Slm kızlar . Siz olsanız gidermiydiniz?

İş güç Yok doğru düzgün ciddi sebeb derken ne istiyorsunuz . Aileyle anlaşamıyoruz pek ve yurtıdısnda yenı bir yaşam denemek istiyoruz

Merhaba Hayalperest5

Ben de aynı düşüncelerden geçiyorum.
Bir konu da açmıştım hatta bununla ilgili
Amerika mı Avrupa mı diyerekten

Benim için dönüş imkanı zor olacaktı o yüzden ertelemeye karar verdim
Ama sen dönecekmişsin öyle bir garantin var
Bir de neresine gitmeyi düşünüyorsun?
Benim gideceğim yerler hep küçük, gelişmemiş yerlerdi
Ben açıkçası 4 yıl gelemezsem buraya kafayı yerdim
Yiyordum geçen sefer
İnsan 6 ayda 1 senede bile ne kadar özlüyor

Beni açıkçası toplu taşıma olmaması, araba ihtiyacın olması, sağlığın çok pahalı olması çok düşündürdü
Sonuçta gidip de orada yaşayacaksam ve dönemeyeceksem böyle bir hayat ister miyim diye düşündüm
Avrupadaydın galiba, sosyal hizmetler orada ucuz çünkü vergilerini ödüyorsun yüksek miktarda
Ama Amerikada böyle bir durum yok
O yüzden bana şu aşamada Avrupa mantıklı görünüyor belki masterdan sonra giderim diye düşünüyorum
Hiç hazır değilim bu kadar uzakta ve bu kadar her şeye para gerektiren bir ülkeden
Daha başvuru sürecinde ıvır zıvır her şeye para istediler, sinir oldum

Ben cebinde paran yoksa Amerika zulüm olur diye düşünüyorum
Avrupada böyle değil
Sağlık sigortan var hem de ucuz, eğitim ücretsiz/çok düşük fiyata, euronun alım gücü yüksek, cüzi miktarlara yaşayabiliyorsunuz
Ay bilemedim
Kendim de karmakarışığım bu konuda

Bir de uzaktan, gitmeyen insanlara kolay görünüyor ama öyle değil

Son düzenleme:
Aynen, 10 yıl yaşadım.
Hiç bir faydasını görmedim.
Geri döndüm...

Kızlar peki neden böyle olumsuz düşünüyorsunuz?

Aynen yahu.
Manken gibi çocuklar kasiyerlik, garsonluk, inşaat işçiliği vs yapıyor harcanıyor. Gelin bizim memlekete manken olun diyesim var

Miss

Ben bunu İtalyaya has sanıyordum

Nerede bir işçi, inşaatçı, muslukçu, otobüs şoförü gibi meslekten insan var hepsi çok yakışıklı

Bizdeki otobüs şoförlerine baksana bir de göbekli falan

Polise ve askere değinmiyorum bile, sexylik testine sokup mu alıyorlar nedir

Bir bak google görsellerden italyan polisi ve alpino diye

Hele Paris saldırılarından sonra her yere koymuşlardı onları, resmen göz bayramı

Valla panpa burda daha egitimli kesimden erkekler o kadar yakisikli degil. PhDler, doktorlar, avukatlar genelde ya kisa boylu ya sisko ya da yuzleri itici. Geliri daha az olan islerde calisan erkeklerin kaslari gozleri daha guzel be.

Valla panpa burda daha egitimli kesimden erkekler o kadar yakisikli degil. PhDler, doktorlar, avukatlar genelde ya kisa boylu ya sisko ya da yuzleri itici. Geliri daha az olan islerde calisan erkeklerin kaslari gozleri daha guzel be.

Tekrar gidersem işçi yavuklu istiyorum
Almanyaya da başvuruyorum hadi hayırlısı, Almanca sar baştan şimdi der die das

Hawaiideki bir üniversiteden mail aldım ben de

Okumamla ilgili teklif sunmuşlar

Hawaii nedir arkadaş

3 4 yil degilmi bayila bayila giderdim farkli bi ulke farkli insanlar degisiklik olur ne güzel

Valla başlıktan eski sevgilinin düğününe gider miydiniz gibi bir şey beklemiştim ama içerik bambaşkaymış.
İçeriğe bakıyorum ve diyorum ki ayaklarım totoma vura vura giderim

Ne güzel düşünüyorsun insana güzel moral verıyprsın aldatsa buraya yazsam hoşuna da güder senin . Ne demişler kadın kadının düşmanı
Seni tanimiyorumki niye sevineyim. Bu aralar ettafimda cok yasaniyorda bu aldatma olaylari uyarayim dedim.mantikli dusunun uc yil nasil gormeden dayanirsin ve dayanir. Oda gidebiliyosa orda yasayip hayat kurun zaten turkiyenin durumu ortada.

Ben gitmezdim
Ailelerden uzakta ve memleketinde ayrı yaşamak istemem.
Ben yurtdışı tatillerinden bile hoşlanmam.
İşte bir ortak yönümüz daha
Ben de hayatta gitmem tatile bile gitmem
Kızlarım yurtdışında eğitim hayali kuruyorlar ben tırsıyorum yollamam sanırım :-(
eşim Kazakistan'da mesela ama asla yanına on günlüğüne bile gitmem
(Diğer ortak yönümüz altın takmayı seviyor olmamızdı)

Kızlar peki neden böyle olumsuz düşünüyorsunuz?

Şöyle anlatayım.
Gelir - gider döngüsü aynı.
Amerika'nın sefaleti Türkiye'nin sefaletinden daha beter.
Hamd olsun, sefalet yaşamadık, müstakil evimiz, 2 araba kapımızda vardı.
Çünkü babamın geçerli bir mesleği vardı. Hala da babam orada çalışmakta.

Fakat diyorum ya, ne kadar gelir o kadar gider hesabı.
Bir tek Türkiye'den zamanında (1997 - 2000 yılları arasında) belli bir mebla toplayarak babam Türkiye'den ev almayı başarabilmişti.
Hali hazırda hala bugün babam orada çalışmakta ve ciddi bir miktar para kazanıyor yıllık hesaba göre, fakat gel gelelim, ne yatırım yapabilecek kadar para biriktirebiliyor, ne de kenarına bir para atabiliyor.
Düzen, ekonomi herşey orada da değişti.
Eskisi gibi değil hiç birşey.

Sizin gidince ne yapacaksınız beklentiniz nedir bununla alakalı aslında birazda.
Ben Amerika'da okudum, fakat hep aklımın köşesinde Türkiye'ye dönmek vardı.
Bana göre bir yaşam tarzı değil, benim kültürüm değil diye hep dışladım oradaki yaşamı.
Ha Amerika'da yaşayan çok iyi noktalarda olan arkadaşlarım da var, fakat ben asimile olmayı seçmedim.
Onlar Amerikalı tanıştıkları ve sevdikleri adamlar ile evlendiler. (biliyorum sizin durumunuz farklı).
Ben gittiğimde 15 yaşımdaydım.
Aileme tek dediğim şey "ben mecburen geldim, burada kalmak benim seçimim değil"
Nitekim kafamdakini de yaptım, Türkiye'ye döndüm.
İş buldum, iş hayatımı geliştirdim, daha sonra eşim ile tanıştım ve evlendim.

Türkiye'de hiç bir zaman Amerika'da yaşamış olduğum konforu bulamadım o ayrı mesele.
Fakat bana tekrar Amerika'ya gitme imkanı sunsalar (ki var aslında, hala geri gidip yerleşebilirim) asla kabul etmem.
Burada daha mutluyum, daha sosyalim, güzel bir iş hayatım var. Bana göre özgürlük bu...

Herkesin kendince sebepleri var, iyi ölçüp tartmak lazım.
Yukarda da dediğim gibi beklentiniz ne ve ne umuyorsunuz oraya gidince?
Gurbette olmak o kadar da kolay birşey değil.
Tabii bütün bunlar şahsi fikrim, sizi fikrinizden caydırmak veya değiştirmek gibi bir maksadım yok.
Benim tercihim değildi ve asla olmaz.

Ama isterim çocuklarım bir gün orada eğitim alsın ama yuvalarına dönsünler.
Yaşanacak ülke değil kısaca...

İş güç Yok doğru düzgün ciddi sebeb derken ne istiyorsunuz . Aileyle anlaşamıyoruz pek ve yurtıdısnda yenı bir yaşam denemek istiyoruz
ne alaka.
ben neden ciddi sebep isteyeyim.
"siz olsaydınız gidermiydiniz" e cevap ararken bu tür bir detayın yorumlarda etkili olacağını,
durumunuzu daha net ortaya koyacağını ve yorumların ona göre yapılacağını düşünmüştüm sadece.
yoksa beni ilgilendiren bir durum yok pek tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…