- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.085
- 548
- Konu Sahibi sassyassyy
-
havlu konusunda haklısın.
kahvaltı bana ikisi de uyar o yüzden ikinizin isteği de normal. sen hazırla o toplayıp bulaşığı halletsin.. bana en çok uyanı bu mesela
O zaman kahvaltılık takımı da çözüm değil size, yine her sabah sıfırdan konacaksa.taze seviyormus. evde anasi hep oyle yapiyordu demek ki. o kahvaltilik tabaklari alsam da bu beni darlar peynir iki gun ust uste ayni tabakta diye.
3 kisiyiz ama biri cok kucuk cocuk.
Mesela kahvalti diyelim, her sey ortak tabaga koyulur. Servis tabaklati olur. En sevmedigim seylerden biri, yedigi catal ile zeytin almak. Ya da tereyagini kendi tabagina koymak yedigi catal ile. Ayri olarak bicak olur ve onunla alip tabagina koyarsin. Zeytin kasesinde tatli kasigi olur ve onunla tabagina koyarsin.
Salatayi bile ayri kaselere koyarim.
Havlu konusuna gelirsek biz de 2 tane banyo var. Kizimla ben 1 banyoyu, esim kendi banyosunu kullanir. ama olmasaydi bile tek havlu kullanirdik. Yani yüz havlusu. Hergun degistirmem ama uzun sure de kalmaz tabii.
Kahvalti setine koyuyorsunuz zaten. Yeniden koymaniza gerek yok ki. Kaseler bitince dolduruyorsunuz. Sacma bence. Zaten onlarin yeri var. El degmemis kaseleri geri koyupben mesela porsiyonlarimi kontrollu yedigim icin her zaman kahvalti tabagimi ayarlar oyle gecerim masaya. sevgilime de onun yiyecegini bildigim miktarda koyarim. yani tek tek tabaklari masaya dizmektense ben direkt buyuk servis tabaklarina yiyeceklerimizi koyup gecelim istiyorum masaya. o da ayni sizin duzenden istiyor. ama her sabah o peynir yeniden kesilecek, zeytinler kutusundan cikip koyulacak vs. mesakkatli yani bana gore ve bulasigi da fazla.
Biz de iki kisiyiz. Evin ici sicak, acik mutfak, yayila yayila yeriz o sebeple onca urunun bos yere masada durmasini dogru bulmuyorum.herkese selam,
hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz, herkesin ayri ayri tabagina almasi icin?
ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?
lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.
ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.
Pis olduğumu da düşünmüyorum tşk
Biz de iki kisiyiz. Evin ici sicak, acik mutfak, yayila yayila yeriz o sebeple onca urunun bos yere masada durmasini dogru bulmuyorum.
Kahvalti icin herkesin tabagina 3-5 cherry domates biraz salatalik ceviz zeytin meyve dilimleri bitti gitti. Sadece peyniri o cok yer onlari onune ekstra alir ki onlarin da kendi ambalaji var ekstra tabaga konmaz.
Herkesin kendi el yuz havlusu var ayrica kagit havlu banyomda ve wc de hep asili, yuzundeki sivilcesi vs. kanarsa ya da canimiz o an nasil isterse kagit havlu kullaniriz.
Sizinki mantıklı olan.kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Önlem amaçlı yazdım.oyle diyen olmadi ki zaten
Ama sen hiç birşeye gelmiyorsun senin şeklinde kahvaltı kahvaltı gibi değil haklı sevgilin kabul etsende etmesendeben mesela porsiyonlarimi kontrollu yedigim icin her zaman kahvalti tabagimi ayarlar oyle gecerim masaya. sevgilime de onun yiyecegini bildigim miktarda koyarim. yani tek tek tabaklari masaya dizmektense ben direkt buyuk servis tabaklarina yiyeceklerimizi koyup gecelim istiyorum masaya. o da ayni sizin duzenden istiyor. ama her sabah o peynir yeniden kesilecek, zeytinler kutusundan cikip koyulacak vs. mesakkatli yani bana gore ve bulasigi da fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?