Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

Eşiniz ailenizden nefret etseydi başka türlü davranırdı.
Gitmeyin demiyor ki,diyemez ki..
Haftaiçi vakit yarat öyle git diyor..?
Niye peki sırf mikropluk olsun diye mi böyle söylüyor sizce,yoksa başka bir sebebi mi var..
Ailenizden sizi kopartmaya çalışıyorsa yol vereceksin arkadaşım..
Amaaaaa oturup sağlam kafayla düşünüp benim de hatalarım var diyorsan devam edeceksin.

Dinden örnekler göstererek bişeyleri açıklamaya çalışıosunuz ama nedense hep kadını geri plana atıosunuz..Dinimizde kadın köle değil arkadaşlar..MARİFETNAMEmeyi okumanızı tavsiye ederim..

Konu sahibi arkadaşım bu yaşadıkların benim yaşadıklarıma çok benziyo..Benim eşimde işini bahane eder gitmez ailemin yanına..Hatta beni annemlerden almaya geldiğinde içeri bile girmez arabada bekler..ben çıkarım..

Ailem bişey belli etmesede bu duruma çok sinirlendiklerini biliyorum..Eskiden söylerdim 5 dk.gir çıkarız,sıkmam seni istediğin zaman kalkarız diye ama yok..yinede girmezdi..Artık söylemiyorum bile..

Ha nişanlıykende bizden çıkmazdı o ayrı tabii..Benim martta 2 sene olacak ewleneli..Daha bikaç haftadır sanki düzeliyo gibi bana karşı..

Bilmiyorum böyle hayat çekilirmi..Eş olmak ,yuva kurmak, aile olmak böyle bişey deildi..Ben hiç böyle düşünmedim,hiç böyle hayal etmedim.

Ondan çok fazla bişeyde beklemedim..Sadece bazı kararları beraber almak istedim..Ama hiç merhametli bi insan değil,vicdan duygusu sanki onda barınmıyor..

Sana tavsiyem biraz sakin olmaya çalış,kendini yıpratma,sürekli düşünüp canını sıkma sağlığından olursun..Bol bol dua et..günlük tut, çok sıkıldıgın zaman yaz.. görebileceği bi yere bırak, o da okusun,bilsin neler hissettiğini..Konuşmak istemiyosa konuşmaya zorlama.Bırak o sorsun neden üzgün oldugunu..İnşallah yerşey yoluna girer.Allah yardımcın olsun

sizin yazinizdanmi alinti yapilmis?sengözlerimebaksanab
yazinizdan alinti yapmismiyim bidaha bakin bakim.
beni anam dogurdu kocam dogurmadi.
kocami hayatimin merkezi yapmam.

Arkadaşım hikayende eksikler var.
Yaşadığınız şeyler var,onları bilmiyoruz,hikayenin başından beri.
Psikopat,ailenizden sizi kopartmak isteyen bir adam var ortada..
bu kadar kötüyse niye evlendiniz,değilse neler yaşadınız bu hale gelmeden önce.
Ailenizden niye hoşlanmıyor olabilir mesela..?
ki bence öyle bir durum yok ama..

Anlattığınız hikaye gerçekmi bilemem ama sırf kocam olacak şahıs sebepsiz yere beni eve kapatıp egosunu tatmin etsin diye babamı ölüm döşeğinde görmeyeceğim oldu... Siz kadınları hala ne kadar değersiz görüyorsunuz, dini kitabımızı dikkatli okursanız orda erkeklere eşleri için neler buyrulmuş görürsünüz.. Sizin anlattıklarınız tamamen yoz hurafeler..

sizin yazinizdanmi alinti yapilmis?sengözlerimebaksanab
yazinizdan alinti yapmismiyim bidaha bakin bakim.
beni anam dogurdu kocam dogurmadi.
kocami hayatimin merkezi yapmam.

Herkesin hayati cok farkli canim ..

Esleri dee ..

Benim esim hayatimin merkezi yapilacak , hatta daha fazlasi yapilacak biridirr ..

Ayrica benim gibi yurt disinda yalniz basina bir yasantiniz olsaa ...

En zor anlarinizda esinizin elinizden tuttugunu görsenizz ...

Aileniz istese de sizin yaninizda olamiyor olsaa ..

Durumuz cok farkli olurdu eminim ...

Ben esimden 10 yil icerisinde bir fiske tokat , bir kötü söz duymus degilim ..

Ayrica esime gösterdigim sevginin ve ilginin milyon katini kendisinden görmekteyim ..

Unutmayin hersey karsiliklii ...

bizler seni ( yine senin deyişinle),ben aileme gideceğim deyince eşlerimiz bize tekme tokat girişmediği için, ya da ailemize gitmek için eşimizi silmediğimiz için, en doğal hakkımızı bu kadar zorlamadan, alttan almadan, dayak yemeden,olması gerektiği gibi kullandığımız için anlamıyor olabiliriz...inanmayacaksın ama çoğu zaman biz annelerimize gitmek için eşimizden izin almıyoruz bile, haber veriyoruz...
jelibon da kullanacak bu hakkını, meşru yollarla, kocasıyla konuşarak, kadınsı yöntemlerle, bilemedin kavgayla ama bir şekilde kullanacak. hakkaniyet namına, anne babaya ziyaretin eşin buyurduğu bir lutuftan çok tamamen kendi hakkı olduğu için kullanacak, kullanmalı... gör bak bu sancılı süreç aşıldığında, bişeylere alışıldığında işte o zaman eşi jelibona daha da çok değer verecek, jelibondan başka konularda da taviz vermesini isteyemeyecek, çünkü bilecek ki jelibon kendine değer veriyor, haklarının bilincinde ve haklarını koruyor,,,
ve kendisine değer veren birine herkes değer veriyor...

" Dini inancin hangi düzeyde bilmiyorum ama ...

Sana Peygamber efendimiz döneminde yasanmis bir olayi anlatmak istiyorum ... "

Jelibon arkadasimla bu hikayeyi paylasmadan evvel yazmis oldugum kücük bir detayi gözden kaciriyorsun canim ...

Kimseyi bir seylere inandirmak zorunda degilim .

Ya arkadaslarr .. Siz bir kac sayfa öncesinde yazdiklarimi okudugunuza emin misinizz ???

Ya arkadaslarr .. Siz bir kac sayfa öncesinde yazdiklarimi okudugunuza emin misinizz ???

:) arkadaşım sen öylesin demedim yanlış anlama... eşin seni çok seviyor, fiske vurmamış vs. ne mutlu size, bu zaten beni ilgilendirmez ALLAH daha mutlu etsin... ben alıntı yaptığım paragrafla ilgili yorum yaptım hani dayak yeyip gitse, eşini silip gitse gibi yorumlarına istinaden...
jelibonun haklarını korumasından tarafım...

Biz Türk erkeklerinden bahsediyoruz canim ...

Sanirim hic TV izlemiyorsun ..

eşiniz bence baştan ipler benim elimde olsun diye bu kadar baskı yapıyor. güç gösterisine dönmüş. ancak benim anlamadığım şu. neden bu kadar kolay boşanma kelimesini dile getiriyor çifler. bence bu kelime 1 kez çıkar ağızdan sonucu da mahkemede olur. Eşlerle aramızdaki ince sınırı iyi korumak lazım. Kullana kullana laçkalaşacak bu kavramda.
eşinizin ailenizi sevmesede saygı duymak zorunda ve bence sizin ne zaman gidip gitmeyeceğinize de karışamaz. Ailenizle bir sorun mu yaşadı bilemiyorum ama aranızın iyi olduğu bir zaman ailenize gitme konusunu tatlılıkla konuşun ailenizi özlediğinizi, istediğiniz zaman gitmniz gerektiğini anlatın.

benim eşim de türk ama, gavur değiliz ki bizdelikafadulden
tv izlerim yaprak dökümü ve aşk- ı memnu en sevdiğim yapımlardır, belgesel de izlerim. müge anlıyı izlemiyorum nedeni ise çok erken başlıyor ve psikolojimi bozuyor...
neyse ben diyeceğimi dedim, ALLAH herkesi yuvasında mutlu etsin...

Ya canim biraz sakin olur musun ?

Bu konuyu kisisellestirmenin hic anlami yok ...

Konulara dini karistirmiyorumm ...

Fetva da vermiyorum .. Bu farzdir , bu helaldir demedim farkindaysan ..

Sadece Peygamberimiz zamaninda yasanmis bir hikayeyi paslasmak istedim ..

Bu neden sizi bu kadar rahazsiz etti anlamis degilim ? :uhm:

Müge Anliyi izmemek de haklisiniz ...

Ama ana haber bültenleri Müge Anliyi gerilerde birakirr ...

ben cok sakinim:lepi:sanirim siz sakin degilsiniz.
kim kisisellestirdikilmaz:
dini karistirmiyorum diyorsun ama peygamber efendimiz zamaninda yasanmis bir hikaye diyorsun. ister istemez dine kayiyor konu.
vebir hikaye diyorsun. birseyi ortaya atiyorsan kaynagini iyi arastir ve yaz.allah bilir kim uydurdu.
beni rahatsiz etmedi şakkıdı
aksine peygamber efendimiz kadinlara ozgurlugu islamiyetle birlikte getirdi.
kadin evde kocasini beklesin ote tarafta babasi olsun anasi olsun kocasinin sozunu dinlesin cennete girer dememis.lmaz:
dini konulari olaylara ornek vermemeliyiz.
CUNKU BU FORUMDA YASAK!!!

Bu yazdiklarimi okumus muydunuz ?

Olaya din boyut mu katmak istiyorsunuz? Bari kuran'dan alıntı yapın da gerçekten dini olsun...
Peygamberimiz zamanında yaşandığı söylenen(kim söylüyor, ne malum kendi egosunu tatmin etmek için uydurmadığı) hikayeler yerine kuran'dan ayetli alıntılar yapın da dini açıdan kuvvetli olsun.
Bakın:
“Rabbin, Ondan başkasına kulluk etmememizi ve anne-babaya iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: “Öf” bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.”(ısra Suresi,23)
Allah- yani bizi yaradan- tek gerçek kelamında ne demiş.... Anne babanıza iyilikle davranın, yaşlandıklarında of bile demeyin demiş.....
Şimdi ben Allah'ın annene babana of bile deme diye buyurduğuna mı itaat edeyim, yoksa kiin nasıl ve neden uydurduğu belli olmayan, yok kocası izin vermedi diye babasının ölüm döşeğine cenazesine bile gitmeyen kadına, Alah'ın elçisi peygamberimizin aferin dediğine mi inanayım....

Yapmayın allah aşkına yaa.. Arap kültürünün erkek egemen toplum anlayışını din kisvesiyle bizlere empoze etmelerine izin vermeyin. Onun bunun hikayelerine değil, Kuran'ın söylediklerine göre hayatınızı şekillendirin....
Umarım ceza almam, dini tartışma yapmaya hiç niyetim yok, böyle bir konu yüzünden de ceza almak hiç istemem.. Ama her konuya dini bir referans vermenin hiçbir anlamı yok, haa illaki ben dinine bağlı, inancı kvvetli biriyim hayatımın her alanında her konuda dini referans alırım diyorsanız da doğru kaynakları referans alın. Hikayeleri masalları değil gerçek kelamı yani Kuran'ı referans alın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…