Sokak hayvanları

Elifbetull

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2018
72
89
38
33
Meraba kızlar. Ke dimi nasıl anlatsam bilmiyorum ama kış gelmesinden nefret eder oldum. Sokakta aç kedi köpek var soğukta donuyorlar diye düşünüyorum ve sıcacık evim bana batıyor.. yada çıkış dışarda yemek yiyoruz örneğin verdiğim paraya inanın oturup ağlayasım geliyor bu parayla onlarca köpek doyardı diye.. dışarı her çıktığımda bi kedi köpek buluyorum üzülüp dert edecek.. gerçekten bu kdr olmamak istiyorum çok yıpratıyor ama elimde değil. Yanımdan geçen insanlara bağırasım var burada yavru bir köpek var ve hava cok coğuk neden onu görmüyorsun vicdanın nerde diye ama insanlar bana bunları deyince eminim Manyak muamelesi yapacak.. lütfen bana şimdi aç insanlardan filan bahsetmeyin onlar içinde yeterince üzülüyorum ama en azından onlara yardım etmeyi görev bilen daha çok insan var onlar derdini anlatıyor.. ya o sokaktaki masum yavru kime ne anlatacak.. Bnm gibi olan var mı bana bir yol gösterin

Sanırım ben kendimi tam anlatamadım. İnanın şunu yaptım bunu yaptım demek istemiyorum ama arkadaşlar yanlış anladığı için yazıyorum evimde üç sokak kedisi var 1i sakat. Çantam sürekli mama doludur. Ne zaman hasta bir hayvan görsem alır götürürüm veterinere cebimde param var yok bakmam. Ama demek istediğim bnm yada sizin çabalarınız yetmiyor soğuktan donan köpekler var bunlar Ne olacak gördükçe psikolojim bozuluyor bunlara ne yapabilirizdi. Lütfen anlamadan siz ne yaptınız tarzında eleştirmeyin..

Son düzenleme:
yada çıkış dışarda yemek yiyoruz örneğin verdiğim paraya inanın oturup ağlayasım geliyor bu parayla onlarca köpek doyardı diye..
Herkes üzülüyor ama kimse bir şey yapmıyor maalesef.
Dışarıda yediğinizin 10da 1 i ile Migros ve carefurrdan mama alabilirsiniz.
Kusura bakmayın ama sizi samimi bulmadım.

Samimi bulmanız gerekmiyor ben sadece düşüncelerimi yazdım ..o dediklerinizi zaten alıyorum hatta neredeyse tüm maaşımın hayvanlara gittiği okuyor. Hasta hayvan görsem dayanamam ac hayvan görsem cantamda mutlaka mama vardır. Demek istediğim bnm ve üc bes insanın cabası yetmiyor bir düzelme ol uyor ve bu durum bende git gide takıntı halini aldı

üzülmeniz normal de takıntı yapmanız normal değil.
Evet işte bende bu konuda sıkıntı yaşıyorum bu bnm günlük yaşantımı engeller boyuta geldi artık. Dışarı çıkmak istemez oldum sanki görmeyince daha az üzülcem gibi geliyor. Bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum bi psikiyatriye gitsem böyle anlatsam güler bana gibi geliyor

Sizi hic samimi bulmadim ben mama alirim siz de yapabilirsiniz zor degil. Sizin gibi insanlari hic samimi bulmuyorum kusura bakmayin.

Plastik leğenlerden kedi evi yapıldığını gördüm, burada da yaptık. Düzenli mama da veriliyor.
Bir tanesini kardeşim sahiplendi, birini de biz sahiplendik eşimle.
Siz ne yaptınız üzülmek dışında merak ettim?

Sizi hic samimi bulmadim ben mama alirim siz de yapabilirsiniz zor degil. Sizin gibi insanlari hic samimi bulmuyorum kusura bakmayin.
Üst yorumda da yazdım sanırım kendimi tam ifade edemedim. Elbette alıyorum hatta yeri geliyor maaşımın tamamı mama veteriner derken gidiyor ama bu yetmiyor. Ve yetmediğini görmek hepsine yetişememek bnde takıntı oldu diyorum..yetişemediklerimin sucu ne diyorum onlara kim bakacak diyorum. Anlatamadım sanırım

Evimde sokaktan alıp baktigim 3 kedim var düzenli orman beslemelerine çıkıyorum çantamda sürekli mama vardır. Ben bunları reklam olsun diye yazmak istemiyorum. Derdim bu da değil herkes kendince bi şeyler yapıyor ama yetemediklerimiz ne olacak diye takıntı yaptım be bu durum beni olumsuz etkiliyor

Hepsine yetemeyiz ki; bu maalesef doğa kanunu. Mümkün olduğunca kısırlaştırmalarını yaptırırız, olanı besleriz, ucuz yollarla sığınacakları evlerini yapar birkaçını sahipleniriz ama hepsini nasıl kurtaralım? Takıntı yapmayın bunu; salt siz değil, siz gibi onları düşünen ve yardım eden iyi insanlar var diye düşünün.

İşte sanırım ben bunu yapamıyorum ve bunun için sanırım bir psikiyatriye gitmem gerekecek. Çünkü artık günlük yaşantımı da etkiliyor. İnşallah dediğiniz gibidir olabildiğince fazla hayvana yeteriz..

Görmeyince daha az uzulme durumun olmaz çünkü bir kere algıların açıldı, her fırsatta algıda seçicilik yapıp zor durumda hayvanları göreceksin.
Benim annem babamin dikkatini bile cekmezdi hayvanlar, şimdi annemin sık kullanilanlarinda hayvan ambulansı var,babamın dükkanda beslediği kedisi :)))
Çare kendin elinden geleni yapmak, ya da internet desteği almak.
İnternette pek çok sayfa var orman beslemesi için mama kumbarasiyla mama toplayan, yaptığı el işlerini-takvimleri biraz pahalıya satıp tüm parasıyla mama alan,ya da ikinci el kitap bağışı kabul Edip o kitapları instagramdan 3-5 liraya satıp o paralarla hayvan tedavi ettiren. Böyle sürdürülebilir bir fon bulabilirsin biraz ugrasirsan

İş yerim biraz ormanlık bi alanda yani şehir merkezine uzak. Oraya paletlerden eşimle soğuktan hayvanları korusun diye bi şeyler yaptık. Bugün gördüm hepsi yıkılmış. Oturdum basında ağladım işte böyle şeyleri görünce çok umutsuzluğa katılıyorum . Üç beş insanın çabası da heba oluyor diye iyice üzülüyorum bunu anlatmak istemiştim

Evet dediğiniz doğru evde otursam bile bir şekilde aklım orda.. evdeki kedilerime bakıp üzülüyorum hepsi sizin kdr şanslı değil diye.. İnşallah daha fazlasını yapabiliriz inşallah duyarlı insanlar artar.

Ben balkonuma hep bulgur falan koyuyorum kuşlar yesin diye. Dışarıya da yemek su falan koyuyorum. Haklısınız ben de çok üzülüyorum. Biz insanlar olarak hayvanlardan da sorunluyuz gibi geliyor bana. Donarak ya da açlıktan susuzluktan ölsünler istemem

Aslında biraz da buraya konu açma sebebim sanki sacmalama ya duyarlı insanlarda çok cümlesine kendimi inandırmaktı. O yüzden birilerinin bizde şunu yaptık demesi beni çok mutlu ediyor

Üzülmekte haklısınız, bizlerde üzülüyoruz evime 1 kedi alabildim gücüm ona yetiyor çünkü. bende isterim evimde 3-5 tane evcilim olsun ama ben kızımın masraflarına zor yetiyorum bazen cebimde ki son parayı veriyorum.. fakat takıntı yapıp millete vicdanınız sızlamıyor mu demek doğru değil diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…