Sizin cevabınıza göre hareket edicem?

Niye tanımadığın,fikirlerini bilmediğin insanların cevabına hareket ediceksin ki?? bu bence şuan okulundan daha büyük sorun
Kendi mantığına ve duygularına göre hareket etmelisin..

Son düzenleme:
Ya boş ver gitsin.Benim arkadaşım da 24 yaşında girdi okula mezun olması 27 leri bulur.
Aynı onunda böyle dedikoducu teyzeleri falan var
Hemde hiç hazırlanmadığı halde girdi yani.
Çok sevinmişdi,bolca zihin açıklığı sana canım,seneye inş istediğin bölümü kazanırsın ve mesleğinden zevk alırsın.Gerisi fasa fiso....

Canm ben alman dili ve edebiyati okuyorum. Felsefe veya hukuk istiyorum

Alman dili ve edebiyati okuyorum. Hukuk veya felsefe istiyorum

Ben 18 yaşında felsefe bölümüne girdim, okuması çok zevkli olsa da mezuniyet sonrası mesleki açıdan çok fazla seçenek sunmayan bir bölüm. Ve biraz tesadüfen girip, çocukluğumdan beri asıl istediğim bölüm de psikoloji olduğu için 1 yıl okuyup bıraktım okulu(tercihlerime yazarken de böyle yapmayı düşünmüştüm zaten). O sene puanım düşecek diye sınava hiç girmedim bile. Tatil gibi de bir yıl geçirdiğim için bildiğim iki lokma şeyi de unutmuştum. Sonra hayatım boyunca devam eden tembelliğim ve gittiğim saçma dershane yüzünden bir sonraki yıl da iyi bir okulda psikoloji bölümüne girecek puan alamadım( ilk 5 bine girmem gerekiyordu). Sonra inadım inat, psikoloji okuyacağım dedim; başka bir deshaneyle tekrar hazırlandım. Bu sefer çok şükür istediğim dereceyi yaptım ve istediğim okulda psikoloji bölümüne girdim. Sonra 1 yıl hazırlık okudum ve arkasından evlendim. Şimdi 25 yaşında, 1 yaşında bir oğlu olan, aynı zamanda zor bir okulda örgün olarak istediği bölümü okuyan, muhtemelen mezun olması 28-29 yaşından öncesinde olmayacak bir kadınım. Herkes konuştu tabi ama millet konuşacak diye hayallerimdeki bölümü unutup sırf okumuş olmak için üniversite okumuş olmadım. İnşallah mezun olduğum gün iyi ki böyle yapmışım diyeceğim.

Tanıdıklarımdan kk okuyan varsa da baya ifşa oldum. :)

Ben de 25 yaşındayım ve bu sene mezun oldum. Bölümümü pek sevmiyorum, bırakmak istedim ama senin gibi düşüncelere girdim ve bırakmayıp bitirdim. Artık çoğu akranın çalışmaya başlıyor, evleniyor, ailen beklentide, akrabaların susmuyor sürekli soruyor falan. Bıktırıyor insanı ben seni anlıyorum. Kaçıncı yıldasın bilmiyorum ama son senede falansan bitir ve tekrar şansını dene derim. Başlarda ya da ortalardaysan bırakabilirsin. Ben tekrardan bir bölüm daha okumayı hedefliyorum aynı zamanda çalışarak. Okumanın yaşı hiç yok ve artık üniversiteler yaşı büyük insanlarla dolu. Ben bir de 3 yıl geriden başlamıştım üniversiteye, herkesten büyük olacağım zannedip strese giriyordum ama öyle olmadı. Çoğunluk da benim gibi bir iki sene rötar yapmıştı. Çocuklu kadınlar, yaşı 50 bandına yaklaşmış bir teyze bile vardı. Artık bu normal. Herkes tekrar bir şans denemek istiyor.

Burçak...
Hatırlarsan hayat kısa demiştim sana...
İstediğiN bölümu kazan onu oku...
Kimseyi takma akraba cart curt...

Hukuk okumanın hazzı başka...
Bunu yaşa...

Yine de bizim dememizle hareket etme...
Kendi yeteneklerine göre hareket et...

Fenim yok ama tip okuyacağım gibi birsey bu...

Okurum o ayrı ama rüyamda :)

Son düzenleme:
Okulunu bitir. Üstüne istediğini oku. Birden okuma isteğini yitirebilirsin. Okuma uzadıkça öyle oluyor. 22 yaşında olduğuna göre en az 2. Sınıftasın. Bitir okulunu. Sonra maceraya atıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…