Şok Oldum!

Cnm ben kv den kadar omakarna isteyen cocuğa ve annesine gicik oldum
Bende hamileykn yaramaz bı cocuk patates kızartması istiyorum diye basımın etini yedi
Anneside düşüncesizin teki, baktım kadın benden patates bekliyor ohh dedim madem sen çocuğunu düşünüyorsun bende düşünürüm dedim içimden
Sonra kadın duyacak sekilde kızartmayı annen evinizde yapsın ben yapamam dedim
Ohhhh sende seni düşünmeyeni asla tinlama bile şımarmasın kimse

Biri muklakuklaya cay döksün:))

Son düzenleme:
Kimseyi incitmek istemem ama bana çok komik geliyor bu mevzular.
Açtığınız onlarca konu var o bunu dedi bu şunu dedi.
Yahu kadın git odadan al dediğinde kuzu kuzu gidip almayı deniyorsunuz sonra buraya gelip çocuğum ölebilirdi diyorsunuz.
Anne 7 aylık hamileyim nasıl kaldırayım ben onu deseniz mesela her mantıklı insan gibi ?
İçinizde kalmasa büyütüp büyütüp dağ yapmasınız kayınvalidenizi katil adayı kendinizi mazlum yapmasınız.
O lafını yese hizaya gelse bir daha yapmasa sizde kinlenmeseniz olmuyor mu ?
Yok illa çekiştirilecek .. Bence biz kadınlar sorun yaratmayı dert edinmeyi seviyoruz.

Eğer onu deseydim saygısız diye görümceler ve kayınla birlikte üzerime çullanacaklardı. Çünkü evliliğin başında bir kere karşı çıkayım dedim isteklerine, hayatı zindan ettiler bana hastanelik oldum.

Ayrıca ben buraya çekiştirmek için değil, içimi dökmek için yazdım. Kv için katil adayı demiyorum. Sadece yaptığına şaşırdım. Çünkü sonuçta cahil bir kadın değil ve 4 çocuk annesi. Ağır kaldırmanın kötü sonuçlara yol açabileceğini benden iyi bilmesi lazım.

Bence Kasıtlı Yapılan Bir Şey Değil..
Boşluğuna Gelmiş Kadının..
Büyütüp Kafaya Takıp Düşünmeye Değmez..

Hanımefendi demenize gerek yoktu. Pek de hanımefendi olduğu söylenemez.

hanımefendiyi geç kadın değil bence zaten erkek:) tipik sözlükçü. kk'da trollemek işini deneyimliyor. yazmıyorum sözlükte vs demesin hiç, sözlükçü dediğin jargonundan bellolur hesabı:)

konu için de söyleyeyim, hepsini okumadım ama boşluğuna denk gelmiş olabilir gerçekten de. en temizi aşkolsun anne çok yoruluyorum görmüyor musun filan de yani direkt olmaya çalış.

Hadi ya, ciddi misiniz? Kız misafirin şımarık çocuğunu pışpışlamak için makarna bile yapmış, siz "bir çay koyun" diye ağlanıyorsunuz hala.

Kayınvaliden gerçekten çok acımasızmış benim kayınvalidem tam bir kaynana olmasına rağmen hamileliğim boyunca bana masadan tabak bile kaldırtmadı. Anladığım kadarıyla senin kv misafirlerinin yanında kaynanalık rolu yapmış madem o öyle yapıyorsa sende fazla sivrilmeden onun dilinden konuş. Bak ne güzel eşin seni yemeğe götürmüş yarın git kv nin yanına ay anne dün burada çok yorulmuşum akşam elimi bile kaldıramadım belim kasıklarım çok ağrıdı sağolsun Allahtan kocacığım insaflıda beni akşam yemeğe götürdü de. Ardından hemen beşik olayını da araya iliştir, söyledim de eşim çok kızdı sakın öyle şeyler kaldırma dedi de. Bırak kayınvaliden gıcık olsun o sana iş yaptırıyor hizmet ettiriyor ama oğlu pışpışlıyor diye deli olsun. Bu arada gün içinde seni gıcık ettikleri konuları akşam eşine anlattığını ertesi gün onlara açıkça söyle. Herşeyi yetiştiriyorsun diye oğullarından tepki almamak oğulları onlardan soğutmasın diye kendilerine çeki düzen verirler. Aynısını yaşadığım için biliyorum.

Kayınvalidenin dediği hiç hoş değil. Belki de misafirin yanında sözünü geçirdiğinin ispat etmek istemiş olabilir ya da düşünmeden o lafı etti bilemeyiz ama sonuçta seni üzmüş, kalbini kırmış ne şekilde olursa olsun düşüncesizlik etmiş. Hele o misafirlere diyecek sözüm yok hamile halinle küçük çocuğu başına salmışlar onların yaptığı daha büyük düşüncesizlik.

Bundan sonra sen de böyle bir olaya meydan verme. O her gel dediğinde gitmek, önüne yufkaları koyduğunda börek sarmak vs. zorunda değilsin. Kibarca uygun olmadığını veya rahatsız olduğunu belirt hele ki eşin de anlayışlıysa sakın bir daha kendini böyle yorma ve üzme. Diyelim ki yine de böyle bir düşüncesizce laf etti, cevabını ver bağırman çağırman gerekmez güzel bir şekilde de cevap verirsin. Kendine ne kadar kıymet verirsen onlar da ona göre davranırlar.

Muklakukla arkadaşım, kayınvalide ve hamilelik konusunda bu denli engin tecrübelerin sahibi olarak kaç yaşındasın, evli misin, çocuğun var mı hiçbir fikrim yok. Bu konuda da kimseyle hemfikir olmak zorunda değilsin. Karşıt fikirde de olabilirsin ancak daha usturuplu bir şekilde izah etmek varken insanlara zıt gitmenin, öfkelendirmenin bir anlamı yok. Sanalda yazışıyoruz diye üzdüğün birinin kalbi kırılmıyor mu, değer mi illa ki muhalafet olup ilgi toplayacağım diye insanları üzdüğüne?

Yahu ne olacak altı üstü beşik. Ben aşırı pimpirikli bir tutum olarak değerlendiriyorum bunu açıkçası. Bu kadar çıt kırıldım, mıy mıy olmaya gerek yok :/ Ayrıca biri o ağırlığı kaldırmadın ama çocuğuna yaşattığın stress daha zararlı demiş, doğru söylemiş. Bu tarz şeyleri kafaya takmak yerine mümkün mertebe ortamı yumuşatıcı, ılımanlaştırıcı bir insan olmalısınız sizi ilgilendirmeyen konularda bile. Ama bakıyorum da herkes kayınvalidesine düşman olmaya dünden gönüllü, hatasını arar vaziyette, ne yazık... Sevdiğiniz, aşık olduğunuz adamı var etmiş insan o ya, dününüzü ne çabuk unuttunuz... Neyse, bilemedim...

Son düzenleme:

muklakukla dün gecenin yıldızı siz olmuşsunuz tebrik ederim

bende olsam kaldırmazdım ya ne demek insan düşünür bu kız hamile gidip getireyim der .ne kadar katı yüreklililer bunlar kendi kızı olsa yine diyebilcek miydi acaba .yazık eşine söyle bence .bidahada mesafeli görüş hamile hamile bunları çekme .vicdansızlar

sen hiç hamile kaldın mı arkadaşım ?hamileliği yaşadın mı ?ordan konuşmak kolay tabi .kimisinin hamileliği ağır geçer kimisinin ki rahat .hep yatması gereken hamilelerde var .ama ne olursa olsun o beşiği kaldırması tehlikeli .benim annem düşük yapmıştı evde birşey kaldırdı diye .kaynanamız eğitmek istiyormuş hadi canım bizde eğitimsiz cahil insanlardık onların verdiği eğitime kaldık .herkes işine geldiği gibi davranıyor .
sen hamile kal istersen git tarlada çalış git beşik kaldır istediğini yap o zaman .

kaynanın geri kafalı düşünceleriyle kendimi eğiticeksem cahil aklımla kalırım daha iyi,büyüktür yanlış bişey görürse tabi öğretir gösterir ama burda niyet önemli haa eğer iğnelemek üzmek için yapıyosa ben bu kaynanada iyi niyet aramam arkadaş,hamilenin elinden bir bardak çay içmek bile günahtır demişti bana bi tanıdığım,kaç kere ısrar ettim ben yapıyım diye,bilmiyorum ne kadar doğru,yüklü olduğu için ve hizmet ettiği için..gerçi bende çok hizmet ettim allah yukarda.Tüm yorumları okumadım sadece konuyu okudum bence bu kaynanın savunulucak hiç bi tarafı yok,neymiş efendim koca salıncağı gelin getirirmiş,çayı çorbayı gelin yaparmış..benim anlayışıma tersss

Son düzenleme:

ne gibi bi eğitim şart acaba???oturan insanlar dururken gelinine hizmet ettirmek isteyen bi kaynanayamı eğitim şart,yoksa bu durumu garipseyen konu sahibi arkadaşımızamı..Düşüncelerinize hayran kaldım doğrusu,hangi devirde yaşıyoruz eskiler eskilerde kaldı..Evet!! hamile bi bayan için 2 bardak çayı koymak iş,asıl sorun küçümsediğiniz 2 bardak çayı önüne isteyen kaynanada.Misafire ikramda bulundurarakmı bilinçsiz bir nesli bilinçlendirdi ay sağolsun allah razı olsun.Hamileyken tarlaya gider,gelenin gidenin önüne çay kahve koyar,kaynananın misafirin hizmetini yaparsınız olurmu,burdaki insanlara bu düşünceleriniz ters geldi diye hiç üzülmeyin yani,umarım zamanı gelince siz bunları uygularsınızda kayınvalidenizle can ciğer kuzu sarması geçinirsiniz...Kolay gelsin

burada kaynanaları savunan arkadaşları rahmetli aliye rona'nın cahil köylü kaynanayı canlandırdığı ''gelin'' filmini izleyenler bilir. aynı ona benzetiyorum..
aynı gaddarlık, aynı cehalet, aynı kendini bilmezlik, yok atalarımızdan gördük yok babalarımız böyleydi...
ve bu yurdum insanları eğitimden bahsetmeye kalkıyorlar ne hikmetse.
en tehlikeli insan cahil insandır, kadınlarda cehalet daha tehlikeli bir durum cahil bir neslin yetişmesine sebep olmasından ötürü...

canım o savunan arkadaş varya yorumlarımdan anladığım kadarıyla kendisi kaynana çilesi çekmediği için kaynana zulmü nedir bilmeyen , oğlunu gelininden kıskanan oğlu bir kadını seviyor ve seviliyor diye kıskançlıktan çatlayan kaynananın tekidir.
Diğer şıklarda şunlar olabilir , evde kalmış olduğu için mutlu evli kadınları kıskanan mutsuz etmeye çalışan bir arkadaşımız veya bizleri sinirlendirmek için dışarıda kendini ıspatlayamamış erkek üye olabilir diye düşünüyorum çünkü mantıklı bir kadın bu tarz polemik başlatmaz ve haksız olduğu halde saçmalamaz
konu sahibi arkadaşım bu kırgılığını eşinle paylaşmalısın ,sen kendini düşünmezsende kimse seni ve bebeğini düşünmez canım

Canımvecanı demiş ya hamilenin elinden bir bardak çay içmek bile günahtır diye. Eğer insan olsalardı değil bir, on bardak çay feda olsun derdim ama art niyetli tutumlarından dolayı ne hakkım geçtiyse hiçbirini helal etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…