şizofreni hastası işarkadaşım bana karşı saplantı yaptı onu kendimden nasıl soğuturum

incimnaz

CanArkadaşımÖzlüyorummm
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
3.602
30
66
İstanbul
Merhaba arkadaşlar hemen konuma geçeyim ben öğretmenim bu sene farklı bir okulda işe başladım.Yeni bir ortam olduğu için kimseyi pek tanımıyordum , kimseyi ayırmadan sohbetler kuruyordum , kendiside benim gibi okula yeni başlamış bekar 30 yaşında bbayan hocayla tenefüslerde sohbetler etmeye başladık , aslında ben herkesle sohbet eden sosyal bir insanım , o bayanı diğer hocalardan özel olarak ayırmadan sohbetler ediyordum kendisi bana yakın davranmaya başladı birkaç hafta sonrada telimi falan istedi bende iş arakadaşım diye verdim.
Her akşam beni arıyarak şunu yaptım bunu yaptım diye anlatmaya , tenefüslerde sınıfımdan beni öğrencilerime sormaya falan başladı. İlla çıkıçta gezelim diye ısrar etmeye başladı bende okul çıkışı birkaç kere takıldım
zamanla baktım çok üzerime gelmaya başladı sıkılmaya başladım . Birkaç kerede aslında aramadığı halde bana seni akşam aradım telime neden bakmadın dedi
hergün bana seninle ölene kadar dosta olacağızı demeye başladı
Bazen anlamasız olarak sohbeti değiştiriyor , benim hep onu dinlememi istiyor, kendsiyle başka kimseyle sohbet etmeme izin vermiyor hemen beni çekiştirerek kendine bakmamı onu dinlememi istiyor
bunların sonuncunda ben zaten ondan sııkılmış ve bezmişken iletişimi azaltmaya çalışırken , onu eskiden tanıyan bir arkadaşımla sohbet ederken şizofreni hastası olduğunu dikkatli olmam gerektiğini kafayı bana taktığını söyledi
Kendisini asla aşağılamıyorum onun için üzülüyorum bunu öğrendikten sonra iletişimi kesmedim , zaten öğrenmeden öncede ben onunla arkadaş olamayacağım kararına varmışken bunuda öğrenince biraz canım sıkıldı , sonuçte ben evli çocuğu olan , hasta annesi , kaynanası .........bir sürü sorumluluğu olan bir insanım bu sorumluluğuda alamam haksızmıyım sizce
sizden istediğim şey bu kişiyi üzmeden onun hasta olduğunu öğrendiğim için ondan uzaklatığımı düşünmesini istemeden kendimden nasıl uzaklaştırabilirim
not:anladığım kadarıyl tedavisini oluyormuş ve öğrencilere zarar verme durumu yokmuş sadece bir kişiyi kendine seçip ona saplantı yapıyormuş ve o şansız kişi benim

Arkadaşlar yazarken benim oğlan bana hep birşeyler sorduğu için çokça yazım hatası olmuş kurua bakmayın

Şizofreni hakkında pek bişiy bilmem ama ,sizin yerinizde olsam nasıl davranmam lazım geldiğini bilen doktor vs öğrenirdim ..

Bu hastalık hakkında ayrıntılı bilgim yok ama,söylediğiniz gibi saplantılı ise onunla iletişiminizi yavaş,yavaş kesin.
Aslında bazı sıkıntılarınızı anlatabilirsiniz.çok sık görüşemiycenizi,ailenizin olduğunu,fazla bunalttığını söyleyin.

Kaç,kaç nereye kadar.belirli şeylerin anlatılması gerekiyor.Galiba ben olsaydım bu yolda ilerlerdim.

canım fazla bunalttığını söyleyemem belki ters teper ama bende öğrendiğim günden beri hastayım moralim bozuk diye pek iletişime girmedim eve gelince telimi kapadımki aradığında ulaşamazsa zamanla aramayı bırakır diye

Allah yardımcınız olsun şizofreni çok kötü bir hastalık.Saldırgan olmaması iyi bir durum ama kesinlikle evine gitmeyin ve onla aynı ortamda tek başınıza kalmayın fakat saldırgan olmayanları unutkan oluyor tedavisi devam etse rapor alırdı bir filmde vardı üniversitede bir profosör filmin sonunda anlamıştım şizofren oldugunu çevresindeki insanları öldürüyordu.Ve gerçek hayatta örnekleri var.Çok takıntılı insanlar bir süre sonra rahat bırakmaz sizi yol yakınken sıyrılın derim.Telefonunuzu vermenizde bir sakınca yok sonuçta aynı okuldasınız fakat saldırgan bir durumu varsa öğrendiginiz an irtibatınızı kesin çünkü sizinde evladınız var.İsterseniz tedavi gördüğü yere gidip öğrenin durumunu içiniz rahat eder en azından

Son düzenleme:
Yavaş yavaş, belli etmeden uzak durmaya çalışın ama arkadaşlığınızı tümüyle kesmeyin derim ben. Belki de sahip olduğu tek arkadaşı sizsiniz. Çok tehlikeli bir durumda olsaydı öğretmenlik yapmasına izin vermezlerdi bence. Kendi sıkıntılarınızdan, hayattan bunaldığınızdan bahsedin. Belki de sıkıntılarınızı dinlemek istemeyecek ve kendisi sizden uzaklaşacaktır.

Son düzenleme:
Kendisinin tedavisine devam ettiğini söylemişsiniz. İmkanınız varsa doktorunu öğrenin ve durumu doktoruyla paylaşın. Hastasını en iyi o bilir daha doğru bir yardımda bulunacağını düşünüyorum.Her ne kadar zararı olmadığını söyleseniz de şizofreni şakaya gelmez arkadaşım, dikkatli olun. Kendisi de inşallah bir an önce sağlığına kavuşur.

tedavi olduğunu bir şekilde öğrendim ama hangi doktora gittiğini öğrenme şansım yok zaten gitsemde hasta haklarından dolayı bilgi vermezler
telimi vermiştim bayadır kk girememiştim yazamadım
beni bir iki kere aradı bende birinde teli açmadım diğerlerindede yoğunum falan dedim pek alğılamıyordu
öğretmenler odasına girince sadec onla ilgilenmemi istiyordu bende aksine önce ona değil başkalarına önce selam verdim onu özel hissttirmedim , bana küstü sanırsam artık beni görünce yokmuşum gibi davranıyor

bende neden bu kız bana bu kadar ilgi gösteriyor diyordum
tek arkadaşı ben olduğunu söylüyordu hatta ilk duyduğumda çok şaşırmıştım sonuçta genç bekar işi güzü olan bir genç kızın arkadaşı olmazmı diyordum
dediğiniz gibi sıkıntılarımdan bahsettim ama o dinlemedi bie çünkü sadece kendine odaklı hep kendi dertlerini görüyordu neyseki bir süredir bana küs

haklısınız şizofreni şakaya gelmiyor
inş sağlığına kavuşur

Ayy ablaaa yine biri cikti huzursuzluk verecek degilmi ne kdr sanssizim

Arkadaşlar bu kızın annesi ve ablası onu evlendirmeye çalışıyor , çünkü bana anlatıyordu birileriyle tanıştırıyorlarmış
evlenmemesi gereken bir insanı neden ısrarla evlendirmeye çalışıyorlar anlamış değilim

fıstık sen isminimi değiştirdin bu arada kardeşime sakın söyleme anneme söyler boşa canları sıkılır aman he
Zaten konusmuyoruz ki abla ... evet ismimi degstrdim..annen nasil oldu?

sizden uzaklaşması çok iyi benimde bi hocam öyleymiş adama baba falan diyordum sonradan ögrendim 2 yıldır her gördügümde kaçıyorum..sevindim gerçekten ya kurtuldunuz

Acaba benim arkadaşımda şizofrenimiydi?

Geçen yıl oğlumun okul sezonunda (oğlum 2. sınıfa geçmişti) sınıftan bir veliyle tanıştık (1. sınıftayken hiç merhabalığım yoktu)
neyse arkadaş olduk sonra her gün görüşür buldum kendimi.
Evde oturmama izin vermiyo oraya gidelim,buraya gidelim,bize gidelim,ben gitmessem o geliyodu bide üzerine akşam arıyodu.
Ondan başka arkadaşım olsun istemiyordu
Her yaptığımdan haberdar olmak istiyordu

Neyse bi 6-7 ay dayanabildim çok bunaldım

Ben bi arkadaşla okul içinde konuşurken "sen beni bıraktın gittin" dedi ve küstü bu kadın 42 yaşında
sonra akşam evime geldi özür diledi ben seni çok seviyorum başka arkadaşım yok fln dedi
tamam dedim ama fırsat bu fırsattı mesafe koymam lazımdı ve okulda denk gelmemeye çalıştım.
Görsemde işim var die geçiştirdim falan sonra arkamdan ona buna beni kötüledi

Acaba kadında psikolojik bir rahatızlık varmıydı?

Hayatımda hiç böyle enteresan birini tanımamaıştım

Akıllıda beni bulmaz mı yahu.

Konunuzu okyunca kendimi gördüm:18:

Yarıyıl tatili sizin için iyi bir fırsat olacak. 2 hafta okul tatil olduğu için daha rahat edersiniz. Telefonunuzu da kapalı tutarsanız sizden umudu iyice kesilir diye düşünüyorum.

ben uzman değilim ama sizin arkadaşınızda büyük ihtimal şizofrenmiş
belli bir yaşa gelmiş normal bir insan başka bir kişiye bu şekilde sahiplenme derecesinde bağlanmaz
ALLAH tan iyi kurtulmuşsun
benimkide bana küs sebebide başkalarıyla konuşmam sanırsam
normal olmadığı burdan belli 30 küsür yaşındayım eşim bana karışmazken bu kişi bana amorgo koyuyordu off çok sıkıcı inş hiç barışmaz benle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…