Şok Oldum!

CanıM kv de anlayışsızlık yapmış zamanında kendisi hamileyken belliki oda öyle gördü sanada aynısını yapmaya çalışıyo. Boşver hiç takma öyle durum olursa ben kaldıramam ağır bu diye söyle bu kadar basit.

Şu forumdakiler kaynanayı savununca beni kaynana yapıyor, kocalarını savununca erkek yapıyor, evliliğe laf söyleyince evde kalmış yapıyor. Bu liste böyle uzar gider. Hep kalıplara sokma çabasındasınız....

Gidip bir aynaya bakın siz nesiniz diye. Bu konu hamileliğin arkasına sığınan kaprisli ve tembel bir kızımızın kaynanasından nefret etme hikayesi. Sizler de bu yüzyıllık türküye alkış tutanlarsınız. Kaynana dedikleriniz aynı zamanda sizin biricik anneleriniz. Görümce diye yerden yere vurduğunuz da aslında sizlersiniz. Sen anneciğine toz kondurmazken gelini forumlarda nefret kusuyor. Anlamadın değil mi?

Şöyle anlatayım birde... Sen bu evin gelinisin, her ne kadar kendini dev aynasında prenses gibi görsende aslında değilsin... Evet gerçek bu, sen aslında sıradan birisin, bu gerçekle yaşamasını öğren artık. Kaprislerinden, nazından, asabiyetinden oyunlarından, çıkarlarından, planlarından, nefretlerinden kurtul ve normal bir insan ol. Sürekli sorun çıkarmak zorunda değilsin sadece biraz sakin ol. Üzerine düşen görevleri yaparken gocunma, o çayı sen getireceksin ve getirdin, yine misafir gelse yine sen getireceksin uzatma işte. Ayrıca "misafir gelsin mi" diye kimse sana sormayacak evin gelini.

Bu gerçekleri kafana sok. Benim keyfim yerinde stres yaşayan sensin yoksa umrumda bile değil!!!

Kimse kimseyi kalıplara sokmuyor. Sürekli muhalefet etme ve kendinizi gösterme çabası içerisindesiniz. Ne olacak böyle aykırı yorumlar yapınca, popüler mi olacaksınız?
Ne çeşit bir egonuz varmış, burada tatmin ediyorsunuz?

Hayret bir şeysiniz.

kız tembel olsa misafirlere hizmet etmez gün boyu, işçimenliğini kanıtlamak için 7 aylık hamile kadın yükmü taşısaydı, sen ve bikaç kişi bu forumun safrasısınız

kaynanam niye böyle dedi diye düşünüp canını sıkma boşver kimisi ince düşünemez sen kendini savun bu çok ağır kaldıramam de

bazı insanlara laf anlatmak ya da anlatmaya çalışmak ne kadar zor ya hu..

evet bu hikayedeki kızımız tembel,hamileliğini kullanan bir kız..e bu kimi ne ilgilendiriyor peki? siz öyle olmayın arkadaşım,siz dünyanın en mükemmel gelini olun k.valideniz de madalya taksın size..

İnsan düşmanına demez bunu Hadi gelini sevmiyorsun, ya bebeğe, torununa, yavrunun yavrusuna bişey olursa?

Misafire hizmet edeceğim, kayınvalidedin dediğini yapacağım diye kesinlikle yapma böyle şeyler. Allah korusun bişey olsa ortada ne misafir kalır ne kayınvalide...

Konu sahibini haksız bulanlara da kısaca "insaf" diyorum.

Alakası yok eskilerden düşük yapan ben hiç duymadım hep yeni nesilden çıkıyor yatalak hamileler.

Sen görmedin diye olmamıştır zaten.Muklakuklanın haberi yok çocuklarımızı düşürmeyelim demiştir kadınlar

Benim annem bebeğini kaynanası yüzünden düşürdü.Hani eğitiyorlarmış yaaaa pehhh.Ben yedi yaşındayken annem 5 aylık hamileydi oğlun olmuyor diye çok söylenen bi kaynanası vardı oğlu olacaktı annemin.Doktora annemle birlikte gittik hiç kalkmadan yatacaksın dedi anneme doktor.Eve geldik annem uzandı babanemle birlikte oturuyorduk o zamanlar.Hanım sultan yine yatıyor musun sen yat benim kızım işleri yapsın diye söylendi kaldırdı merdaneli makinede çamaşırları yıkattı o gece annem acile kaldırıldı bebeği karnında ölmüştü.

Şimdiki aklım olsa yıkar mıydım hiç diyor ama işte iş işten geçti.Keşke eğitmese şu kaynanalar gelinleri!

bende aynı durumdayım dün beni yağmurda çağırdı askerdeki oğluna börek yapmak için ....Zaten bel ağrım oldukça fazla bide böyle şeyleri yapınca kımıldayamıyorum bana hamur açtırdı karnımı gere gere hiç acıması yok...gelip eve ağladım sinirimden annem olsa kıpırdatmazdı bile çok zor geliyo böyle umursamaz tavırları bayramdada temizliğini arayıp sormadım diye trip attı Allah sorsun ne diyim ...

niye çayı getirmek zorunda gelin onu anlamadım. gelin en fazla kocasına çay getirir. kayınvaldenin misafirinden ona ne.. kayınvalde de gelin gibi bir insan. ona kendine hizmet ettirme hakkını kim vermiş. kanun mu din mi? 2 sinde de yok böyle bişey. herkes kendi ana babasına hizmet eder. kayınvaldeye hizmet edecek oğludur gelini değil.

böyle anlayışta olan insanlara şaşırıyorum. kendi kendilerine kadınlara yük bindirmeye onları ezdirmeye çalışıyorlar.

siz kayınvaldenize çok hizmet edin isterseniz ama bu fikirlerinizi kendinize saklayın

gitmseniz eşiniz mi problem çıkarıyor?

muklakuklacığım seni kesinlikle muhatap alıp da cevap vermeyeceğim istersen daha fazla şahsıma hakaret içeren şeyler yazma yoksa senin için hiç iyi olmayacak.

kayınvalidem az önce geldi, çıkarken kendisine haber vermemişim diye durumu yanlış anlamış bir alay trip attı. Halbuki ben çıkarken gene nezaketen seslenmiştim ama duymamış.

Bir sürü laf soktu gitti.

yapmayın neden yapıyorsunuz anlamıyorum
yapma zorunluluğunuz yok o sizi ve bebeğinizi düşünmüyor hadi diyelim

siz neden düşünmüyorsunuz kendi canınız yaa
hamilesiniz bi sürü bahaneniz olabilir söyleyin bi tane gitsin

kayınvaliden çok yaşlı, hasta, eli ayağı tutmaz birisi mi?

burda bu kadar kişi aynı şeyi savunurken hala siz neyi savunma çabası içindesiniz anlamadım..Kimse kimsenin hizmetçisi değil,hele hamileyken kalkıpta kimseye hizmet etmek zorunda değil,biraz düşünceli insaflı biriyse bunu idrak eder zaten.Savunduğunuz kaynana tipi acaba gelini olmasa kendi kızı 7 aylık hamile olsa bunları yaptırabilicekmiydi hiç zannetmiyorum.Gelindir hizmet eder,kimse onun fikrini soramaz zihniyetindesiniz.Normal bir insan ol demişsinizde ben konu sahibi kişide bi anormallik göremedim.Bunlar gerçek diil sevgili muklakukla sadece eski kafa düşünceler...

Son düzenleme:
kaynana kaynanalık yapmış. kıskaaaanç.
onu boşver de şu elektronik salıncak da nedir yaw.
küçücük bebeği her türlü elektronikten mümkün olduğunca uzak tutmalısın.
büyükler için bile zararlı.

bence evine öyle şeyle sokma. yazık bebeğe ya.

canım bana bir şey soran yok ki kafalarına ne eserse alıyorlar.

Ben asıl en başta aynı apartmanda oturmayı kabul eden aklıma tüküreyim.

Hamile bir insanın yaparım yada yapmam deme özgürlüğü ve söz hakkı olmalı çünkü kendinden önce bebeğini düşünmek zorunda bunu bir kenara koyalım.

Bende hamileyim ve herkesinde bildiği üzere ilk 13 hafta riskli dönemdir ve riskli dönemin içindeyim. Susadığımda 5 lt lik pet şişeyi kaldırıp sürahiye dolduruyoruum, 10 kilonun üstünde olan çocuğumuda kucağıma alıyorum, her ihtiyacını da görüyorum.

Yani yan odadan sadece bir kereye mahsus 6 kglık bir eşyanın getirilmesi de öyle absürd bir durum değil ki konu sahibi maşallah 7. ayında eğer halter kaldırmazsa bir sorun olmayacak bir dönemde.

Demek ki bu mantıkla 2. hamileliğini yaşayanlar ilk evlatlarını kucaklarına almasın.

Bu konu sanırım kayınvalide söylediği için olay oldu. Yoksa herşeyi abarttığımız gibi hamileliği de mi abartıyoruz ?

Son düzenleme:

Bunu bir başkası söyleseydi de olay olurdu. Çünkü ben sizin kadar sağlam bir insan değilim. Çocukluğum dahi hastalıklarla geçti ve benim direncim çok düşük. Ayrıca çok görüyoruz hamileliğinin kaçıncı ayında olursa olsun bir şeyler kaldırıp bebeğini kaybeden insanları.

Sadece kendinize bakarak genelleme yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…