- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
- 358
- Konu Sahibi carmenares
-
En cok o bebege üzüldüm
Şiddet olması için ne yapmış olması gerekti acaba,çocuga sormak lazım
Bencede onlara güzelce anlatmak lazım. Bende sizin gibi haksızlık karşısında susamıyorum hemen tepkimi ortaya koyuyorum. Ben biraz fazla ileriye gidiyorum sanırım,sokakta markette vs. nerede görsem haksızlık hemen müdahale ediyorum. Eşim bana Bir gün biri tarafından ya dayak yiyeceksin yada çok agır hakaret yiyeceksin diyorah işte sokakta olsam hemen yanlarına damlar hayat derslerime başlardım. ama az çok aşinayım çocuklara, sokakta rastlarsam bu konuyu açıp sosyal mesajlarımı dikte etmeyi düşünüyorum açıkçası...
Adam 2 oğlu, karısı ve k.validesiyle geldi dün sahile. Yanımıza açtılar şemsiyeleri.
Çocuklar heyecandan yerlerinde duramıyorlar tabii.
Karı koca kalan eşyaları getirmek için ayrıldılar. Küçük oğlan deniz yatağını kaptığı gibi suya girdi.
5 dakika sürmedi açılması. Rüzgar savurdu çocuğu. Anlamadık bile ne olduğunu. Fark edince, eşime fırla dedim.
Neyse yetişti çıkardı çocuğu, kıyıda anneanne perişan, diğer çocuk şokta, ufaklık su yutmuş, korkmuş, titriyor eşimin kucağında.
On dakika sonra karı koca geldiler. Önce kadın bağırmaya başladı çocuğa, tabii çocuk daha fazla ağladı. Derken adam iyice sinirlendi. Çocuğu bacağından tutup saallaya sallaya götürmeye çalıştı, bir yandan da "hem suçlu hem güçlü, sen kesmezsen ben keseceğim o sesini" diye bağırıyor.
Kadın önüne geçti "yapma herkes bize bakıyor" diye (bu lafına da çok üzülmüştüm) Adam tek hamlede yere savurdu kadını.
Çocuğu alıp götürecekken eşim geçti önüne "Bilader bi suya gir istersen" dedi.
Çok geçmeden çekip gittiler zaten.
Eğlenmeye gelmişlerdi oysa. Kadın kaldığı süre boyunca ağladı. Adam çekti gitti. Çocuk sinir krizi geçirdi.
Çok zor değildi o çocuğa sarılıp sakinleştirmek, biraz kumda oynamak.
Bencede onlara güzelce anlatmak lazım. Bende sizin gibi haksızlık karşısında susamıyorum hemen tepkimi ortaya koyuyorum. Ben biraz fazla ileriye gidiyorum sanırım,sokakta markette vs. nerede görsem haksızlık hemen müdahale ediyorum. Eşim bana Bir gün biri tarafından ya dayak yiyeceksin yada çok agır hakaret yiyeceksin diyor
Yok etmediler.offf çok üzüldüm çok... Allahım resmen hastalıklı nesiller yetiştiriyoruz. Nasıl bir psikoloji nasıl bir sevgi eksikliği... Dediğiniz gibi çok mu zor çocuğa sarılıp şükretmek? Eşinize teşekkür bile etmemişler sanırım, bir de sakinleştirmeye çalışmış insan utanır da söz dinler! Bilemiyorum nereye gidiyoruz böyle... O çocukların yaşadığı travmayı düşündükçe içim acıyor...
...
Toplum içinde yapmasa evde yapacak o kadinda hiç sesini çikarmayacak. Ben de bebeğe üzüldüm böyleleri üreyemese keşke.işte ben de biliyorum da bir de burası küçük memleket polis bana "bizi niye meşgul ediyorsun haanım?" bile diyebilir. ama en azından bir caydırıcılık olurdu. rezalet çıksa belki en azından toplum içinde bir daha cesaret edemezdi dağ ayısı
Eşim jandarma geçenlerde hastaneden ihbar gelmiş kadina şiddet olayi var diye eşim gitti saat 11 de 1 saat sonra geri geldi kadin düştüm diyormuş. Hastanelik olmuş ama şikayetçi olmuyor.
Toplum içinde yapmasa evde yapacak o kadinda hiç sesini çikarmayacak. Ben de bebeğe üzüldüm böyleleri üreyemese keşke.
Yok etmediler.
Ondan da geçtim, çocuğun yanına oğlumla oturup oynamaya çalışınca öyle bir baktılar ki haddini aşıyorsun, dediler resmen.
Çocuğa su götürdüm, "gerek yok" deyip kestirip attılar.
Haklısınız, şiddet içinde büyüyen çocuklar "kadına şiddetin derecesini" belirliyorlar.
Tolumca ruh sağlığı berbat, şiddete aşina, bağırmayı iletişim, psikolojik şiddeti üstünlük olarak gören bir nesil yetiştiriyoruz.
Ben şahit olsam anında polisi aradım. Şerefsiz köpek...
Böyleleri nin gücü ancak kadına yeter...
Gerçekten çok üzücü böyle ruh hastalarını yetistirenlede biz anneleriz erkektir yapar zihniyeti ne zaman son bulursa böyle çirkin olaylarda o zaman son bulur diye düşünüyorum ama çok zor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?