Bu bazilari bensem eger ...
Kimi yüregimde nereye ne sekilde koyacagima ben karar veririm ..
Arkadasa tabii gidiceksin onlar ailen ...
Kocan erkeksee bisi desin ..
Seni seviyosa kapasin cenesini ...
Gibi laflarr ..
Ortadaki problemi ufaltmazzz .. Aksine daha da büyütürr ...
Ama sanirim BAZI aileler kizlarinin " Yanimiza gelsin de isterse tekme tokat evden ciksin gelsin ..
Kocasini sildin de gelsin ! " diyolarsa o zaman iste aileyi dinlemek gerek ..
Degil mi ama ...
Canim tabiki de esinin senin canini yipratmaya hakki yokk ...
Hatta hic kimsenin buna hakki yok .. Bizi doguran annelerimiz dahi olsaa ...
Ama sunu söylemen yanlis canim ...
Artik esin el oglu degill .. Senin kocann ... Belki cocuklarinin babasiii ..
Bilmiyorum cocugun var mi ?
Olsaydi arada o da huzursuz olurdu .. Ki varsa mutlaka o da bu kavgalardan etkileniyordurr ...
Canim esini kendinden bir parca görmedikce o da sana ve ailene uzak duracaktir ..
Bilmiyorum ya ben mi sadece böyle düsünüyorum yoksa benim gibi düsünenler de var mi ?
Ben esimi dünyadaki tüm insanlara tercih ederim ..
Onun mutlulugu benim icin esastir ..
Tabiki de annem ve babam bende sonsuz emegi olan muhterem varliklarr ..
Onlari da cok seviyorum ama ..
Esimle mutsuz olmam basta onlari üzerr .. Basta onlar tepki verir bana eger esimle kavgaliysam ...
Basta onlar azarlar ,kizarrlar ...
Hayatimin merkezinde esim varr .. O benim merkezimken hersey o kadar yolunda güzel kii ?
Dini inancin hangi düzeyde bilmiyorum ama ...
Sana Peygamber efendimiz döneminde yasanmis bir olayi anlatmak istiyorum ...
Peygamberimizin zamaninda bir kadinin esi uzak bir yola ticaret icin gitmistir ..
Ve giderken evden kendisi dönünceye dek cikmamasini istemistir ..
Kadinin babasi aniden rahatsizlanir ve kadina haberi gelir ..
Cok üzülen kadincagiz ne yapacagini sasirir ..
Kocasi ona evden cikma demistir ama babasi ölüm dösegindedir ..
Kadin ALLAha siginarak dua eder ve evde beklemeye karar verir ..
Babasi esi döndügünde coktan vefat etmistir ve onu son kez göremeyen kadin cok üzlümüstürr ..
Durumu Peygamber efendimizle paylasmak icin huzuruna gider ..
Peygambeimize günahkar bir evlat olup olmadigini sorar ..
Peygamberimiz bilakis kadinin bu davranisindan dolayi ALLAHu Tealanin razi oldugunu ve babasini ahirette mükafatlandirdigini söylerr ..
O kadin orada sevincle gözyaslarina bogulur ..
sizin yazinizdanmi alinti yapilmis?sengözlerimebaksanab
yazinizdan alinti yapmismiyim bidaha bakin bakim.
beni anam dogurdu kocam dogurmadi.
kocami hayatimin merkezi yapmam.
Bu bazilari bensem eger ...
Kimi yüregimde nereye ne sekilde koyacagima ben karar veririm ..
Arkadasa tabii gidiceksin onlar ailen ...
Kocan erkeksee bisi desin ..
Seni seviyosa kapasin cenesini ...
Gibi laflarr ..
Ortadaki problemi ufaltmazzz .. Aksine daha da büyütürr ...
Ama sanirim BAZI aileler kizlarinin " Yanimiza gelsin de isterse tekme tokat evden ciksin gelsin ..
Kocasini sildin de gelsin ! " diyolarsa o zaman iste aileyi dinlemek gerek ..
Degil mi ama ...
iste bu iste bu mukemmelsinalkisalkisalkisalkisalkisalkisherseyi ozetlemissin.
bazi kadinlari anlamak mumkun degil.
kocalarini ilah ilan edicekler yakinda.
Anlattığınız hikaye gerçekmi bilemem ama sırf kocam olacak şahıs sebepsiz yere beni eve kapatıp egosunu tatmin etsin diye babamı ölüm döşeğinde görmeyeceğim oldu... Siz kadınları hala ne kadar değersiz görüyorsunuz, dini kitabımızı dikkatli okursanız orda erkeklere eşleri için neler buyrulmuş görürsünüz.. Sizin anlattıklarınız tamamen yoz hurafeler..
bizler seni ( yine senin deyişinle),ben aileme gideceğim deyince eşlerimiz bize tekme tokat girişmediği için, ya da ailemize gitmek için eşimizi silmediğimiz için, en doğal hakkımızı bu kadar zorlamadan, alttan almadan, dayak yemeden,olması gerektiği gibi kullandığımız için anlamıyor olabiliriz...inanmayacaksın ama çoğu zaman biz annelerimize gitmek için eşimizden izin almıyoruz bile, haber veriyoruz...
jelibon da kullanacak bu hakkını, meşru yollarla, kocasıyla konuşarak, kadınsı yöntemlerle, bilemedin kavgayla ama bir şekilde kullanacak. hakkaniyet namına, anne babaya ziyaretin eşin buyurduğu bir lutuftan çok tamamen kendi hakkı olduğu için kullanacak, kullanmalı... gör bak bu sancılı süreç aşıldığında, bişeylere alışıldığında işte o zaman eşi jelibona daha da çok değer verecek, jelibondan başka konularda da taviz vermesini isteyemeyecek, çünkü bilecek ki jelibon kendine değer veriyor, haklarının bilincinde ve haklarını koruyor,,,
ve kendisine değer veren birine herkes değer veriyor...
Herkesin hayati cok farkli canim ..
Esleri dee ..
evet aynen boyle herkesin hayati cok farkli iste bu yuzden sacma sapan hurafelerle kimsenin kafasini bulandirmayalim.ayrica forumda konulara dini karistirmak yasak!!
verdiginiz ornek ne kadar dogru orasi ayri tartisilir.
kendi hayatiniza bakarak baskalarina ornek olmaya calismayin.
Benim esim hayatimin merkezi yapilacak , hatta daha fazlasi yapilacak biridirr ..
olabilir ister hayatinin merkezi yaparsin ister vitrinin ust kosesine koyup seyredersin seni ILGILENDIRIR.
Ayrica benim gibi yurt disinda yalniz basina bir yasantiniz olsaa ...
En zor anlarinizda esinizin elinizden tuttugunu görsenizz ...
Aileniz istese de sizin yaninizda olamiyor olsaa ..
Durumuz cok farkli olurdu eminim ...
Ben esimden 10 yil icerisinde bir fiske tokat , bir kötü söz duymus degilim ..
Ayrica esime gösterdigim sevginin ve ilginin milyon katini kendisinden görmekteyim ..
Unutmayin hersey karsiliklii ...
neden kendi evliliginizi anlatma cabasi icerisinizde anlamis degiliz.
evet hersey karsilikli haklisin .iste bu yuzden istedigim zaman aileme gidebilirim. esimden izin almam gerekmiyor bunun icin.cunku esimde istedigi zaman gidebilir. benden izin almaz.hersey karsilikli ya.
birsey yapilacaksa esimle sadece konusabilriim izin istemem onay almam.
ben boyle gordum.
esimide hayatimin tek merkezi yapmam. ister afrikada yasayayim ister alaskada.
herkesin hayati cok farkli dogru soyledin.
Ya arkadaslarr .. Siz bir kac sayfa öncesinde yazdiklarimi okudugunuza emin misinizz ???
bizler seni ( yine senin deyişinle),ben aileme gideceğim deyince eşlerimiz bize tekme tokat girişmediği için, ya da ailemize gitmek için eşimizi silmediğimiz için, en doğal hakkımızı bu kadar zorlamadan, alttan almadan, dayak yemeden,olması gerektiği gibi kullandığımız için anlamıyor olabiliriz...inanmayacaksın ama çoğu zaman biz annelerimize gitmek için eşimizden izin almıyoruz bile, haber veriyoruz...
jelibon da kullanacak bu hakkını, meşru yollarla, kocasıyla konuşarak, kadınsı yöntemlerle, bilemedin kavgayla ama bir şekilde kullanacak. hakkaniyet namına, anne babaya ziyaretin eşin buyurduğu bir lutuftan çok tamamen kendi hakkı olduğu için kullanacak, kullanmalı... gör bak bu sancılı süreç aşıldığında, bişeylere alışıldığında işte o zaman eşi jelibona daha da çok değer verecek, jelibondan başka konularda da taviz vermesini isteyemeyecek, çünkü bilecek ki jelibon kendine değer veriyor, haklarının bilincinde ve haklarını koruyor,,,
ve kendisine değer veren birine herkes değer veriyor...
evet aynen boyle herkesin hayati cok farkli iste bu yuzden sacma sapan hurafelerle kimsenin kafasini bulandirmayalim.ayrica forumda konulara dini karistirmak yasak!!
verdiginiz ornek ne kadar dogru orasi ayri tartisilir.
kendi hayatiniza bakarak baskalarina ornek olmaya calismayin.[/B][/COLOR]
neden kendi evliliginizi anlatma cabasi icerisinizde anlamis degiliz.
evet hersey karsilikli haklisin .iste bu yuzden istedigim zaman aileme gidebilirim. esimden izin almam gerekmiyor bunun icin.cunku esimde istedigi zaman gidebilir. benden izin almaz.hersey karsilikli ya.
birsey yapilacaksa esimle sadece konusabilriim izin istemem onay almam.
ben boyle gordum.
esimide hayatimin tek merkezi yapmam. ister afrikada yasayayim ister alaskada.
herkesin hayati cok farkli dogru soyledin.
benim eşim de türk ama, gavur değiliz ki bizdelikafadulden
tv izlerim yaprak dökümü ve aşk- ı memnu en sevdiğim yapımlardır, belgesel de izlerim. müge anlıyı izlemiyorum nedeni ise çok erken başlıyor ve psikolojimi bozuyor...
neyse ben diyeceğimi dedim, ALLAH herkesi yuvasında mutlu etsin...
Ya canim biraz sakin olur musun ?
Bu konuyu kisisellestirmenin hic anlami yok ...
Konulara dini karistirmiyorumm ...
Fetva da vermiyorum .. Bu farzdir , bu helaldir demedim farkindaysan ..
Sadece Peygamberimiz zamaninda yasanmis bir hikayeyi paslasmak istedim ..
Bu neden sizi bu kadar rahazsiz etti anlamis degilim ? :uhm:
Canim seni cok iyi anliyorum ... Sonuna kadar da hak veriyorum söylediklerine ..
Benim de esime ilk evlendigim günden beri söyledigim tek söz sudur :
" Eger ki mutlu bir evlilik sürmek istiyorsak , kendimizi hep karsimizdakinin yerine koyalim .. Ve eger benden birsey yapmami istersen bunu bana kibarlikla söyle ..
Aksi takdirde yapacak olsam dahi vazgecerim ! "
Esinle sakin bir zamanda konusmani tavsiye ederim canim ...
Anne- babamizin bizim üstümüzde haklari oldugunu felan anlatt ..
Sonucta o da bir insan yumsayacaktir ..
Evliliginin kücük nedenlerle ucuruma dogru gitmesine cok üzülürüm ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?