Şok Oldum!

evet biz tarlaya giderken yoda bayılan,çay koyarken kolu ağrıyan,pasta börek yaparken elleri acıyan beceriksiz bi nesiliz teyzeciğim..siz eski topraklar kadar bereketli ve mükemmel insanlar değiliz.

biz hamileliğimizi yatarak,pamuklara sarılarak ve naz yaparak geçiriyoruz..

peki sorun nedir sizin için? siz gelininize hamile olup olmadığına bakmadan istediğinizi yaptırırsınız artık..

evet eğitim şart..çayınızı kendiniz alınız bir zahmet :)

Son düzenleme:
Hamile birisine gitmek insanlar otururken ona is yptirmak etik olarak dogru gelmiyor.kadinlarin hamileleik hallerindeki durumlarina biraz hosgörü gösterilebilir..onlari canindan bezdirecek kadar is yaptirmak isteyen kayinvalidelerde cikiyor.....Peygamber efendimiz her isini kendi yaparmis....bir insana kendene hizmet ettirmek insanlik ayibi bence..misafirin gelir hizmet edersin o ise ayri bir konudur...her isin cilkini cikarmazsak olmaz yanii...

Senin bence canın fena halde sıkılmış. Yanlız mı yaşıyorsun? Kimin kimsen yok mu? Yanlız mı bıraktılar seni yazıııkkk. Ama üzülme kk da uğraşacağın çok bayan var. Çook konu var. Sıkılma. Egonu tatmin et burada. Ama daha iyisindir sen çünkü baya insanla uğraşıp canlarını sıkmıssın. Devam da ediyorsun. Ama umarım kötü bir kayınvaliden olur ve buradaki insanların yakasından düşersin artık.

birazdan buraya tırnağına yazı yazıyorum diyen biri gelirse şaşırmayın

Muklakukla kesinlikle bir kayınvalide :)

Benim erkek kardeşim var, evlendiğinde inşallah bir de kız kardeşim olacak. Kardeşimin eşi hamileyken bırakın beşik kaldırtmayı, bir bardak çay bile istemez benim annem gelininden! O kadar eminim!

Benim üzerime nasıl titrerse, gelininin üzerine de öyle titrer!

Muklakukla hanımefendi gelinleri hizmetçi olarak görmeyin olur mu? Bizimde ailemiz var, annemiz var. Bizde kıymetliyiz.
Burada bu kadar insan aynı şeyi düşünüyorsa vardır bir nedeni. Haksız olan sizsiniz.

Daha ne kadar eğitilecek yeni nesil?
Genç yaşta olan herkes Zeyna zannediliyor mübarek...
Gençlerin ne şartlarda yetiştiğinden bihabersiniz herhalde...
9-10 yaşından itibaren dershane, etüt, okul maratonu; doğru düzgün uyku yok!
İyi bir kariyer istiyorsan sürekli ders çalışma zamanı; elde aburcuburlar, atıştırmalıklar, sağlıklı beslenmeye zaman yok!
Bunların yanında yaşanılan şehirler ve o kitapların ağırlığı düşünülünce yaklaşık günde 4 saat ellerinde veya sırtlarında taşınmış yükler;kambur duruşlar, bel ağrıları gennç yaşta fıtıklar....Sağlıklı ve dinç bir beden yok!
Yaşam standartları, iklim, ruhen gelişimlere girmiyorum bile.
Eminim siz 18 lik kızlara taş çıkartırsınız ama kusura bakmayın ben çıkartamam...
2 torba taşıdığımda eklem romatizmam(dershane kitaplarım sağolsun) devreye giriyor 3 gün ellerimi kullanamıyorum.
30 dakika yürüsem ayaklarım şişiyor, hızlı yaşam sağolsun.
Hele bir de hamileyken hizmet edeceğim!
Doğduğumuz andan itibaren bir acelenin, koşturmanın içerisindeyiz ve yetersizliğimiz sürekli yüzümüze vurularak hep daha iyinin peşindeyiz.
O büyüklerimiz bu ruh ve fizik yorgunluğu ile yapsınlar bunları, ben amuda da kalkarım 9 aylıkken...

muklakukla adlı üyenin kayınvalide olmasına gerek yok ki,
hatırlayanlar vardır, hatırlamayanlar da önceki cevaplarını (başka konularda) kontrol ederse,
tarzının tavrının farklı! olduğunu göreceksiniz zaten.

Hanımefendi birincisi benim annem vefat etti. O yüzden çağırabileceğim bir annem yok. Çocuğuma kendim de bakarım kafanız rahat olsun. İkincisi, kayınvalideme asla trip atmadım, saygı gösterdiğim halde köle izaura muamelesine maruz kalan benim. üçüncüsü, ben hastalıklı bir çocukluk geçirdim. Kendime güvenemiyorum doğrusu ağırlık kaldırma konusunda. Hem kendime güvenebiliyor olsaydım gül gibi işimi bırakmaz evde oturmazdım. Dördüncüsü ben zaten bir öğretmenim. Kayınvalidem dahil kimsenin beni eğitmesine ihtiyacım yok ki rahmetli annemin beni mükemmel bie şekilde yetiştirdiğine inanıyorum.

Ayrıca kimseye çay koymak zoruma gitmez ama aynı anda benden 3-5 iş isteniyorsa ben kızgın yağın başında börek kızartırken çocuğun biri hem benim hem bebeğimin hayatını riske atıyorsa kusura bakmayın orada bir dur derim.

Bence eğitime muhtaç olan sizsiniz.

Hanımefendi demenize gerek yoktu. Pek de hanımefendi olduğu söylenemez.

Arkadaşlar bu arada eve yeni geldim. Bugün tüm gün kaynanamın msafirleriyle ilgilenmek zorunda kaldığım için yemek yapamamıştım. Eşim de sağolsun beni dışarıya yemeğe götürdü.

Yarın kayınvalide ile görümce de girerler kıskançlık krizlerine.

Salakmısın nesin sen ya ???

Ben doğuma dek hastanede yattım..Öylesine riskli bir hamileliğim vardı,erken doğum yapmamak için...

Bilmeden ne ahkam kesiyorsun öyle aptal aptal...!!

Yazmayayım dedim ama mesajını görünce kayışı koparttım...

Banlanıcam belki ama umrumda değil..Senin gibi haddini bilmezlere haddini bildirmek gerek...Bilmediğin şeylerde ahkam kesme !!!

Arkadaşım boşver güzel sinirlerini bozma. Görülüyor ki eğitimsiz cahilin biri kendisi. Hala 30 sene öncesinde yaşıyor.

ağzına sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…