Soma'daki Canlar

Ülkemi çok seviyorum ama utanıyorum burada yaşadığım için. Çocuğumu burada yetiştirmek zorunda olduğum için. Maden kazalarında Türkiye dünyada 3. sıradaymış. Ülkeler geliştikçe bu önlemleri almak zorundadır. Bakın gelişmiş ülkelerde böyle durumlar hangi tarihte yaşanmış ve şu anda alınan önlemler nelerdir. Evet 9 ay önce milletin seçtiği manisa milletvekillleri araştırma önergesi vermiş ama sonuç yok etten püften önergeler diye ret edilmiş. İçimiz yanıyor ... Kiminin hem eşi hem kardeşi yok ortada. Soğuk hava depoları canlarla dolu. Nasıl müdahale edilebilirdi bilmiyorum ama sonuç bu olmamalıydı...

Hala rakamın şokunu atlatamıyorum.
201 can ne demektir tek seferde? Ne demek yahu ne demek?
Hastalık değil, savaş değil, insansız uçakların dolaştığı teknoloji seviyesindeyken bir kazada 201 can ne demek?..
Nasıl bir utançtır bu.
Benim sokağa çıkacak yüzüm yok. İnsanların yüzüne bakamayacak kadar utanıyorum.
Dört ay önce teftişe giden o müfettişlerin boğazından bugün nasıl yemek geçiyor?
Bir ay önce o soru yönergesini reddeden kalemler bugün nasıl nefes alabiliyor?
Allah'ım delireceğim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah rahmet eylesin. Olaylar olduktan sonra ne desek bos. Milletimiz bunu da unutur en kisa zamanda. Sonra birileri cikar "olum madencinin kaderi guzel olduler " der. Herkes hayatina geri doner. Olen madencilerin aileleri haric. Onlar bu aciyi bir omur yureklerinde tasir.. hayatlarindaki bosluk hic kapanmaz....

samsung

Son düzenleme:
Soma daki canlar,analarının ,babalarının kuzuları,sabilerin babaları bir avuç kömür uğruna hergün canlarını riske attılar
ve gün geldi canlarını da verdiler.
Hepimiz gibi ben de çok üzgünüm.
Sabah sayıyı haberlerde duyduğumda lokma geçmedi boğazımdan.
Kapılarda bir umut bekleşen o ailelerin çaresizliği çok acıydı.
Allah ailelerine sabır versin.
İhmali olanların ise ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum.
Cezalandırılsınlar ki diğer maden işletmelerine örnek olunsun,alınacak tedbirler es geçilmesin,bile bile insanlarımız ölüme gönderilmesin.

çok zor çok. insan konuşmayı bırak içindekileri yazarken bile düğüm düğüm oluyor. şimdi nefes alıyorum ama onlar kaç nefeslik ömürleri kaldı şu anda. acı içinde bekleyen kim bilir kaç kişi var şu anda. ölümümü bekliyorlar kurtarılmayımı. Rabbim ailelerine sabır versin bizden alsın sabrı onara versin.

çok acı 201 can..anne babaları eşleri çocukları kaç yanan yürek eder..

Allah sabırlar versin çok zor..

ama bunun kadar acı olan da olayın unutulup gidecek olması, araştırılmaması, yine güvenliğin sıfır olacak olması

Allah ailelerine sabır varsın her ölüm erken ölüm demişler bunlar en erken ölüm kendimi o ailelerin yerine koyamıyorum bile nefesim kesiliyor Allah ım sen yardımcıları ol.Siyasiler hepten pişti zaten onlar hep mağdur zalim biziz.Allah ım ne anneler bekliyor dışarda eşler çocuklar bebekler sen onlara acı.Yüreğim kaldırmıyor tv ye bakmıyorum ben ama bunu yaşayanlar var

Boğazım düğüm düğüm
Yeraltının Kahramanları , Siyaha bürünmüş dünyalarında umutla azimle gelecek için karaya bulananlar.
201 Masum can ...201 amca dayı, baba, abi, kardeş, çocuk 201 can.
Senin gözyaşlarına kurban olayım .
Senin çocuguna abla eşine dost olayım ....
.

İçerde hala kurtulmayı bekleyenleri düşündükçe göğsüm sıkışıyor.
Yangın hala devam ediyormuş.
Karanlık, sıcak, oksijen yok. Sevdikleri geliyor belki gözlerinin önüne ama çıkış yok.
Minyatür cehennem sankii sanki koca bir katil dünyanın en büyük fırınını kurmuş.

bugün tüm Türkiye için acı günüdür
bugün hepimizin içine kara kanlar oturmuştur
bugün gözler yaşlı, yürekler yaslı...
bedenim belki şu anda pc başında, iş başında
ama ruhum; maden ocağının dışında, eşini, kardeşini, evladını bekleyen canların yanında
ama ruhum; hastane kapısında sevdiğinden iyi haber bekleyen canların yanında
ama ruhum; evinin tam ortasına ateş düşmüş canların yanında....

Rabbim yar ve yardımcıları olsun.. Vefat edenler için Allah'tan rahmet diliyorum. Vefat edenlerin yakınlarına Rabbim sabırlar versin çok üzücü bir haber..

Kime ne ki orada insan hayati mi gidiyor,kalanlara ne oluyor?
Insan hayati ucuz bu ülkede.
Birde maaslar 1200 tl mi?
Öyle diyordular haberlerde,hayir bunca canin vebalini nasil omuzlarinda tasiyorlar bu yetkilimidir nedir,o ki baska insanlarin hayatini hice sayanlar.

Siz unutun o güzel günler görecegiz günesli günler görecegiz cocuklar demeyi.
Bu insanlar yer altinda günes yüzü
göremeden can verdiler.
Amaaaan ya Vatandasini dogayi katletmek icin katleden insanlar insanmidir?

ALLAH ım yardım etsin dayanma gücü versin bu acı Türkiye nin hepimizin acısı..abim akut kurtarmada şuanda soma da yardım etmeye çalısıyor ALLAH ım onlarında yanında olsun.

"çizmelerimi çıkarayım mı? sedye kirlenmesin.."

çok üzgünüm Allahım yardım etsin ailelerine.. geride kalanlara ve bizlere..

Her şeyi kapattım sessizlikte oturuyorum. Sabahtan beri o kadar çok göğsüm sıkıştı ki düşünmemeye çalışıyorum hala kurtarılmayı bekleyenleri.
Sorulacak çok soru var. Ama bu sefer sormaya bile halim yok. Şoku atlatamıyorum hala. Bi ses hala kafamda 200 can ne demek diyip duruyor.

Kader, şehit oldular gibi dini açıklamalarla geçiştirilecek bir kara olay daha.
Bir haftaya kalmaz gündemden düşecek. Ateş düştüğü yerde yanmaya devam edecek. İnsanı kahreden, bu ülkede yaşadığına bin pişman eden bir facia.
Bir tane ama bir tane yetkili çıkıp da istifa etmiş değil.

dopdolu içim, kalbim. öfke bedenimden taşıyor. işe yürürken ağladım yol boyu, hala ağlıyorum. ben böyleysem o ateş düşen evler ne haldedir.
205 ve içerde 350-400 kişi. nerden baksan 1000 kişiyi yakar, kavurur bu acı.

bu kaza değil, cinayet. ilk defa yaşanan bir olay değil bu, uzay gemisi çakılmadı bu gariplerin kafasına ya da Elf ler saldırmadı zehirli oklarıyla. 12 yılda 10850 diyor istatistikler. 10000 candan hiç mi bir şey öğrenilmez. eşek olsa öğrenir de önlemini alır.

fakirsen, muhtaçsan öl gitsin bu ülkede ama yeter ki o beylere bişi olmasın.

ben mi verdim o firmaya işletme iznini, o müfettişler kimin adamı acaba? 15 yaşında çocuk melek olmuş, gitmiş. kavun deposuna koymuşlar o gencecik bedenini, insan demez mi 15 yaşındakiler meydanda diye höykürüyosun da 15 yaşında çocuğu madene neden mahkum ediyorsun diye.

her biri ayrı dramdır eminim yoksa kim 1000-1500 tl için girer cehennemin 7.katına.

kimin suçu, günahı varsa, kimse bu işlerin sebebi cezasını en acı, fitil fitil versin ama nerdeeee adam hala çıkmış sayılara takılmıyoruz diyo, yas ilanı için başbakanı bekliyo. yazıklar olsun be. biz tutarız yasımızı, biz ağlarız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…