- 11 Temmuz 2017
- 644
- 235
- 103
- 32
- Konu Sahibi Askimkizimcanimkizim
-
Evet konusmak istiyor insan . Bizde az biraz konusuyoruz. Sonra herkes elektronik aletlere sariyor.bir de siz tüm gün evde yalnızsanız bu durum sizi gerer
bir yerde okumuştum kadınların günlük bitirmeleri gereken 5000 kelimeleri varmış
bunu bitiremeyince huzursuz oluyorlarmış
ne kadar doğru bilmem de ben akşama kadar ofiste yalnız olduğum günler akşam çok konuşuyorum mesela
ya da buraya sarıp herkese bir laf yetiştiriyorum
Kitap okuyorum baska seylerle ilgileniyorum gun icinde cekici gelen yerleri anlatiyorum. Basini sallayip duruyor. Bundanda sikildim. Zaten koca evde bir 2yasinda kizimla yasiyorum. Butun gun konusacak adam arıyor insan . Telefonu biraktiriyorum leptopu aliyor.onu biraktirsam tv izleyelim diyor. Ben benimle guzelce ne bilryim konussun konusmuyorsada dinlesin istiyorum. Dinlerkende basi agriyor. Desemki neden boyle yapiyorsun diye, askim ne yapiyorumki abartiyorsun der . Sohbet olmassa evlilikten sikiliriz gibi geliyor
Evet konusmak istiyor insan . Bizde az biraz konusuyoruz. Sonra herkes elektronik aletlere sariyor.bir de siz tüm gün evde yalnızsanız bu durum sizi gerer
bir yerde okumuştum kadınların günlük bitirmeleri gereken 5000 kelimeleri varmış
bunu bitiremeyince huzursuz oluyorlarmış
ne kadar doğru bilmem de ben akşama kadar ofiste yalnız olduğum günler akşam çok konuşuyorum mesela
ya da buraya sarıp herkese bir laf yetiştiriyorum
Kitap okuyorum baska seylerle ilgileniyorum gun icinde cekici gelen yerleri anlatiyorum. Basini sallayip duruyor. Bundanda sikildim. Zaten koca evde bir 2yasinda kizimla yasiyorum. Butun gun konusacak adam arıyor insan . Telefonu biraktiriyorum leptopu aliyor.onu biraktirsam tv izleyelim diyor. Ben benimle guzelce ne bilryim konussun konusmuyorsada dinlesin istiyorum. Dinlerkende basi agriyor. Desemki neden boyle yapiyorsun diye, askim ne yapiyorumki abartiyorsun der . Sohbet olmassa evlilikten sikiliriz gibi geliyor
Evi dinlenme ortami gibi goruyor. Tamam haklida yoruluyordur. Ama benim gonlumu gormeye yetmiyor konusmalari. Onemli rutin seyler haric soyle bir guzel sohbet edemiyoruz. Dil ogreniyorum esime bikac soru sorsam ondanda cani sikiliyor. Cevep veriyor sonra basi agriyor. Bende calisiyordum halini anlaya biliyorum. Ama ne bileyim belki beni anlayamiyor bilemiyorum. Bu bendeki eksikligi goremiyor sanirimtabii ki canım, evlilik ne zaten, hayat arkadaşlığı, sohbet olmazsa ona ev arkadaşlığı denir yani hayat değil
bu başağrısı olayı da pek inandırıcı gelmedi bilemiyorum, genç sağlıklı bir adamın karısı sohbet edince neden başı ağrısın yani
bence ondan ayrı bi sosyal yaşam yaratmaya çalış kendine, en azında o ortamlarda sosyalleşerek deşarj olursun
Konusuyoruz ama normal seyler bir 5 -10 dk ancadir sonra bitiyor. Ben birseyler acinca dinliyor biraz sonrada sikilip basi agriyorGerçekten 1 saat bile konuşmuyor musunuz?
Vala bazı zamanlar eşimle sabah 4-5 e kadar muhabbet ettiğimiz olmuştur.Genelde Cuma günleri ve hafta sonları olur izinli olduğumuzdan.Ne konuşuyorsunuz derseniz güncel konular,siyaset,hayatımız hakkında durum değerlendirmesi ve bazen üniv. yıllarındaki yaptığımız manyaklıklardan felan:))
Ozamanda tv izleyelim diyor. Yine sessizlik olusuyor. Esimde gundemi takip eder ama hic benimle paylasmaz anlatmaz cok cok onemli birsey olmadikca.kitapta okuyorum anlatiyorum hi hi deyip basindanatacak yer ariyor . Dinlemek sikicimi geliyo bilemiyorum. Benimde kizim 2 yasinda onun hakkinda konusuyoruz paylasimlarimiz oluyor. Geziyorum kiimla heryerede gidiyorum arkaslarimla bulusup geziyorum. Anlatiyorum az sonra yanimdan kalkip ya kagit isleriyle ugrasir ya tel ya tv. Benim karsima oturup gozlerime bakarak yorumlar yaparak dinlesin istiyorum . Dil ogreniyorum yurt disinda yasadigim mecbur oldugum icin. Sorular sormam bile bir sure sonra sikiyor adami. Ben cokmu sikici bir insanim ama . Nisanlilik ve daha eski zamanlarda sesimi duymak icin surekli telefondaydi. Sevgili ilgili. Ama sohbet olmassa bunlrda biter zamanla diye dusunuyorumAkıllı telefon detoksu yapın.
Telefona fazla bağlandığınızı, bundan rahatsızlık duyduğunuzu, birlikte bir süre telefonsuz vakit geçirmek istediğinizi söyleyin.
Hem sen de daha dinlenmiş olursun diye de fikri biraz cilalayın.
Eşimle genelde iyi muhabbet ederiz, bazen uzun süre susarız, bazen gecelere kadar konuşuruz.
Ama anlatacak bir şeyinizin olması gerek sonuçta. Adam da şebek değil ki durup dururken ne anlatsın da sizi eğlendirsin?
Biz gündem takip ederiz. Eşimin düzenli okuduğu köşe yazarları var, onlardan o gün dikkatini çekenin yazısını gün içinde yollar, akşam üzerine konuşuruz.
Okula gidiyor, farklı bir alanda yüksek lisans yapıyor, bu konuda heyecanlı da. Haftada iki gün dersleri ile ilgili konuşuyoruz. Hatta tez çalışmalarına başladı, ben de onunla okuyorum diyebilirim.
Ben şu ara bir alanda okumalar yapıyorum, Notlar alıyorum. 3 kitabı aynı anda okuyorum. Dikkatini çekecek olduğunu dusundugum, farklı gelen yada geçmişte karşımıza çıkan bir şeyler varsa okuduklarımızdan paylaşıyorum.
İki çocuğumuz oldu, büyüğü 2.5 yaşında. İhtiyaçları değişiyor, ona adapte olmak, daha iyisini vermek, nasıl davranacağımız konusunda ortak dil oluşturmayı önemsiyoruz. Bir de böyle gündemimiz oluyor :)
Şimdi okumasak, görmesek, gezmesek, başkaları ile vakit geçirmesek, çocuğumuz için dertlenmesek, biz de sus pus otururduk.
Dolayısı ile konuşacak, anlatacak neyiniz var?
Heybeniz ne kadar dolu? Mesele bundan ibaret...
Evi dinlenme ortami gibi goruyor. Tamam haklida yoruluyordur. Ama benim gonlumu gormeye yetmiyor konusmalari. Onemli rutin seyler haric soyle bir guzel sohbet edemiyoruz. Dil ogreniyorum esime bikac soru sorsam ondanda cani sikiliyor. Cevep veriyor sonra basi agriyor. Bende calisiyordum halini anlaya biliyorum. Ama ne bileyim belki beni anlayamiyor bilemiyorum. Bu bendeki eksikligi goremiyor sanirim
Kisa olarak yazayim dedim. Surekli o sekilde yazmak sıkıcıVatsap'ı okuyunca bir kal geldi. Boşuna yazmaya uğraşıyormuşuz uzun uzun whatsapp diye
Eve gidince söyle telefonları kaldırıyoruz bugün sadece ikimiz varız diye. Film izleyin. Monopoly gibi oyunlar alın.
İskambil kağıdı, okey takımı, tavla falan alın. Laf lafı açar o şekilde. Kalkıp da memleket meselesi konuşacak değilsiniz ya.
Ohoo çocuktan önce fırsatın varken eşinle neler yapardın deseler neler meler derim de neyse geçti artık..
Evet insani rahatlatiyor. Esim cok konusmak istemiyor. Birseyler hakkinda konusuyoruz ama o butun oturduguuz saatlerin cogu susarak geciyor. Bence iyi birsey degil boyle olmamali. Bakis acisi farkli orasi cok kesinbence burda bi bakış açısı sorunu var sen de, bu onun da ihtiyacı olmalı sadece senin değil, bunun dinlenmeyle de bi alakası yok bence, dinlenmek telefonu elinden bırakmamak mıdır, sohbet etmekte gayette güzel bir dinlence
Ozamanda tv izleyelim diyor. Yine sessizlik olusuyor. Esimde gundemi takip eder ama hic benimle paylasmaz anlatmaz cok cok onemli birsey olmadikca.kitapta okuyorum anlatiyorum hi hi deyip basindanatacak yer ariyor . Dinlemek sikicimi geliyo bilemiyorum. Benimde kizim 2 yasinda onun hakkinda konusuyoruz paylasimlarimiz oluyor. Geziyorum kiimla heryerede gidiyorum arkaslarimla bulusup geziyorum. Anlatiyorum az sonra yanimdan kalkip ya kagit isleriyle ugrasir ya tel ya tv. Benim karsima oturup gozlerime bakarak yorumlar yaparak dinlesin istiyorum . Dil ogreniyorum yurt disinda yasadigim mecbur oldugum icin. Sorular sormam bile bir sure sonra sikiyor adami. Ben cokmu sikici bir insanim ama . Nisanlilik ve daha eski zamanlarda sesimi duymak icin surekli telefondaydi. Sevgili ilgili. Ama sohbet olmassa bunlrda biter zamanla diye dusunuyorum
Hni bende surekli boyle olalim demiyorum. Ama siz arada birde olsa o eksiginizi sabaha kadar tamamlamisiniz. Nekadar guzel boyle olsa bendeki eksik yanimi tamamlar . Esim Turkiye kupa maclari haric baska mac izlemez pek gormedim 4 yildir. Aslinda oyle olsa ben ona ayak uydururum. Turkiye maclarini hep izleriz birlikte . Birlikte yemek falanda yapariz oda sevdigi seylerde yardim eder onlar okey. Bisikletlerimiz balkonda duruyor . Hic surmedik aldik alali balkonda duruyor. Telefon bizde cok kullaniyor gibi geliyor bana. Hani birlikte sohbetimizden caliyor gibi geliyor. Bazen o oyle yapinca bende koseme cekilip telefondan birseyler izliyorum. Kizimizi erken uyutup birlikte gecirmek istedigim vakitin cogu telde geciyor. Eskidende bir fark yoktu ama bilmiyorum. Aceba bu yaptiklarima ragmen sikicimi geliyorum. Yada nasil davranmaliyim daha baska . Konustukca daha ters gidiyor gibi oluyor. Yoksa butun bunlari dusunmeyi birakip bu duruma alismalimiyim.Yani bence her akşam oturup saatlerce de muhabbet edilmez zaten. Biraz susar biraz konuşur insan.
Bazen aynı evin içinde çocuklar uyuduktan sonra toplasanız 10 cümle kurmadıgımız zamanlar oluyor.
Herkes kendi işine bakıyor. Yani ille de bıdı bıdı olmak gerekmiyor.
Ama dediğim gibi, günü geliyor ertesi gün iş olmasına rağmen sabahladıgımız oluyor.
Eşinizin ilgi alanlarını iyi bildiğinizi düşünüyor musunuz?
Mesela ikimizde futbol izlemeyi seviyoruz. Haftada 2 maç izleniyor genelde evde.
Maç bitimi eşim ntvspor acar Rıdvan dilmen in yorumlarını da izler üstüne.
İzleme demem bende.
Yada bir tartışma programı izledi isek, Twitter a mutlaka bir göz gezdirir.
E telefonu bırak denmez böyle olunca..
Okuduğu bir şeyin üzerine hemen konuşamaz, bir kaç gün kafasında evirip çevirir.
Eskilerden konu açıyorsa mutlaka yeni bir şeye bağlama amaçlı açar.
Birlikte yemek yaparız, ama sadece sevdiği şeylerde yardım eder :) şimdi ayva zamanı, ben mutfağı toplarken o da ayvaları soyar, tatlı için. Bu arada da ister istemez konuşuyor oluruz. Yada çocuklara şebeklik ediyor oluruz.
Genelde Haftada 2 gün arkadaşlarımızla görüşürüz.
Çocuklar yokken bisiklet sürerdik. Yol da beni rahatlatıyor mesela. Konuşmak zorunda hissetmiyorum böyle şeyler yaparken.
Vs vs... bunlar hep örnek.
Her ailenin dinamiği farklı . Bana göre tv, telefon yetişkinler için tüüü kaka değil.
Beklentilerinizi düşürüp ortak bir payda yakalamaya bakın.
Esim videoyu durdurmak yerine beni durduruyor:)Telefonla bilgisayarla ugrasirkende konusabilirsiniz. Illa oturup zoraki 20 dakikayi veya 1 saati doldurmaya ugrasmaya gerek yokki.
Mesela bizde esim gelir once bir bugun naptik noldu anlatiriz kisaca yemek, cay kahve faslı sonra film izlemiyorsak esim bilgisayari alir teknoloji seyleri izler kod yazar filan ben kk da olurum ayni zaman bikac farkli sitede de olurum.
Ben ilginc bisey bulurum mesela yada aklima baska birsey gelir illa, eşim video izliyorsa durdurur ve beni dinler ona okurum veya ne anlatcaksam anlatirim onunla ilgili konusuruz konu ordan oraya gider bazen sonra herkes yaptigina devam eder. Sonra esim bilgisayar veya ilgilendigi herneyse o an "bak şu da soylemis vs" diye anlatmaya baslar bu sefer ben elimdekini birakirim konusuruz. Boyle surup gidiyor.
Konusurken dinler. Ama uzatirsam veya sevmedigi konular olursa sikilir baska seyle ugrasir dinlemek istemez. Veya tartisma yaratacak bir konuysa heledeeşimle evlenmeden önce en dikkat ettiğim konulardan biriydi bu, sohbet edemeyeceğim beni dinlemeyecek adamla evlenemezdim
eşim hem iyi bir dinleyicidir hem de uygun konu olunca iyi bir konuşmacı
bizim ortak noktamız siyaset, her gün memleket kurtarıyoruz
şaka bir yana illa ki ortak nokta bulunur
bir de ben çok konuşurum, gün içinde ne oldu ne bitti tuvalete bile gitsem anlatırım
konuşmasa da dinler, o bile bir iletişim.
sohbet tarzınız nasıl yani konuşunca kendinizi dinletir misiniz?
Esim videoyu durdurmak yerine beni durduruyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?