kızlar merhaba,folik asit içen arkadaşlarım folik asit içmeyi bende düşünmüştüm kürden önce ama neye daha çok faydası oluo f.asitin bebeğin gelişmesinde etkili die duydum ama hamileliğin ilk aylarında içiliomuş bebeğin gelişimi için hamilelikten önce içmenin ne gibi etkileri oluyo dr falan gitmek gerikomu içmeden önce
hayırlısı canım :9Hayirlisi canim :)
Kızlar bisey sorcam folik asit iciyorum sogan kürü yapsam mi bisey olur mu
sağol canım :) ben yine de kullanmıyım bişey olmasın insan tedirgin oluyo
bende bu ay başlayacaktım 2 kutu bitti folik asit acep kürle birlikte işe olur mu ki dedim. ya da 1 kutu da bitsin sonuç çıkmazsa öle başlarım kafam da soru işareti olmasın sonra dan....
Bende yeni basladim folik asit kullanmaya sonuc alamazsam sogan kuru uygulamaya başlarım dedim
kızlar merhaba,folik asit içen arkadaşlarım folik asit içmeyi bende düşünmüştüm kürden önce ama neye daha çok faydası oluo f.asitin bebeğin gelişmesinde etkili die duydum ama hamileliğin ilk aylarında içiliomuş bebeğin gelişimi için hamilelikten önce içmenin ne gibi etkileri oluyo dr falan gitmek gerikomu içmeden önce
Canim folik asit kullnimi bebekte sinir sistemi anomaliklerini yani sakatliklarin gorulme olasiligini buyuk olcude azalttigi goruluyor.bebegin beyin ve sinir sistemi icin oldukca onemlidir.hamilelikten 3ay once baslanmali ki vucutta depolansin ve hamilelik oldugunda bebege direkt etki etsin.gunde 3 tane duzenli icilmesi gerekiyor.doktora gitmene gerek yok cunku devlet karsilamiyor eczaneden alabilirsin.folikplus aldim bende.
evet kesinlikle pınarcım folik asit hamile kalmayı kolaylaştırmaz üstekik 40 yaşından sonra bütün bayanların kullanması gereken bir vitamin tabi bunları sebzelerdende alabilir isteyen ama hamilelikte doktorun önerdiği aya kadar kullanılmalı 1 yıldır bi kaç gün dışında hiç aksatmamışımdırArkadaslar tamam anliyorum hassassiniz hamilelik onceliklerinizin ilk sirasina yerlesmis fakat bilincli anneler olmalusiniz cunku sizler bugunun anne adaylari yarinin anneleri olucaksiniz!
Bu nedenledirki bilincli ebevynler olup yeterli bilgilere sahip olmalisiniz bu nedemek;
Eger anne olmussaniz artik sizler sadece anne deilsiniz demektir.
Yeri geldiginde onun oyun arkadasi,aşçısı,dadısı,öğretmeni,bahçıvanı,hizmetçisi,sevgilisi,doktoru,hemşiresi,...bunlari saymakla bitiremeyiz kisacasi onun hayatini kolaylastiran Herseysiniz demektir.
Madem hal boyleyken ozaman daha onlari dubyaya getrmeden once onlara orguler kazaklar tulumlar yerine bilgiler biriktrmeliyiz degilmi?
İste bu nedenle lutfen bilinclenelim!
Bugun folik asit yani folat dedigimiz sey bir VİTAMİN!
Fokat yani folik B vitamini demektir bu isterseniz hapla alirsiniz isterseniz sebzelerden meyvelerden alirsiniz bu vitamini yani folik asiti hergun herkesin almasi gerekir yani vucudumuzda yeterli miktarda folik asit bulunmalı. Folik asit, Bazı hastalıkların riskinin azalmasında çok başarılı. Mesela zihinsel mental hastaliklatda hastalığı ve felç gibi kardiyovasküler hastalılar, kolon, meme ve servikal kanser gibi koroner kalp hastalklari ,kanserler ve Alzheimer, demans ve depresyon gibi beyni veya zihinsel fonksiyonu etkileyen hastalıklarda anlatabiliyormuyum bilmiyorum fakat bu folat yani folik asit gebe kalmak hamileligi kolaylastrmak gibi mucize bir etkisi yok !!!
Dr.lar elbette hamile kalmak isteyenlere cocuk sahibi olmak isteyenlere bunu onermek zorunda cunku dna olysumuna katkisi var bu dna cocuk demek deil hucrelerin yenilenmesi demektir
Vucudun atık hucrelerini yenilwne islemi yani ...
Madem anne olucaksiniz lutfen arastirin okuyun bilgilenin bilgilendirin.Dr.larin her verdigini gozu kapali kullanmayin! ARAŞTİRİN...
Pinar Kavak Coskun
Selam mkr ...
Bnce herseyi zamani ve sirasi ile yapmani tavsiye ederim nacizane fikrimce...
Cunku bitki diyip gecmeyin arkadaslar icerikleri ve bilesenleri birbirleri ile karisinca bazan bazi sebzeler gida zehirlenmesine bazu bitkiler kan zehirlenmesine hatta ölümlere sebebiyet verebiliyor bundandirki hangi bitki kac gr hangisiyle karisicak bilmk gerekir bitkikerin çaprazlamasi bileseni cok önemli
Kuzeyim merhabalar ...
Makalemi mysade ederseniz kizlar birkac kez paylasmk istiyorum daha fazla okunsun daha fazla bilgilenilsin die
merhaba pınarcım mysade ne demek :))
Hayatim dokunmatik oldugu icin ekran hizlu yazdidm icin bazen oyle harf hatalarim oluyo :) bide kizdigim zamanlarda öyle oluyo :)))))
sonuç ne demek istemiştin cnm :)))
Eğitim sart bebegim :)))
kesinlikce katılıyorum ama bu illa yüksek okulları bitirceksin anlamında değil bir tık ötede araştırıp öğrenmek ve çok okumak:))
Okumak külturu arttirir arastirmak bilgiyi arttirir bebegim yani okul okumak okuyabilmek guzel ama sadece okumak kitapla baki kalir arastirmadan ögrenmeden bilgi aktarimi olmazsenin dedigine katiliyorum konun ozeti
bu arada her ay olduğu gibi benim gebelik belirtileri başladı :))
simalcim varmı gelen giden :)) vesdenizde yok ortalarda güzel haberlerle gelir inşallah
Canim bende gelen giden yok gelcek gibi de belirti yok atesimde hala 36.6 sabah olctum.
Bunlara gebelik belirtileri yerine vucut her ay oldugu gibi olagan reaksiyonlarini gostermeye basladi desek sanki hayatin akisini biraz daha rahatkatmis oluruz he nedersin komsum :)())
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?