım diyor . Yıllarca bunu söyledi durdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?