Sokak hayvanları

Kediler kopekler hakkinda yorum yaparken sanki vahsi dogada yasiyorlasmis gibi yorum yapiyorsunuz ya insan deli oluyor.
Kac tane kedi devamli sincap,kuşla besleniyor yahu???? Ben hep çöp karistirmaya calistiklarini ve kafelerde yiyecek beklediklerini goruyorum. Avlanabilseler dayak yemeyi goze alarak oralarda 2 lokma icin beklemezler dimi?

Kendiniz ormanin ortasinda mi yasiyorsunuz ya da koy gibi biyerde yasiyorsunuz heralde.
Sehrin ortasinda ben sincap gormedim hic.

Zaten biz beslesekte daha yaşina basamamis kedileri arabalarin ezdigini cok gordum, insanlarin keyfii öldurdukleri???
Korkmayin istesekte o kadar yaşatamiyoruz zaten hepsini. Tutturmussunuz bir doga doga...

Napalim ac kalın lan diye suratlarına tükürüp geçelim mi ?
Eceliyle olmeyenleri kesip atalım mı?
Bu ne muhteşem pırıltılı bir beyin
Verin de bi kaç gün takılalım!!

Vallahi o yorum benim de kanımı dondurdu. Karşımızda aç bekleyen, gözümüze bakan kediye " sen de yaşamayıver arkadaş" mı diyeceğiz yoksa... sinirlerim bozuldu.

Hayır " güzel bir vicdan rahatlatma yöntemi bulmuşsunuz, tebrik ederim" diye ironi yapılacak yanı bile yok.

Fazla ürediği için doğanın dengesini bozan insanları ne yapacağız? Bir fikriniz var mı? Bana kalsa yok olması gereken bir sürü zararlı, vicdansız insan da var ama bir şey diyemiyorum. Bana kalsa dışarıda aç gezen kediyi köpeği değil, bu tür insanları beslemeyelim artık.

O dediğiniz şey de vahşi doğada oluyor ayrıca. Bir aslanın ceylan avlanıp yemesiyle, şehrin ortasında aç gezen kedi köpek bir değil. İzlediğiniz belgeseller sanırım sokağınızda gezen yardıma muhtaç hayvanı kovalayın demiyor. Yanlış yorumluyorsunuz duyduğunuzu. Sizin mantığınızla bakarsak koskoca veterinerlik bilimini de hiçe saymamız lazım.

Şaka mısınız? Ölmesi gerekiyor nasıl bir tabir ya? Kimsenin ölmesi falan gerekmiyor. Kısırlaştırma yapılmadığı için düzensiz ve fazla ürüyorlar, bakımsızlıktan ölüyor yavrular da.

20 yıldır hayvan besliyorum ; tek başıma hiç bir yere bağlı olmadan gayret ediyorum. 20 yılda şunu öğrendim ki çevrenizle iyi ilişkiler kurup onları da alıştıracaksınız. Şu an oturduğum siteye taşınalı 1,5 yıl oldu, çocuklardan başladım, sonra yetişkinlerle selamlaştıkça onlar da etkilendi bu durumdan. Geçen kar yağdığında sitenin muhtelif yerlerine 7 tane kedi evi yerleştirdim, içlerine birer polar battaniye koydum, bir kaç saat sonra besleme için çıktığımda evlerin hepsinin önünde yemek vardı, kimi kuru mama, kimi tavuklu papara, kimi de ne bulursa koymuş kaplarda. Evlerin içlerine ilave kazaklar, eski hırkalar koymuşlar. Sitemiz tenha bir yerde ve etrafımızda çok fazla köpek var, bir kaç gündür site dışına çöp konteynırlarının yanına köpekler için mama çıkartıyorum, yöneticiden rica ettim, ortalığı kirletmiyorum su kaplarını attırmayın dedim, dün akşam baktım aşağı bloktan insanlar plastik kaplarda yemek taşıyor site dışına, çevreye rahatsızlık vermeden teşvik edici şekilde besleme yaparsanız insanlar destek veriyor. Site içinde çok kedi var ama önüme gelen yere mama koymuyorum, sabah erken işe giderken ve gece 23:00 civarı ortalık sakinken besliyorum hayvanları, arkamda çöp, artık bırakmamaya azami dikkat ediyorum. Tek başına çaba hiç bir zaman yeterli değil, çevrenizi teşvik etmeye çalışın biraz daha içiniz ferahlar

Benim de başıbos kedi köpek gorunce sinirim bozuluyor. Odum patliyor, yuruyemiyorum, yolumu değiştirmek zorunda kaliyorum, bazen taksiye biniyorum. Bazen mal gibi titreme geliyor korkudan. Yabanci insanlarin pesine takiliyorum bazen. Gozunu seveyim Avrupanin. Sahipsiz bir kopek, bir kedi goremezsin sokaklarda. Boylece ne siz uzulurdunuz aclar diye, ne benim odum b.kuma karisirdi korkudan. Yani bu is bizi asar. Devlet meselesi bu.

İki sorum olacak ;

1 - Şehrin göbeğinde doğa var da biz mi görmedik ?
2 - Tıp biliminin ısrarla yaşattığı fazla insanoğlunu ne yapacağız, hani şu doğayı kendi malıymış katledip oraya buraya beton döken, zibilyon tane canlının kanına giren insanoğlu var ya o ne olacak ???

Hanımlar,
rica ediyorum üsluplara dikkat edilsin, polemiğe de girilmesin.

Doğal seleksiyon var zaten, insan türünde güçlü olan yumurtalar canlıya dönüşür, kediler zayıf ve hayatta kalamayacak yavrularını doğum sonrası yer, tavuklar solucan ve keneleri yiyerek azaltır, zayıf olan kuş yavrusu yuvadan düşer bir daha yuvaya alınmaz ve ölür vs vs örnekler çoğaltılabilir.

Bir de doğal sebeplerle olmayan elemeler vardır, örneğin şu an kış mevsimindeyiz, zavallı kediler arabalarınızın motor kısmına giriyor ısınmak için, kaputlara vurmayı unutuyorsunuz ve ölüyorlar, sokakta donarak ölüyorlar, insanların parke taşlarıyla vurması sonucu ölüyorlar.

Rica ediyorum konu farklı boyutlara taşınmasın, kavga çıkmasın.

Niye korkuyorsunuz ki, hadi büyük köpeklerden ben de bazen tırsıyorum, ama kedi ne yapabilir Allah aşkına? Onlar zaten bizden korkuyor, çoğunda insan korkusu var yemek verirken bile bırakıp gidiyorum ben ortalıktan kaybolunca çıkıp yiyorlar, o kadar korkmuşlar insanlardan. Bence insanlar daha korkunç hayvanlardan.

Avrupa sokakları pırıl pırıl ve hiç başıboş hayvan yok, inanılmaz insani yöntemleri var, hayvanları barınağa alıp, sahiplenilmeyeni 45 gün sonra öldürüyorlar. Hem de uyutma denen işlem maliyetli geldiği için zehirli mama ile yapıyorlar, ne temiz sokaklar değil mi .....

Elinde balik posetiyle bir grup kedinin arasindan gecmeye çalışalım mi? Cete kesiliyorlar basimiza. Uzerine ziplayan mi dersin. Hayir tbir tirmalasa hadi doktora, kuduz asisiyla ugras vs.

Siz de hayvanseverler olarak sahip cikin gidip sahiplenin. Biz de hayvanlari uzaktan severler olarak mutlu mesut korkusuzca dolasalim sokaklarda. Kimse uzulmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…