Sizin görüşünüz istediğinize inanmakta özgürünüz zira sizin gibilerin kaba yorumlarını önemsemiyorum
Görüş almak için yazmışsınız, ben şöyle düşündüm, adam baya söz atmış ve uzun nişanlılık yaşamış. Bir de akrabanız. Size istek atması, size ilgi göstermesi bence hiç hoş olmaz. Sadece akraba diye değil, anladığım kadarıyla söz atalı daha bir sene bile olmamış ve evlilik için yeniden biri ile görüşmeye çalışan erkek kendine kim olursa diye eş arıyordur ve bu hoş değil. Hoş değil çünkü görücü usulü, araya tanıdık/akraba giren, bağımsız oluşmayan ilişkilerde insanlar birbirlerini tam olarak tanıyamazlar, kendilerini de tam yansıtamazlar çünkü çevreden hep bir kontrol vardır. Görüşüp kafanıza göre takılamazsınız, kafanıza göre rahatça ayrılamazsınız, ortak kararları bağımsız alamazsınız.
Yeni söz atmış adam başka bir kızla görüşüyorsa bu adamın ilişkilere kıymet vermediği ama ya yaşım geldi diye ya da ev işi yaptırmak vb için böyle yaptığını düşünürüm ve karakterine güvenemem. Ayrıca yani neden nişan atmış? Akrabalar kendi taraflarına laf etmez, kız tarafı kötüydü oğlumuz ondan nişan attı der ama kız kötüyse neden o kadar zaman nişanlıymış? O kadar mı muhakeme yeteneği yokmuş? Üstelik akraba evliliklerini tarihe gömmeliyiz, zararı sadece genetik olarak değil, herkesin her şeye karışmaya hak görebildiği, sınırların korunamadığı, kişinin kendini istediği gibi açamadığı, bağımsızlık kazanmanın, rest çekmenin zorlaştığı ilişkiler oluyor akraba evlilikleri. Biz öyle olmayız demeyin, olabilirsiniz ve bu riske değecek bir şey yok, adamı tanımıyorsunuz bile. Bence dertsiz başınıza dert almış olursunuz, önermem.
Ek olarak rüya ile amel olmaz, rüyanız bu adamın kaderiniz olduğunu göstermiyor, gereksiz anlamlar yüklemeyin. Aksine siz adamı (bu adam ya da herhangi bi adam) düşündüğünüz için böyle bir rüya görüyorsunuz, beynimiz bazen böyle oyunlar oynayıp fark etmediğimiz düşüncelerimizi, isteklerimizi gösterir ama her istekle hareket edilmez. Yazanların üslubunu hoş bulmamanızı anlıyorum ama yazdıkları şeylerin çoğu ne yazık ki doğru (keşke olmasa ama durum bu).