Slm kızlar . Siz olsanız gidermiydiniz?

Aslinda tartisacak bir sey yok.. amerika "burada daraldik bir de orada deneyelim" denecek bir ulke degil.. ustteki arkadas gibi onlu yaslarda oturum alinmadiysa orada yasayan konu sahibinin babasi dahi olsa 21 yasini gectigi andan itibaren ona bir faydasi olmaz.. degil ki arkadaslarin hic bir etkisi yok.. zaten gecerli mezuniyet diplomasi olmayan, insanlarla anlasacak kadar dil bilmeyen birinin yapmasi imkansizdan hallice.. o yuzden bosuna tartisip ban almayin..

yok amacım tartışmak değil.
konu sahibi yurtdışından yeni dönüş yapmış diğer konusunda yazdığına göre.
ben de bunu da belirtirse faydalı olacaktır dedim sadece:))

yok amacım tartışmak değil.
konu sahibi yurtdışından yeni dönüş yapmış diğer konusunda yazdığına göre.
ben de bunu da belirtirse faydalı olacaktır dedim sadece:))

Yani hadi neyse ben o konuda bir sey demeyeyim.. bu kadar sene yurt disinda yasayan bir adamin nasil cok azicik Fransizcadan baska dili olmaz anlamadim mesela ben.. hani hic calismamis, evden cikmamis olsa tamam da bu adam calismis, donmek istememis falan falan falan.. ya da bir kac aya Amerikaya gidiyoruz diyen birinin oturumu gec, vizesinin bile olmamasi, sartlardan haberinin bile olmamasi.. neyse..

Ben giderim bazen insan ihtiyaç duyuyor uzaklaşmaya. Eşime diyorum herkesten uzak bi yere gitsek kendi halimize kalsak biraz

Yurtdisinda dogup büyümüs biri olarak 3-4 yil Türkiyeye hicbir sekilde tatil icin bile gelememeyi ben yapamazdim sanirim kafayi yerdim. Yilda 3-5 kere gitmesem deli oluyorum burada

Giderdi galiba. Ama herkesin hayatı şartları duyguları farklı. Sen kendi kararını kendin vermelisin.

Konumu hatırladınız herhalde
Bana yurt dışı artık çok zor gelmiyor da arada bir gidip gelirsem
Sigortam beni karşılayabilirse : p
Sürekli araba ve benzin derdim olmayacaksa vs

Amerikanın her adımda para istemesi durumu beni çok bezdirdi başvururken
Uluslararası diplomam ve transkriptim var hala yok Amerikan diploması değil bu bilmem ne
Yok şu şirketimize verin 300 dolar o değerlendirsin
Avrupada hiç böyle bir şey yaşamadım, adı üzerinde uluslararası
Her başvuruya para, her gre/toefl puanı yollamaya para
Yok kabul almadan hesabında 30.000 para
Para para para

Neyse çok uzattım ama bence söylemek istediğim anlaşıldı

Çok teşekkür ederim :)

orada yaşadık ve iş hayatını da sosyal hayatını gorduk tecrube ıle sasbıt sız su an sadece hayal kurma evresındesınız...

Bir seyin hayalini kurmuyorum arkadasim neden boyle dusunuyorsunuz sebepleri nelerdir diyorum, avrupa/amerikanin birinin teklifini kabul edecegim karar vermeye calisiyorum

Gideceğiniz, konaklagacaginiz şartlara bağlı. Eğer imkanlar iyiyse , buradan daha iyi hayat yasayacaksam giderdim.
Eğitim olarak degerlendirirsiniz.

Çocuğum yoksa ya da küçükse giderdim. Dil öğrenmiş olurdum hem. Hem bir değişiklik olurdu. Sonuçta 3-4 yıllık.

Bir seyin hayalini kurmuyorum arkadasim neden boyle dusunuyorsunuz sebepleri nelerdir diyorum, avrupa/amerikanin birinin teklifini kabul edecegim karar vermeye calisiyorum
Yahu vize yok-iş yok-kalacak yer ayarlanmamış-kime denk gelirse giderim diyorsunuz...
Avrupa yada ABD ikisi içinde bir çok iyi dil bileceksiniz, iki vizeniz çalışmak için ve oturma izniniz olacak, üç iş garantiniz olacak, dört bence en önemlisi kalacak yeriniz hazır olacak...
Egerkı bunlardan bırı eksıkse o iş olmaz...
Hem farklı kültürler farklı mevsim koşulları ve yabancılık hissi asla oraya ait olmayacaksınız bunu bilin, ben sizin yerinizde olsam imkanlarımı Tr de iyileştirmeye bakardım ....
Mesela ABD de yaşadım şöyle söyleyim kültürel olarak çok farklılar 18 ine geldimi hadi yallah kapı orda mantığı var, fakirlik - uyusturucu kullanımı -erken yaşta doğum vs çok daha yaygın, evler - oplu taşıma öyle filmlerdeki gibi değil gayet sıradan basit ve konforsuz ....
Egerkı iyi bir diliniz ve mesleğiiz yoksa tabi diplomanız orada geçerli olacak yapacağınız işler belli kasiyerlik, garsonluk vb ve bu işlerde ancak kazandıgınızla karnınız doyar..
Metropollerde hayat cok pahalı İstanbul gibi düşünün mesela...
Avrupa da da hemen öyle hoşgeldin al sana iş al sana para demiyorlar...... Hemen hemen aynı şeyler geçerli...

Ben de olsam çok zor gelirdi ailemi arkadaşlarını ozlerdim ama eşimin işine de engel olmak istemezdim.h em bir değişiklik olur diye dusunurdum giderdim.hem geciciymis.ama anlamadığım niye 3-4 yıl hiç turkiye ye gelmeyeceksiniz tamam uzak yol ama bir kez olsun gelip bir hasret giderseniz

Ya hanimefendi niye bu kadar bastan yargilisiniz ben egitim icin gidecegim, zaten avrupada yasiyordum 1 sene once, oraya donmek benim icin daha rahat gorunuyor, alisigim sistemine ing ve italyancaya, ama o kadar toefli yuksek puanla verdim 102, greyi haftaya vericem. Vizeyi zaten okuldan kagit gelmeden alamam ogrenci vizesi olacagi icin umarim bu sefer anlatmisimdir

Ben kalifiye bi eleman olacagim yani masterini phdsini yapan bir noropsikologtan bahsediyoruz : )

Ben amerikanin kapitalist sisteminden cekiniyorum, avrupada toplu tasima, saglik, egitim bunlar hep cok ucuz ya da ucretsiz, ayrica maasli tatiliniz var, isten atilsaniz issizlik maasiniz var, amerika soguk gorunuyor acikcasi

ben sızı konu sahıbı sanaraktan cevap yazdım ( ortada bır yanlıslık var) soyledıklerım onun ıcın gecerlı... sızın dılınız ve yurt dısı tecrubenız varmıs o zaman avrupayı tercıh edın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…