- 26 Mayıs 2018
- 698
- 1.668
- 63
- 44
- Konu Sahibi sassyassyy
-
sorun caninin istemesi falan degil ki adamin goz zevki sirf. yoksa birbirimizin ne kadar yedigini biliyoruz yani benim yumurtam bir onunki uctur,ben iki dilim peynir yerim kendisi bes mesela. tabaklari ona gore ayarliyorum. doymuyor musun dedigimde de yoo doyuyorum sadece kahvalti yaptigimi hissetmiyorum diyor. gercekten tabak eksikligi cekiyorum.bu sorunu yasayacagimi bilsem karantinadan once cidden bir suru set alirdim.
Kusura bakmayın ama bence bu konuda çok sabit fikirli davranıyorsunuz. Sanki artık aranızda inatlaşmaya dönmüş gibi. Tamam ama insanız robot değil o an başka bir şey istemiş olabilir çok normal. Üç aşağı beş yukarı ben de her gün yanı şeyi yerim ama adedine kadar aynı değildir. Ekmek, yumurta adediyle zeytin, peynir, salam adedini bir tutmayın bence. Kahvaltı en önemli öğün hele ki iki kişi de evdeyse tabaktan hop yiyip kalkmayı ben de istemezdim. Enişteye bu konuda hak veriyorum. Sizin usül gerçekten kahvaltı yaptığını hissettirmez insana. Karantinadan önce hiç mi birlikte kahvaltı yapmadınız?
benim kahvalti aliskanligim yoktu hic olmadi. misir gevregi, yulaf vs yer ya da sadece kahve icerdim cunku zamanim da yoktu. simdi evde oldugum icin kahvalti yapiyorum bir de bu bagisiklik mevzusu yuzunden. sevgilim nasil yapardi hic dikkat etmedim acikcasi. eski evimizde o sekil kahvaltilik setler vardi sanki onlari cikariyordu ama ben yemedigim icin bilmiyorum.
ayrica tabaginda zeytin bittiyse almasi bana daha pratik geliyor. her sabah tek tek tabaklari cikar, peyniri bol, zeytini koy, salami sekilli sukullu diz, sonra geri butun tabaklari bosalt yika vs. bana gore degil bilmiyorum. o hazirlayinca da sevmiyorum cunku gereksiz bir efor. ve ikimiz de cok inatciyiz bu dogru.
Ise gitmeden onceki sadece beslenmek amacli kahvaltiysa tabaklari hazirlayip koymak mantikli. Bol vakitli keyifli sosyallesmeli kahvaltiysa mesela haftasonu bayram gibi, ortaya her sey konur kisi sayisi kadar da tabak catal.
Havlu meselesinde de bizim 100 civari havlumuz var. Her kullanimda kirliye, bunlarin ayri bir kirli sepeti var. Bir cok şık restoranda oldugu gibi aynen. Biriktikce yıkanıyor.
Kagit havlu cok israf gibi ya bilmiyorum.
Şey alabilirsin hani çok gözlü servis tabakları üstü kapaklı hem şık duruyor bulursam atayımkahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Niye her sabah sıfırdan peynir tabağı, zeyting tabağı vs hazırlıyorsunuz ki?
2 seçenek bende senin yaptığın gibi istemezdim tabak hazırla geç gibi bizim kültüre ters zaten 2 kişi de olsak masaya herşey konur isteyen istediği kadar yer
Her gün doğramaya ne gerek var ki koyuyorsun sonra dolaba gidiyor bence daha pratik bende normal camlı olanlardan var peynir zeytin falan zaten onlardasanirim bizim eski evde bu kapakli olandan vardi, bunun anasi almisti. simdi alamadim, hem disari cikamadim hem de eve siparise sicak bakmadim. ama katil olmamak icin alacagim sanirim.her sabah kendisi ugrassin kessin dograsin napiyorsa yapsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?