Merhaba
Yazılanları okudum ve 2011 yılından beri kendimi sağlıklı yaşamaya adamış biri olarak talihkusu1 arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum. Ben hiçbir zaman obez ya da aşırı kilolu olmadım, sadece biraz fazla balıketli gibiydim belki de fazlası yoktu. Yani yanlarım çıkıyor ve görünecek şekildeydi, baldırlarımda genişti. Yıllarca saçma sapan diyetler yaptım. Dediğiniz gibi aç bırakmalar yıllarca sürdü. 2003 yılında basketbol ile başladığım spor hayatımın olmasına rağmen bir türlü kilo veremiyordum. Birgün kelogs ile yaptığım bir diet sonrası bağırsak sistemimi harab etmiş ve o günden beri yaklaşık 10-13 yıldır kabızlık problemimde meydana geldi. Aklımda hiç yokken cilt doktoruna kontrole giderken yan odada diyetisyen geldiğini ve herkesin mutlu girip çıktığını gördüm. Benim canıma tak eden kabızlıktı. Ne kayısılar, z.yağları..bilmem neler dene dene bir türlü aşamıyordum. Hepsi geçici çözümdü, sinameki ise en kötü çözümdü. İlk önce doktora kabızlık için gittim ve başka ne istersin dediğinde yanlarım da erise fena olmaz dedim. Ardından bana liste verdi ve listeye bakınca "ben bu kadar yemek yıllarca yemedim imkansız zayıflamam" dedim, bana güldü ve "10 gün sonra 2,5kg verip geleceksin,ama tartılma burada tartılacağız" dedi. Gerçekten 10 gün sonra vermiştim. İlk başladığımda 58,5kg idim ve yağ oranım %21 idi. Dietim 1 yıl sürdü ve o 1 yıl içinde ben ne kadar yanlış beslendiğimi gördüm. Üniversite zamanında kahvaltı yapmayıp 1 bardak kahve ile duruyor, 12.30'da sadece sandwich yiyor yemekhaneye gitmiyor, saat 16.00gibi kantinden 1 çikolata ve kahve ile duruyor 2 saatlik eve dönüş yolculuğunda açlıktan mahvolarak eve gidiyor ve yine saçma sapan yemek yiyordum. MEğer yıllarca vücuduma ne işkence etmişim

1 yıl içinde yeme düzenimi değiştirdim. Dietimin son ayında 49,50kg olmuştum, etrafımdakiler çok çirkinleştiğimi söylediler. Oturup kalkarken, birden uzanırken başım dönüyor ve gözlerimde kararma oluyordu. Doktor yeter artık dedi ve biraz daha zayıflarsam saçlarımın döküleceğini, kan seviyemin tahrip olacağını..vb şeyleri söyledi. Gerçekten çok kötü hissediyordum kendimi çünkü olmam gerek kg 55 idi. Daha sonra ben 51,5 kg oldum ve herşey çok daha normal. Şuan 4 yıldır aynı kilodayım, yağ oranım %10-11,5 arasında değişiyor. Eğer fazla kaçırırsam neyi kaçırdığımı biliyorum (fast food, yanlış saatte yemek, aburcubur..vs) hemen kesiyor hooop 10 günde 1-1,5kg veriyorum. Spor hayatım ise hala devam ediyor.
Yani herşey doğru zamanda doğru şeyleri yemek.
Çorba ile bizde o yollardan geçtik... Berbat bir işkence ve ömür boyu talihkusu1'in dediği gibi olacak iş değil. Metabolizma çöker, kan seviyesi azalır..hipoglisemi çıkar. Yani zarar başka birşey değil.
Yöntem basit hayatınızdan un ve şeker içeren şeyleri bu zayıflama döneminde çıkaracaksınız, akşam 8'den sonra yemeyeceksiniz. 3 öğün yenecek, sabah kahvaltısında ekmek olabilir ama öğlen ve akşam un ve şeker içeren (poğaça, simit, galete, bisküvi, pekmez, bal, meyve suyu, enerji içeceği, mısır, patates, pirinç, bulgur, makarna..vb) yasak. Kilonuzu verdiğinizde ise hayatınıza yavaşça abartmadan bunları yerleştirebilirsiniz.
Ben prof değilim ama benim beslenme şeklimden etkilenip kaç kişi yardım istediyse kendilerine kilo vermede yardımcı oldum ve başardılar. Bence diyetisyene gidin 60-80TL birşey. Sağlığınıza ve boşa zamanınıza yazık...
Kolay gelsin..