Sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruya1992

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
938
1.816
113
Kızlar acil fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdi anne babam seyahat yasağı kalkınca benim evli olduğum şehre ziyarete geldi. Dün gece de pat diye sokağa çıkma yasğı çıktı biliyorsunuz. Onlar da normalde büyükşehirde ben de. Ben şimdi ne yalan söyleyeyim karantina sürecini anne babamla geçirmek istemiyorum. Yaklaşık 10 senedir bu kadar uzun süre aralıksız vakit geçirmedik. Ziyarete bile 2-3 günlüğüne gidiyorum. Zaten yatılı misafir gelmesini de sevmem yatılı misafirliğe gitmeyi de sevmem. Annem gürültülü bir insan. Uyku sorunu yaşadığı için sabah 5ten beri ev işi, yemek yapıyor mesela. Ben de hamileyim ne uyku alabiliyorsun ne başka bişey. Eşim de rahatsız olacak biliyorum bu karantina sürecinde. Babam dün gece döneriz biz sokağa çıkma yasağı da napacağız burda falan diyodu. Sabah annem gitmeyiz modunda. Ne yapsam bilmiyorum. Eşime bile tahammül edemiyorken anne babamla aralıksız bu kadar saat çok zor olacak. Kırmadan nasıl konuşmalıyız gitmeleri yönünde? Ne diyebilirim bilmiyorum.

Altı üstü 3 gün kalacaklarmş. O da zorunda kalmışlar zaten. 3 günde de ailenizi idare edemiyorsanız söyleyecek bi şeyim yok. Ben anne-babanızın yerinde olsam ve 3 gün yasak çıktığı için çocuğum beni evimize geri yollasa herhalde bir daha asla gitmem yatılı.

Pazartesi kalkıyor yasak.

2 gün için mi bu telaş?
Bu benim tercihim. Siz 48 saat aralıksız ailenizle vakit geçirebilirsiniz, bundan keyif de alabilirsiniz ama ben kendi düzenimin bozulmasından hoşlanmıyorum. Annem, fazlasıyla müdahaleci bir kadın ve eşimin de bu durumdan hoşlanmadığını farkındayım. Bu 2 günlük süreçte aralarına soğukluk gireceğine de eminim, çünkü annemi de eşimi de tanıyorum. Olacakları öngörebildiğim için dengeyi kurmaya çalışıyorum.

2 gün ya 2 gün ne olursa olsun anne baba o. İçim acıdı.
Anne babamı oyna evden kovmuyorum. Annemle yaşamak zaten çok fazla zor olduğu için ben de onları ziyarete gitmiyorum. Telefona dayalı, mutlu bir ilişkimiz var. Kendi huzurum için adabıyla konuşmak istiyorum. Benden gidince sokakta kalmıyorlar yani.

Bu benim tercihim. Siz 48 saat aralıksız ailenizle vakit geçirebilirsiniz, bundan keyif de alabilirsiniz ama ben kendi düzenimin bozulmasından hoşlanmıyorum. Annem, fazlasıyla müdahaleci bir kadın ve eşimin de bu durumdan hoşlanmadığını farkındayım. Bu 2 günlük süreçte aralarına soğukluk gireceğine de eminim, çünkü annemi de eşimi de tanıyorum. Olacakları öngörebildiğim için dengeyi kurmaya çalışıyorum.
Bu kadar rahata, düzene düşkün olmak da herkesin harcı değil haklısınız.
Eşiniz 2 gün anne babanınizi idare edemiyor mu diyeceğim ama evlat olarak siz edemiyorken ona laf etmek haksızlık olur.
Açık açık söyleyin madem.

Ben kınamıyorum asla bakın asla. Bir kızım var 6 yaşında 20 yıl sonra böyle bir konu açsa ciğerim yanar. Yaptığım hiç bir şeyi karşılık bekleyerek yapmıyorum ama çok üzülürüm ya. Beni bitirir sanırım psikolojik olarak. Anneler dominant arıza babalar pis dağınık, sanki büyütürken evlatlar hep pırlanta ne pisler ne gürültücüler ne dağınıklar ne baskıcılar? çok zor ya

1 ay yasak gelse tmm uzun bir süreç istemeyebilir insan diyeceğim de yasak pazartesi kalkıyor. Bunu sizde biliyorsunuz. İş yerinde kimleri kimleri idare ediyoruz 2 gün ana babamızı idare edebilmeliyiz. Cidden edebilmeliyiz

Bana günler yetmezken...
Annenizde sizin için bir zamanlar uyku problemi yaşadı unutmayın...
Onlara bir tebessüm bile ibadet..

Sadece gülümseyin :)
Zor bir hamilelik geçiriyorum ve annem de kendince kolaylaştırmaya çalışırken daha da zorlaştırıyor her şeyi. Herkesin ailev ilişkileri, bağları aynı olmak zorunda değil. Ben 10 senedr ayrı yaşıyorum ailemden ve her gün en az yarım saat telefonda konuşuyor olmamıza rağmen yılda en fazla 10 gün yanyana geçiriyoruz. Bu süre uzadığında ciddi problemler çıkıyor çünkü.

Kızlar acil fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdi anne babam seyahat yasağı kalkınca benim evli olduğum şehre ziyarete geldi. Dün gece de pat diye sokağa çıkma yasğı çıktı biliyorsunuz. Onlar da normalde büyükşehirde ben de. Ben şimdi ne yalan söyleyeyim karantina sürecini anne babamla geçirmek istemiyorum. Yaklaşık 10 senedir bu kadar uzun süre aralıksız vakit geçirmedik. Ziyarete bile 2-3 günlüğüne gidiyorum. Zaten yatılı misafir gelmesini de sevmem yatılı misafirliğe gitmeyi de sevmem. Annem gürültülü bir insan. Uyku sorunu yaşadığı için sabah 5ten beri ev işi, yemek yapıyor mesela. Ben de hamileyim ne uyku alabiliyorsun ne başka bişey. Eşim de rahatsız olacak biliyorum bu karantina sürecinde. Babam dün gece döneriz biz sokağa çıkma yasağı da napacağız burda falan diyodu. Sabah annem gitmeyiz modunda. Ne yapsam bilmiyorum. Eşime bile tahammül edemiyorken anne babamla aralıksız bu kadar saat çok zor olacak. Kırmadan nasıl konuşmalıyız gitmeleri yönünde? Ne diyebilirim bilmiyorum.
Sizi büyütüp belli yaşa getiren insanlara birkaç gün tahammül edemiyorsunuz öyle mi? Sizde yakın zamanda anne olacaksınız. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Sizden olan çocukta size aynısını yapsın.

Bu denge degil yalniz.
Esiniz 48 saat idare ediversin bir zahmet.
Siz aman denge diye anne babanizi evden kibarca kovmanin yolunu ariyorsunuz.
Allah akil fikir versin
Insanlar sehir degistirip gelmis.

Kusura bakmada söylemeden edemiycem Annen seni büyütmüş bu yaşa getirmiş babam aynı şekilde onların hakkı ödenirmi 2 gün sabredemedinmi benimde kızım oglum var onlar bize böyle düşünse cok üzülürdüm sizi kınıyorum yazıklar olsun

Bazı haller için kendinizden ödün vermek çok zor geliyorsa hem evlenmeniz hemde çocuk yapmanız yanlış bir karar olmuş. Dünya sadece sizin etrafınızda dönüp sizin isteklerinize göre ilerlemiyor. Böyle kendinizden ödün vermeniz gereken, sabretmeniz gereken durumlar var. 2 gün için bu duruma geliyorsanız çok ilginç yani

Zor bir hamilelik geçiriyorum ve annem de kendince kolaylaştırmaya çalışırken daha da zorlaştırıyor her şeyi. Herkesin ailev ilişkileri, bağları aynı olmak zorunda değil. Ben 10 senedr ayrı yaşıyorum ailemden ve her gün en az yarım saat telefonda konuşuyor olmamıza rağmen yılda en fazla 10 gün yanyana geçiriyoruz. Bu süre uzadığında ciddi problemler çıkıyor çünkü.

Tabi ki her aile aynı aynı olmak zorunda değil
Hamilelikte zor bir süreç ama herşeye güzel bakın illa bir sorun çıkacak diye kendinizi şartlamayın anın tadını çıkarın 😊

Gülümsemek iyi gelir ve sevgiyi arttırır bide bulaşıcıdır 😊

3 idiots u izlemediyseniz tavsiye ederim "herşey yolunda" 🌸

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X