sizlerin fikirleri benim için çok önemli.

Birkadinvebiranne

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
6.169
813
373
konu kapatılır mı bilmem ama, bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz.

çok samimi olduğum hatta kardeş gibi olduğum, Fransada yaşayan bir arkadaşım var. Öldürülen 3 kadın terörist için yapılan yürüyüşe oda katılmış. 3 gün önce duyunca şok oldum, söylendim, Üstüne basa basa ben pkk ya destek için gitmedim onlar kadın oldukları için gittim. Kadına yönelik şiddet için gittim diyor. Ve o gün o şokla arkadaşlığımızı gözden geçirelim deyip, teli kapatmıştım.
Şimdi aradı 1 saat yine tartıştık.
Onlar ölmeyi zaten hakketiler, çünkü onlar öldürmeyi seçtiler, sen kime destek için gittin, yoksa ben seni yanlış mı? tanıdım falan, bayabi tartıştık.
Bir daha böyle bir şey yaparsan hakkımı sana helal etmiyorum dedim. Ağlıyor kendisi, Ben insanların hele ki bir kadının ne olursa olsun öldürülmesi taraftarı değilim, kim olursa olsun diyor.
Bende tam tersi düşündüğümü katiller, suçsuz insanlara acı çektirenler ölsün dedim,
aynı düşüncede olmak zorunda değiliz ama bu çok başka bir konu, eğer bunu yapan eşimde olsaydı boşanırdım, o yüzden seninle de görüşmem dedim, oda bunca yılın hatrına bu sebepten silecekmisin dedi bir şey demedim, kapattım telefonu. Ayy hala ellerim titriyor...
Sizce basit bir sebep mi? Düşüncesi ne olursa olsun, Bir pkk lı için toplanan gruba o da katılmış inanamıyourm...

Madem o kadar hemcins yanlısıymış kocaları babaları tarafından katledilen kadınlar için yürüsün!

Doğru bir karar vermişsiniz.
Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim der büyüklerimiz.
Aman dikkat !

Kadına şiddete herkes karşı ama aması var bu ölen insanlar binlerce şehitlerimizin katili binlerce bebe ve çocuklar bu insanların yüzünden öldü,binlerce masum çocuklar yetim,öksüz kaldı şehitlerimize bir yürüyüş olsaydı acaba o arkadaşınız yürüyüşe katılırmıydı merak ettim doğrusu binlerce insanı öldüren ülkemezi bölmek isteyen insanların yürüyüşüne asla katılmam çünkü bir sürü şehit annesi evlatlarını kaybettiler bebekler babasız annesiz kaldı daha 2 gün önce bir polisimiz şehit oldu bunların hesabını kim verecek acaba şehitimiz içinde yürüyüş oldumu olmadı maalesef.Böyle bir insanla bende görüşmem doğru bir karar vermissiniz.

Son düzenleme:

o 3 tane katile kadar,koca şiddeti magduru masum ne insan var onlar için bir şey yapsın o zaman

Bu arada tavrınız için de ayrıca tebrik ederim sizi.

Madem o kadar hemcins yanlısıymış kocaları babaları tarafından katledilen kadınlar için yürüsün!

Doğru bir karar vermişsiniz.
Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim der büyüklerimiz.
Aman dikkat !

o 3 tane katile kadar,koca şiddeti magduru masum ne insan var onlar için bir şey yapsın o zaman

aynı şeyi bende söyledim kendisine, onlara da gittim, olsun yine giderim diyor.

sorma yaa 3 gündür tokat yemiş gibiyim bu konudan, acaba onca yıldır yanlış mı tanıdım, Sempatizan olabilir mi? falan diye bile düşündüm.

Sempatizansa bile bu durum seni üzmesin, sen arkadaşlığının gereğini yaptın, nereden bileceksin ki? Belki bu mevzu olmasa anlamayacaktın bile.

kendisi bide hamile, hiç mi korkmadın bir şey olur tekme yerim bilmem ne, bu kadar mı? gözün döndü, o öldürülen pislikleri düşünene kadar kendi çocuğunun düşünseydin ya dedim.

Terörist kadınlar için yürüyüş mü? Ne diye yürüyeceğim ki vah vah aponun adamları eksildi diye mi

Kadın olsalardı annelik iç güdüsünü bilip masum canları şehit edemezlerdi.

Zerre kadar üzülmem.

sevcancım tebrik ederim düşüncelerinden dolayı. benim ne kadar yakın arkadaşımda olsa eğer o düşünce yapısındaysa silerim hayatımdan.bebek katillerini destekleyenlerle işim olmaz benim

Kusura bakmayın ama arkadaşınız bariz sempatizanmış. Rengini belli etmiş.

[h=2]Ne kadar çabuk unutmuş arkadaşınız aşağıdaki haberi, madem yürüyecekti Hatice anne ve çocukları için yürüseydi, oda bir kadındı.

Bingöl'deki patlamada hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Hatice Belgin'in bayram alış verişi için gittiği mağazanın önünde, çocuklarını korumak için “canlı bomba”nın üzerine atladığı belirtildi. Anne Belgin, çocuklarını korumaya çalışırken, faciayı da önledi.
[/h]Bingöl'ün Genç Caddesi'nde dün meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı patlamanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, üzerinde bomba düzeneği bulunan kadın teröristin, çocuk giyim ve oyuncak malzemelerinin satıldığı mağazanın önünde bombayı patlatmaya çalıştığı sırada, 3 çocuğuyla bayram alış verişine çıkan Hatice Belgin'in çocuklarını korumak için “canlı bomba”ya müdahale ettiği belirtildi.

Anne Belgin'in “canlı bomba”nın üzerine atladığı sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan görgü tanıkları, “Çocuklarını korumak için kendini feda etti” dedi.
Her şeyden habersiz, yaklaşan Kurban Bayramı'nın tatlı telaşını yaşayan ve bunun için kentin en işlek caddesinde çocuklarıyla alışverişe çıkan Belgin,
canı pahasına evlatlarını korumaya çalışırken, bir çok insanın da hayatını kurtarmış oldu.

Çocukların tedavisi sürüyor

Bu arada olayda yaralanan Belgin'in çocuklarından 16 yaşındaki Veysel, 14 yaşındaki Ceylan ve 11 yaşındaki Hazal'ın tedavileri ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Veysel Belgin'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Çocukları hastanede ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ceylan ve Hazal ile bir süre sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

“Bir çok insanın hayatını kurtardı”

Patlamaya ilişkin Vali Mustafa Hakan Güvençer'den bilgi alan Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada, muhtemelen Hatice Belgin'in hayatını kaybederken birçok insanın da hayatını kurtardığını belirterek, şunları söyledi:

“Henüz o konu araştırılıyor. Fakat muhtemelen vefat eden bu bayan birçok insanın hayatını kurtardı. Yani canlı bomba ile artık bir çarpışmada olabilir veya başka bir hadise de olabilir, bu araştırma bitince ortaya çıkacak. Fakat, şuan ki tahminimize göre bu bayan çocuklarıyla birlikte bayram alış verişine çıkmıştı. Fakat o hayatını kaybederken, birçok insanın da hayatını kurtardı gibi görünüyor.”

Cenazeler toprağa verildi

Olaydan sonra otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Belgin'in cenazesi, yakınları tarafından alındıktan sonra Bingöl'e getirildi.

Yeşilyurt mahallesi Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Belgin'in cenazesi Şeyh Ahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Bakan Cevdet Yılmaz ve Vali Güvençer ile Belediye Başkanı Serdar Atalay da katıldı.

Bakan Yılmaz, Vali Güvençer ile Atalay, defin işleminin ardından Belgin'in yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Patlamada, hayatını kaybeden Mehmet Çibuk ise Bingöl Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Çibuk'un ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Bingöl'ün Genç caddesinde dün “canlı bomba”nın üzerindeki bomba düzeneğini patlatması sonucu kimliği henüz belirlenemeyen “canlı bomba” ile olay yerinden geçmekte olan Mehmet Çibuk ve Hatice Belgin yaşamını yitirmiş, 21 kişi de yaralanmıştı.

Ben olsam bende silerim
Kadını erkeği yok vatana ihanet eden , cana kıyan terörist ve yanlıları ölmeli..

Yani durup durup bu konuda mı kadınlar aklına gelmiş anlamadım..

2 gün önce Mardin de hastane önünde nöbet değişimi yaparken şehit olan polisimiz için, içinin kan ağlaması gerekirken sen gitte pkk lılar için yürü.

Başta şehitlerimiz olmak adına birçok yürüyüş yapılacak konu var..

Ben bu zihniyette bi kadın için yürüyeceğime sokak hayvanları adına yürümeyi tercih ederim..

o ölen 3 kişiyi kadın olarak değil vatan haini törörist olarak görüyorum ben..

arkadaşına söyle eğer kadınlar için bir şey yapmak istiyorsa ne olduğu belli olan bir kesim için yürüyüşlere katılmasın! neyi savunduğunu iyi öğrensin.

terör değil töre nedeniyle öldürülen onlarca kadın var,onlar için birşiyler yapsın.

arkadaşın bana samimi gelmedi canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…