Sokak dugunleri yasaklanmalı

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Kızlar 8den beri sokagimizda düğün var ve müzik sesi o kadar rahatsiz ediyor ki, bebeğim küçük ve başım sesten davul oldu bunun önüne nasıl geçilir, zaten evlerin yalıtımı iyi değil, sanki müzik bizim evde çalıyor o kadar yani.
Milletin eğlencesi için bizim başımız kaç saattir şişti ne yapmak lazım?

O kadar iyi anlıyorum ki.
Oğlum yenidoğandı. Zaten yaz aylarında ufak bebekle evde sıcakta mücadele etmek zor. Bir de cam açamıyorduk. Ona rağmen oğlum gecelerce uyuyamazdı, ağlardı uyuturdum fıldır fıldır cevriye diye bir bangırtı hoop baştan uyutmaya çalışırdım. Morarırdıı artık ağlamaktan. Uyku müzikleri açardım bastırsın diye sesi ama ne mümkün.
Sokakta bu devirde düğün yapan bencil insanların hepsi bu çileyi yaşasın inşallah. Hep derim bu duayı.
Bedduayla evlenmek isteyenler yapıyor herhalde.
İnsan olan düşünür yani minik bebeği uyutamayan vardır, hastası vardır, migreni tutan cardır, yaşlısı olan vardır mecbur mu çekmeye diye.

Sokak düğünleri bir dönem yasaklanmişti.. sonra serbest birakildi.. ancak antepte bir düğünde patlama mi ne olmuştu ohal döneminde tekrar yasaklandi..ama şimdi 12 ye kadar serbest sanirim.. cok kötü oluyor gercekten.. hele birde evde hasta yaşli bebek felan varsa cok rahatsiz edici oluyor.. kirk yilda bir olsa insan katlanir da bizim büyük tokiler var bahcesinde her hafta düğün olduğu oluyo bazen ..

Maddi olanaklardan bahsediyor çoğu kişi ama artik her bütçeye hitap eden düğün salonları var. Yıl olmuş 2019 hala sokakta düğün yapılıyor şaka gibi. Bir de rezalet bir müzik konsepti ve ses düzeneği var. Allahım evlerden ırak.Korkunç resmen. Bence de sokak düğünü şu çağda bencillik ve barbarlık

Benim yaşadığım yerde de aynı sorun var.Meydan tarzı bir yer bildiğin açık hava düğün salonu.Çok rahatsız edici.Birkaç kez polisi arayıp ya da belediyeye gidip şikayet edecek oldum ama kıyamıyorum.Ekonomik durumu müsait olsa sokakta yapmazlar heralde diye düşünüyorum.Ya da gelini düşünüyorum en mutlu günü polis gelir tartışma falan olur.Ayyy ben baya çekicem bu gürültüyü galiba

2gün önce eşime dedim, şimdiki aklım olsa düğünümde polise ihbar ederdim diye

Bende 12 ye kadar diye biliyorum , her yerde farklımı bilmiyorum bu saat tabi . Aynen bende hoşlanmıyorum , özellikle düğün konvoyu

O para işide kılıfı.
Tüm sokak düğünlerinde çalana para, kuruyemişe içeceğe para veriliyor. Çoğunda pilav et fln da dağıtılıyor. O pilavlı et için verilen parayla çok da güzel yapılır kurupastalı düğün.
Yada parası yoksa da nikahla evlensin. İnsanların başını şişirmeye hakkı yok kimsenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…