Sokak dugunleri yasaklanmalı

Bizim buralarda 12 de biter uzatilirsa sikayet ettiğimizde polis hemen gelir susturur evin arka tarafi dugun salonu olmamasina ragmen dogulular geniş alan oldugu icin burda surekli halay cekerler gina geldi sade parasi olmadigi icin degil genelde durumlari iyi.

Acaba bizden baska sokakta evlenen bir millet daha var mi ki? Bunu cidden merak ediyorum.
Valla kimse parasi olmayan napsin falan demesin. Sokak dugunu de ucuz degil yani. Sacmalik, kultursuzluk , saygisizlik resmen.
Aynen öyle, birde asker uğurlaması var bunun. Düğün gibi saatlerce oynanıyor.

Son düzenleme:
Aynı durumdan muzdarip olduk yeni tayine geldik ve her hafta 2 3 gün sürüyor nefret ettim artık migrenim tavan yaptı.
Eşim aradı polisi tamam ekip gönderdik bitti bitecek derken saat 1 oldu yani poliste bir şey yapamıyor artık ne diyorlarsa.....

Sokak düğünü gibisi varmı yaa ben cok keyif alıyorum sahsen. Ha sesten rahatsız olabilirsiniz zaten yazın ayda yılda bir anca duyarsınız 4 saat idare edin cocugunuzun uykusu için gelin damadın en özel gününü polise sikayet ederek mahvetmeyin

Dünyaya adapte olamamış bir bebek en ufak sesten korkup ağlıyorken, ben meme yaraları içinde bir lohusaydım. Gece sekizde uyusun da memelerin azıcık rahatlasın diyr uyutuyordum ki krem sürüp azıcık uyuyayım. Ama o bencil genç çiftin çifterellisine deli gibi korkan dünyaya adapte olamamış bebeğim deli gibi ağlıyordu ve ben kanayan memelerle uyutmak için emziriyordum.
Ve bu yazın tam 8 kere oldu. Sekiz gece!!!
Hala ah ediyorum o sekiz çifte hala.
Asla da hakkımı helal etmeyeceğim.
Bunu umursamayanlar devam etsinler ah alarak evlenmeye

Sormayın.
Ben de bu gece neler söyledim.
Karakol nasıl izin veriyor bilmiyorum.
Çocuğumu ancak uyutabildim.

Sormayın.
Ben de bu gece neler söyledim.
Karakol nasıl izin veriyor bilmiyorum.
Çocuğumu ancak uyutabildim.

Ne zaman bir hastanın dinlenmesi, bir bebeğin uykusu evlenen bir çiftin boş gürültüsünden daha değersi oldu anlamıyorum.
En özel günlerini çocuk için mahvetmeyecekmişiz.
Özel gün biter mi, Ayşenin biter Fatmanın başlad. Oldu olacak millet evlenecek diye çocuklarımızı sefil edelim.

Ekonomik güçle alakası yok bence. Salona vereceğimiz parayı , sandalyeye , orkestraya verelim diyorlar . Hatta döner bile takılıyor. Açık hava olsun derdinde çoğu.

Iki bin tl ye orkestrası içinde salonlar var.

Bazı semtlerde dışarıda davul zurna bile çalınmıyor.

Semte göre değişiyor

Gelin damat 4 saat ozel an yasayacak diye benim el kadar bebegim zibilyon kere uykusundan uyaniyor. Ona ne olacak peki? Ayda yilda bir dedigin sey burda 2 gunde bir oluyor. Ha diyelim ki ayda 1 kere oluyor. Neden cekeyim ben bunu? O sokak kamu alani. Herkesin kullandigi alana dugun dernek kurmalari sacmalik. Hastasi ,yaslisi, bebegi , sinava hazirlanani, nobetten gelmis olani var. Hic de oyle ayyy yaziik en mutlu gunlerini mahvetmeyim demekle bu olayi basitlestiremezsiniz. Gitsin salonda yapsin. Benim evimin dibinde yapmasin. Bunun adi bencillik, kultursuzluk, saygisizlik.
Bak dun de bugun de evimin karsisinda dugun var. Esim iki gundur sabah erkenden ise gidiyor. Aksam 7ye kadar 13 14 saat calisiyor. Eve geliyor yemek yiyor tam gozunu kapatacak hurraaa halay sesleri, kinayi getir aneyler, ankaranin baglari.... mecbur mu bu adam bu sesler yuzunden uykusundan olmaya? Yazik degil mi? Uyuyamiyor adam. Gece 12 ye kadar adama uyku yok. Bunlar yuzunden 24 saate yakin uyanik kaliyor benim esim. 3 saatlik uykularla sabah tekrar nobete gidiyor. O yuzden bu konu hic de ay yazik denecek birsey degil. Yaziktir, haktir. Kul hakkidir bu.

ya milletin dugun salonuna verecek parasi yok yazik biter birazdan
O masa sandalye kiralama, müzisyen tutma, ikeamlıklar bedava çünkü.
2000 bin liraya şehir merkezinden uzakta ufak salon bulunur.
Yada çok parası yoksa nikahla evlensin.
Ben düğüne para veremedim herkesin kendi yediğini içtiğini ödediği bir eğlence düzenledim bir cafede.
Hiç bir hasta hiç bir bebek benim eğlencemden değersiz değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…