- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.153
- 348
- 28
- Konu Sahibi sassyassyy
-
kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
herkese selam,
hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz?
ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?
lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.
ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.
herkese selam,
hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz?
ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?
lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.
ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.
bunu da sordum sen doymuyor musun diye yoo doyuyorum sadece kahvalti yaptigimi hissedemiyorum diyor.
valla 3 yillik iliskide yasamadigim tartismalari su 1 aylik karantinada yasiyorum cok saskinim
Bilemedim
Internetten saklama kabi alin bari
Aklima baska bisey gelmedi
Mantiksiz değil. Mantikli ve goze hitap ediyo o sekilde daha guzel ama bizim dediğimiz daha kolay. Saklama kaplarini yada kahvaltiliklari hazir dolaptan cikarip 2 adet servis tabagi is bitti.kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Ben kağıt havlucuyum. Hem pratik hem daha hijyenik geliyor. Yüzüme sürdüğüm birşeyin yumuşatıcı ve deterjan kokmasından pek hoşlanmıyorum tek kullanımlık olsa dahi. Çevreye etkisini düşünmek lazım tabi ama kumaş havluya tek kullanımlık muamelesi yapmak da su, elektrik, deterjan tüketimi vs. açısından çok çevre dostu olmayabilir.
Kahvaltı konusunda da ortaya kahvaltılıkları çıkarmak daha mantıklı çünkü kimin neyden ne kadar yemek isteyeceği belli değil. Belki tabağına ilave zeytin almak istersin. Belki o gün canın peynir yemek istemiyordur kesilip tabağına koyulan peynir boşa gider.
Yine de birbirinizi germeyin bence siz çıkan sonuca göre. Kim nasıl istiyorsa öyle yapsın. Birbirinize ya da topluma uymanız gereken konular değil bunlar.
kendisi isi benim hazirladigim kahvaltiyi yememe noktasina getirdi.gerizekali gibi ben hazirlayinca yemeyip alip onlari ayri tabaklara koyuyor sirf “kahvalti yaptigini hissedebilmek” icin...ve herkesin de onunla ayni dusundugunu iddia ediyor, sonucu gosterecegim.
internetten siparise cekindigim icin kahvaltilik setim yok, olsa o sekilde tabi ki daha pratik. ama onlar olmadigi icin kahvaltiyi hazirlayan kisi yine her sabah peyniri kutusundan cikarip kesecek, zeytini cikaracak vs. bir de toplamasi var. 2 tabakla halledilecek is 7-8 tabaga cikiyor.
kendisi isi benim hazirladigim kahvaltiyi yememe noktasina getirdi.gerizekali gibi ben hazirlayinca yemeyip alip onlari ayri tabaklara koyuyor sirf “kahvalti yaptigini hissedebilmek” icin...ve herkesin de onunla ayni dusundugunu iddia ediyor, sonucu gosterecegim.
internetten siparise cekindigim icin kahvaltilik setim yok, olsa o sekilde tabi ki daha pratik. ama onlar olmadigi icin kahvaltiyi hazirlayan kisi yine her sabah peyniri kutusundan cikarip kesecek, zeytini cikaracak vs. bir de toplamasi var. 2 tabakla halledilecek is 7-8 tabaga cikiyor.
Sadece tek başıma yerken acelem varsa kendime tabak hazırlarım. İki kişilik kahvaltıda tabak hazırlamayı hayatımda ilk kez şimdi duydum. Diyelim tabağınızdaki bir şey bitti daha çok istediniz tekrar dolaba gidip tabağınıza mı alıyorsunuz?
Neden her sabah hazırlayasınız? Saklama kabı alın dursun dolapta orta boy kapaklı çok güzel modeller var onlara koyun benim içine koyduğum bir peynir günlerce gidiyor. Bittikçe doldurursunuz. Kahvaltı dediğimiz şey zaten çok malzemeli bir öğün
Biz evde sevgilinin dediği gibi yapıyoruz, 2 kişiyiz. Peyniri poşette, zeytini kavanozda tutuyorum çünkü. Evet dediğin gibi çok bulaşık çıkıyor ama öyle seviyoruz. Sofrayı hazırlamışız gibi bir his geliyor. Diğer türlü her gün aynı kabı sofraya koyunca soğuyorum kahvaltıdan.kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?