Sizinde evinizin kuralları var mı?

1i7beni

hayat bana waykiki way way
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
582
33
318
evet başlıktada anlaşıldığı gibi soru belli, eşimle evimizde bazı kurallarımız var işte eve birileri davet edilecekte eşe sorulur falan diye sizin evde de böyle kurallar var mı hanımlar?

hayır böyle bir kural yok mesala bir misafir gelecekse yarın misafir var diye söylerim eşimde tamam der. bu kadar sizde nasıl kurallar var ???

bızde de var ama bız oturup kural gıbı konuşmadık kendılıgınden oldu..
mesela mısafır davet edeceksek soruyoruz ama bırı arayıp gelıcez dıyorsa hayır yada du bı eşim sorayım demeyecegımiz için tamam dıyıp ahber verıyoruz :)
ev içerisinde sıgara içmıyoruz sadece balkon ve mutfakta ıcıyoruz
ıkımızde yogun calıstıgımız ıcın evı dagıtmıyoruz dagıtan uyumadna topluyor. (eşim bunu arada bozuyor ya neyse)

evet başlıktada anlaşıldığı gibi soru belli, eşimle evimizde bazı kurallarımız var işte eve birileri davet edilecekte eşe sorulur falan diye sizin evde de böyle kurallar var mı hanımlar?

annemin kuralı kışın saat 5 te evde olunur yazın 7 de 7 yi ve 5 i geçersen bu yandığının işaretidir

evet ben kuralcı bi insanım ama bunları eşime madde bir bu bu bu madde ii şuşu şu diye yaptırmadık hala yapar ama onların kural oldugunu bilmez alışkanlık oldu zaten örnek eve gelen bi milyonlarını kumbaraya bi milyondan küçük bozukluklarını kapının önündeki bardağa ekmek su almak için bırakır
kural iki iş kıyafetleri gardolaptaki askıya asılır oraya buraya atılmaz
misafir çağrılcaksa iyi karşılanması açısından en az bi gece önce haber verilir aniden geliorum derse o dakka telefon açılıp haber verilir yoksa sonuçlarına katlanır
eger evdeyse ekmek almaya o gider teksem evde ben giderim
banyoda kıyafet çıkarılırsa kirliye atılır
çoraplar basket yapılmaz(bunu bazen engelleyemiorum)
her ay başı deftere evin girdisi çıktısı yapılır
eve bi eşya alıncaksa benden habersiz alınmaz en azından sorulur
evde elektrikli aletlerle iş bitince fişleri çekilir
evden çıkmadan tekse doğal gaz vanasını kapatırzaten ben varsam ben kapatırım
kapının alttan kitlenmesi yetmez üsttende kitlenir(bu kurala uymayan genelde benim)
seccade yerine kaldırılır işi bitince
eve gelen misafiri sevmiosak bile evimize gelen herkese en iyi şekilde davranılır memnun olması için elden gelen yapılır
kapının önünde çıkan aykkabılar ayakkabılığa konulur(bunu genelde ben ihlal ediorum:)
hatılradıklarım bunlar bunlara titizlikle uyulur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…