- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
ne alaka.
ben neden ciddi sebep isteyeyim.
"siz olsaydınız gidermiydiniz" e cevap ararken bu tür bir detayın yorumlarda etkili olacağını,
durumunuzu daha net ortaya koyacağını ve yorumların ona göre yapılacağını düşünmüştüm sadece.
yoksa beni ilgilendiren bir durum yok pek tabi ki.
yok amacım tartışmak değil.Aslinda tartisacak bir sey yok.. amerika "burada daraldik bir de orada deneyelim" denecek bir ulke degil.. ustteki arkadas gibi onlu yaslarda oturum alinmadiysa orada yasayan konu sahibinin babasi dahi olsa 21 yasini gectigi andan itibaren ona bir faydasi olmaz.. degil ki arkadaslarin hic bir etkisi yok.. zaten gecerli mezuniyet diplomasi olmayan, insanlarla anlasacak kadar dil bilmeyen birinin yapmasi imkansizdan hallice.. o yuzden bosuna tartisip ban almayin..
yok amacım tartışmak değil.
konu sahibi yurtdışından yeni dönüş yapmış diğer konusunda yazdığına göre.
ben de bunu da belirtirse faydalı olacaktır dedim sadece:))
Hmm üç dört yıl dönmedenben gözü kapalı giderim...
Hmm üç dört yıl dönmeden
Hayırlısı olsun bakalım zaman ne gösterir şartlarına iyice bakmamız lazım ne bilim Of hayat neden bu kadar zorheeeeeee
bırak 4 yılı
hemde ömür boyu dönmemek üzere(yazdığımda samimiyim)
başarılar sanaHayırlısı olsun bakalım zaman ne gösterir şartlarına iyice bakmamız lazım ne bilim Of hayat neden bu kadar zor
Şöyle anlatayım.
Gelir - gider döngüsü aynı.
Amerika'nın sefaleti Türkiye'nin sefaletinden daha beter.
Hamd olsun, sefalet yaşamadık, müstakil evimiz, 2 araba kapımızda vardı.
Çünkü babamın geçerli bir mesleği vardı. Hala da babam orada çalışmakta.
Fakat diyorum ya, ne kadar gelir o kadar gider hesabı.
Bir tek Türkiye'den zamanında (1997 - 2000 yılları arasında) belli bir mebla toplayarak babam Türkiye'den ev almayı başarabilmişti.
Hali hazırda hala bugün babam orada çalışmakta ve ciddi bir miktar para kazanıyor yıllık hesaba göre, fakat gel gelelim, ne yatırım yapabilecek kadar para biriktirebiliyor, ne de kenarına bir para atabiliyor.
Düzen, ekonomi herşey orada da değişti.
Eskisi gibi değil hiç birşey.
Sizin gidince ne yapacaksınız beklentiniz nedir bununla alakalı aslında birazda.
Ben Amerika'da okudum, fakat hep aklımın köşesinde Türkiye'ye dönmek vardı.
Bana göre bir yaşam tarzı değil, benim kültürüm değil diye hep dışladım oradaki yaşamı.
Ha Amerika'da yaşayan çok iyi noktalarda olan arkadaşlarım da var, fakat ben asimile olmayı seçmedim.
Onlar Amerikalı tanıştıkları ve sevdikleri adamlar ile evlendiler. (biliyorum sizin durumunuz farklı).
Ben gittiğimde 15 yaşımdaydım.
Aileme tek dediğim şey "ben mecburen geldim, burada kalmak benim seçimim değil"
Nitekim kafamdakini de yaptım, Türkiye'ye döndüm.
İş buldum, iş hayatımı geliştirdim, daha sonra eşim ile tanıştım ve evlendim.
Türkiye'de hiç bir zaman Amerika'da yaşamış olduğum konforu bulamadım o ayrı mesele.
Fakat bana tekrar Amerika'ya gitme imkanı sunsalar (ki var aslında, hala geri gidip yerleşebilirim) asla kabul etmem.
Burada daha mutluyum, daha sosyalim, güzel bir iş hayatım var. Bana göre özgürlük bu...
Herkesin kendince sebepleri var, iyi ölçüp tartmak lazım.
Yukarda da dediğim gibi beklentiniz ne ve ne umuyorsunuz oraya gidince?
Gurbette olmak o kadar da kolay birşey değil.
Tabii bütün bunlar şahsi fikrim, sizi fikrinizden caydırmak veya değiştirmek gibi bir maksadım yok.
Benim tercihim değildi ve asla olmaz.
Ama isterim çocuklarım bir gün orada eğitim alsın ama yuvalarına dönsünler.
Yaşanacak ülke değil kısaca...
orada yaşadık ve iş hayatını da sosyal hayatını gorduk tecrube ıle sasbıt sız su an sadece hayal kurma evresındesınız...Kızlar peki neden böyle olumsuz düşünüyorsunuz?
orada yaşadık ve iş hayatını da sosyal hayatını gorduk tecrube ıle sasbıt sız su an sadece hayal kurma evresındesınız...
Yahu vize yok-iş yok-kalacak yer ayarlanmamış-kime denk gelirse giderim diyorsunuz...Bir seyin hayalini kurmuyorum arkadasimneden boyle dusunuyorsunuz sebepleri nelerdir diyorum, avrupa/amerikanin birinin teklifini kabul edecegim karar vermeye calisiyorum
Yahu vize yok-iş yok-kalacak yer ayarlanmamış-kime denk gelirse giderim diyorsunuz...
Avrupa yada ABD ikisi içinde bir çok iyi dil bileceksiniz, iki vizeniz çalışmak için ve oturma izniniz olacak, üç iş garantiniz olacak, dört bence en önemlisi kalacak yeriniz hazır olacak...
Egerkı bunlardan bırı eksıkse o iş olmaz...
Hem farklı kültürler farklı mevsim koşulları ve yabancılık hissi asla oraya ait olmayacaksınız bunu bilin, ben sizin yerinizde olsam imkanlarımı Tr de iyileştirmeye bakardım ....
Mesela ABD de yaşadım şöyle söyleyim kültürel olarak çok farklılar 18 ine geldimi hadi yallah kapı orda mantığı var, fakirlik - uyusturucu kullanımı -erken yaşta doğum vs çok daha yaygın, evler - oplu taşıma öyle filmlerdeki gibi değil gayet sıradan basit ve konforsuz ....
Egerkı iyi bir diliniz ve mesleğiiz yoksa tabi diplomanız orada geçerli olacak yapacağınız işler belli kasiyerlik, garsonluk vb ve bu işlerde ancak kazandıgınızla karnınız doyar..
Metropollerde hayat cok pahalı İstanbul gibi düşünün mesela...
Avrupa da da hemen öyle hoşgeldin al sana iş al sana para demiyorlar...... Hemen hemen aynı şeyler geçerli...
ben sızı konu sahıbı sanaraktan cevap yazdım ( ortada bır yanlıslık var) soyledıklerım onun ıcın gecerlı... sızın dılınız ve yurt dısı tecrubenız varmıs o zaman avrupayı tercıh edın...Ya hanimefendi niye bu kadar bastan yargilisiniz ben egitim icin gidecegim, zaten avrupada yasiyordum 1 sene once, oraya donmek benim icin daha rahat gorunuyor, alisigim sistemine ing ve italyancaya, ama o kadar toefli yuksek puanla verdim 102, greyi haftaya vericem. Vizeyi zaten okuldan kagit gelmeden alamam ogrenci vizesi olacagi icinumarim bu sefer anlatmisimdir
Ben kalifiye bi eleman olacagim yani masterini phdsini yapan bir noropsikologtan bahsediyoruz : )
Ben amerikanin kapitalist sisteminden cekiniyorum, avrupada toplu tasima, saglik, egitim bunlar hep cok ucuz ya da ucretsiz, ayrica maasli tatiliniz var, isten atilsaniz issizlik maasiniz var, amerika soguk gorunuyor acikcasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?