Miföy hamurundan yapılan,şerbetli kolay bir tatlı tarifi var bildigim..Dilerseniz tarifini verebilirim
Yemek olmayan kaçacağımız bir yer yok ne yazık ki nereye gitsek yemek konuşuluyor
Tamam sen de ye afiyet olsunAma ben de isterim:84:
en sevdiğim tatlı şöbiyettir...elinize sağlık harika görünüyor...başarılar dilerim...
Zorluk Derecesi: Orta
Pisirme Süresi: 3 Saat
Hazirlama Suresi: yarim Saat
_Malzemeler_
Muhallebisi için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
- 4,5 su bardağı un
Ici icin: 1 kase ceviz
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri icin100 gr tereyagi,1 cay bardagi zeytinyagi
Serbeti için
- 4 su bardağı su
- 4,5 su bardağı şeker
- Limon Suyu
YAPILISI
​Eki Görüntüle 663851 Eki Görüntüle 663852 Eki Görüntüle 663853 Eki Görüntüle 663854
- Once muhallebisi icin sutu tencereye aliyoruz,uzerine irmik,seker,nisasta ve vanilyayi ekleyip muhallebi kivamina gelinceye kadar pisiriyoruz.. Sirasi yok malzemeleri hep birlikte karistiriyoruz
Eki Görüntüle 663855
- Muhallebimizi bir kenarda sogumaya birakiyoruz...
​Eki Görüntüle 663858 Eki Görüntüle 663859 Eki Görüntüle 663860 Eki Görüntüle 663862 Eki Görüntüle 663863
- Hamur icin butun malzemeri karistiriyoruz..Sirasi onemli degil unu en son katmak sartiyla karistirip ele yapismayan bir kivamda hamur elde edin...
Eki Görüntüle 663883 Eki Görüntüle 663864 Eki Görüntüle 663865
- Hamuru 24 esit parcaya boluyoruz.. Parcalarin her biri ceviz iriliginda olcak...
- Ve 1 saat uzerine bir bez ortup dinlendiriyoruz...
​Eki Görüntüle 663868 Eki Görüntüle 663869
- Dinlenen hamuru 12 ser gruba ayirip,her birini tabak buyuklugunde nisastayla aciyoruz... Ben oklava kullandim isteyen merdane ile yapabilir...
Eki Görüntüle 663870 Eki Görüntüle 663871
- Actigimiz bezeleri aralarina nisasta serperek ust uste koyuyoruz 12 sira...
- Diger hamuru da bu sekilde yapicaz..
- Ust uste koydugumuz hamurlari yine aciyoruz olabildiginde ince bir sekilde..Yaklasik 3-4 mm kalinliginda..
Eki Görüntüle 663872 Eki Görüntüle 663873
- Ve orta buyuklukte bir tepsi buyuklugunde oluyor. Kareler halinde kesiyoruz ve uclarina soguyan muhallebiden kasik yardimiyla koyuyoruz..
- Muhallebinin uzerinede ceviz parcalarindan yerlestirip ucgen seklinde kapatiyoruz...
Eki Görüntüle 663874 Eki Görüntüle 663877
- Uclarini bastiriyoruz sadece kenarlari acik kaliyor ve cok hafifte ortasindan bastiriyoruz...
- Diger 12 li grubuda bu sekilde yapip tepsimize diziyoruz...
​Eki Görüntüle 663878 Eki Görüntüle 663879 Eki Görüntüle 663881
- Dizis sekli onemli degil,diledigniz dekilde dizebilirsiniz...
- Uzerine eritip soguttugumuz yada ilik olan tereyagini ve zeytinyagini gezdiriyoruz.. Zeytinyagini sonradan terayagina ekliyoruz soguyunca
- Ve 200°C onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz...
- Onlar piserken bizde serbetimizi hazirlayalim..
Eki Görüntüle 663825 ​Eki Görüntüle 663826
- Tencereye Suyu ve sekeri aliyoruz uzerine limon suyu SIKIP kaynayana kadar karistiriyoruz... Limon suyu bir kac damla yeterli
Eki Görüntüle 663834 Eki Görüntüle 663837 Eki Görüntüle 663835
- Firindan cikan tatlilarin sogumasini bekliyoruz ve iliyan serbetimizi uzerine gezdiriyoruz...
Eki Görüntüle 663838
- 1-2 saat dinlenmeden sonra uzerini antep fistigiyla susleyip servis ediyoruz..
AFIYET OLSUN
Eger Hamuru acmakla ugrasmak istemeyen arkadaslarim olursa onlar hazir yufkaylada yapabilirler.. Daha pratik olur,ama haziriyla ayni lezzet yakalanmiyor..
Hazir yufkalari yine 12 serli guruplar halinde (aralarina tereyag serpistirerek) ust uste koyup karelere kesip aynen yukardaki gibi yapabilirler...
Tamam bidahakine oyle yapcam..
Aslinda dilberdudagi yapcaktim su dibimizin dustugu tatli :)
Ama bazi yorumlarda okudmki aciliyormus piserken,ama acilsa sobiyette acilirdi,emin olamadigimdan yapamadim.. :)
Onuda deniycem ama aklim kalir yoksam
Elossan sevsin seniii,bide öpsünnCalisiyorsan vakit bulmak zor olur evet pratik seyler tercihindir muhtemelen..
Bazen bende pratik olarak hazir yufkayla yaparim gecenlerde sutlu nuriye yapmistim elossa min tarifi oda cok guzeldi
Eki Görüntüle 664303
Tesekkurler canim cok sagollÇok güzel gözüküyo canım,ellerine sağlık
Çok uğraş verilmiş brawoEllerinize emeğinize sağlık başarılar yapımı zor galiba ben hiiiç bulaşmayayım ama nefis görünüyor çıtır çıtır ağızda dağılan lezzet...
tatli sevmeyen ve yemeyen biri olarak tatliniza bayildim
görünüm ve sunum harika ,ellerinize emeginize saglikbasarilar dilerim
off off bu ne yaaa Allah'ım sana geliyorummm.. Nasıl bir görüntüdür o öyle şu an ağzımda çıtır çıyıt olmasını hayal ettimde aman aman yani bir porsiyon göndersen olmaz mı noluurrr :26: ellerine sağlık başrılar dilerim..
ay evet dibimiz düşmüştü çok haklısın kuzumm
yok yok açılmaz,açılsada biz yerken kapatırız onu:))
Elossan sevsin seniii,bide öpsünn
Sevdigim bir tatlidir cok lezzetli ve mesakkatli gozukuyor ellerin dert gormesinnn
:))
Demi bize tatli olsunda agzi acik dilber olsun
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor,çokk severim ve bende mutfağımda sıkça yaparım...
İtina ile çalışmışsın mutfağında,eller tırnaklar tertemiz görünüyor seni tebrik ederim hemşom
(ki ben uzun tırnaktan hiç hoşlanmam ilk baktığım şey tırnaktır)
Sıralama,açıklamalar gayet açıklayıcı,şimdiden tebrik ederim seni canım benim,o son tabağıda kaptım gittiii
Yarışmada başarılar diliyorum veee öpüyorumm
tirnaklarini nasil gordun kiz
ellerine saglik gulum cok leziz gorunuyor
ben görürüm ayol:))
bak bu resimde belli,eğer tırnak olsaydı orda tombuk tombuk parmak yerine ucundan kemik çıkardı:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?