- 10 Ekim 2014
- 33.009
- 148.758
- 798
- Konu Sahibi Elifbetull
-
Neden kedilerin köpeklerin birçok yavrusu oluyor hiç düşündünüz mü? Çünkü bir kısmının ölmesi gerekiyor. Peki Türkiye'de durum nasıl? Yavruları besleyerek hepsini yaşatarak doğanın dengesini bozuyorsunuz. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama durum böyle değil. Örneğin kediler 1000 tür canlıyı öldürebilir ve kedi nüfusunu ortalamanın dışına çıkartarak kuşların böceklerin ve diğer küçük memelilerin soyunun tükenmesine yol açıyorsunuz. Lütfen davranışlarınıza geniş çerçeveden bakın. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçekten öyle mi diye bir sorgulayın
Ben hayvanları çok severim ama sadece kedileri köpekleri değil, diğer türleri de. O yüzden bu yazıyı yazdım.
Napalim ac kalın lan diye suratlarına tükürüp geçelim mi ?
Eceliyle olmeyenleri kesip atalım mı?
Bu ne muhteşem pırıltılı bir beyin
Verin de bi kaç gün takılalım!!
Bu bilimsel bir gerçek. Kendi vicdanınızı tatmin edeceksiniz diye doğanın dengesini bozamazsınız. Tek söylediğim kediler ve köpekler fazla ürediği için doğanın dengesinin bozulduğu oldu. Ben sizin gibi cahilce hakaret ederek bu gerçeği söylemiyorum. Belgeselde dahi anlatılan bir durum bu.
Ayrıca ben tek bir canlıya vicdan besleyen bir insan değilim. Kuşlara sincaplara da vicdan besliyorum. Bir canlının soyu sırf biz insanlar egomuzu tatmin edeceğiz diye tükeniyorsa ben buna da üzülüyorum. Hayvanlara zarar veren insanların karşısında ilk ben dururum. Bu yüzden hayvanları zehirleyenlerin de, fazlasıyla bir türü besleyerek diğer türleri tehlikeye atanların da karşısındayım.
Neden kedilerin köpeklerin birçok yavrusu oluyor hiç düşündünüz mü? Çünkü bir kısmının ölmesi gerekiyor. Peki Türkiye'de durum nasıl? Yavruları besleyerek hepsini yaşatarak doğanın dengesini bozuyorsunuz. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama durum böyle değil. Örneğin kediler 1000 tür canlıyı öldürebilir ve kedi nüfusunu ortalamanın dışına çıkartarak kuşların böceklerin ve diğer küçük memelilerin soyunun tükenmesine yol açıyorsunuz. Lütfen davranışlarınıza geniş çerçeveden bakın. İyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçekten öyle mi diye bir sorgulayın
Ben hayvanları çok severim ama sadece kedileri köpekleri değil, diğer türleri de. O yüzden bu yazıyı yazdım.
Meraba kızlar. Ke dimi nasıl anlatsam bilmiyorum ama kış gelmesinden nefret eder oldum. Sokakta aç kedi köpek var soğukta donuyorlar diye düşünüyorum ve sıcacık evim bana batıyor.. yada çıkış dışarda yemek yiyoruz örneğin verdiğim paraya inanın oturup ağlayasım geliyor bu parayla onlarca köpek doyardı diye.. dışarı her çıktığımda bi kedi köpek buluyorum üzülüp dert edecek.. gerçekten bu kdr olmamak istiyorum çok yıpratıyor ama elimde değil. Yanımdan geçen insanlara bağırasım var burada yavru bir köpek var ve hava cok coğuk neden onu görmüyorsun vicdanın nerde diye ama insanlar bana bunları deyince eminim Manyak muamelesi yapacak.. lütfen bana şimdi aç insanlardan filan bahsetmeyin onlar içinde yeterince üzülüyorum ama en azından onlara yardım etmeyi görev bilen daha çok insan var onlar derdini anlatıyor.. ya o sokaktaki masum yavru kime ne anlatacak.. Bnm gibi olan var mı bana bir yol gösterin
Sanırım ben kendimi tam anlatamadım. İnanın şunu yaptım bunu yaptım demek istemiyorum ama arkadaşlar yanlış anladığı için yazıyorum evimde üç sokak kedisi var 1i sakat. Çantam sürekli mama doludur. Ne zaman hasta bir hayvan görsem alır götürürüm veterinere cebimde param var yok bakmam. Ama demek istediğim bnm yada sizin çabalarınız yetmiyor soğuktan donan köpekler var bunlar Ne olacak gördükçe psikolojim bozuluyor bunlara ne yapabilirizdi. Lütfen anlamadan siz ne yaptınız tarzında eleştirmeyin..
Benim de başıbos kedi köpek gorunce sinirim bozuluyor. Odum patliyor, yuruyemiyorum, yolumu değiştirmek zorunda kaliyorum, bazen taksiye biniyorum. Bazen mal gibi titreme geliyor korkudan. Yabanci insanlarin pesine takiliyorum bazen. Gozunu seveyim Avrupanin. Sahipsiz bir kopek, bir kedi goremezsin sokaklarda. Boylece ne siz uzulurdunuz aclar diye, ne benim odum b.kuma karisirdi korkudan. Yani bu is bizi asar. Devlet meselesi bu.
Benim de başıbos kedi köpek gorunce sinirim bozuluyor. Odum patliyor, yuruyemiyorum, yolumu değiştirmek zorunda kaliyorum, bazen taksiye biniyorum. Bazen mal gibi titreme geliyor korkudan. Yabanci insanlarin pesine takiliyorum bazen. Gozunu seveyim Avrupanin. Sahipsiz bir kopek, bir kedi goremezsin sokaklarda. Boylece ne siz uzulurdunuz aclar diye, ne benim odum b.kuma karisirdi korkudan. Yani bu is bizi asar. Devlet meselesi bu.
Niye korkuyorsunuz ki, hadi büyük köpeklerden ben de bazen tırsıyorum, ama kedi ne yapabilir Allah aşkına? Onlar zaten bizden korkuyor, çoğunda insan korkusu var yemek verirken bile bırakıp gidiyorum ben ortalıktan kaybolunca çıkıp yiyorlar, o kadar korkmuşlar insanlardan. Bence insanlar daha korkunç hayvanlardan.
Siz de hayvanseverler olarak sahip cikin gidip sahiplenin. Biz de hayvanlari uzaktan severler olarak mutlu mesut korkusuzca dolasalim sokaklarda. Kimse uzulmesin.Avrupa sokakları pırıl pırıl ve hiç başıboş hayvan yok, inanılmaz insani yöntemleri var, hayvanları barınağa alıp, sahiplenilmeyeni 45 gün sonra öldürüyorlar. Hem de uyutma denen işlem maliyetli geldiği için zehirli mama ile yapıyorlar, ne temiz sokaklar değil mi .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?