aynen katılıyorum, ben de bunu ifade etmeye çalıştım aslında ama biraz kestirme olunca yanlış anlaşıldı...Pazarlara getiriyorlar cocuklarini,marketlerdr saliyorlar ortaliga cocuga bakiyorum her yere dokunup elini agzina sokuyor, yuzune suruyor. Maske zaten takmak istemiyor bu sebeple maskesi yok. Anasi babasi maskeli cocuk ortalarda dusuyor kalkiyor gene el agizda suratta. Bence hamile kalanlardan cok bu tarafi elestirmek lazim. Hamilelik dogal bir seleksiyon insan her zaman uremek ister bazi beyinler haric. Bunun psikolojik boyutlari var ama girmek suan yersiz olur. Yani hamileligi en çok 1 yil engellersiniz o bile zor. Ama hamile kadin dikkat edebilir maske takabilir. Ama her doguranda öyle cocugunu salip gezdirmez. Belki biz dogurana kadar bitecek ya da bizimkiler ayaklanana kadar bitecek belki sansli olan onlardir bilemeyiz.
Allah yardımcısı olsun..Benim akrabam korona oldu igne vermis doktoru yasli kadin cok yakinim. Hastaneye yatirmamis evde gir demisler karantinaya tamam demis. Girmis igne saati gelince aramis acili gelmisler demisler ne icin aradin. Ama kadin koh koh oksuruyor, kusma vs tum semptomlar var hastanede yatmasi gerekir eskiden olsa. Demisler bizi arama kendin yapabilirsen yap iğneni.
Sorarim igneyi hemsireye bile yaptirip yanlis vurus tekniginden sakat kalanlar varken kadin kendine nasil igne yapsin. Oyle birakildik kendi halimize.
Kahveler acikken , arabasinda esiyle giden iki kisinin maske takmamasi yuzunden para cezasi yazilmasi sizce gercekten yaptirim mi? Bireyselligi aştı bu durum artik denedik olmuyor. Dunya global olarak en onemli hak olan yasama hakkına saygi duysa 15gun tum dunya durabilir aslinda. En onemli sektorler calisir belirli basli.Asla polyanna değilim ama durum bu. Gerçekçi olmak lazim. Tüm dünyayı 1ay boyunca durdurabilirsek ancak bitebilir bu illet o da mümkün olmadığına göre? Sadece Turkiyede yapılacak sokağa çıkma yasağı ile bitecek bir durum mu sizce bu? Dış ticaret yolları açıkken üstelik ülkenin ekonomik durumu yolları kapatmaya elverişli değilken nasıl olacak bu iş?
Ben de isterim herkes evinde otursun kimse cikmasin ama zor. Ve bunlar disinda yasak geldiği halde polise kafa tutan insanlar var maske tak dediğin için kavga eden insanlar var. Verilen cezayı bile umursamayanlar var. E demek ki onlar dikkat etmiyorsa biz kendimize dikkat edeceğiz başka çaresi var mı?
Bu denli büyük çaplı,tüm dünyayı ilgilendiren bir durumda,tıp konusuna yabanci sıradan bir vatandaş olarak,işin ehli büyük çoğunluğun fikir birliği yaptiği düşünceyi desteklemeyi tercih ederim yine de.Düşündüklerini dile getirenlerin onunun kesildiği, bazen hayatina mâl olduğunu bildigimiz bir yüzyıldayız bu kadar emin olmayin bence
Evet o birlik bir cogumuz maske takarken ikiye bölünüp , maske iyi maske kötü tantanasina girmişti. Tercih sizin.Bu denli büyük çaplı,tüm dünyayı ilgilendiren bir durumda,tıp konusuna yabanci sıradan bir vatandaş olarak,işin ehli büyük çoğunluğun fikir birliği yaptiği düşünceyi desteklemeyi tercih ederim yine de.
Olsun boşver. Insan artik cumleleri toparlayamiyor dusunmekten cogu zaman. Yani bana oyle olur sık sık bu ara. Onemli olan saygi , sevgi cercevesinde muhabbet etmek.aynen katılıyorum, ben de bunu ifade etmeye çalıştım aslında ama biraz kestirme olunca yanlış anlaşıldı...
Biz bildiğim kadarıyla kendimiz aşı yapmıyoruz, onun yerine Çin menşeli firmanın CoronaVac ismiyle piyasaya süreceği aşıyı ve BioNTech-Pfizer'ın aşısını test ediyoruz, gönüllüler üzerinde denemeler sürüyor, test amaçlı aşılamaların sonuçlarına göre ilk etapta Çin'in aşısını satın alacak gibi görünüyoruz.Ya susturuldu ya balondu. Ben seyi kacirdim ya. Iki kisi kari koca bulduk dediler sonra dolap muhabbeti geçti bizim dolabimiz mi yokmus onlari getirecek ne oyle bir sey. O kismi tam takip edemedim. Eger oyleyse deve kusu olmak isterim
Gevşek gevşek hem kendi hem diğer insaların canının sağlığını umursamadan dışarda gezen tozan herşey normalmiş gibi takılan alisverisini yapan, sosyallesen, partilerde kiminle takımsam derdinde olan ama maske tak, evde kal denilince saldıran tipler varken malesef biz kendimize dikkat etsek de bu tip insanlar yüzünden Allah korusun kapabilme ihtimalimiz var..kesinlikle ülkeden sorumlu kişilerin birşeyler yapması gerekli. Genel anlamda bireysel olmuyor öyleKahveler acikken , arabasinda esiyle giden iki kisinin maske takmamasi yuzunden para cezasi yazilmasi sizce gercekten yaptirim mi? Bireyselligi aştı bu durum artik denedik olmuyor. Dunya global olarak en onemli hak olan yasama hakkına saygi duysa 15gun tum dunya durabilir aslinda. En onemli sektorler calisir belirli basli.
Ama globallesmek bu olmadi hicbir zaman . Herkes kimin pastasi buyuk derdinde.
Hala maskenin zararli olduğunu savunanlar var,maske takıyor musunuzEvet o birlik bir cogumuz maske takarken ikiye bölünüp , maske iyi maske kötü tantanasina girmişti. Tercih sizin.
Eh iste mümkün olmayan bir durumdan bahsediyoruz.Kahveler acikken , arabasinda esiyle giden iki kisinin maske takmamasi yuzunden para cezasi yazilmasi sizce gercekten yaptirim mi? Bireyselligi aştı bu durum artik denedik olmuyor. Dunya global olarak en onemli hak olan yasama hakkına saygi duysa 15gun tum dunya durabilir aslinda. En onemli sektorler calisir belirli basli.
Ama globallesmek bu olmadi hicbir zaman . Herkes kimin pastasi buyuk derdinde.
Hih evet saklama depolari. Bunu okudugumda ben şok oldum doğrusu. Insanlar kiyamet için tohum saklıyorlar tohum ya tohum. Belki yuz milyon yil sonra olacak sey icin. Nedir ne degildir bilmem tam olarak 51. Bolge gbi de olabilir lakin depo konusuna gerçekten bozuldum. O maliyet bu maliyet kısıtlama maliyet. Ev gecindirirken para para dersin ya oyle bir sey.Biz bildiğim kadarıyla kendimiz aşı yapmıyoruz, onun yerine Çin menşeli firmanın CoronaVac ismiyle piyasaya süreceği aşıyı ve BioNTech-Pfizer'ın aşısını test ediyoruz, gönüllüler üzerinde denemeler sürüyor, test amaçlı aşılamaların sonuçlarına göre ilk etapta Çin'in aşısını satın alacak gibi görünüyoruz.
Karı-koca dediklerin BioNTech firması galiba, BioNTech-Pfizer ortak çalışması olan aşı yıl sonu piyasaya çıkacakmış fakat aşının -70 derece de saklanması gerekiyor, bizde bu aşıları -70 derecede saklayacak depolar yokmuş, bu depoları yaptırmaya kalkarsak da çok maliyetliymiş.
Onu yazacaktm ya burada buna katilan yoktur dedim . Tabiki takiyorum. Damlacik yoluyla bulasan bir virus için daha mantikli ne olabilir ki?Hala maskenin zararli olduğunu savunanlar var,maske takıyor musunuzTercih sizin tabi ki.
Ben de takıyorum.Çünkü takın diyen uzman çoğunluğa güveniyorum.Aşi konusunda olduğu gibi...Zaten bundan bahsediyorum deminden beri,işin uzmanlarina guvenelimOnu yazacaktm ya burada buna katilan yoktur dedim . Tabiki takiyorum. Damlacik yoluyla bulasan bir virus için daha mantikli ne olabilir ki?
Sonrasinda cigerin solarak öleceğine biraz zor nefes al ama evinde ferahla. Hatta 2 kat takiyorum cogu zaman. Siz?
Ben seyi anlamiyorum aslında. Isin uzmanlarna bu konuda ne olarak guvenelim? Bu uzmanlarin cogu cok kez karantina istedi olmadi. Cok kez karantina onayinin uzamasjni istedi olmadi, cogu belirli yerlerin acilmasini istemedi olmadi. Neyini dinleyelim? Biz mi dinleyelim? Yoksa bize kolaylik saglamasi icin aslında yaptırım gucu olanlarin mi dinlemesi gerekli? Zaten konu tamamen bununla alakali. Isin uzmanlari maske , mesafe diye bağırıyor bazilari haric ama calisan kisi mesafeye uyamiyor ki. Is yerlerinin ,islerin cogu bu yaptirimlara uygun degil. Dediginiz nasil olacak bizim dinlememizleBen de takıyorum.Çünkü takın diyen uzman çoğunluğa güveniyorum.Aşi konusunda olduğu gibi...Zaten bundan bahsediyorum deminden beri,işin uzmanlarina guvenelim
Valla acı bir gerçek ama aşının -70 derecede saklanması gerektiğinden, bu şartlarda aşıları saklayacak depolarımız olmadığı için BioNTech-Pfizer aşısının bize gelmesi pek mümkün görünmüyor, zaten 2 doz olarak yapılması gerekiyormuş ve her bir aşı için tavsiye edilen satış ücreti 19,5 $ bu da bizde 150 liraya falan tekabül ediyor sanırım, tabii daha pahalı olur mu bilemem, 2 doz 300 lira ve aşı zaten 160 milyon doz olarak gelmez, gelirse ilk etapta sağlık çalışanları, kronik hastalar ve risk grubundakilere yetecek kadar doz gelir, Bakan Çin aşısı için 5 milyon doz gelecek demişti yanılmıyorsam, sanırım o kadar gelir gelirse yani aşılanmayı düşünüyorsan unut derimHih evet saklama depolari. Bunu okudugumda ben şok oldum doğrusu. Insanlar kiyamet için tohum saklıyorlar tohum ya tohum. Belki yuz milyon yil sonra olacak sey icin. Nedir ne degildir bilmem tam olarak 51. Bolge gbi de olabilir lakin depo konusuna gerçekten bozuldum. O maliyet bu maliyet kısıtlama maliyet. Ev gecindirirken para para dersin ya oyle bir sey.
Ben seyi anlamiyorum aslında. Isin uzmanlarna bu konuda ne olarak guvenelim? Bu uzmanlarin cogu cok kez karantina istedi olmadi. Cok kez karantina onayinin uzamasjni istedi olmadi, cogu belirli yerlerin acilmasini istemedi olmadi. Neyini dinleyelim? Biz mi dinleyelim? Yoksa bize kolaylik saglamasi icin aslında yaptırım gucu olanlarin mi dinlemesi gerekli? Zaten konu tamamen bununla alakali. Isin uzmanlari maske , mesafe diye bağırıyor bazilari haric ama calisan kisi mesafeye uyamiyor ki. Is yerlerinin ,islerin cogu bu yaptirimlara uygun degil. Dediginiz nasil olacak bizim dinlememizle
Aman zaten tellaligi falan kalmadi işin felaketler silsilesi gelip geçiyor. Uyuyup uyansam ruya olsa diye düşünüyorum artık. Önce denekler belirlenir ust tabaka sonra yaptirir asi olur ama orta sinif kullanamaz bencede. Telef olan olur bu deneme sürecindeValla acı bir gerçek ama aşının -70 derecede saklanması gerektiğinden, bu şartlarda aşıları saklayacak depolarımız olmadığı için BioNTech-Pfizer aşısının bize gelmesi pek mümkün görünmüyor, zaten 2 doz olarak yapılması gerekiyormuş ve her bir aşı için tavsiye edilen satış ücreti 19,5 $ bu da bizde 150 liraya falan tekabül ediyor sanırım, tabii daha pahalı olur mu bilemem, 2 doz 300 lira ve aşı zaten 160 milyon doz olarak gelmez, gelirse ilk etapta sağlık çalışanları, kronik hastalar ve risk grubundakilere yetecek kadar doz gelir, Bakan Çin aşısı için 5 milyon doz gelecek demişti yanılmıyorsam, sanırım o kadar gelir gelirse yani aşılanmayı düşünüyorsan unut derimNasıl ki şu an grip aşıları eczanelerde satılmıyor, korona aşısı da satılmaz, hastanelerde belirlenen kişilerin aşılaması yapılır gibi geliyor bana.
Velhasıl ne diyoruz Maske+Mesafe+Hijyene devam ve dengeli sağlıklı beslenme şart, ayrıca bu aşılar mucize yaratsa dahi BioNTech açıklama yaptı yeni normal yani maskeli hayatımıza devam etmek zorundayız, çünkü size kötü bir haberim var, bu virüs vizonlarüzerimden mutasyona uğradı ve Yunanistan bir vizyon çiftliğinde de mutasyona uğramış hali görüldü, çiftlik çalışanlarına da bulaşmış, yeni mutasyonlu virüs bize de gelebilir, o zaman bu aşılarında hükmü kalmayabilir, çok kötü felaket tellallığı yaptım ama durum bu.
Corona virüslü vizon paniği Yunanistan’a sıçradı: İki çiftlikte tespit edildi
Corona virüslü vizon paniği Yunanistan’a sıçradı: İki çiftlikte tespit edildi Danimarka'da bir çiftlikte ilk kez ortaya çıkan corona virüslü vizonların yarattığı panik Yunanistan'a kadar uzandı. Ülkede iki farklı çiftlikteki vizonlarda virüs olduğu belirlendi.www.sozcu.com.tr
Konu asi karsitligi miydi? Ben politikasi daha dogrusu yaptirmlari olarak o yorumu yaptığınızi düşünmüştüm. Asi karşıtlığı bir yorum okumadim gozumden kacti sanırımAma sizin beni alintiladiginiz ilk mesajda ben bilim insanlarına guvenelim demiştim,tipla ilgili kendi kafamizdan yorum yapmak çok saglikli değil demiştim,konu aşi karşıtlığı idi çünkü.Siz de karşıt görüşlerin önü kesiliyor dediniz v.s.
Şimdi bambaşka birşeyden bahsediyorsunuz ? Devlet politikası apayrı bir konu,ben o konuda hiç yorum yapmamıştım.
Planli olmadi kiAnlayamadımBenim yorumumdan tüp bebek ve aşılama gibi bu yollarla bebek sahibi olanların hayata can getirme hakkına daha çok hakkettiği düşüncesinde olduğumu mu çıkardınız??
Sizin demek istediğinizi de anladım ama işte tüp bebek, aşılama falan bu tarz yollarla bebek yapanlara da birşey diyemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?