Sizin sevgiliniz hiç cezaevine girdi mi ?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Evet kızlar dediğim gibi çok büyük bi derdimiz var . Bana ayrıl şöyle yap böyle yap demeyin lütfen ben bu konuda kararsız falan değilim ne yapacağıma kendim karar verdim ve asla sevdiğim kişiden vazgeçmeyeceğim . Ve bekleyeceğim . Biliyorum çok üzüleceğim gecelerce ağlayacağım onu çok özleyeceğim çok merak edeceğim çok zorluklar yaşayacağım onunla birlikte sonuç olarak bu yaşayacaklarım benim için kaçınılmaz olacak . Ayrılsam daha büyük bi acı çekerim çünkü gerçekten onu çokk seviyorum ve ben kişiliksiz biri değilim bu kadar sene çıkıp sırf bu yüzden bi zorluk çıktı önüme diye ayrılacak karakterde değilim olanlara da pek iyi gözle bakmam açıkçası . Neyse benim sorunumun bi yanı da çekeceğim acılar ama açacağım konu bununla ilgili değil.
20 güne kadar gidecek sevgilim cezaevine neden diye sorarsanız kaç sene önce sokakda içkili adamlar benimki eve giderken durduk yere saldırmışlar daha önceden de trafikde kavga ettiği biiriymiş bu . Bi anda ne bakıyosun diye benimkine saldırmışlar çok fena 2 kişi falan o da kendini savunmak için üstlerine yürüyünce adamları komalık etmiş kendiside hastahanelik olmş tabi ambulans falan gelmiş neyse . Suçsuzken suçlu duruma düşmüş yani malesef karşı tarafa çok fazla zarar vererek . Önceden 5 ay yatmş şimdi 9 ay daha var .
Sorun şu şimdiden psikolojisi çok bozulmaya başladı çok üzgün durumda . Bunalımlarda . Benimle bile konuşmak istemiyo seni kırarım beni yalnız bırak falan dedi. Gece 2 kere arayıp mesaj atmş herkesi üzüyorum senide üzüyorum çok üzgünüm zaman geldikçe çok üzülüyorum falan demiş. gece 5e kdar hiç uyuyamadı bile . Ben çok üzülüyorum gerçekten böyle üzülmesine moralinin sürekli bozuk olmasına ben ne yapabilirim onun için bilmiyorum . Nasıl yanında olsam da ona iyi gelsem bilmiyorum . Sizce ne yapabilirim ?

Dediğin gibi psikolojisi bozuk, üzerine gitmek hiç iyi olmaz. . .
Ben senin yerinde olsam ne yapardım onu yazayım. . .

Sevdiğim adam, herşeyini, neye nasıl tepki vereceğini biliyorum tabii.
Sinirlenmeyeceği, kırılmayacağı bir yolla yaklaşırdım ona. .
Ne olur olsun asla onu bırakmayacağımı her fırsatta hissettirirdim..
Yalnız bırakmazdım. .
Bir arkadaşın da yazdığı gibi kovsa da gitmezdim. .
Hem seviyorsa kovamaz ki zaten. .
Olduğu durum hiçte iyi bi durum değil anlamaya çalışıyorum ama yine de ona umut vermeye, moralini düzeltmeye çalışırdım..

Allah ikinize de sabır varsin...

Sevgi böyle durumlarda belli olur.
Sevdiğini söylüyorsun.
O halde kesinlikle yalnız bırakma onu.
Zaten psikolojisi bozulmuş, bir de yalnız hissetmesin.

bogmadan yanında olduğunu hissetttir..çünkü bazı durumlar cok sıkılmaya gelmez..

önceden 5 ay yatmış...şimdi 9 ay. karşı taraf girmiş mi peki hapse. ilk hapis yattığında hangi yıl yatmış acaba. hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumu var, sabıkası yoksa cezası azsa cezası ertelenir,yeniden suç işlemezse cezası silinir. 5 aylık ceza aldığında sabıkası mı vardı da cezası ertelenmedi... ben hukukçuyum, ondan soruyorum,size her şeyi doğru anlattığına emin misiniz diye... kendisini savunmak iddiasıyla karşı tarafı komalık edene kadar dövmek meşru müdafa değil,suçtur.

işte bu...

zaten kovması yani hani seni üzmek istememesinden kaynaklanır. örneğin 'ayrılmamız lazım' yada çek git hayatımdan' gibi... sen yinede gitme, gitme ki anlasın ne kadar sevdiğini... Allah yardım etsin.

pek hatırlamıyorum ama 2008 de yatmış karşı taraf da o zaman girmiş hapse ama bi daha başka ceza almamış yeniden yatmayacakmış . zaten ceza baya ertelenmiş taa 2013 senesinde yeni ceza aldı tekrardan dosya kaldırılmış rafa bekliyormuş 5 senedir ceza alabilme şansı vardı bana da söylüyodu ve malesef aldı . 5 aylık ceza aldığında sabıkası yoktu .

2008de aldığı ceza ertelenmiş mi,yoksa cezayı çekmiş,cezası infaz edilmiş mi? tam anlayamadım.

2008de aldığı ceza ertelenmiş mi,yoksa cezayı çekmiş,cezası infaz edilmiş mi? tam anlayamadım.

2008 de ceza almş 3 sene bilmem kaç ay işte 5 ayını o zaman yatmş devamı olan ceza da ertelenmiş rafa kaldırılmş 5 sene boyunca şimdi de onu yatacak işte devamını

2008 de ceza almş 3 sene bilmem kaç ay işte 5 ayını o zaman yatmş devamı olan ceza da ertelenmiş rafa kaldırılmş 5 sene boyunca şimdi de onu yatacak işte devamını

bence sana gerçekleri söylemiyor. İşin doğrusunu öğren...

İlk ceza alan kişiyi hakim genelde hükmün açıklanmasını 5 yıl sonrasına bırakır. Bu şu anlama gelir.
5 yıl suç işlemezsen ceza almazsın.
Ancak
5 yıl içinde başka bir uçtan ceza alırsan önceki aldığın cezayı da yersin.

Yani iki ayrı suç var ortada...

çok karışık ben o yüzden tam anlatamıyorum o yüzden yoksa doğruyu söylediğini biliyorum . Söylersem benden ayrılır gibi bi kaygısı olan biri değildir aşırı gururludur zaten ve de çok dürüsttür .

Canım benim dogruyu söylediğini biliyorum demişsin ama bence bir avukatla konuşmadan karar verme.. Sana başımdan geçen bir olayı anlatayım.

Bundan 2 ay önce cüzdanımı çalan bir adam güvenlik kameraları sayesinde yakalandı. Adam yabancı uyrukluydu. Kamu davası açılcak şikayetçi olma dedi polisler, uğraşma dediler. Yok olucam dedim. Mahkemeye gittim. Hakim şikayetçi misin diye sordu. Şikayetçiyim dedim. Ya boşver görmüyo musun gariban halde savaştan kaçmışlar karınları aç gibi tepkiler verdi bana. Ben de ben o parayı ne emeklerle kazanmıştım haberiniz var mı sizin dedim. Ben hayır kurumu değilim gereken cezayı alsın dedim. Hakim de cezaya 2 yıldan başladı. Adam pişmanım bile demedi. Kamera görüntüleri salonda izlendi tekrar tekrar. Hakim pişmanlıktan bi düşürdü. bissürü bişeyler yaptı etti, ceza 5 aya indi. 6 aydan düşük cezalarda cezaevine almıyorlar. Bir daha suç işlemen durumunda toptan yatıyormuşsun.

Neyse bu adam salıverildi. Sınırdışı etmedi hakim adamı. Yalnız tr'den çıkarsan bi daha girmezsin o yüzden çıkma sakın diye öğüt de verdi bizim zavallı hırsıza. Bana da içime şeytan kaçmış muamelesi yaptı salondaki herkes :)

Açık ve net anlatmaya çalıştım. Cezaevinde adam beslememek için ellerinden geleni yapıyolar. Senin anlattıgın gibi basit bir şeyden cezaevine girmesi tuhaf.

Avukat arkadaşlar varsa sitede bi bakıversinler konuya derim..

Son düzenleme:

şartları tutmuyor yalnız,yanlış bilgilendirme veya yanlış anlaşılma var bence... muhtemelen ortada son işlenen suçla beraber 3 suçu var. yoksa cezanın şu kadarını çek,sonra aynı suçun kalan cezasını 5 yıl erteleme gibi bir hukuki kurum yok. en başta 2 farklı suçtan ayrı ayrı 2 ceza almıştır. 5 aylık ceza aldığını çekse, 2 yıl 7 ay olanı nasıl ertelensin,çünkü o zamanlar cezası 2 yıldan fazla olan cezalar ertelenemiyordu,orada karmaşa var işte...
sizin için işlediği suçların sayısı,niteliği,aldığı ceza önemli değilse bilemem ama insanların yapısı, psikolojisi cezaevinde iyice bozulur, ileride yeni bir suç işlemek bakımından daha cesur,korkusuz,gözüpek hale gelebilirler orada, sabıkası da var, ileride çocukların geleceği, işe girmeleri bakımından bile olumsuz bir durum olabilir bu... hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

aynen olabilir ben tam bilmediğim için pek net anlatamıyorum o yüzden böyle karmaşa oldu biraz . İlgin ve yorumun için teşekkür ediyorum .
Gerçekten haklısın psikolojisi çok bozuluyo insanın şimdiden gitmeden bozuldu onun psikolojisi sürekli tartışıyoruz kısacası herşeye sinirleniyo . Bakalım hayırlısı .

ben hala eminim çünkü yanımda telefon konuşmalarını duydum avukatla avukatın sesini de duydum . Ayrıca basit bişiy değl ki komalık etmiş ölmek üzereymiş adam zor kurtulmuş o yüzden çok fazla cezası .

Bir adamı komalık hale getirene kadar dövebilecek bir erkek yani.. Basit değilmiş evet. Ben yanlış anlamışım.

Evet en basidinden çocugun askeri liseye giremez benim bildiğim.. Belki polislikte de engeller vardır onu bilmiyorum.. Ve bundan sonra bir işe girip çalışması da zor. Her yer sabıka kaydı istiyor.

Taksicileri bile görevden aldı bu hükümet. Sabıkalı insanların yapabileceği sayılı işten biriydi taksicilik. Ona da sabıka kaydı zorunlulugu getirdiler. En kolay fişleme yolu seçiliyor bu ülkede. Şikayet gelen taksiciyi alacagına görevden. Çok şikayet geliyo taksicilerden sabıkalıları alıyoruz diyo adamlar :)

Zaten hayat zor, daha da zorlaştırmak istiyorsan senin seçimin. onu böylece bırakamazsın tabi ki şu an. Ama cezaevinden çıktıgında çok iyi gözlemle. Şimdi tabi ki beklicen. hapse giren bir insanı böyle bırakman yakışık almaz. Sonra karar ver geleceğine. Belki ayrılmak için başka sebeplerin vardır göremiyorsundur. Sonuçta bir adamı komalık edebilen bir sevgili. Benim gözüm korktu. Kendine dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…