• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin anneniz de mi böyle ?

Canım yaşın gayet normal bence unıversıte zaten anca yani
benımde babam daha cocukmusum gıbı davranıyor ama işte hıc evlenme dıyor
aceleye gerek yok
allah yardımcınız olsun

bütün anneler öyle hepsi ama sen onun dediklerine kafanı takıp aceleye getirme yani bu evlilik gelip geçici bi şi değil ki sevgili değil yani istemeyince hop die bırakasın ii düşün ve hiç üzülme derim.

üniversite okumuş bir bayan için 24 yaş zaten küçük denebilecek bir yaş.
hiç de telaş edilecek bir durum yok.
anlamıyorum ben bu anneleri :bbo:
biraz kendi gençliklerindeki gibi düşündüklerinden böyle panik oluyorlar heralde.
ben 25 yaşında evlendim,ne erken ne geçti bana göre.
ama önemli olan doğru biri cıksın karşınıza,gerisi boş...

ya ne bileyim bende mi bi sorun var acaba
24 yaşında evlenemedin diye üzülmek bana biraz tuhaf geliyor

ya kızlar bıktım valla yaş büyüdükçe anneleri telaş alıyor annem evde kaldıgımı düşünüyor evlenemzsin diyor üzülüyor tamam haklı ama ne yapım yok olmuyor sanki ben istemiyorum yaş 24 oldu annem kötü oda haklı ne yapım elimden birşey gelmiyor üniversite okudum okul anacak bitti işe yerleş derken bu yaşa geldim iyi bir işim var buna şükür ama yok olmaz neden biri yok valla artık kendimde birşey oldugunu düşünmeye başladım ne bi erkek arkadaş nede bir evlilik var ne olacak halim bilmiyorum her dügüne gidiyorum annem gelişinde üzülüyor geceleri uyumuyor bıktım valla dilerim rabibm benim gibi olanalrın karşısına şöyle helal süt emmiş birileri çıarırı evlenirirzi yoksa hastaneye düşecegimm

yaş 24 ve bu telaş..benden sana abla ve dost tavsiyesi. 1 buçuk yıllık evliyim yaşım 34. 32 yaşımın son dönemlerinde evlendim. ve yaşadığın baskıyı senin yaşlarından itibaren çoook yoğun bi şekilde yaşadım üstelik hem annem hem babam..üstüne üstelik :) ben henüz öğrenciydim mezun bile olmamıştım baskılar başladığında. lütfen çok fazla aldırıp kendini üzme onları kırmadan zamanı geldiğinde herşeyin çok güzel bi şekilde zaten olacağını anlatmaya çalış. ben şimdi iyiki alelacele telaşlanıp yanlış kararlar vermemişim diyorum bu kadar yıl beklememe değdi. bu şekilde düşünürsen yanlış yapıp sonra pişman olabilirsin "su akar yatağını bulur" biyerlerde seni bekleyen onu bulmanı bekleyen biri olduğunu zamanı geldiğinde herşeyin çok güzel olacağını unutmadan hayatın tadını çıkar oki??

anneniz böyle düşünüyor diye sizde böyle mi düşünüyorsunuz. sonuçta okumuş bir meslek sahibi olmuşsunuz bundan daha iyi ne olabilirki. evlilik düşündüğünüz kadar kolay bişey değil. ben 27 yaşımda evlendim. arakdaşalrım var hala evlenmemiş ablalarım var hala bekar. herkes nasibini bekelrmiş bu kadar da düşünmeyin akışına bırakın annenizde büyük hata yapıyor tmm evlenmenizi istiyor olabilir ama sizin psikolojinizi düşünmesi gerekir. bunlara takılma ve hayatını yaşa. mevlam hakkında hayırlısını versin

Canım benim annem bile 26 yaşında evlenmiş, babamı senelerce tanıdığı halde. Acele etmemiş ve emin olmak istemiş. Bence yaşın bekarlık için gayet normal. Dilerim karşına seni hakedecek iyi bir insan çıkar. Erkenden olup kötü evlilik yapmaktansa geç olsun iyisi olsun.

hala var mı böyle düşünen anneler?

24 yasındayım.. evlenmek için her açıdan hazırım .. hazır bır adayım,işim,ekonomik yeterlilik vs her sey tamam ama bu yaşta ne evliliği deyip erteliyorum.

arkadaslar da zaten benzer görüşler belirtmiş. yerinde olsam acele etmem hiç.. belli bir rutine bağlanmanın da güzelliği vardır elbet ama zamanı yaşı gelince..

AMA bir erkek arkadasın olmasını isteyebilirsin elbet...
duygusal açıdan böyle birşeye ihtiyaç duyman çok normal.. bunun içinde annenin dizinin dibinden ayrılıp,azıcık etrafa bakman gerekiyor belki de.. annenin ağzına bakarak doğru hedefler kuramazsın bence..
sosyal olmaya çalış,kendine güven,kısmetsizim diye düşünme..
umarım doğru insan çıkar karsına..

aminn cümlemizeaklinialirimsmile
cok gencsiniz henüz erken telasa kapilmissiniz
hem kismet canim allah ne zaman isterse ozaman olur
hakkinizda hayirlisi olsun

Daha henuz cok gencsınız hayırlısını ısteyın bence mutlaka sızıde bıryerlerde bekleyen kısmetınız vardır ama hayatı evlenmeye odaklı yasamamak lazım bekarlık sultanlıktır dıye bosa dememısler artık bayanlar okuyor meslek edınıyor zaten bunları yapabilmek için 24-25 yasına gelmek gerekıyor acelee etmeyın derım ben

biz erken evlendikte ne oldu hiçte başımız göğe ermedi
bu anneler çok acayip sevgilin olur bir kızarlar yaş gelince de neden yokdiye
ben böyle anne olmicam inşallahh :umursamaz:

annen niye bu kadar aceleci anlamadım.ateş almaya mı geldik yani ayrıca 24 yaş daha çok küçük erken evlendikte noldu başımız göğe mi erdi hayırrr. annen eski zamana gidiyor galiba ama eskilerin her yaptığıda doğru değil.iyiki zaman ve insanlar değişmiş evlenmekten insanlar iş miş yapamaz zaten.kaydirigubbakcemile3 bu sefer evlenirsiz sonra ah başım vah başım niye evlendim dersin sen gel bizi dinle evlenme.hatta annene burdaki yazdıklarımızı okut.nedir bu evlendirme merakı anlamadım anneler bir an önce neden bizden kurtulmak isterler anlamam :umursamaz:bi evlendirme furyasıdır gidiyo her yerde evlilik programları çok meraklıyız nedense.oh be içimi döktüm kaydirigubbakcemile2

bence annen yaşından çok hani bazı evreler vardır ya tamamlanınca bir diğerine geçmek gerekiyor ...işte bu yönden baskı yapıyordur... okulun bitmiş , işe da başlamışsın ve sırda iyi bir evlilik var...

ama diyelim ki evlendin hemen bebek diye baskısı başlar bu sefer :))...ilki doğur ,biraz büyünce hadi çok arayı açmadan ikinci çocuk olsun naskısı başlar bu böyle devam eder :))

kızma annene ...
sadece acele etmediğini anlat ona...

hayırlısı olsun isterse 30umda olsun de...

aceleye hiç gerek yok ...özellikle de evlilik konusunda...

Back
X