Sokak hayvanları

Aslında biraz da buraya konu açma sebebim sanki sacmalama ya duyarlı insanlarda çok cümlesine kendimi inandırmaktı. O yüzden birilerinin bizde şunu yaptık demesi beni çok mutlu ediyor
Gerçekten üzülmekte haklısınız herkes bir kap yiyecekleri birsey koysa çok güzel olur dün akşam yürüyüş yaparken birinin mama koyduğunu ve bir kedinin ye iştahla onu yediğini gördüm koyan kişiye okadar dua ettim ki hava buz gibi çok mutlu oldum

Ben konu sahibine gereksiz yüklenildiğini düşünüyorum. Kendisi de zaten söylemiş dışarıda yediğim yemekle birçok hayvan doyardı diye. Bu kadar abartı tepki verilecek hiçbir şey yok. Aslında hem kendisini hem de insanları eleştirmiş bence

seni çok iyi anlıyorum ben. tıpkı seni gibi hissediyorum. evimde 4 sokak kedim var sokaktan aldığım.ama ben dışardakilere çok çok üzülüyroum. nasıl dayanıyorlar ne yapıyorlar.sürekli huzursuzum mutsuzum bu sebepten. ve insanlardan nefret ediyorum. onlar üşümezmişmiş, onlar avlanırmışmış. yok kuş yakalarmışmış fare yakalarmışmış...yetişemiyorum çok hayvan var ve ben çokkk üzülüyrum.kış mevsimşnden nefret ediyorum. aynen sıcak evde oturmak bana batıyor içim rahat değil hiç...daha bu sabah düşündüm.çok param olsa kocaman bir arazi alır oraya ısıstmalı bir barınak yapar her gördüğüm hayvanuı toplar , mama su varilleri koyardım diye...

aynen arkadaşım. dışardakiler aklıma geldikçe evdeki kedilere sarılıyorum. evdekiler yatakta rahat rahat uyurken dışardakiler aklıma geliyor hep

aynı bende sizin gibiyim bu cok fazla hassas olmamızdan kaynaklı. sokakta hıcbır kedı kopegı doyurmadan gıdemıyorum sankı yalnış bırsey yapmısım gıbı gelıyor ıcım ıcımı kemırıyor onun doydugunu gorunce ıcım rahat yoluma devam edıyorum o kadar cok merhametsız sorumsuz ınsan varkı bu tamamen farklı bırsey ya ınssanın ıcınden gelmesı lazım yapın edin demekle olcak iş degil kış mevsımını cok severım normalde ama ne zaman yagmur yagsa kar yagsa ıcıme bir ok saplanır o canları dusunurum emın olun tum hayvanseverlerin ortak sorunu bu. aslında sorun demeyelım ortak hissiyatımız. samimiyetsız buluyorum dıyenler olmus bu o kadar hassas bır konuki boşverin buraya yazmayı yüzlerine haykırsanız dahi anlayamazlar diyorum ya cok uç bir konu sacma sapan konusanlar olcaktır sinirlerin zıplamasındansa bence gönderiyi kaldır. şahsen ben boyle ınsanların oldugunu dahi kabullenmek istemiyorum

Bende takintiliym ve bende kıştan nefret ediyorum. Gece köpek seslerine uyanir oldum yazın daha çok havlarlar uyanmam ama smdi biri hav dese pencereye kosuorm aç kaldı açlıktan bagirio die. Sürekli mama almaya calisiorm mahallede köpek çok çöplerin yanına mama birakiorm yinede içim rahat deil ulasamadgm çok hayvan var. Böyle napcaz blmiorm çaresiz kalmaktan nefret ediyorum

Benim 5 kedim var. 3 ünü 15 günlükken annesinden ayırıp sokağa atmışlardı biberonla büyüdüler. 2 de yavruları (torunlarım oldu ) kendi mahallemdeki sokak kedilerini düzenli beslerim çantama da mama koyarım ama baktıklarım arasında ölen oluyor, hastalanan oluyor. İnsan olarak elimizden geleni yapmalıyız bu bizim sınavımız ama yapmayanların da sınavı. Allah merhamet edene merhamet edilir diyor. Unutmayın o dilsizlerin sahibi Allah. Biz sadece rızıklarına vesilyeiz. O yüzden bu kadar kendinizi bu konuya odaklayıp üzülmeyin. Herkesin düşünce biçimi aynı değil ne yazık ki. Biz elimizden geleni yapacağız gerisi Allahla o vicdanı olmayan insanlar arasında. O masumlarda Allaha emanet

evet bende koyuyorum kuru ekmekleri biraz iri çekiyorum bulgurla karıştırıyorum yiyor kuşlar ama komşular çok şikayet ediyor çok kuş geliyor pencereleri kirletiyor diye kışın ortasında tek dertleri bu

evet bende koyuyorum kuru ekmekleri biraz iri çekiyorum bulgurla karıştırıyorum yiyor kuşlar ama komşular çok şikayet ediyor çok kuş geliyor pencereleri kirletiyor diye kışın ortasında tek dertleri bu

Bu tiplerden birinin saçını elime alıp dolayasim var ciddiyim .
Bu hayvanlar yüzünden psikopat oldum ben .
Yetişemiyorum ben evde uyurken kimbilir kaç hayvan ac ..
Açlık ne zor diye düşünüyorum..
Keşke hepsine elim dokunabilse
Keşke yararı olmayanlar en azından zarar vermese ..
Keşke herkes evindeki bir tabak çorbasını paylaşabilse
Dünya çok kötü

malesef benimde boğasım geliyor

Ben sizi cok iyi anladim cunku ayni durumdayim.Tek basima mahalledekiler icin barinma ve doyurma yonunden elimden geleni yapiyorum ama bende hep uzgunum mutsuzum.Bazen bende duyarsiz olsaydim gormeden bakmadan gecebilseydim diyorum.Harcadigim yani lukse harcadigim her kurus vicdan azabi oluyor.Evde kendi kopegimiz var cins diye almadim esim koyden yavruyken getirdi kirma bur kopek cins nedir onu bile bilmezdim.Kopek kopekdir benim icin.Mahallede baktigim her gun ilacini verdigim ve kulube yaptigim hasta bir kopek var.Anneleri olmus yavru bir suru kedi var arabalarin altinda eziliyorlar.Bahcedeki kulubeye koydum buyuyene kadar burda bakayim dedim.Kacip gittiler.Kucuk cocugum var okula goturup getiriyorum odevleri ev isleri.Yinede vaktimi ayiriyorum elimden geleni yapiyorum para harciyorum ama yetmiyor.Koydugum su mama kaplarini kulubeyi caliyorlar.Hayvanin boynuna 50 lira verdim ilacli tasma aldi ertesi gun calmislar.

Kış mevsimini, karı, yağmuru bu yüzden pek sevmem. Aklıma hep sokaktaki hayvanlar geliyor. Biz sıcak evimizde tok otururken bir yerlerde hayvanlar aç titriyor. Masumlar.

Neden kedilerin köpeklerin birçok yavrusu oluyor hiç düşündünüz mü? Çünkü bir kısmının ölmesi gerekiyor. Peki Türkiye'de durum nasıl? Yavruları besleyerek hepsini yaşatarak doğanın dengesini bozuyorsunuz. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama durum böyle değil. Örneğin kediler 1000 tür canlıyı öldürebilir ve kedi nüfusunu ortalamanın dışına çıkartarak kuşların böceklerin ve diğer küçük memelilerin soyunun tükenmesine yol açıyorsunuz. Lütfen davranışlarınıza geniş çerçeveden bakın. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçekten öyle mi diye bir sorgulayın

Ben hayvanları çok severim ama sadece kedileri köpekleri değil, diğer türleri de. O yüzden bu yazıyı yazdım.

Son düzenleme:

O insan bile diyemediğim yaratıklara lanet ediyorum. Ya yardım etme, sevme, bakma. Tamam. Bari bu muhtaçlara yapılan yardımı bozma be vicdansız. Bari zarar verme. İnsan ol. İşlerine geldi mi ağızlarından Allah lafı düşmez de, Allahın yarattığı canlara eziyet etmeyi hak görürler kendilerine. Çok sinirlendim. İçimden ne küfürler ne beddualar geçiyor bunlara.

Bizim bildiğimiz kolları bacakları kesilen kediler köpekler silahla vurulan yunuslar harici bir sürü duymadığımız görmediğimiz insan demeye dilimin varmadığı yaratıklar tarafından öldürülen canlar varken ben de nacizane 3-5 kedi kuş beslemeye çalışıyorum. Ekolojik dengeye çok bir zarar verdiğimi düşünmüyorum.
İnsan eliyle ölen hayvanlar çokken bir kaç tanesini soğuktan korumak, yemek vermek dengeyi bozmaz herhalde

Söylediğiniz mantıklı ancak doğal ortamları katledilmiş ve çöpten beslenmelerine sebep olunmus, üstelik (zorunlu olarak) sürekli kısırlaştırılan hayvanların dengesini zaten bozuyoruz.

O haberleri gormemek icin pek cok face instgrm grubundan ciktim. Psikolojim cok bozuluyor. Evde kedilerimiz var sokaktan alinan canlar. Bahcede filan beslediklerimiz. O kadar kotuluk yapilan bu ulkede azicik bir sey ve caresiz hissediyorum.

Bireysel olarak gerekeni yapiyorsaniz
Cevrenizdekileri de bu konuyla ilgili ikna etmeye calisiyorsaniz baska yapacak bir seyiniz yok.
Takinti yaptiysaniz bu bir hastalik,tedavi olmaniz gerekir

Napalim ac kalın lan diye suratlarına tükürüp geçelim mi ?
Eceliyle olmeyenleri kesip atalım mı?
Bu ne muhteşem pırıltılı bir beyin
Verin de bi kaç gün takılalım!!

Napalim ac kalın lan diye suratlarına tükürüp geçelim mi ?
Eceliyle olmeyenleri kesip atalım mı?
Bu ne muhteşem pırıltılı bir beyin
Verin de bi kaç gün takılalım!!

Bu bilimsel bir gerçek. Kendi vicdanınızı tatmin edeceksiniz diye doğanın dengesini bozamazsınız. Tek söylediğim kediler ve köpekler fazla ürediği için doğanın dengesinin bozulduğu oldu. Ben sizin gibi cahilce hakaret ederek bu gerçeği söylemiyorum. Belgeselde dahi anlatılan bir durum bu.

Ayrıca ben tek bir canlıya vicdan besleyen bir insan değilim. Kuşlara sincaplara da vicdan besliyorum. Bir canlının soyu sırf biz insanlar egomuzu tatmin edeceğiz diye tükeniyorsa ben buna da üzülüyorum. Hayvanlara zarar veren insanların karşısında ilk ben dururum. Bu yüzden hayvanları zehirleyenlerin de, fazlasıyla bir türü besleyerek diğer türleri tehlikeye atanların da karşısındayım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…