Sizin Eşleriniz de Böyle mi??

Eşinizi bu durum rahatsız etmiyorsa, hiçbir şekilde bir adım atmıyorsa onu Bu şekilde kabullenmekten başka çareniz yok. Sonuçta sizde çalışıyorsunuz ve sizin hala içinizden geliyor bunlar. Ama onun gelmiyor. Değiştirmek için uğraşmayın yıpranırsınız. Ve yıprandıkça sinirlenip kavga boyutuna dönüşür. İsterseniz bir kez konuşmayı deneyin. Fakat denedim sinirleniyor diyorsunuz. Onu böyle kabul edin. Belki bir geçiş dönemidir.

Bence sız onunla ılgılenmeyın bıraz kendınıze ozen gosterın bı kahve ıcmek ıcın arkadaslarınızla bulusun evde fılm falan ızleyın. Ilgısızlık ılgı getırıyor. Sız ona kendınızle basbasa kaldıgınızda da mutlu ımajı cızersenız ılla kı dıkkatını ceker.

Bunu ben bır deneyım :KK53:

Yardimci almamanizin sebebi nedir??? Maddiyat mi?
Eşim de yogun calisan bir insan, işini herne kadar sevse de eve çok stress yüklü gelebiliyor bazen. İşten başini kaldirdigi an ortaligi toplamama yardim et diye başina dikilsem adamin birsey yapasi gelmez muhtemelen.

Eşime kalsa devamli calisir evden cikmaz, işlerini hem işyerinden hem evden sürdürüyor cunku bekarken de pek gezen bir tip degilmiş ama ben keyifli hatunumdur haftasonu planlarini haftasonu gelmeden yaparim oyle kafeye gitme, avm gezme degil doyurucu şeyler planlarim genelde hic itiraz etmez, kendisi de cok keyiflenir ve sen olmasan yapmazdim, gelmezdim der. 😊

Onu keyiflendiririm kisaca bir guzel, calismadigim halde evdeki işlere el atar, kendi işlerini gorur.

El ele tutuşmak goz goze bakmak iyi ama tek başına sıkıcı birsey durduk yere, ilgisini cekecek konularda konuşun tartişin onunla. Mesela ben bir konuşma baslatiyorum bazen eşim elindeki işi unutuyor benle o konuyu konuşurken 😁

Ama rahat birakmasini da biliyorum. Bugun mesela disardaydik aksam geldik eve ve onu kendi haline biraktim yanimda calisiyor ses yapmiyorum hic. 😊
Ne yani kadin mi hep adami hos tutmaya calisacak, hic mi beklentisi olmayacak, tamam siz bir duzen oturtmussunz ama ben de bazen karsi taraftan beklerim bunlar buyuk beklentiler degil arada esim supris yapar suraya yemege gidelim ya da kalkar sevdgim birseyi alir gelir ne bileyim ya da sabah cocugu alir ben uyurum gibi...zaten hep aman adamlar huzurlu olsun aman eve boyle baglansin diye kadinlar kendilerini paraliyor sonic husran yani odun =odun ....bence hemen bir yardimci alin eve ve kendinize zaman ayirin kendi kendinize keyiflenn bakimi arttirin cocugnzla gezmelere cikin yani esinz sizdeki degisikligi ve keyifi fark etsin zatrn size katilmak isteyecektr

Ne yani kadin mi hep adami hos tutmaya calisacak, hic mi beklentisi olmayacak, tamam siz bir duzen oturtmussunz ama ben de bazen karsi taraftan beklerim bunlar buyuk beklentiler degil arada esim supris yapar suraya yemege gidelim ya da kalkar sevdgim birseyi alir gelir ne bileyim ya da sabah cocugu alir ben uyurum gibi...zaten hep aman adamlar huzurlu olsun aman eve boyle baglansin diye kadinlar kendilerini paraliyor sonic husran yani odun =odun ....bence hemen bir yardimci alin eve ve kendinize zaman ayirin kendi kendinize keyiflenn bakimi arttirin cocugnzla gezmelere cikin yani esinz sizdeki degisikligi ve keyifi fark etsin zatrn size katilmak isteyecektr

Kendimi paralamiyorum alti ustu haftasonu planlarini ayarliyorum diyorum kendini paralamayi nereden cikariyorsunuz???

Hatta ve hatta esimin hic supriz yapmadigini, sevdigim birseyi almadigini bu yazinin neresinden cikarttiniz?????

Eşim asiri yogun calisiyor ve ben calismiyorum evdeyim, ustelik cocugum da yok. Gunum ya spor salonunda ya cafelerde ya evde geciyor oyle buyuk sorumluluklarim da yok evde. Buna ragmen esim kendi ev işlerini gorur, soylersem diger ev işlerine de el atar.
Supriz tabiki yapar, sevdigim seyleri tabi ki alir ayriyetten hicbir dogum gunu, yildonumu 5 senedir atlamaz. Boyle bir adama tabi ki daha anlayisli olacagim, daha neseli olacagim.
Haftasonu plani yapmak hatta diger tatillerimizin planini yapmak ve sohbet açmak kendimi paralamak gelmiyor bana, cunku karsiligini goruyorum.

Adami zaman zaman kendi haline birakiyorum sadece her an beklentide degilim. Dün gece yarisi işten gelebildi gözleri kipkirmiziydi mesela ve ona ragmen bu sabah ikimize kahvalti hazirladi. Ben de bugun onu boş biraktim dinlensin diye. Bu adami hoş tutmayip napayim? Basini mi yiyeyim?

Bilip bilmeden boş konuşmayin mesela.

Aslında yaptılarimizin nekadar büyük birsey olduğunu yapmayarak göstereceğim.
Birde dediki hem is yerinde yoruluyormus. Mutsuzmuş eve geliyormuş evde de mutsuzmuş.
Boyle birsey ilk defa dedi ve asla unutamayacağım birsey bu söz

eski esimle sorunlarımızı konusmak istediğimde ayni cümleyi kullanmıştı

bence oturup konusun belli ki bir sey var yokmus gibi davranmak olaylari daha kronik hale getiriyor

eski esim senden daha bakimli super hizmeti olan sakin sorun cikarmayan biri yok demisti ama bak ne oldu ayrıldık. yani cok iyi olman cok iyi es olman anlamina gelmiyor.

kadin konusunda alamam deme nolur ya yuksek mevki demissin sen de calisiyorsun 15 gunde gelse 200 tl alsa ne kadar isini kolaylastiriyor. dogru insanı bulmak onemli ben cok sevdiğim bir abla bulmuştum o kadar yuk kalkmisti ki ustumden hem yemek yer sohbet ederdik can yoldaşım olmustu
biraz arastir cevreden bulursun

aklını kullan :)

Mesaj atarsam bunları yazarsam çok uzulecek eminim. Böyle durumlarda yani kavga sonrasi ben hiçbir zaman ilk adımı atmam. Gün boyu hem içi rahat olmasın hem bol bol düşünsun üzülsün istiyorum
Merhaba ne yaptınız gelişme var mı?

Kendimi paralamiyorum alti ustu haftasonu planlarini ayarliyorum diyorum kendini paralamayi nereden cikariyorsunuz???

Hatta ve hatta esimin hic supriz yapmadigini, sevdigim birseyi almadigini bu yazinin neresinden cikarttiniz?????

Eşim asiri yogun calisiyor ve ben calismiyorum evdeyim, ustelik cocugum da yok. Gunum ya spor salonunda ya cafelerde ya evde geciyor oyle buyuk sorumluluklarim da yok evde. Buna ragmen esim kendi ev işlerini gorur, soylersem diger ev işlerine de el atar.
Supriz tabiki yapar, sevdigim seyleri tabi ki alir ayriyetten hicbir dogum gunu, yildonumu 5 senedir atlamaz. Boyle bir adama tabi ki daha anlayisli olacagim, daha neseli olacagim.
Haftasonu plani yapmak hatta diger tatillerimizin planini yapmak ve sohbet açmak kendimi paralamak gelmiyor bana, cunku karsiligini goruyorum.

Adami zaman zaman kendi haline birakiyorum sadece her an beklentide degilim. Dün gece yarisi işten gelebildi gözleri kipkirmiziydi mesela ve ona ragmen bu sabah ikimize kahvalti hazirladi. Ben de bugun onu boş biraktim dinlensin diye. Bu adami hoş tutmayip napayim? Basini mi yiyeyim?

Bilip bilmeden boş konuşmayin mesela.
Iyi de ben size ve esinize yazmadim ki bunlari neden ustunuze alinip gocudunuz...ne yazmisim yukarda sizin belli bir rutinnz olabilir ama bu konu sahibinn esi farlki yani odun olan o uzulmeyin sizin haria esinz degil ! Oneride bulunmussunz a onlarin yasami sizden farkli siz calismiyorsnz koni sahibi calisiyor yani bu cok onemli bir fark ev rutinnde, ben sizn verdiginz onerilere karsi ciktim cunku konu sahibinn esi cok kaba ben oyle bir adama yazdiklarinizn yarisini yapmam ! Koni sahibi zatem yeterince verici davranmis bundan sonra kendij cekip pesinde kosturmali...yani iyice anlamadan bos yorum yapma istersenn !!

Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya geçmek istiyorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
Eşimle 5 yıllık evliyiz bir çocuğumuz var.
İkimiz de çalışıyoruz. Ama o daha üst bir görevde çalışıyor ve benden sonra eve geliyor.
Çok çalışıyor ve işini çok önemsiyor.
Ona ve yaptığı işe Saygı duyuyorum ve sorun çıkarmamaya çalışıyorum.
Benim yaşadığım yerde ailem yok onunda ailesi yok işi için başka bir yerdeyiz.
Örneğin geç geliyor ev işlerine yardım etmiyor tüm ev işleri yemek çocuk bende ve o yoruluyor diye pek birsey dememeye çalışıyorum.
Ama zamani olduğunda da bana hiç yardım etmiyor. Kendi dağınıklıginida toplamiyor.
Bende dinlensin diye evde mutlu olsun diye sessiz kalıyorum arada bir söylesemde hiçbir işe yaramıyor. Yardımcı almıyorum alamamda.
Bu özellikle bu işe başladığından beri böyle.
Kendimi doldurmamaya gayret ediyorum.
Ama asıl sorun şu: Burada kimsem yok ve onunla zaman geçirmeyi özlüyorum ama elinde telefon ki zaten arayan oluyor işle ilgili 9 10 farketmiyor ya internette haber iş VS..
Verimli bir zaman geçirmek yok bir elini tutayım güzel bir söz söyleyeyim yok.. Premses gibi demeyin gerçekten insan sevildiğini duymak romantik zaman geçirmek İstiyor..
AZ önce balkonda oturuyorduk ve tüm gün neredeyse hiç görüşmedik eve geldik balkonda başbaşa oturuyoruz hava mis gibi.
Elinde telefon yorgun yorgun sanki iki arkadaş gibi. Birsey soruyorum 10 saniye sonra cevap veriyor. Ya da duymuyor ya da önemsemiyor.
Bende aynısı yaptım sonra dayanamayıp söyledim.
'Yani insan sevgili iken yaptıklarını evlilikte de bekliyor diye bir el tutmak bir göz göze bakmak.' Ben böyle diyince kızdı başka şeyler söyledi iş yerinde mutlu değilim (ki işini severek yapıyor) eve gelince de ben surat aşıyormuşum mutlu olmuyormuş evde de gibi. Çok kırıldım zaten oda gidip yattı.
Bunlar çok enerji isteyen şeyler değil ki.. Sadece insanın içinde olucak ben sevilmeye aşık olan bir insanım. O ise artık asker arkadaşım modunda.
Bu durumdan nefret ediyorum.
Kendimi Yanliz hissediyorum.
Önemsememeye çalışıyorum.
Ama kendimi onun için artık özel hissedemiyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim eşim de çok çalışıyor bana yardım etmiyor be ev işleri konusunda tembel ama yardımcı alarak çözdüm bu durumu. İkiniz de çalışıyorsanız haftada bir bi yardımcı alabilirsiniz alamam demişsiniz de imkanlarınızı zorlayın bence. Romantizme gelince bazısının o geni mutasyona uğruyor bence🤭😁

Iyi de ben size ve esinize yazmadim ki bunlari neden ustunuze alinip gocudunuz...ne yazmisim yukarda sizin belli bir rutinnz olabilir ama bu konu sahibinn esi farlki yani odun olan o uzulmeyin sizin haria esinz degil ! Oneride bulunmussunz a onlarin yasami sizden farkli siz calismiyorsnz koni sahibi calisiyor yani bu cok onemli bir fark ev rutinnde, ben sizn verdiginz onerilere karsi ciktim cunku konu sahibinn esi cok kaba ben oyle bir adama yazdiklarinizn yarisini yapmam ! Koni sahibi zatem yeterince verici davranmis bundan sonra kendij cekip pesinde kosturmali...yani iyice anlamadan bos yorum yapma istersenn !!

Ben de konu sahibine ses cikartma git butun işleri yap hoş tut beklentini sifirla demişim gibi yorum yapiyorsunuz. Neden yardimci tutmadigini sordum.
Yardimci tutup kendi iş yukunu hafifletip kendine vakit ayirip daha az söylensin, daha mutlu olsun, daha az yorulsun diyorum. Adam yardim etmiyorsa yardimci tutacak bu kadar.

Sadece 4 4 luk ev işi yapmakla kiymet bilinmiyor cunku. Ben calisiyor olsaydim ve herseyi tek basima yapsaydim hem evdeki yukten hem işteki yukten dolayi yorgun olurdum, simdi calismadigim için eşimden daha fazla ev işi yaptigim zamanlar söylenmiyorum bana batmiyor veya onun zamani olmadigi icin biseyleri benim planlamam yapmam vs bana batmiyor ama yorgun bir insan olsam bunlar bana batar, esim zaten yogun calisiyor adamin başinda soylenmeye başladigim zaman biz de mutsuz olurduk.

Ama konu sahibi sizin de hataniz cok.
Bu yaptiklarinizi ben cocuguma yapniyorum.
Mevzu sevmek vs degil ki, bir ev bir aile varsa, o ailedeki herkes bir islerin ucundan tutacak, yoksa mumkunati yok kiymeti bilinmez.
Ben hep ornek veririm, bir gun oturttum esimi taze fasulye ayiklattim, o gune kadar bu yemege burun kiviran adam o gunden sonra eline saglik demeden yemedi o yemegi, cunku bir kilo sebzeyi oflata puflaya bir saatte ayikladi, kiymetini anladi.

Veya bu ilgisizlik nasil basladi, o gune de donmek lazim. Baska Biriyle konusurken yuzunuze bakmasa telefonla ilgilense ne yaparsiniz. Ya muhabbeti kesersiniz, ya da rahatsizliginizi bir sekilde belirtirsiniz. Esiniz olunca alttan almissiniz ama aslinda tam tersi olmali, bu tarz seyler alttan alinmamali bence, aileden daha onemli birisi var mi ki.

Back
X