soğuk rüzgarlar

x_muhendis_anne_x

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
276
232
18
Kızlar merhaba,
Bu aralar eşimle aramızda soğuk rüzgarlar esiyor. Dün kendisiyle biraz konuştuk. Daha doğrusu o konuştu ben dinledim. Uzun zamandan sonra ilk defa kavga etmeden kendini ifade edebildi. Artık benim surat yapmamdan, her şeye trip atmamdan sıkıldığını, psikolojisinin hiç iyi olmadığını, hiçbir şeyden zevk almadığını fln söyledi. Ben onun abarttığını düşünsem de ses çıkarmadan dinledim sadece. Belki de haklılık payı vardır bilmiyorum çünkü kaç aydır güzel bir anımız yok hatırlamıyorum. Benden kaynaklı olan bazı sıkıntılar da yaşadık. Kaç defa beni gizli sigara içerken yakaladı ve çok kavgalar ettik. O konuda da haklı gizli saklı işler çevirmemeliyim. Ama onun dediği kadar da huysuz değilim diye düşünüyorum. Onun dediği bir şeye karşı çıksam hemen tartışma boyutuna getiren o. Her neyse oralara çok girmeyeceğim.
Son olarak söylediği sözler çok canımı acıttı. Beni evlilikten evden kendinden soğutmak mı istiyorsun ben artık bu şekilde yaşamak istemiyorum huzurlu olmak istiyorum dedi. Dediğim gibi bana abartıyor gibi gelse de haklılık payı da olabileceğini düşünüyorum.
Onun modunu yükseltmek, aramızı düzeltmek için bir şeyler yapmak istiyorum. Bir jest gibi hoşuna gidecek bir şey ama bulamıyorum. Bana bir fikir verin ne yapabilirim sizce?
Bu arada küçük bir kızım var başbaşa bir yerlere gitmeyi teklif edecekseniz etmeyin onu yapamayız :KK3:

Bence esini dinle derim.. varsa eger ondada seni rahatsiz eden bi davranis sende soyle ona.. birbirinizi seviyosaniz eger karsilikli ortak bi yol bularak yani daha cok birbirinizin sevdigi sekilde davranmaya calisarak huzurlu olursunuz.. sen esim bunu yapmamdan hoslanmiyor ben bu davranisimi elimden geldigince yapmamaya calisiyim diye dusun caba goster.. evlilik karsilikli kusurlari hosgormeyle ve karsindakini taniyip ona gore davranmayla yurur.. hani "ben buyum arkadas kabul edersen" diye bisey yok evlilikte..

Jest yapmaktan ziyade bence abartıyor diye dinlemeyi bırakmalısınız .
Bu fıkır karşımızdaki dogru anlamanızı bile engeller.
Anlık jestlerden ziyade bence bunun üzernde çalışmalısınız

Evet kendi içimde bundan sonra daha dikkatli davranacağıma dair iç sesimle bir konuşma yaptım zaten :super: ancak şu anda bana karşı tepkili olduğu için ona attığım adımları ters tepiyor sanki ben üzerine gittikçe uzatıyor gibi hissediyorum. O yüzden aramızı düzeltip uzatmamasını sağladıktan sonra daha dikkatli davranmayı düşünmüştüm.

Eskiden nasıldınız şimdi nasılsınız kendnzde bnu sorgulayın önce.
en azından alıp karsına konusmus bu da bişiydr açık açık .. Konusmasa daha kötu..
adam bişiylerden rahatsz abartma olarak algılamayın .. bişiyler olmamış yada artık yapılmıyo.

Evet kendi içimde bundan sonra daha dikkatli davranacağıma dair iç sesimle bir konuşma yaptım zaten :super: ancak şu anda bana karşı tepkili olduğu için ona attığım adımları ters tepiyor sanki ben üzerine gittikçe uzatıyor gibi hissediyorum. O yüzden aramızı düzeltip uzatmamasını sağladıktan sonra daha dikkatli davranmayı düşünmüştüm.
Ters tepmesi normal değil mi yazınıza bakın kaç kere bence abartıyor yazmışsınız.
Esiniz bu hissinizi mutlaka hissediyordur.
Eşim ben ondan rahatsız iken abartiyor bu ya diye düşünürse bende haklı olarak kendimi ona yakın hissedemem artık

Açıkçası ben tutumunu takdir ettim adamın.
Keşke her erkek böyle oturup söylese derdini konuşarak anlatsa.
Hayat daha kolay olurdu yeminle. :KK45:
Evet nadir de olsa böyle güzel konuşmalar yapabiliyoruz. Ben de çok memnun oldum bu şekilde konuşmasına açıkcası. Ama bu şekilde söyledikleri daha bir yüreğimi yaktı. Bağırarak söylese bu kadar etkili olamazdı sanırım. :110:

sürekli bişy oldugunda tersliyormuydunz belki yıne aynısı olacak dıye dusunuyordur ondan tepki veriyordr..

sigarayı zaten içiyorsunuz bunu gizlemeyin ya bırakın yada eşinizle bir anlaşma yapın gün de 3 tane 5 tane neyse eşiniz versin size. durduk yere kavga mı çıkarıyorsunuz ne yapıyorsunuz da huzur istiyor? çocuğu annenize kv ye bırakıp bi yemeğe çıkın bunları konuşun.

Neden abartıyor diye düşünüyorsunuz? Erkekler daha çabuk sıkılır ve bunalır. Gerçekten çok fazla trip atıyorsanız eğer psikolojisi bozulabilir yani insan sonuçta. Önyargılı davranmayın Eşiniz o sizin.

Evet nadir de olsa böyle güzel konuşmalar yapabiliyoruz. Ben de çok memnun oldum bu şekilde konuşmasına açıkcası. Ama bu şekilde söyledikleri daha bir yüreğimi yaktı. Bağırarak söylese bu kadar etkili olamazdı sanırım. :110:

Son çabaları demek olabilir bu. O yüzden dikkate al derim...

sigarayı zaten içiyorsunuz bunu gizlemeyin ya bırakın yada eşinizle bir anlaşma yapın gün de 3 tane 5 tane neyse eşiniz versin size. durduk yere kavga mı çıkarıyorsunuz ne yapıyorsunuz da huzur istiyor? çocuğu annenize kv ye bırakıp bi yemeğe çıkın bunları konuşun.
Neden abartıyor diye düşünüyorsunuz? Erkekler daha çabuk sıkılır ve bunalır. Gerçekten çok fazla trip atıyorsanız eğer psikolojisi bozulabilir yani insan sonuçta. Önyargılı davranmayın Eşiniz o sizin.

Durduk yere kavga çıkartmıyorum aslında sadece bir tartışmadan sonra sanırım yüzüm hemen düşüyor ve içime kapanıyorum sıcak davranmak içimden gelmiyor öyle zamanlarda. Bu tartışmalar da sıklaşınca haliyle sürekli yüzü düşük olan ters davranan ben olmuş oluyorum.

Genel olarak en ufak sorunda bile birbirinize bağırıp, sesinizi yükseltir misiniz? İletişim eksikliğiniz olur mu? Durum böyleyse evde huzurun olmaması normaldir. Öncelikle sorunlarınızı birbirinizi kırmadan masaya yatırmalısınız. Aldatma, dayak gibi büyük sorunlar olmadığında benim açımdan oturup düzgünce konuşarak halledilmeyecek mesele yok.

Basit olayları kendinize büyütmeyin. Kendinizi yorarsınız sadece.

Mesela bu akşam (çocuğunuz varsa uyuduktan sonra, yani yalnız bir şekilde) oturup kahve için. Sen ondan rahatsız olduklarını Güzel dille anlat, o da sana aynı şekilde anlatsın. Ortak çözüm kapısı arayın.

Bağırıp çağırmakla evlilik yürümez. Yürüse bile böyle mutsuz, huzursuz geçer. Birbirinize tahammülünüz kalmaz.

Genel olarak en ufak sorunda bile birbirinize bağırıp, sesinizi yükseltir misiniz? İletişim eksikliğiniz olur mu? Durum böyleyse evde huzurun olmaması normaldir. Öncelikle sorunlarınızı birbirinizi kırmadan masaya yatırmalısınız. Aldatma, dayak gibi büyük sorunlar olmadığında benim açımdan oturup düzgünce konuşarak halledilmeyecek mesele yok.

Basit olayları kendinize büyütmeyin. Kendinizi yorarsınız sadece.

Mesela bu akşam (çocuğunuz varsa uyuduktan sonra, yani yalnız bir şekilde) oturup kahve için. Sen ondan rahatsız olduklarını düzel dille anlat, o da sana aynı şekilde anlatsın. Ortak çözüm kapısı arayın.

Bağırıp çağırmakla evlilik yürümez. Birbirinize tahammülünüz kalmaz.

Tartışma kısmında eşim kesinlikle sınıfta kalıyor. Bağırma çağırmadan ziyade saygı sınırını aşan laflar söylemeye başlıyor hemen. Ben de bu şekilde tartışacağımıza hiç konuşmayalım mantığıyla susuyorum ve surat asıyorum. Aslında her tartışmada olan durum bu.
Mesela dünkü konuşmada bile kendi güzelce konuştu konuştu eve geldik arabadan incez diye ben de bir şey demedim cevap vermedim yani eve giricez konu uzamasın diye tamam dedim sadece. Bir şey demeyecek misin ne mal gibi bakıyorsun dedi. Bana bu lafı söyleyen adama ben ne diyim ki içimden gelmez haliyle. sonra hep 5 karış surat gezen ben oluyorum.

siz 2. yada 3. çocuğu düşünmüyor muydunuz
eşinizin nelerden hoşlandığını en iyi siz biliyorsunuz
sevdiği yemekler, filmler, kıyafetler vs. ilk akla gelen bunlar bunları yapabilirsiniz

Konuda hakaret ettiğini söylememişsiniz. Ne yazdıysanız ona göre cevapladım. Hakaret etmesi hoş değil tabi ki. Böyle bir tavır takınan adama ne diyeceksin ki? Vakit kaybı.

Tartışma kısmında eşim kesinlikle sınıfta kalıyor. Bağırma çağırmadan ziyade saygı sınırını aşan laflar söylemeye başlıyor hemen. Ben de bu şekilde tartışacağımıza hiç konuşmayalım mantığıyla susuyorum ve surat asıyorum. Aslında her tartışmada olan durum bu.
Mesela dünkü konuşmada bile kendi güzelce konuştu konuştu eve geldik arabadan incez diye ben de bir şey demedim cevap vermedim yani eve giricez konu uzamasın diye tamam dedim sadece. Bir şey demeyecek misin ne mal gibi bakıyorsun dedi. Bana bu lafı söyleyen adama ben ne diyim ki içimden gelmez haliyle. sonra hep 5 karış surat gezen ben oluyorum.
Pasif agresiflik yapmayın. Sizde rahatsız olduğunuz şeyleri sakin sakin anlatın. Bana hakaret ettiğin sürece senden soğuyorum cevap veresim gelmiyor deyin. Böyle bir yere varamazsınız.

Back
X