Şok Oldum!

Ben hamile iken buzdolabımı, fırınımı çekmişliğim , kaldırmışlığım var yapılır evet ama tehlikeli şeyler.
Mesele kaldırıp kaldırmaması değil kaldıramam dediği halde ısrar edilmesi o güzel bir şey değil.Ha bu çok büyük bir meselemi bence değil .Kayınvalide ile arayı açacak kadar önemli değil.
Bu olayın yaşanması torunu sevmediği anlamına da gelmez.
Kayınvalidem bana epey iş yaptırmıştı hamile iken ama sonradan anlıyorum ki hamlanmamak için gerekliymiş bu hareketler.(hareket diyorum ,ağır kaldırmak değil. )

Son düzenleme:

bende diğer arkadaşın yazılarını okuyunca,arkadaşıma sorayım dedim.merak ettim çünkü.ama sizde haklısınız.dikkat etmek lazım.

biz bu kadar konuşuyoruz ya kayınvalide şimdi oh nede güzel ağırladık misafiri diyip keyif kahvesini yudumluyordur

bence didikliyodr kızcağızı şimdi ya şunuda şöle yapsaydın bunuda böle yapsaydın diye yada çooktaan unutmuş tv seyrediyodur gece yatarayak aklına bişeler düşer o zaman ekşir kızın başına..

Sizin bünyeniz ile herkesin bünesi bir değil. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Hamile bir bayanın kendini zorlayacak şekilde ağır kaldırması çok riskli bir durum. Her bünye aynı değil malesef.

bende diğer arkadaşın yazılarını okuyunca,arkadaşıma sorayım dedim.merak ettim çünkü.ama sizde haklısınız.dikkat etmek lazım.

aslında hızır gibi yetiştin canım bi doktora sormuşun hemde yoksa burda millet birbirini yiycek nede çok uzattık bu işi gelinle kaynana belki şimdi muhabbet edip gülüşüyodr hamile ya birden hassaslaşmıştr belkide o an ama devamlı bölelerse kötü...

Eskiden senin gibiler sabahtan akşama kadar tarlada çalışıyormuş, ne olacak alt tarafı beşiği kaldırsan? Abartma bence...

düşünce tarzına hayran oldum arkadasım yasın kac senın..tipik kv modeli..madem arkadası haksız buluyosun ne diye yorum yapıyosun okuma bas geç senden yorummu istendı farketiinmi bilmem ama kız derdini paylaşmız senin gibiler!!! zıplamasa olmaz zaten..ama yinede belirtmeliyim hayran kaldım sana ve insanlıgına..kızcagız diyokı 7 aylık hamileyım tasıyamayacagım agırlıktakı bir oyuncagı bana tasıtmak ıstedı..sen bunun neyini savunuyosuki..diyebilirsin belki alıngansın vs.yanlıs anladın belkı kadının kötü bir amacı yok..ama nerdeeee...ayrıca senın gibiler ne demek ya..ne biçim bir uslubtur bu..polemiğe girmiycem ayrıca bu yorumumada saçma sapan cvp verme birzahmet..

canım kv den uzak dur benden sana tavsiye..
bu arada 1 kere ağır cisim kaldırmak bebeğe zarar vermez bununla birlikte belini incitebilirsin bu da 7 aylık hamile bir kadın için iyi bir durum değil tabi ki..
hamileliği sırasında iş dolayısı ile ağır yük kaldırmak zorunda kalan kadınlarda erken doğum riski artıyor,böyle de bir etkisi varmış.

Son düzenleme:
7 Aylık hamile bir bayanın ağır kaldırması belki sorun olmayabilir ama bel incinmesi olması çok büyük bit ihtimal hem kaldırmamak dikkat etmek daha iyi. Zaten ikramları hazırlamış servisi yapmış yorulmuş yanii misafir ben getiririm derken yok o getirir demesi çok saçma yanii. Bana kayınvalidem asla yaptırtmaz heralde yaptırmaya kalksa eşim karşı çıkar. Bence sessiz kalmayın bu durumda misafirin yanında da ayıp olmaz güzellikle söylersin anne kaldırmasam daha iyi olur diye.

neyi tartışıyorsunuz ya? hamileysem,canım elimi bile kaldımak istemiyorsa bırak k.valideyi feriştahı gelse birşey yapmam..kendimi ve bebeğimi korumak beni vazifem..,yok eskiler şöyleymiş,yok yeniler böylemiş..olabilir ama önce eskiyi yeniyi iyi ayırt etmek lazım.esikden her taraf gül bahçesiydi çocuklar da o güllerin içine doğuyordu sanki.sanki muteşem bir tablo vardı..anne-bebek ölümleri de yoktu zaten.yapmayın ya hu..

konu sahibi çok çok haklı,iyiki de kaldırmamış o beşiği.k.valide sanki gelin değil de hizmetçi almış kendine,karşısındaki 7 aylık hamile biri..insan azıcık anlayışlı olur.

bizim orada bir laf vardır " az yesinde bi hizmetçi tutsun kendine"

Son düzenleme:
Angryangel;

Şok oldum demişsin ama aslında kayınvalidenin yapısını biliyorsun,
senin için şok olacak bir durum degil bence açıkçası...

Eşinin ailesi zaten her şeyinize karışıyor,
sürekli altan alttan laf vuruyorlar, bu durum da beklenmedik bir durum olmamalıydı senin açından.

Ama o an verecegin tepki önemliydi...

Önceki konularında hayatına bu kadar müdahale etmelerine izin verme demiştik,
ama sen yine iyi niyetinden kadının misafirine kadar yardım ediyorsun.

Elbette yardım edilir, buna lafım yok ama sen hamilesin,
o düşünemiyorsa , kibarca, saygı sınırlarını aşmadan yapamayacagını dile getirseydin,
(misafire yardım edemeyecegini)
en başından bu şekilde bir muameleyle karşı karşıya kalmamış olurdun...

Ama sanma ki kayınvalide etrafa karşı 1-0 önde,
hayır aslında rezil olan kendisi olmuş, farkında degil...

Yine aynı şeyleri söyleyecegim, bu insanlara karşı sınırlarını çizmezsen ,
bebegin dogdugunda o lohusa psikolojindeyken her şey daha bir dokunacak,
bebegine karışacaklar vs vs ,
olan sana olacak...

Neyse, ben de kızıma hamileyken oglum 4 yaşındaydı,
21.30'da uyuyor, biz yatmadan da kucagımıza alıp bir defa tuvalete götürüyorduk,
babamızın nöbetçi oldugu günlerde ben hamile halimle, 20 kilo olan oglumu,
doguma kadar tuvalete götürdüm bir şey olmadı çok şükür...

Evet belki 6 kiloluk beşiği kaldırsan bir şey olmazdı ama dediğim gibi senin tutumun önemliydi...

Son düzenleme:
Şimdi böyle kaprislerden geçilmiyor ama çocuk doğunca artık kaynanayı değil kendi annenizi çağırırsınız çocuğa bakmaya. Yanlış anlamayın ama çocuk bakma konusunda da baya eksikleri oluyor yeni neslin. 7 aylık hamile kadın hala 6 kiloya ağır diyor, risk diyor. Senin kaynanaya yaptığın trip, karnındaki çocuğa yaşattığın stres daha zararlı. Eğitim şart...

Kızlar! Kaynananız sizi eğitmek için böyle şeyler yapıyor, yoksa misafirin yanında sizde oturacaksınız, millet ne der sonra? 2 bardak çay koymak iş oldu ya bu devirde pes doğrusu, valla siz tarlaya giderken yolda bayılırsınız. Hamileyim diye sabahtan akşama kadar yatayım istiyorsunuz ama yok öyle memleket. Bilinçsiz bir nesli bilinçlendirmek için misafire ikramda bulundurdu diye suçlu olunacaksa evet kaynana suçludur...! Gençlerin hataları tabi olacak ama biraz da siz gayret edin düzelmek için. Hep ayak diretiyorsunuz böyle olmazki... Biriniz bi çay koysun ordan...

bence de egitim sart

Her iki hamileliğimde de 37. haftaya kadar bilfiil çalıştım.

Kim yatıyor Allah aşkına?

Kizlar bosver cevap vermeyin su edepsize,
cahille konusmaya hic degmez cünkü anlamaz !
Girmez yani kafasina

(muklakuklayi kastediyorum)

Size tek bir şey söyleyeceğim. Şaka gibisiniz. :)

Eski toprak Anadolu kadını herhalde kayınvaliden..
Aklıma öyle gelme sebebi, hani derler ya,
biz de hamilelik yaşadık çocuk doğurduk tarlada toprakta çalıştık yük taşıdık
acaba bişey olmaz mantığında mı :S

senin derdinne ben pek anlayamadim
benim erken dogum riskimvar ve kizim daha 15 aylik doktorum onu bile kucagima almamam gerektigini soylediki kizim 10kilo bile degil nerdeyse
hamile oldunmu bilmiyorum ama zorluklarini ben biliyorum
ben kaynanayla yasiyorum ve ev arti yemek herseyide kendim yapiyorum mecburen kv 75 yasinda zaten ona yaptiricak halim yok ama bazen biannda elim ayagim titremeye basliyo ve bunlar hep yorgunluktan oluyo ben mecburen kendi ev islerimi yapmak zorundayim ve kizimi daha az kucagima aliyorum malesef [hep kucagimda olsun isterim ama ]market alis verisini tasimam evin copunu esime cikartirim bu bebekler bizim canimiz ve bize emanetler tabiki onlari biz koruyucagiz rabbim lutfetmis bize bu melekleri nasip etmis neden durdukyere meleklerimizi kaybedelim gereksiz sebepler yuzunden anne olunca anlarsin kiymetini yerinden oynamazssin sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…