Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

aynen katılıyorum, ben de bunu ifade etmeye çalıştım aslında ama biraz kestirme olunca yanlış anlaşıldı...

Allah yardımcısı olsun..
Maalesef öyle..
Diyorum ya sorsan sağlık sistemimiz çok güçlü.
Ekipmanlarimiz tam.
Hazirlikliyiz..
Çalışanlar çok ilgili sözde..

Kahveler acikken , arabasinda esiyle giden iki kisinin maske takmamasi yuzunden para cezasi yazilmasi sizce gercekten yaptirim mi? Bireyselligi aştı bu durum artik denedik olmuyor. Dunya global olarak en onemli hak olan yasama hakkına saygi duysa 15gun tum dunya durabilir aslinda. En onemli sektorler calisir belirli basli.
Ama globallesmek bu olmadi hicbir zaman . Herkes kimin pastasi buyuk derdinde.

Düşündüklerini dile getirenlerin onunun kesildiği, bazen hayatina mâl olduğunu bildigimiz bir yüzyıldayız bu kadar emin olmayin bence
Bu denli büyük çaplı,tüm dünyayı ilgilendiren bir durumda,tıp konusuna yabanci sıradan bir vatandaş olarak,işin ehli büyük çoğunluğun fikir birliği yaptiği düşünceyi desteklemeyi tercih ederim yine de.

Evet o birlik bir cogumuz maske takarken ikiye bölünüp , maske iyi maske kötü tantanasina girmişti. Tercih sizin.

aynen katılıyorum, ben de bunu ifade etmeye çalıştım aslında ama biraz kestirme olunca yanlış anlaşıldı...
Olsun boşver. Insan artik cumleleri toparlayamiyor dusunmekten cogu zaman. Yani bana oyle olur sık sık bu ara. Onemli olan saygi , sevgi cercevesinde muhabbet etmek.

Ya susturuldu ya balondu. Ben seyi kacirdim ya. Iki kisi kari koca bulduk dediler sonra dolap muhabbeti geçti bizim dolabimiz mi yokmus onlari getirecek ne oyle bir sey. O kismi tam takip edemedim. Eger oyleyse deve kusu olmak isterim
Biz bildiğim kadarıyla kendimiz aşı yapmıyoruz, onun yerine Çin menşeli firmanın CoronaVac ismiyle piyasaya süreceği aşıyı ve BioNTech-Pfizer'ın aşısını test ediyoruz, gönüllüler üzerinde denemeler sürüyor, test amaçlı aşılamaların sonuçlarına göre ilk etapta Çin'in aşısını satın alacak gibi görünüyoruz.
Karı-koca dediklerin BioNTech firması galiba, BioNTech-Pfizer ortak çalışması olan aşı yıl sonu piyasaya çıkacakmış fakat aşının -70 derece de saklanması gerekiyor, bizde bu aşıları -70 derecede saklayacak depolar yokmuş, bu depoları yaptırmaya kalkarsak da çok maliyetliymiş.

Gevşek gevşek hem kendi hem diğer insaların canının sağlığını umursamadan dışarda gezen tozan herşey normalmiş gibi takılan alisverisini yapan, sosyallesen, partilerde kiminle takımsam derdinde olan ama maske tak, evde kal denilince saldıran tipler varken malesef biz kendimize dikkat etsek de bu tip insanlar yüzünden Allah korusun kapabilme ihtimalimiz var..kesinlikle ülkeden sorumlu kişilerin birşeyler yapması gerekli. Genel anlamda bireysel olmuyor öyle LesaM arkadaşın dediği gibi

Eh iste mümkün olmayan bir durumdan bahsediyoruz.
Ya hepimiz birgün bu illete yakalanacağız ya da gidebildiğimiz yere kadar kendimizi korumaya çalışacağız.
Daha üstün çözümü olan varsa uymaya hazırız .

Hih evet saklama depolari. Bunu okudugumda ben şok oldum doğrusu. Insanlar kiyamet için tohum saklıyorlar tohum ya tohum. Belki yuz milyon yil sonra olacak sey icin. Nedir ne degildir bilmem tam olarak 51. Bolge gbi de olabilir lakin depo konusuna gerçekten bozuldum. O maliyet bu maliyet kısıtlama maliyet. Ev gecindirirken para para dersin ya oyle bir sey.

Hala maskenin zararli olduğunu savunanlar var,maske takıyor musunuz Tercih sizin tabi ki.
Onu yazacaktm ya burada buna katilan yoktur dedim . Tabiki takiyorum. Damlacik yoluyla bulasan bir virus için daha mantikli ne olabilir ki?
Sonrasinda cigerin solarak öleceğine biraz zor nefes al ama evinde ferahla. Hatta 2 kat takiyorum cogu zaman. Siz?

çember daraldı arkadaşlar. herkes bu illeti geçirmeden bitmeyecek gibi... gerçi geçirince de bitmiyor. kısır döngü bu olsa gerek

Ben de takıyorum.Çünkü takın diyen uzman çoğunluğa güveniyorum.Aşi konusunda olduğu gibi...Zaten bundan bahsediyorum deminden beri,işin uzmanlarina guvenelim

Ben de takıyorum.Çünkü takın diyen uzman çoğunluğa güveniyorum.Aşi konusunda olduğu gibi...Zaten bundan bahsediyorum deminden beri,işin uzmanlarina guvenelim
Ben seyi anlamiyorum aslında. Isin uzmanlarna bu konuda ne olarak guvenelim? Bu uzmanlarin cogu cok kez karantina istedi olmadi. Cok kez karantina onayinin uzamasjni istedi olmadi, cogu belirli yerlerin acilmasini istemedi olmadi. Neyini dinleyelim? Biz mi dinleyelim? Yoksa bize kolaylik saglamasi icin aslında yaptırım gucu olanlarin mi dinlemesi gerekli? Zaten konu tamamen bununla alakali. Isin uzmanlari maske , mesafe diye bağırıyor bazilari haric ama calisan kisi mesafeye uyamiyor ki. Is yerlerinin ,islerin cogu bu yaptirimlara uygun degil. Dediginiz nasil olacak bizim dinlememizle

Valla acı bir gerçek ama aşının -70 derecede saklanması gerektiğinden, bu şartlarda aşıları saklayacak depolarımız olmadığı için BioNTech-Pfizer aşısının bize gelmesi pek mümkün görünmüyor, zaten 2 doz olarak yapılması gerekiyormuş ve her bir aşı için tavsiye edilen satış ücreti 19,5 $ bu da bizde 150 liraya falan tekabül ediyor sanırım, tabii daha pahalı olur mu bilemem, 2 doz 300 lira ve aşı zaten 160 milyon doz olarak gelmez, gelirse ilk etapta sağlık çalışanları, kronik hastalar ve risk grubundakilere yetecek kadar doz gelir, Bakan Çin aşısı için 5 milyon doz gelecek demişti yanılmıyorsam, sanırım o kadar gelir gelirse yani aşılanmayı düşünüyorsan unut derim Nasıl ki şu an grip aşıları eczanelerde satılmıyor, korona aşısı da satılmaz, hastanelerde belirlenen kişilerin aşılaması yapılır gibi geliyor bana.

Velhasıl ne diyoruz Maske+Mesafe+Hijyene devam ve dengeli sağlıklı beslenme şart, ayrıca bu aşılar mucize yaratsa dahi BioNTech açıklama yaptı yeni normal yani maskeli hayatımıza devam etmek zorundayız, çünkü size kötü bir haberim var, bu virüs vizonlar üzerinden mutasyona uğradı ve Yunanistan bir vizon çiftliğinde de mutasyona uğramış hali görüldü, çiftlik çalışanlarına da bulaşmış, yeni mutasyonlu virüs bize de gelebilir, o zaman bu aşılarında hükmü kalmayabilir, çok kötü felaket tellallığı yaptım ama durum bu.

Ama sizin beni alintiladiginiz ilk mesajda ben bilim insanlarına guvenelim demiştim,tipla ilgili kendi kafamizdan yorum yapmak çok saglikli değil demiştim,konu aşi karşıtlığı idi çünkü.Siz de karşıt görüşlerin önü kesiliyor dediniz v.s.
Şimdi bambaşka birşeyden bahsediyorsunuz ? Devlet politikası apayrı bir konu,ben o konuda hiç yorum yapmamıştım.

Aman zaten tellaligi falan kalmadi işin felaketler silsilesi gelip geçiyor. Uyuyup uyansam ruya olsa diye düşünüyorum artık. Önce denekler belirlenir ust tabaka sonra yaptirir asi olur ama orta sinif kullanamaz bencede. Telef olan olur bu deneme sürecinde
Hala yuzde yuz yarasa bilmem ne kaynakli demiyorlar . Habire yeni tasarim maske uretiyorlar yüz liralara ,bin liralara .
Elimizi sabunla yikadgimzda cok buyuk onlem almis sayiliyorken neden fabrikalar icin buyuk onlemler almiyorlar ya da devlet daireleri okullar icin aklim almiyor.
Dezenfekte edilecek denilen avmlerde kabinler uretilen avmlerde bunlari goren yoktur bence anca toplayip katlaniyor tekrar kiyafetler ya da fis fis. Ne bileyim asi yapacak maliyetin yoktur ama virusu olduren baska dalla ilgilenirsin ya da asi bu kadar kullanimi zorken daha kitleselle baslarsin. Ortam dezenfeksiyonu saglayan seyler bile yayginlasmadi hala bence de asi bir hayal cok uzun sure.

Konu asi karsitligi miydi? Ben politikasi daha dogrusu yaptirmlari olarak o yorumu yaptığınızi düşünmüştüm. Asi karşıtlığı bir yorum okumadim gozumden kacti sanırım

Anlayamadım Benim yorumumdan tüp bebek ve aşılama gibi bu yollarla bebek sahibi olanların hayata can getirme hakkına daha çok hakkettiği düşüncesinde olduğumu mu çıkardınız??
Planli olmadi ki

Sizin demek istediğinizi de anladım ama işte tüp bebek, aşılama falan bu tarz yollarla bebek yapanlara da birşey diyemiyorum..

Bu mesajlara bakinca pandemi de hamile kalmasaydiniz dyen arkadasimiza yazmışsınız
Yanlislikla ve tup bebek , asilama ile yapanlara bir sey diyemiyorsunuz yani planli kalanlar icin diyebiliyorsunuz gbi bir sonuç çıkıyor. Onlara denmiyor digerlerine denebiliyorsa hak konusunda ayrim soz konusu olmaz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…