• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesinin de gelmeye bayilmadigi, mecbur kaldığı için geldiğine dair bir şeyler yazmış. Aralarındaki bağın kuvvetliolmadigi çok belli. Dediğim gibi buraya yazildigindan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum aralarındaki problemin. Yoksa sadece uzaktalar diye değildir. Kaç kişi annesiyle dipdibe yaşıyor. Ben annesi haksızdır konu sahibi haklıdır demiyorum. Ama 2 gün bile olsa annesinin kalmasi batıyorsa illa ki bir sebebi vardır diyorum

Benim de annemle bagim cok zayif. Hatta soyle ki yurtdisinda yasiyorlar. 12 senelik evliyim. Oglum dogdugunda ilk defa geldiler ulkeye ve evime. Ama 2 gun tahammul edememek. Bilemedim yani.

Sizi anlayabilmemiz çok olası değil bende misafir sevmem ama kayinvalidemi çağrıp duruyorum gelse de kalsa ...

Annemi babamı çağrıp duruyorum gelse de kalsa ...

Yük mu anne baba ? Nasıl tahammül edemiyosunuz bilemedim umarım sizin bebislerinizde size tahammül edemez

Konuda annem bana zamanında bunu bunu yaptı diye anlatılan birşey varmı yok, ellle tutulur hak verilecek bir kötü durum yaşanmış mı hayır, sadece ailesindne uzak yaşamış bağları kuvvetli değilmiş vs. İyi o zaman her üniversiteyi başka şehirde okuyan her başka şehirde çalışan çocuk ailesini istemesin tabi ihtiyacı olana kadar anne baba o insanlar sonra2 güncük bile aynı evi paylaşamayacak duruma getiriyorlar. Annesinin sabah erkenden kalkıp temizliği yemeği yapması bile sorun olmuş hanımefendiye. Amaa çocuğu olup zorlanınca anne yardımıma koş der ben olsam gitmem öyle evlada yardıma.

Benim annem çok despot bir kadındı dayağını da yedim anne kız ilişkimiz bekarken hiç de iyi değildi ama eşim rahatsız oluyor diye asla 2 günün hesabını yapmam ayrıca hep geldi evimde de kaldı haftalarca çalışırken yemeğimi de yaptı doğum yaptım 5 ay yanımda kaldı, bakıcım aniden ayrıldı annem geldi bu pandemi de 3 aydır bizde sorunlar illa ki oluyor ama karşılıklı anlayış anne ya hiçbirşey yapmasa emeği var çok arar o istemediği annesini ya 2 gün hiç hatır yok insanın arkadaşına hatrı olur anne baba bu ya yazık çok. Bağ da kurulmamış olsa düşman değil bu 2 gün idare edilemeyecek
Nitekim bu tip insanlar anne baba ölünce bir showlar yapıyorlar cenaze evinde..hiç anlayamam

Ben kınamıyorum asla bakın asla. Bir kızım var 6 yaşında 20 yıl sonra böyle bir konu açsa ciğerim yanar. Yaptığım hiç bir şeyi karşılık bekleyerek yapmıyorum ama çok üzülürüm ya. Beni bitirir sanırım psikolojik olarak. Anneler dominant arıza babalar pis dağınık, sanki büyütürken evlatlar hep pırlanta ne pisler ne gürültücüler ne dağınıklar ne baskıcılar? çok zor ya
Elinizden opyrm. Dosdoğru yorumunuz için yaaa canınız siz gerçekten kinamyrm ama dediklerniz doğru benimde için acidi

Bu benim tercihim. Siz 48 saat aralıksız ailenizle vakit geçirebilirsiniz, bundan keyif de alabilirsiniz ama ben kendi düzenimin bozulmasından hoşlanmıyorum. Annem, fazlasıyla müdahaleci bir kadın ve eşimin de bu durumdan hoşlanmadığını farkındayım. Bu 2 günlük süreçte aralarına soğukluk gireceğine de eminim, çünkü annemi de eşimi de tanıyorum. Olacakları öngörebildiğim için dengeyi kurmaya çalışıyorum.
Hamilesiniz ya, doğurup asıl uykusuzluğu ve konfor bozulmasını yaşayınca "annem beni nasıl büyütmüş" diyip değil 48 saat 48 gün aralıksız kalma potansiyeline ulaşırsınız.
Eşiniz hürmet edecek , siz açık açık konuşacaksınız anne böyle yapma daha zor oluyor diye. Yani 2 günde sorun çıkacak kadar neye müdahale edebilir bilemedim.

Böyle kendi evinde ailesiyle mutlu olan insanların buraya konu açan kadına işte olumsuz şey yazmalarını anlamıyorum sizin eviniz onunkiyle aynı mı böyle şoka girmiş gibi yorum yapıyorsunuz siz annenize mutlusunuz o değil okumadınız herhalde kaç yıldır ayrı yaşıyormuş , kim bilir neler yaşadı . biliyor musunuz hayır neden bu düşüncede şuan kim onu buna zorladı bilmiyorsunuz yok altı üstü iki gün yok emek vermiş kimse böyle olmak istemez ama oluyorsan vardır bir sebebi
Bu sebepten ailenin haberi yok herhalde ki kalmaya geliyorlar :D

Sayfalarca konu sahibine yüklenmiş . Bence işin iç yüzünü bilmeden bu kadar kati konuşmamak lazım. Belli ki klasik.anne kız ilişkileri yok. Hepimizin annesi baş tacıdır amenna ama biz de annemiz için özeliz, seviloyoruz değer görüyoruz değil mi? Konu sahibi belli ki bunları hissetmiyor. Ben de anneyim günün birinde evladım evinden gideyim diye gözümün içine bakarsa çok kirilirim ama ne yaptım da nasıl bir iliskimiz var da bunu istiyor diye takkemi önüme koyar bir düşünürüm. Ayrıca bence tek mesele konu sahibinin evini düzenini bozmak esinin de çok rahatsız olması değil.belki bunu yazdı diye tek sebep bu sanıldı üstüne gelindi.ama bence daha derin şeyler var. Hiç kurulamayan bağlar var.
Canm kimse annenle iyi ol. Boşver sen alttan al demiyor evet herkesin aile bağı kuvvetli değil annesi sorunlu olablr bunada amenna. Ama sen konuyu okuyamamissin hanım efendi ne bahane uydursam diyor. Yani şunu dese bile anlasilir olurdu kizlar annemle sorunlarımız var eşimlede anlasamio sokağa çıkaga yasağı geldi gidemedi insakkh sorunsuz anlatırız çok gerildim vs dese aa olabilir. Ama evden nasıl gönderirim diok iki gün için bu ... Siz bir daha okuyun bence

El oğlu bugün varsa belki yarın yok ilk sığınacağız liman koşa koşa aileniz olur ne talihsiz bir konu. Anne babamı 2 gün idare etmeyecek adam benim kocam olamazdı o kısımı geçiyorum. Bu kadar rahata düşkünseniz o bebeğe nasıl bakacaksınız bu konuda endişe duydum zira ağlıyor susmuyor dinlenemiyorum diye nasıl davranırsınız öngörmek zor değil

Canm kimse annenle iyi ol. Boşver sen alttan al demiyor evet herkesin aile bağı kuvvetli değil annesi sorunlu olablr bunada amenna. Ama sen konuyu okuyamamissin hanım efendi ne bahane uydursam diyor. Yani şunu dese bile anlasilir olurdu kizlar annemle sorunlarımız var eşimlede anlasamio sokağa çıkaga yasağı geldi gidemedi insakkh sorunsuz anlatırız çok gerildim vs dese aa olabilir. Ama evden nasıl gönderirim diok iki gün için bu ... Siz bir daha okuyun bence
Sadece konu içeriğini okudum başka sayfalardaki cevaplarını görmedim ama hala bu kadar yerden yere vurulacak bit şey olduğunu düşünmüyorum. Sanki konu sahibini de annesini de tanırmış gibi, sanki konu sahibinin nankör ve hayırsız bir evlat oldugundan çok eminmis gibi herkes saydırmış da saydırmış. Ben annesiyle arkadaş gibi olan,bağları çok kuvvetli olan biriyim ve onunla vakit geçirmekten gayet keyif alırım. Dolayısıyla konu sahibiyle bu anlamda empati yapamıyorum ama buma rağmen onu.anlamayw çalışıyorum. Sırf lafları.allayip pullamadi diye kadını gömmeye gerek var mı? Kirmadan nasıl söylerim demiş ne var bunda herkes keyif alacak diye bir şey yok annesiyle kalmaya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X