• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofreni...

Kızlar ben OKB'yim ilaç tedavisi görüyorum. Şizofren olmaktan çok korkuyorum geçenlerde evde böcek gördüm sonra Aradım Aradım biryerden çıkmadı. Acaba hayal mi gördüm şizofren mi oldum diyorum hep kafamda şizofreni var sürekli araştırmalar yapıyorum. Tedavisi yoksa ve yakalanırsam ne Yaparım diye düşünüyorum :KK43: sizlere de oluyo mu? Şizofreniye yakalanmamak için ne yapabilirim sizce? Birde erken tehşiste tedavi edilir mi?

Bir şeyi çok düşünürsen bilinç altında onu çağırırsın .Bu eşref saatine denk geldiğinde ayrıca dua yerine geçer diye okumuştum bir yerde.

benim direksiyom hocam eşinin şizofren oldugunu evlendiği ilk hafta öğrenmiş ilaçlarını bıraktığı için sanırım olmuş. Sonra sonra tedavi oldu şu an hiç bir sorun yaşamıyor .Bence çok büyütmüşsün Kafana takma iyi şeyler düşünmeye çalış

nick in de bi alemmiş :)
konuya gelecek olursak ben de okb yim arkadaşım. sıcak bir memlekette çalışıyorum. birkaç gündür ben de böceklerle uğraşıyorum. ama bu şizofreni başlangıcı denemez. zaten okb "takıntı"dır. taktığımız için bu haldeyiz. takma kafaya. Allah yardımcımız olsun..

Kızlar ben OKB'yim ilaç tedavisi görüyorum. Şizofren olmaktan çok korkuyorum geçenlerde evde böcek gördüm sonra Aradım Aradım biryerden çıkmadı. Acaba hayal mi gördüm şizofren mi oldum diyorum hep kafamda şizofreni var sürekli araştırmalar yapıyorum. Tedavisi yoksa ve yakalanırsam ne Yaparım diye düşünüyorum :( sizlere de oluyo mu? Şizofreniye yakalanmamak için ne yapabilirim sizce? Birde erken tehşiste tedavi edilir mi?

Okb ile sizofreninin cok bi ilgisi yok ki canim aslinda bircok insan okb hastasi sadece doktora gidip teshisini koydurmuyor o kadar.ve soylede birsey var ortalikta okadar sirofreni hastasida varki yine aynen doktora gidip teshis koyulmamis normal gibi gozuken hastaligi cok ilerlememis sizofreni hastalari etrafimizda..sen neden bukadar korkuyorsun genetik birseylermi var hem varsa bile illa sendede gorulcek die birsey yok.ve erken teshis ve tedavi ile kontrol altina alinabiliyor bircok sey.bocek olayina gelince bendede bocek fobisi var hele bi huylaniyim heryerde bocek varmis gibi hissediyorum korkudandir o yada hizlica gecip gitmistir

Okb benden de şüphelenmişlerdi. Diyen oldu. Araştırmıştım, ben de olabilirim aslında.
Ama bu şizofrene dönüşecek diye bir şey yok. Benim de metafizikten korkum var ay o oynadi mi aynada bişey mi var gölge mi gördüm sanki vs vs. Böcek zaten hızlı bi canlı. Kaşla göz arasinda kaybolmuştur takmayin bu kadar :)

Hastalık hastası olmaktan vazgeçerseniz şizofren de olmazsınız gibime geliyor. Kafaya neyi takarsanız onunla meşgul olacaktır doğal olarak, yani kendi kendinizi şizofren edebilirsiniz aslında.

Ben de anksiyeteye yakalandığımda tuhaf kaygılarımdan beni en korkutanı 'ya şizofren olursam' düşüncesiydi.
Bu sana beyninin oynadığı bir oyun sadece.
Sen de okb sebebiyle takmışsın demek ki.
Oyalanacak şeyler bulmak gerek.
Şizofren olup da bunu anlayan insan var mıdır o da ayrı mevzu. Atipik şizofreni olsa ayrı tabii. Kendini yorma bu fikirlerle. Psikolojik sorunlar yaşandığında böcek görme, karartı görür gibi olma vs oluyor maalesef. O yüzden sakin kal ve iyileşmek için çabala.

Kızlar ben OKB'yim ilaç tedavisi görüyorum. Şizofren olmaktan çok korkuyorum geçenlerde evde böcek gördüm sonra Aradım Aradım biryerden çıkmadı. Acaba hayal mi gördüm şizofren mi oldum diyorum hep kafamda şizofreni var sürekli araştırmalar yapıyorum. Tedavisi yoksa ve yakalanırsam ne Yaparım diye düşünüyorum :KK43: sizlere de oluyo mu? Şizofreniye yakalanmamak için ne yapabilirim sizce? Birde erken tehşiste tedavi edilir mi?

böcekler öyle görünüyor sonra hızla kaçıyorlar araki bulasın, kendini fazla dinleme bence, ne oluyorsa burdan çıkıyor her şey, kendini dinlemeye başladığında psikolojik sorun çıkıyor, mesela şuan nefes alışını kontrol ettiğinde bile sanki nefesi alırken hafif zorlanıyor gibi hissedip daralıyor hafiften insan, o yüzden kendini dinlemekten vazgeç canım o zaman düzelicek

bende bazen olduk olmadık şeyler görüyorum okb hastası olmadığım halde bir saniyelik bir gerçeklik gibi oluyor ama aslında yok öyle bir şey
yani bu her insanın başına en az bir kere geliyordur siz kafasınızda büyüttükçe beyniniz size oyun oynar,düşünmeyin öyle bir şey görürseniz de önemsemeyin.

Araştırma yapmayı bırak.Kendinde hastalık oluşturup o hastalığa yönlendiriyorsun.Her okuduğunda "hımm bu bende var,bunu da yapıyorum" diyerek kendinde o semptomları oluşturursun. İnternette insanlara şunu oku desem birçoğu o hastalığın kendinde olduğunu düşünür. Tedavine devam et , araştırıp düşünmeyi de bırak.Yoksa belki şizofren olmazsın ama farklı bir hastalığa yakalanacağın kesin.:KK20:

Şizofreni hastalarının kabulleneceği en son şey şizofreni hastası oldukları, sen bunun ihtimalini bile değerlendirdiğine göre daha şimdiden, demek ki hasta değilsin :)

Sizofren degilsiniz,olsaydiniz bunu kabul etmezdiniz.

merhaba canım obsülsif kompülsif takıntı galiba seninki? Şizofreniden korkma. Böcek konusunda hayallenme olabilir. kafana çok fazla taktığından da psikolojik olarak rahatlayamıyo olabilirsin. her şeyin başı stres. atmaya çalış bu şizofreni düşüncesini kafandan...

Back
X