Işte insanlar önlem almıyorlar sorun orda zaten.Karantina hiç bir zaman çözüm değil,dünyada tek bir vaka kalmayıncaya kadar bütün insanlar eve kapatilamaz. Nitekim tek bir insandan bütün dünyaya yayıldı.Böyle devasa bir karantinanin uygulanabilirliği de mümkün değil zaten.
Kendi alabildiğimiz önlemleri alip,bilime güvenmek zorundayiz,başka çaremiz yok.Bizim bu konulardaki kıt aklımızla dusunduklerimizi, bugün bütün ülkelerdeki araştırmalara ömrünü adamış profesörler düşünemiyor olamaz sanırım.
Ya vallahi kimseyi kırmak için demedim dostum, herkesin durumu farklı elbette , ben yanlış ifade ettim , lütfen affedin üzdüysem hamiş bacilarimBiz hamileler bir kendimiz bir bebek icin iki kez korkuyorken. Kendi canımızi gecip bebegimizin cani icin korkuyorken merhametsiz demek hic olmadi. Kimse bu durumun biteceğini, ne zaman bitecegjni bilemez. Hayat durmadi ki yaşam dursun. Cok yanlis bu söylediğiniz. Hamile kalmak yanlis deyin ama merhametsiz demeseydiniz bari. Biz zaten üzgünüz.
Işte insanlar önlem almıyorlar sorun orda zaten.
Yangına körükle kosuyolar...
Umursamıyorlar bile.
Kurunun yanında yaş da yanıyor.
Pazarlara getiriyorlar cocuklarini,marketlerdr saliyorlar ortaliga cocuga bakiyorum her yere dokunup elini agzina sokuyor, yuzune suruyor. Maske zaten takmak istemiyor bu sebeple maskesi yok. Anasi babasi maskeli cocuk ortalarda dusuyor kalkiyor gene el agizda suratta. Bence hamile kalanlardan cok bu tarafi elestirmek lazim. Hamilelik dogal bir seleksiyon insan her zaman uremek ister bazi beyinler haric. Bunun psikolojik boyutlari var ama girmek suan yersiz olur. Yani hamileligi en çok 1 yil engellersiniz o bile zor. Ama hamile kadin dikkat edebilir maske takabilir. Ama her doguranda öyle cocugunu salip gezdirmez. Belki biz dogurana kadar bitecek ya da bizimkiler ayaklanana kadar bitecek belki sansli olan onlardir bilemeyiz.Ozaman bizim buradaki avm çok kalabalık diyeyim.
Yerli yabancı ne ararsan var diyor eşim.
Sanki hiç hastalık yokmuş gibi.
Sanki haberleri yok gibi tıklım tıklım.
Artık ateş de olcmuyorlar diyor..
Temizliğini bilmiyorum gitmedim ben uzun süredir.
Mesela eşimin çalıştığı mağaza ismini duysanız son derece lüks dersiniz ama maske yokmuş eşim evden götürüyor.
Kapısının onu sabah tıklım tıklım oluyor resmen girmek için millet kuyruk oluyor diyor daha ne diyim..
Evet okula gidiyorlar ama en azından belli sayida öğrenci oluyor; avm gibi her milletten iç içe insanla temas etmiyorlar.
Ama tabiki okul da kapanmalı.
Ya ben geçen çocukları göze hastaneye götürdüm , o da mecburum diye kontrolleri vardı..
Inanın bdv de konu açtım napacam ben diye.
Ya yolda, otobüste, takside, hastanede bulaş olursa diye korkudan iki kat maske ve kolonyaya bulanarak gittik..
O derece.
Degil mi ki gönül rahatlığı ile avm'ye sokucam? Asla.
Evet ben de anlamadim o hes kodu ne işe yarıyor. Bugün avm'ye girip çıkmam gerekti, girerken ateş ölçere baktım kimsede çalışmıyor. Ya lütfen tekrar deneyin diyor ya da 20'li derecelerde bozuk gösteriyor. O sırada güvenlik ısrarla çantamı cihazdan geçirmemi söyledi, dedim şu an tek sorun çanta mi gerçekten? Çanta dediği de normalden biraz büyük bir cüzdan. Dedim ateş ölçer çalışmıyor keşke önce ona bir çare bulsanız. Adamcağızin da günahı yok tabi onun elinde olan bir şey değil sonuçta. Hoş zaten çalışsa ne olacak sanki ateşi çıkmıyor ki herkesin.Aynen öyle.
Zamanında kinadiklari "toplu bağışıklık " olayını şimdi bizimkiler yapıyor ama sorsan "sistem çok iyi isliyor"
Hes kodu olayına da katılıyorum.
Geçen haberde cıktı kadın covid li yanına kimseyi oturtmuyor, sonradan öğreniyorlar o hali ile toplu taşımaya binmiş herkesi risk altına sokmuş. Şimdi o otobüse binenlerin günahı ne? Hes kodu diye yirtinip uygulamaya sokmamak da nasıl bir sistemse artık..
zatürre olsunlar cigerlerini üşutup astim olsunlar diye heraldeBelcikadan yaziyorum
Eylulun 1inde okullar acildi, hani sinifta bitli biri olursa bulasir ya ahanda butun okullar facia gibi catir catir koronalandi. Bizde dahil korona olduk, o surecten bahsetmiyorum bile.
Normal 1haftalik son bahar tatiline 1hafta daha eklediler. 2hafta tatilden sonra yarin okullar aciliyo, 4gun once mail geldi. Cocuklari ogle saatinde okuldan alip eve getirip sonra okula geri goturup saat 3bucukda geri almaliyiz. Cok komik demi, ama daha bitmedi.
Sinifta pencere hep acik kalacagi icin kalin giyinsinler hatta battaniye getirsinler demisler mailde dusunun suan disarida firtina kopuyo ve yagmur deli gibi yagiyo.
Evet ben de anlamadim o hes kodu ne işe yarıyor. Bugün avm'ye girip çıkmam gerekti, girerken ateş ölçere baktım kimsede çalışmıyor. Ya lütfen tekrar deneyin diyor ya da 20'li derecelerde bozuk gösteriyor. O sırada güvenlik ısrarla çantamı cihazdan geçirmemi söyledi, dedim şu an tek sorun çanta mi gerçekten? Çanta dediği de normalden biraz büyük bir cüzdan. Dedim ateş ölçer çalışmıyor keşke önce ona bir çare bulsanız. Adamcağızin da günahı yok tabi onun elinde olan bir şey değil sonuçta. Hoş zaten çalışsa ne olacak sanki ateşi çıkmıyor ki herkesin.Aynen öyle.
Zamanında kinadiklari "toplu bağışıklık " olayını şimdi bizimkiler yapıyor ama sorsan "sistem çok iyi isliyor"
Hes kodu olayına da katılıyorum.
Geçen haberde cıktı kadın covid li yanına kimseyi oturtmuyor, sonradan öğreniyorlar o hali ile toplu taşımaya binmiş herkesi risk altına sokmuş. Şimdi o otobüse binenlerin günahı ne? Hes kodu diye yirtinip uygulamaya sokmamak da nasıl bir sistemse artık..
Estağfurullah. Bu ara bende bu konuda baski hissediyorum üzerimde yani vakalar arttikca bizim halk umursamadikca zorlasiyor durum. Elimden geleni yapiyorum ama esim mecbur ise gidiyor.Ya vallahi kimseyi kırmak için demedim dostum, herkesin durumu farklı elbette , ben yanlış ifade ettim , lütfen affedin üzdüysem hamiş bacilarimhay allah ya akşam akşam niye böyle yaptım ki hamile kalbi kırmadan da yeterince zordu halbuki hayat sorry again, yatayım en iyisi ben
Kaldi o öyle galiba unuttular onu icerdeercüment ovalinin çalismalar ne oldu
yine yatamadim
bencede öyle olduKaldi o öyle galiba unuttular onu icerde
Tabi ki insanların kendi tercihi kendi hayatı.. Sizin demek istediğinizi de anladım ama işte tüp bebek, aşılama falan bu tarz yollarla bebek yapanlara da birşey diyemiyorum.. İnsanlar bekliyor yıllarca, ne umutla bu yola çıkıyorlar.. Onların ne yaşadığını da bilemeyiz.. Bana gelince ben şuan 7 aylık hamileyim evet ortalık karışık ve bebeğim planlı olarak olmadı ama hiç keşke olmasaydı demedim..tatlım seni üzmek için söylemedim, allah sihhatle kucağına almayı göstersin inşallahama şu aralar hem burda hem çevremde hamile kalan hatta tüp bebekle tedaviyle ikinciye üçüncüye hamile kalan o kadar çok kadın var ki, aklım almıyor...ben virus, deprem, kriz..vs yüzünden 12 yıl önce doğurduğumu bugün geri sokucam korkudan, imkanim olsa bu hengamenin ortasında bile istiye bu kadar risk alıp çocuk yapmak bana merhametsizlik gibi geliyor
Dikkat edebilseler sizce 3bin vaka olur mu? Daha kış basindayiz hatta sonbahar sonunda bakis açınız fazla pollyanna geldi bana.Nereye kadar sokağa çıkma yasağı arkadaşlar herkes kendine dikkat edecek edebildiği kadar.
Bu illetin biteceği yok, aynı zamanında gecirilen kuş gribi domuz gribi gibi olacak bu da. Aşısını veya ilacni bulup hayatımıza devam edicez.
Ya susturuldu ya balondu. Ben seyi kacirdim ya. Iki kisi kari koca bulduk dediler sonra dolap muhabbeti geçti bizim dolabimiz mi yokmus onlari getirecek ne oyle bir sey. O kismi tam takip edemedim. Eger oyleyse deve kusu olmak isterimbencede öyle oldu
simdi baktimda haziranda sanirim 2.faz 3.faz biseyler yazmış bi daha ses yok
AminnEvet ben de anlamadim o hes kodu ne işe yarıyor. Bugün avm'ye girip çıkmam gerekti, girerken ateş ölçere baktım kimsede çalışmıyor. Ya lütfen tekrar deneyin diyor ya da 20'li derecelerde bozuk gösteriyor. O sırada güvenlik ısrarla çantamı cihazdan geçirmemi söyledi, dedim şu an tek sorun çanta mi gerçekten? Çanta dediği de normalden biraz büyük bir cüzdan. Dedim ateş ölçer çalışmıyor keşke önce ona bir çare bulsanız. Adamcağızin da günahı yok tabi onun elinde olan bir şey değil sonuçta. Hoş zaten çalışsa ne olacak sanki ateşi çıkmıyor ki herkesin.
İlk kapatılması gereken yer avm'lerken en kalabalık olan yerler oralar. Geçen hafta iş için İstanbul'a gittik, Kadıköy, Beşiktaş tarafları felaket durumda. Daha kötü yerler de vardır muhtemelen ama oraları gördüm sadece. Şok oldum herkes dip dibe aşırı bir kalabalık ve turkten çok turist gördüm. O kafelerin hali zaten berbat herkes üst üste ama 22'den sonra hepsi kapalı :) önleme bakar mısınız dalga geçiyorlar sanki.
Bir de herkes sokakta fink atarken en bilinçli, en dikkatli kesim olan 65 yaş üstü insanlara belirli saatlerde çıkma izni. Düşündükçe kan beynime çıkıyor böyle aptallık olmaz. Sözüm meclisten dışarı ama vatandaşı ayrı, yöneticileri ayrı cahil. Resmen allahlik yaşıyoruz artık bu ülkede sonumuz hayır olsun.
Kimse hamile kalmadan tup bebek mi lazim, saglikli dogum mu olacak, asilamami yapması lazim denemeden bilemez kiTabi ki insanların kendi tercihi kendi hayatı.. Sizin demek istediğinizi de anladım ama işte tüp bebek, aşılama falan bu tarz yollarla bebek yapanlara da birşey diyemiyorum.. İnsanlar bekliyor yıllarca, ne umutla bu yola çıkıyorlar.. Onların ne yaşadığını da bilemeyiz.. Bana gelince ben şuan 7 aylık hamileyim evet ortalık karışık ve bebeğim planlı olarak olmadı ama hiç keşke olmasaydı demedim..Hatta bana kalsa daha çok vardı hiç cesaret edemezdim ama şuan çok mutluyum.. 4.5 aylık bebeğimi karnımdayken kaybettim ölü doğum yaptım hemen ardından bu bebeğime hamile kaldığımı öğrendim.. Başta tabi bi yıkım yaşadım ağlamalar krizler geçirdim ama iyi ki o var.. Yoksa ben şuan ruh gibi dolanıyor olurdum muhtemelen.. İşte herkes ne yaşıyor nasıl çocuk yapıyor falan bilemiyoruz
Asla polyanna değilim ama durum bu. Gerçekçi olmak lazim. Tüm dünyayı 1ay boyunca durdurabilirsek ancak bitebilir bu illet o da mümkün olmadığına göre? Sadece Turkiyede yapılacak sokağa çıkma yasağı ile bitecek bir durum mu sizce bu? Dış ticaret yolları açıkken üstelik ülkenin ekonomik durumu yolları kapatmaya elverişli değilken nasıl olacak bu iş?Dikkat edebilseler sizce 3bin vaka olur mu? Daha kış basindayiz hatta sonbahar sonunda bakis açınız fazla pollyanna geldi bana.
Kus ve domuz gribi ile bu hastalik bir tutulamaz. Önümüzde cook uzun sürec var bir tutulmasi için. Bu surec icin insanlari birakirsak ne oldugu ortada. Bugun 3000 peki sonra
AnlayamadımKimse hamile kalmadan tup bebek mi lazim, saglikli dogum mu olacak, asilamami yapması lazim denemeden bilemez ki
Yani tup bebek ya da asilama kadar annelik isteyerek hamile kalaninda hakki.
Simdi baktirrsin yumurtalgin saglam beklerken bir sikinti cikar ya da esinin sperm icin tedavi gormesi gerekir oysa ki bilemezsin.
Herkes eşit hayata can getirme hakkında.
Allah herkesin kucagina saglikla sihhatle almayi nasip etsin
Benim akrabam korona oldu igne vermis doktoru yasli kadin cok yakinim. Hastaneye yatirmamis evde gir demisler karantinaya tamam demis. Girmis igne saati gelince aramis acili gelmisler demisler ne icin aradin. Ama kadin koh koh oksuruyor, kusma vs tum semptomlar var hastanede yatmasi gerekir eskiden olsa. Demisler bizi arama kendin yapabilirsen yap iğneni.Aminn
Ben bisey diyeyim mi
Bıraktılar bizi kendi halimize .
Sağ çıkan çıksın ölen ölsün.
Bağışıklık kazanilsin .
Baktılar olmuyor, savasamiyorlar bu seçenek mantıklı geldi.
Aynen öyle 22.00 den sonra mesaisi başlıyor ya koronanin zaten 22'ye dek hobarey herkes akraba olabilir sorun yok, partiler vs gırla gidiyor..
otobüsler yine dolu yine fazla sayıda insan..
maskeyi yine umursayan yok.. metrobuslerde insanlar balık konservesi gibi iç içe.. havasız insan aracı resmen..
Insanlar hastalanıyor ama öyle ha diyince test yapmiyorlar sonra vay efendim açık havada sigara içmek yasak bla bla bla.. hem diyorlar ki semptomsuz da taşıyıcılar var hem ateşi olana dahi test yapmıyorlar. Guc bela..
Parayı basan özelden yaptırıyor o ayrı.. Ama sigara içmek cızz tü kaka; komikler cidden komikler..
Aman ekonomi durmasın nolur, avm ler kapanmasin , avm patronları büyükbaşlar para kaybetmesin sonra çok kızarlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?