- 29 Kasım 2018
- 4.098
- 24.308
- 308
- Konu Sahibi Elifbetull
-
Gerçekten üzülmekte haklısınız herkes bir kap yiyecekleri birsey koysa çok güzel olur dün akşam yürüyüş yaparken birinin mama koyduğunu ve bir kedinin ye iştahla onu yediğini gördüm koyan kişiye okadar dua ettim ki hava buz gibi çok mutlu oldumAslında biraz da buraya konu açma sebebim sanki sacmalama ya duyarlı insanlarda çok cümlesine kendimi inandırmaktı. O yüzden birilerinin bizde şunu yaptık demesi beni çok mutlu ediyor
seni çok iyi anlıyorum ben. tıpkı seni gibi hissediyorum. evimde 4 sokak kedim var sokaktan aldığım.ama ben dışardakilere çok çok üzülüyroum. nasıl dayanıyorlar ne yapıyorlar.sürekli huzursuzum mutsuzum bu sebepten. ve insanlardan nefret ediyorum. onlar üşümezmişmiş, onlar avlanırmışmış. yok kuş yakalarmışmış fare yakalarmışmış...yetişemiyorum çok hayvan var ve ben çokkk üzülüyrum.kış mevsimşnden nefret ediyorum. aynen sıcak evde oturmak bana batıyor içim rahat değil hiç...daha bu sabah düşündüm.çok param olsa kocaman bir arazi alır oraya ısıstmalı bir barınak yapar her gördüğüm hayvanuı toplar , mama su varilleri koyardım diye...Meraba kızlar. Ke dimi nasıl anlatsam bilmiyorum ama kış gelmesinden nefret eder oldum. Sokakta aç kedi köpek var soğukta donuyorlar diye düşünüyorum ve sıcacık evim bana batıyor.. yada çıkış dışarda yemek yiyoruz örneğin verdiğim paraya inanın oturup ağlayasım geliyor bu parayla onlarca köpek doyardı diye.. dışarı her çıktığımda bi kedi köpek buluyorum üzülüp dert edecek.. gerçekten bu kdr olmamak istiyorum çok yıpratıyor ama elimde değil. Yanımdan geçen insanlara bağırasım var burada yavru bir köpek var ve hava cok coğuk neden onu görmüyorsun vicdanın nerde diye ama insanlar bana bunları deyince eminim Manyak muamelesi yapacak.. lütfen bana şimdi aç insanlardan filan bahsetmeyin onlar içinde yeterince üzülüyorum ama en azından onlara yardım etmeyi görev bilen daha çok insan var onlar derdini anlatıyor.. ya o sokaktaki masum yavru kime ne anlatacak.. Bnm gibi olan var mı bana bir yol gösterin
Sanırım ben kendimi tam anlatamadım. İnanın şunu yaptım bunu yaptım demek istemiyorum ama arkadaşlar yanlış anladığı için yazıyorum evimde üç sokak kedisi var 1i sakat. Çantam sürekli mama doludur. Ne zaman hasta bir hayvan görsem alır götürürüm veterinere cebimde param var yok bakmam. Ama demek istediğim bnm yada sizin çabalarınız yetmiyor soğuktan donan köpekler var bunlar Ne olacak gördükçe psikolojim bozuluyor bunlara ne yapabilirizdi. Lütfen anlamadan siz ne yaptınız tarzında eleştirmeyin..
aynen arkadaşım. dışardakiler aklıma geldikçe evdeki kedilere sarılıyorum. evdekiler yatakta rahat rahat uyurken dışardakiler aklıma geliyor hepEvet dediğiniz doğru evde otursam bile bir şekilde aklım orda.. evdeki kedilerime bakıp üzülüyorum hepsi sizin kdr şanslı değil diye.. İnşallah daha fazlasını yapabiliriz inşallah duyarlı insanlar artar.
aynı bende sizin gibiyim bu cok fazla hassas olmamızdan kaynaklı. sokakta hıcbır kedı kopegı doyurmadan gıdemıyorum sankı yalnış bırsey yapmısım gıbı gelıyor ıcım ıcımı kemırıyor onun doydugunu gorunce ıcım rahat yoluma devam edıyorum o kadar cok merhametsız sorumsuz ınsan varkı bu tamamen farklı bırsey ya ınssanın ıcınden gelmesı lazım yapın edin demekle olcak iş degil kış mevsımını cok severım normalde ama ne zaman yagmur yagsa kar yagsa ıcıme bir ok saplanır o canları dusunurum emın olun tum hayvanseverlerin ortak sorunu bu. aslında sorun demeyelım ortak hissiyatımız. samimiyetsız buluyorum dıyenler olmus bu o kadar hassas bır konuki boşverin buraya yazmayı yüzlerine haykırsanız dahi anlayamazlar diyorum ya cok uç bir konu sacma sapan konusanlar olcaktır sinirlerin zıplamasındansa bence gönderiyi kaldır. şahsen ben boyle ınsanların oldugunu dahi kabullenmek istemiyorumMeraba kızlar. Ke dimi nasıl anlatsam bilmiyorum ama kış gelmesinden nefret eder oldum. Sokakta aç kedi köpek var soğukta donuyorlar diye düşünüyorum ve sıcacık evim bana batıyor.. yada çıkış dışarda yemek yiyoruz örneğin verdiğim paraya inanın oturup ağlayasım geliyor bu parayla onlarca köpek doyardı diye.. dışarı her çıktığımda bi kedi köpek buluyorum üzülüp dert edecek.. gerçekten bu kdr olmamak istiyorum çok yıpratıyor ama elimde değil. Yanımdan geçen insanlara bağırasım var burada yavru bir köpek var ve hava cok coğuk neden onu görmüyorsun vicdanın nerde diye ama insanlar bana bunları deyince eminim Manyak muamelesi yapacak.. lütfen bana şimdi aç insanlardan filan bahsetmeyin onlar içinde yeterince üzülüyorum ama en azından onlara yardım etmeyi görev bilen daha çok insan var onlar derdini anlatıyor.. ya o sokaktaki masum yavru kime ne anlatacak.. Bnm gibi olan var mı bana bir yol gösterin
Sanırım ben kendimi tam anlatamadım. İnanın şunu yaptım bunu yaptım demek istemiyorum ama arkadaşlar yanlış anladığı için yazıyorum evimde üç sokak kedisi var 1i sakat. Çantam sürekli mama doludur. Ne zaman hasta bir hayvan görsem alır götürürüm veterinere cebimde param var yok bakmam. Ama demek istediğim bnm yada sizin çabalarınız yetmiyor soğuktan donan köpekler var bunlar Ne olacak gördükçe psikolojim bozuluyor bunlara ne yapabilirizdi. Lütfen anlamadan siz ne yaptınız tarzında eleştirmeyin..
Meraba kızlar. Ke dimi nasıl anlatsam bilmiyorum ama kış gelmesinden nefret eder oldum. Sokakta aç kedi köpek var soğukta donuyorlar diye düşünüyorum ve sıcacık evim bana batıyor.. yada çıkış dışarda yemek yiyoruz örneğin verdiğim paraya inanın oturup ağlayasım geliyor bu parayla onlarca köpek doyardı diye.. dışarı her çıktığımda bi kedi köpek buluyorum üzülüp dert edecek.. gerçekten bu kdr olmamak istiyorum çok yıpratıyor ama elimde değil. Yanımdan geçen insanlara bağırasım var burada yavru bir köpek var ve hava cok coğuk neden onu görmüyorsun vicdanın nerde diye ama insanlar bana bunları deyince eminim Manyak muamelesi yapacak.. lütfen bana şimdi aç insanlardan filan bahsetmeyin onlar içinde yeterince üzülüyorum ama en azından onlara yardım etmeyi görev bilen daha çok insan var onlar derdini anlatıyor.. ya o sokaktaki masum yavru kime ne anlatacak.. Bnm gibi olan var mı bana bir yol gösterin
evet bende koyuyorum kuru ekmekleri biraz iri çekiyorum bulgurla karıştırıyorum yiyor kuşlar ama komşular çok şikayet ediyor çok kuş geliyor pencereleri kirletiyor diye kışın ortasında tek dertleri buBen balkonuma hep bulgur falan koyuyorum kuşlar yesin diye. Dışarıya da yemek su falan koyuyorum. Haklısınız ben de çok üzülüyorum. Biz insanlar olarak hayvanlardan da sorunluyuz gibi geliyor bana. Donarak ya da açlıktan susuzluktan ölsünler istemem
evet bende koyuyorum kuru ekmekleri biraz iri çekiyorum bulgurla karıştırıyorum yiyor kuşlar ama komşular çok şikayet ediyor çok kuş geliyor pencereleri kirletiyor diye kışın ortasında tek dertleri bu
malesef benimde boğasım geliyorBu tiplerden birinin saçını elime alıp dolayasim var ciddiyim .
Bu hayvanlar yüzünden psikopat oldum ben .
Yetişemiyorum ben evde uyurken kimbilir kaç hayvan ac ..
Açlık ne zor diye düşünüyorum..
Keşke hepsine elim dokunabilse
Keşke yararı olmayanlar en azından zarar vermese ..
Keşke herkes evindeki bir tabak çorbasını paylaşabilse
Dünya çok kötü
İş yerim biraz ormanlık bi alanda yani şehir merkezine uzak. Oraya paletlerden eşimle soğuktan hayvanları korusun diye bi şeyler yaptık. Bugün gördüm hepsi yıkılmış. Oturdum basında ağladım işte böyle şeyleri görünce çok umutsuzluğa katılıyorum . Üç beş insanın çabası da heba oluyor diye iyice üzülüyorum bunu anlatmak istemiştim
Neden kedilerin köpeklerin birçok yavrusu oluyor hiç düşündünüz mü? Çünkü bir kısmının ölmesi gerekiyor. Peki Türkiye'de durum nasıl? Yavruları besleyerek hepsini yaşatarak doğanın dengesini bozuyorsunuz. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama durum böyle değil. Örneğin kediler 1000 tür canlıyı öldürebilir ve kedi nüfusunu ortalamanın dışına çıkartarak kuşların böceklerin ve diğer küçük memelilerin soyunun tükenmesine yol açıyorsunuz. Lütfen davranışlarınıza geniş çerçeveden bakın. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçekten öyle mi diye bir sorgulayın
Ben hayvanları çok severim ama sadece kedileri köpekleri değil, diğer türleri de. O yüzden bu yazıyı yazdım.
Söylediğiniz mantıklı ancak doğal ortamları katledilmiş ve çöpten beslenmelerine sebep olunmus, üstelik (zorunlu olarak) sürekli kısırlaştırılan hayvanların dengesini zaten bozuyoruz.Neden kedilerin köpeklerin birçok yavrusu oluyor hiç düşündünüz mü? Çünkü bir kısmının ölmesi gerekiyor. Peki Türkiye'de durum nasıl? Yavruları besleyerek hepsini yaşatarak doğanın dengesini bozuyorsunuz. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama durum böyle değil. Örneğin kediler 1000 tür canlıyı öldürebilir ve kedi nüfusunu ortalamanın dışına çıkartarak kuşların böceklerin ve diğer küçük memelilerin soyunun tükenmesine yol açıyorsunuz. Lütfen davranışlarınıza geniş çerçeveden bakın. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçekten öyle mi diye bir sorgulayın
Ben hayvanları çok severim ama sadece kedileri köpekleri değil, diğer türleri de. O yüzden bu yazıyı yazdım.
Bireysel olarak gerekeni yapiyorsanizSamimi bulmanız gerekmiyor ben sadece düşüncelerimi yazdım ..o dediklerinizi zaten alıyorum hatta neredeyse tüm maaşımın hayvanlara gittiği okuyor. Hasta hayvan görsem dayanamam ac hayvan görsem cantamda mutlaka mama vardır. Demek istediğim bnm ve üc bes insanın cabası yetmiyor bir düzelme ol uyor ve bu durum bende git gide takıntı halini aldı
Neden kedilerin köpeklerin birçok yavrusu oluyor hiç düşündünüz mü? Çünkü bir kısmının ölmesi gerekiyor. Peki Türkiye'de durum nasıl? Yavruları besleyerek hepsini yaşatarak doğanın dengesini bozuyorsunuz. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama durum böyle değil. Örneğin kediler 1000 tür canlıyı öldürebilir ve kedi nüfusunu ortalamanın dışına çıkartarak kuşların böceklerin ve diğer küçük memelilerin soyunun tükenmesine yol açıyorsunuz. Lütfen davranışlarınıza geniş çerçeveden bakın. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçekten öyle mi diye bir sorgulayın
Napalim ac kalın lan diye suratlarına tükürüp geçelim mi ?
Eceliyle olmeyenleri kesip atalım mı?
Bu ne muhteşem pırıltılı bir beyin
Verin de bi kaç gün takılalım!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?