Sokak dugunleri yasaklanmalı

Ayda yilda birileri göbek atmak istiyor diye bir minicik bebek uykysundanmi feragat etsin yani? Ki sende biliyorsun, ayda yilda olan birşey değil.

Göbek atmak isteyenler salon tutsun. Yok maddi sorun var ise, sadece nikah ile evlensinler. Gerçekten nasil böyle birşey savunulur aklim almiyor.

Canimsin. ❣ Ben bizzat kaynana kayinpederle tartistim bu sebepten. Ilcenin cikisindaki dugun salonunu istedim. Etrafta bir tane ev yoktu. Onlar da israrla merkezdekini istedi biz esimle direttik digeri icin. Yazik gunah. Bencillige gerek yok. 3 4 saat eglence diye diye insanlarin hakkina giriliyor. Her gun 4 saat eglenceye kafa mi dayanir? Yazik o insanlara da.

Parasızlıktan değil alışkanlıktan oluyor çoğu sokak düğünü zaten.

Sadece bebek değil, hastası , yaşlısı, çalışanı, hicbirsey olmasa bile saatlerce bangır bangır müzik dinlemek istemeyeni var. Kimse mecbur değil buna.

neden sinirlendiginizi anlayamadim tabi ki gurultude bir suru insan rahatsiz oluyor ama ben oraya deginmedim zaten. yaptigim yorum sadece maddi olarak gucleri olmayabilir oyuzden tercih ediliyor olabilir yonundeydi ben 5 yil once dugun salonuna 7.000 tl verdim ve en uygun fiyatli olan dugun salonu bile 5 yil once 2000 den fazlaydi. Burasi herkesin fikirlerini ozgurce soyleyebilecegi bi platform

Burda hala tabanca atanlar var. Gidip kafalarini o tabancayla ezmek istiyorum. Senede 2 ay balkon keyfimiz var. Onunda icine ediyorlar korkuyoruz resmen.
Daha bugün bir annenin feryatlarını izledim ana haberlerde. Yavrusunu maganda kurşunu koparmış almış ondan. Düşüncesiz geri kafalılar işte.

Lohusaydım çünkü ve hatırladıkça çocuğumun ağlamasını susturamamı hala çıldırıyorum.
O gecelere geri dönüyorum.
Yaşayan bilir.
Dilerim o evlenenlerde yazın doğururlar da cam açamadan terleye terleye emzirip çocuk uyuturlen anlarlar be yaptıklarını!!

ya milletin dugun salonuna verecek parasi yok yazik biter birazdan

Düğün yapmak elzem bir şey mi? Parası olmayan yapmayıversin düğün. Köy yerinde yaşamıyoruz, bir köy kadar hanesi olan koca koca binalarda yaşıyoruz. Şehir hayatına uyum sağlamalı artık insanlar.

hergun dugun mu oluyordu sokaginizda hayir sinirinizi neden benden cikariyosunuz gelip dugunu ben mi yaptim

Sizden iki sene önce 3000 liraya yemekli 7 kişilik orkestralı düğün yaptım. Arayan buluyor, kimseyi rahatsız etmeden uygun fiyata çıkartıyor.

Insanin icinde ozenc olamaz mi? parasi yok diye dugun yapmayiversin demek bencillik bence. sunu da belirteyim ben sokak dugunlerini savunmuyorum

Daha bugün bir annenin feryatlarını izledim ana haberlerde. Yavrusunu maganda kurşunu koparmış almış ondan. Düşüncesiz geri kafalılar işte.
Geri kalmis kafalarini tutup koparmak lazim. Pislikler. Dugunumde kuru sıkı bile sıktırmadım. Asla havai fisek istemedim. Usuluyle sakince bir dugun yaptik biz. Sanki dunyada kalan son kizi onlar almis gibi silah sıkmak falan edepsizce seyler. Midem almiyor boylelerini. Silahtan korkuyorum bunlar yuzunden. Sirf bu sebepten eve kasa yaptirdim. Esim silahini isten gelir gelmez oraya kitler. Unuttugu gun evde kavga cikar. Asiri korku olusturdu bende silahlar bu olaylar yuzden.
Adi bir magandanin kursununa kurban edemem evladimi ben. Benim cocugumun cani bu kadar ucuz degil.

hergun dugun mu oluyordu sokaginizda hayir sinirinizi neden benden cikariyosunuz gelip dugunu ben mi yaptim

İnsanların parasının olmaması gelip beni ve çevremdekileri rahatsız etme hakkı vermiyor. Kaç kere olması da değil sorun bu medeniyetsizliği görgüsüzlüğü parası yok diye masumlaştırmanıza karşılık illa empati yapacaksanız uyuyamayan bebeklerle yapın dedim.

Insanin icinde ozenc olamaz mi? parasi yok diye dugun yapmayiversin demek bencillik bence. sunu da belirteyim ben sokak dugunlerini savunmuyorum

Bu savunmamaksa savunmak nasıl oluyor?
İnsanların içinde kalacak diye diğer insanları rahatsız etmeye hakları yok. Sokak düğünü sıfır maliyetli ya da ucuz bir şey değil. Kendi eğlencesi için milleti rahatsız etmek bencillik değil ama paraları yoksa yapmasınlar demek bencillik öyle mi?

Allah korusun,kör kurşunlardan da.. Bulunduğum muhitte sokak kapatılmıştı. Çift taraflı hemde. Yaşlı teyzenin biri fenalaşmış, ambulans çağrılmıştı. Lakin ambulansa yol verilmedi. Sağlıkçılar 300 mt sedye sürdüler. Daha da acil olabilirdi durum. Ben sokak düğünü severleri bencil, açgözlü, fırsatçı ve empatiden uzak buluyorum.

Aa lutfen. Benciliz biz. Dugun salonu paralarini mahallece aramizda toplayip vermemiz gerekiyor cunku. Bu yuzden cok benciliz.
Valla dibine kadar haklisin. Nikahtan evlenmek ne ayip ne gunah. Onlar ozeniyor diye ben kimsenin gurultu patirtisini cekemem. Ayiptir bu. Kul hakkidir. Resmen kul hakkina girerek evleniyorlar . Sonra da huzurlu yuva beklentileri oluyor. Yazik valla cok yazik.

yazdiklarimi sinirle mi okuyorsunuz anlamiyorm size gayet sakin bir sekilde her gun dugun mu oluyordu diye soruyorum bu bi sitem degil sadece lohusaydim ve bebegim sesten uyuyamiyordu yazdiginiz icin sordum gayet masumane bir soruydu. ikinci olarakta bu benim fikrim ve ben sokak dugunlerini savunarak yazmadim konu sahibine hitaben az sonra biter belki parasizliktandir dedim ki buda husnu zan besleyerek kurulmus bi cumle.

Aklın yolu bir kudracım.

Yaziklar olsun onlara da. Gunahtir ya. Yazik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…