Sizin anneleriniz de böyle mi

22 yasindakini ezmeyin ev iside kolay bir is degil ve 18 yasta gayet ev isi icin uygun bir yas kural koyun biz calisiyoruz sonucta sizde ikiniz evdesiniz hep ortancaya yikamayiz bir hafta biriniz diger hafta biriniz yapin genel duzeni deyin okuyan kendine okuyacak ayda bir veya iki defa gelen is sirasiylada kimse sinavda basarisiz olmaz fazla prenses moduna karsiyim ben yas ilerleyince kendilerine skinti oluyor yarin univ baska yerde kazansa yurt arkadaslari cekmez onu mesela,veya begenmedi diye yemekhane baska yemek pisirmez

Valla bana kalsa 22 lik kardese destek olup ise sokun kpss falan hazirlansin haftasonuda gezin evde 4 kadin hasta yok bise yok aranizda herkes kendi isini gorur boyle yipranir kotu olursunuz ben yaptim o ne yapti o yapmadi gereksiz tatava vs herkes kendi isine baksin kendi utusunu yapsin anneniz kendi icin ! Bise isterse yaparsiniz o soylemeden yapmayin kadin belki beni yasli yerine koyuyolar moduna girmistir belki hukmu elinde tutmak istiyor bence yemekte bir tane yapin begenen yer begenmeyen disardan soyler misafiri olanda kendi hizmetini yapsin

Anneniz biraz sukursuz bir hanim anladigim sevgi olayinada bise diyemem oluyor bazi anne babalarda yapacak bise yok
kendinizi bu kadar annenizin annesi konumuna sokmayin daha evlenip kendiniz anne olacaksiniz yasam zorluklarina gogus gereceksiniz hayat zor ve ne kadar ailede olsa yasam bireysel bunu hic aklinizdan cikartmayin siz kendinizi paralarsiniz birgun dusersiniz ne kadar canda olsa o paraladiklariniz olmaz yaninizda sizin emeginizi hice sayabilirler insan bu yanar doner

bu tarz fazla yukler ilerde insandan cikiyor ve Allah omur verdiginde insallah anne 70 lere 80 lere gelirse iste o zaman lazim olacak bu bakis sefkat simdiden hirpalamayin kendinizi goze batmayin batirtmayinki ilerde o bakis acinizi kaybetmeyin saglikli iliskiniz olsun anneniz genc eli ayagida tutuyor yardim elbette olacak ama siz 80 yas kadinina davranir gibi davraniyorsunuz e bu kadin o yasa gelince ne yapacaksiniz memnun edemezsiniz az cekin kendinizi 18 ligide yasama dahil edin bence

Sende paylaşmak ister misin biraz
En büyük fantezisi en güzel günlerim içine etmektir. Mesela evlendiğimiz gün yaptıklarını mezarında ot bitse unutmam.
Oğulları için ölür biter ama benim için anca bı amelîyatimda ölümden döndüm bildiğiniz öldüm doktorlar hayata döndürmek için saatlerce uğraştı. O gün benim için vicdan yaptı.
Sürekli maddi olarak sömürüldügümü evlendikten sonra ve tokat gibi bı kaç konusmasi vardı ki sonrasında katıla katıla ağladım.
Tüm akrabalarımla aramı kafasına göre yönetir.
Eşimle çok iyi anlaşıyoruz die çıldırır sorsan çok mutlu ama.
Oğullarına toz kondurmaz ama ben vurun abalıya.
Neyse ki Rabbim yüzüme baktı çok iyi eşim var.
İnşallah sana ve kardeşine Rabbim çok iyi eşler ve yuva nasip ederde benim gibi kurtulursunuz.

Amin ☹

Nekadar ayip bir hareket, diger cocuklarinin tabagindaki etleri secip digerine koymak.

Anneyle tabi ilgilenin ama simartmayin. Ortancinizda calissin neden evde duruyor ki. Sizde biraz daha gencligin tadini cikarim gezin tozun.

Bir insanının kıymeti ne zmaan anlasılır diye sormuşlar alime alimde demişki ya gitte bileyim ya ölde bileyim

Kiyamam ama ona,canim benim m 22 yas ne ki? Benim kardesim 24 yasinda bardağını kaldırmaz terbiyesiz.
Bu yasta evde oturup kardesine annene bakiyor. Onunda hakki çalışmak. Calissin bence. Para lazim bana desin. Maddi durumlar nasil? Tek maaş ve rahmetliden gelen maasla mi geçiriyorsunuz
Onun psikolojisi bozulur evde otur otur .anlasiyormu kardesinle bari?

O kadar tanıdık geldi ki anlattıklarınız çevremde biri var böyle... Üç kız kardeş değil de iki kız bir erkek olsaydınız aha o derdim ..

Azıcık ortanca kardeşinle elinizi çekin bakalım işten, güçten, evden. Neler olacak görün bi? Oh ne güzelmiş annenizin hayatı ya?

Çok güzel yorum yapmış bu güzel yürekli Arkadaşımız takdir ediyorum lütfen bu yorumu asla göz ardı etmeyin tekrar tekrar okuyun ve icraata geçin kolay gelsin

Benim annecigim de biraz boyleydi. Baska evlerde de gordum cocuklarina esit davranmayani. Uzucu tabi.

Ben cevap vereyim canım. Annen dünya adeletini temsil ediyor.Sen ve 22 yaş kardeşin fedakar ve asla hakettigini alamayan işçileri... küçük kardeşinde bu dünyanın en sevdiği insanı yani emeksiz kazananları temsil ediyor... Bu dünya her yerde böyle dönüyor

Ben cevap vereyim canım. Annen dünya adeletini temsil ediyor.Sen ve 22 yaş kardeşin fedakar ve asla hakettigini alamayan işçileri... küçük kardeşinde bu dünyanın en sevdiği insanı yani emeksiz kazananları temsil ediyor... Bu dünya her yerde böyle dönüyor

Bizim suçumuz ne anlamadım. Bazen üvey miyiz biz diye bile düşünüyorum .

Bende bazen düşünüyorum kadın çekmiş yazık gün yüzü görmemiş diye ama ne yapabilirim ki benimde çocuğum var ve ben olsam onu kabahatli gibi düşünmem sonuçta çocuğumun sucu yok. Daha da kenetlenirim hatta. Benim annem babamdan ayrıldığında biriyle görüşmeye başladı. Ki biz bunu daha atlatamadan, hata dediğim oydu. Elin adamı beni aradı. Ve saymaya başladı telefonda yok annenizi kafeste bırakıyorsunuz onun hakkı yokmu mutlu olmaya vs demeye başladı. Birgün eve geldik baktık adam mutfakta oturuyor annemle. Dedik hayırdır ne oluyor. Damdan düşer gibi girdi hayatımıza. Bide utanmadan bana hesap soruyor. Ozaman biz eşimle sevgiliyiz. Evlendik. Tamam annem mutlu olsun da biz çocukluğumuzdan beri evde kavga gürültü eksik olmuyor. Bizde isterdik huzurlu ortamda büyümeyi. Kendimi bildim bileli evde kavgasiz gün geçmedi. Babam neler neler yaptı haklı ayrılmakta, ama arkasında durduk anne boşan biz çalışır sana bakarız dedik. 3 müz annem ablam ben çalıştık kardeşim okuyordu. Elin adamı için bizle kavga etti. O çok dokunmuştu bana. Devamlı çok çektiğinden gün yüzü görmediğinden yakınıyor. Bende dedim seni erken evlendiren ailene şöyle biz ne yapalım. Bizim suçumuz nedir. Sen onları yaşadın ama bizde yaşadık.

ne kadar uzak/soğuk/kötü davranan varsa daha çok sevilir.
ne kadar fedakar/samimi/yardımsever olan varsa o kadar önemsenmez.
bence ayrı yemek vs. yapmayı kesin

Bunlari aynen annene soylesene
Ben olsam soylerim.

Hayirdir biz uvey miyiz?
Ne yapsak yaramamiyoruz sana!!

Derim ben olsam

3 tane dogurmasaymis

Gerci iyi olmus 3 tane..bak her isini yapiyormussunuz

2 kardeşiz 26 yaşındayım kardeşim 22. bizimkiler ayrı ben annemin yanında olmayı seçtim bugüne kadar her kararında her şeyinde. ama kardeşim en ufak bir şeyde annemi suçladı babasına söyleyemediklerini anneme bağıra çağıra söylerdi. kafayı yedirtti kadına ama hala daha en ufak bir şeyde onun tarafını tutardı annem. kocası aldattı kadın olsaydın da yaptırmasaydın diye babasının tarafını tutan bir aptallıktan bahsediyorum.

üniversite okuyorum kardeşim bulunduğum şehirde ilk birkaç yıl benimle kaldı. okul dışında part time çalışıyordum ve ders veriyordum kalan zamanlarımda. babayla görüşmem bu arada. çok sıkışınca annemden para isterim ki 3 4 ayda bir olur o ancak çok nadirdi. onun haricinde evin kirasını faturalarını kendim karşıladım hep cidden çok güzel idare ediyordum kendimi. kardeşim geldi geleli ikisinden de para alır beni zaten evdeki her şeyi sömürür gece sabaha kadar oturur dolapta ne bulursa yerdi sabah erkenden sınava gidicuem ekmek kenarı bulamazdım evde öyle düşünün. tahtakurusuyla bağırsak kurdu arası bir fonksiyonu var çocuğun hayatta anlatabilmişimdir umarım nasıl bir tip olduğunu.

annem bulunduğu yerde mutsuzdu yalvar yakar getirttim ankaraya geldiği ilk günden itibaren düzeni bozulan kardeş annemi delirtti en son annem anladı artık ne yapmaya çalıştığını onun. en sonunda ben arkadaşlarımla eve çıkıcam siz beni boğuyorsunuz diye bastı gitti. daha da arayıp sormaz babasından geçinir. annem sonunda anladı ne halt olduğunu onca zaman benden alıp ona verdiklerinin vicdan azabını çeker hala.

düşünün ev kiramı kendim ödüyordum zaten ufak bir 1+1 dairede oturuyordum part time maaş özel ders ve krediyle çekip çevirebiliyordum. ablam söyleyemiyo anne şu kadar kira borcu var elektriği kapanacak evin 4 aylık elektrik borcu var kredi kartı borcu var haciz gelecek vs kendi aldığı harcadığının yanında benim adımı kullanarak da böyle sömürmüş durmuş kadını. bunları sonradan öğrendim itiraf ettirdim o paraları gece sabaha kadar içtiği mekanlarda yediğini içtiğini itiraf ettirdim. çok zor oldu ama annem geldiğinde ne halt olduğunu anlasın oğlunun diye hiçbir şeye karışmadım. her şeyi kendi fark etti zamanla.

kendi haline bırakın. yaptıklarınızı beğenmiyorsa kendisi yapsın. çocuğuna et verecekse fazladan kendi tabağından versin. alın tabağınızı çekilin odanıza. kardeşiniz de aynı şekilde yapsın. diğerine görev verin annem benim ütümü beğenmiyor sen yap diye ya da şunu sen hallet diye. yapmazsa da kalkıp yapmayın herkesin görevi işi gücü var deyin. kendi hayatınızı etkkilecek şeyler olmasın ama mesela kendi ütünüzü çamaşırınızı vermeyin yapmazsa siz mağdur olup eninde sonunda yaparsınız bilir bunu. kendisinin çamaşırlarını atmayın mesela kendisi atsın annesininkilerle. siz de ortanca kardeşinizle beraber yıkayın çamaşırınızı ütünüzü yapın.

çok da hayatı dar ediyorlarsa size kardeşiniz de memnunsa halinden ayrı eve çıkın. ayrı ev imkanınız yoksa aynı evde ayrı evi yaşayabilirsiniz. kardeşinizle odanızda tutun eşyalarınızı ya da günlük yemek hazırlayın bitirin dolaba koymayın. sadece kendi işinizi görecek kadar yaşayın kalan zamanı ve parayı da kendinize ayırın.

Bence ciddi ciddi sorun, evlatlık falan mıyım diye? Pek akıl karı hareketler değil bunlar ve ben asla sakin kalamazdım. Yaptıklarınızın yarısı da yapmazdım.

Yazık ya.. Bazen de yapmayın bakalım değerinizi anlasın.. Benim annem de mesela bazen evi süpür sil.. Gelir şurayı yapmamışsın derdi.. Bişey yapmıyorsun derdi.. Ben de bıraktım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…