Benim ailemde bebek gibi davranıyordu yapamaz anlamaz vs diyordu yapabildikçe ancak anlayıp saygı duymaya başlıyorlar. Kendim çok zorlandığım stres olduğum bir şeyi yapsam bile çok normalmiş gibi anlatıyorum artık beni küçük görmemeleri için.Onlar para kazandığınızı, artık onlardan bişey istemediğinizi görene kadar böyle davranmaya devam edecekler. Sınava girin, gerekirse yalan söyleyip girin kazanırsanız haber verirsiniz. 3 saatlik yolsa günübirlik bile gidilir. Memurlukla ilgili başvurabileceğiniz ne varsa kaçırmayın, hepsini haber vermek zorunda değilsiniz ki neden her şeyi anlatıyorsunuz? Başvurunuz kabul edilirse maaş vs. belli olur onu duyduktan sonra zaten hayır demezler, kim kızının devlet memuru olmasını istemez şu zamanda?
Bir de şu şekilde anlatın, başlangıçta mecburen şehir dışında olmanız gerektiğini ama sonrasında tayin hakkınız olacağını ve yanlarına dönebileceğinizi söyleyin(yalan değil sonuçta) belki ikna etmeye faydası olur.
Üniversite okumuş kızsınız adres dediginiz yerler belli zaten .minibüse binin sorup yakınında inersiniz bu kadar basit .hele ankarada gideceğiniz kurumlar belli yerlerde ve minübüsler önünde bırakıyor bakın taksi falan demiyorum minübüs . Ben sınavlarıma, mülakatlarıma tek başına gitmiş biri olarak söylüyorum zor bisey degil okuma yazma ve tel kullanma yeteneğimiz var sonuçta geriside sinavda kalmis artik .Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Kız çocuklarına daha fazla var bu baskı sanırım arkadaşlarımın aileleri de öyleBaşlığı görünce hemen damladım. Ben de yeni mezunum ve iş arıyorum bu süreçte ailemin isteklerime olan tepkisi beni de yıprattı. Benim ailem seninkinden daha farklı yani iş bulsam başka şehre gitmeme izin verirler ama yaşadığımız şehirde bulman daha iyi diye basımın etini yiyorlar. (Ve başka problemler)
Sizin yazınızı okuduğumda aklıma çok yakın bir arkadaşım geldi. Arkadaşım üniversiteyi şehir dışında kazandığında bile sıkıntı çıkardılar. 3 saatlik mesafe var her hafta eve gel diye tutturdular kıza. Şimdi KPSSye hazırlanıyor motivasyonu da iyi ama annesi neden sınava çalışıyorsun sanki çalışacak mısın diyormuş. Tercihine yaşadığımız şehirden başka bi yeri yazma falan diyormuş. Herkes aşırı sinir bozucu anlayacağınız
Öncelikle bu düşünceden uzaklaşın. Sizin kendinize hiç güveniniz yok. Siz böyle yaparsanız aileniz size hiç güvenmez ve hiçbir yere göndermez.Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
21 yaşında manisadan diyarbakıra atanıp gittim ben. Ailem tabiki destekledi. İş bu sonuçta. Ama zengin olsalardı oralara göndermezlerdi bence..Ailem iş bulmama yardımcı olmuyor destek vermiyorlar üniversite mezunuyum
Yaşadığımız şehirden başka bi yerde çalışmama olumlu bakmıyolar
Örnek vereyim geçen yıl hsk ya alım oldu ankara da ankarada kazanırsan sınavı tek başına ne yapacaksın diye başvuru yaptırmadılar sadece bulunduğum şehirde devlet işi olursa başvuru yapmama destek veriyolar
Kpss puanı var tercih yapıyım memurluk alımı var diyorum nerde var alım bizim bulunduğumuz yerde varmı diye soruyolar yok diyorum boşver o zaman diyolar
İcra müdürlüğü sınavı var sınav ankarada oluyor 3 saat uzaklıkta bi yer ankara bize katılma sınava diye söylüyorlar ben üniversiteyi boşunamı okudum hiç destek yok sizin aileleriniz nasıl
Bundan dolayı çok kavga ettim tek başımada gidemiyorum bilmediğim şehire
Nasıl yani? Yazacaksınız elinizdw telefondan haritalar kısmına gideceğiniz yeri. Kaç nolu otobüse kaç nolu metroya bineceksiniz hepsi çıkıyorPara yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Kpss ye lisans olarak girip katiplikten başvuru yapılabiliyorVeterinerligi 5 sene okurken sevmediğinizi anlayamadiniz mi? Çok garip
Hadi olmadi adaletten de kpssye giremezsiniz veteriner oldugunuz icin.
Yani duz memur olabilirsiniz ama bu konuda da veterinerlik yazmaniz maddi açıdan ve memuriyetteki statüsü acisindan daha avantajli.
Katiplik biraz zor, alimlar yaniKpss ye lisans olarak girip katiplikten başvuru yapılabiliyor
İlk kazandım gittim sonra baktım dişimi sıkıyım dedim ama bana göre değilmiş severek yapmıyorum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?