Soma'daki Canlar

Aci cekmekis olsunla yeterki ;((

İnsan insanlığından utanıyor böyle anlarda.
o çırpınan ana babaların yüreğindeki yangını ne söndürecek.
Bu kadar ucuz işte insan hayatı ülkemizde.
Aldığım maaştan utanasım var.
Ben utanırım ama yata yata çalışıp! ta hala ekmek yediği yere küfreden
bi takım zatların ortasındayım ve görüyorum ki utanmıyorlar.
"bir ekmek parası için bu yaşananlar rezillikmiş"
öyle beynimde dönüyor bu laf.
Ne bileyim tuhaf duygular içindeyim hepimiz gibi.
Bir yanda yatan ve 3 milyarı az bulanlar bir yandan da bir ekmeğe bir can verenler.
Çok sinirlerim bozuk.Eğri doğru karışmış ülkemde.
Allahım sen hak yiyenleri,hakka girenleri bildiğin gibi yap Ya Rabbim.

O lafı söyleyen kazayı yorumlayan Prof. Orhan Kural
Ancak orada bir ifade hatası var, karbonmonoksitten ölenler acı çekmez, bunu hissetmez manasında söylemiş. Sonradan açıklık getirip özür diledi

evet haklısınız bende buldum gerçek haberi. işte her duyulana inanmamak lazım... tşk ederim.

o kadar öfkeliyimki buna sebep olan ihmali görmezden gelen,tedbir almayan sözde yetkililere Allah her iki dünyadada size yaptıklarınızın bedelini ödetsin üzerinizde kaç insanı gözyaşı,umutlarıi,feryadı ve üzüntüsü var kim bilir

Maalesef ki bu halkın, fakirlerin derdi, baştakilerin değil. Olsaydı böyle olmayabilirdi.
Oturduğu döner koltuğundan dünyanın parasını alanlar, en lüks konutlarda yaşayanlar, bu ülkenin kaymağını yiyen kesimin umurunda olduğunu sanmıyorum.
Midem bulanıyor...

Son düzenleme:

İşin gerçeğini araştırınca bende öğrendim. tşk ederim.

ALLAH hepimizi korusun

Ya bu acı geçer mi...Özellikle "sedye kirlenmesin çizmemi çıkarayım mı" diyen o güzel gariban işçiyi gördüm ya...İpler koptu bende. Ne yapacağız biz ne gelir elimizden bilmiyorum...Offff

Burdaki yorumları okuyamadım bile hemen gözlerim doluyo içim acıyo çok çok üzüldümmm yaa hepsinin yakınlarına allah sabır versinnn tarifi olmayan bi durum

Selalar verildikten sonra ipler koptu bende. Yeni biraz kendime gelebildim.
Pencere açık, dışarıda güneş var. Sokakta çocuklar oynuyor, korna ve araba sesleri.
Birisi sabah dokuzdan beri çatısını tamir ettiriyor. Tak tak tak.
Bir uçak geçiyor şu an.
Bebek ağlamasıyla karıştı sesi.
Oyun oynayan çocuklar bakkala gitmek için annelerinden bağırarak para istiyorlar.
Kuş cıvıltıları eksik değil. Hava da güzel.

Hayat devam ediyor ya, ona gıcık oluyorum.
İçimden bi ses çık pencereye bağır diyor çoluk çocuk payla hepsini. Oynamasınlar.
Kuşları sapanla vurasım var.
Hayatın devam ediyor oluşuna sinirleniyorum.

Ne olurdu ki bari hiç olmazsa 1 günlüğüne milletçe çoluğumuzla çocuğumuzla yas tutsak?
Nolur bi günlüğüne milletçe bilinçli olsak? Sussak?
Nolur şu ev hanımları tv'ye bakıp beş dk üzüldükten sonra, neyse diyip normal hayatına devam etmese? Çorba pişirmese bugün?
Bugün yemek yemesek milletçe nolur yani?

Yerin altında hala yüzlerce insan var. Yaşıyolarsa, yaşayanlar karanlıkta, yanlarında arkadaşlarının cesetleriyle oturuyolar sessizlikte. Karınları aç. Zehirleniyorlar yavaşça.

Bişeyler yapmak istiyorum deli gibi ama ne bilmiyorum, kafam çalışmıyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Burada bir arkadaşımız ilk sayfalarda yazmıştı. Eniştesi orda çalışıyormuş ve eniştesi o vardiyada 800 kişi çalışıyor demiş.
Ne kadarı nerede bilinmiyor. Ama en gerçek rakam bu duyduğum.

Maalesef milletçe uyuşmuşuz
Sokaklarda tık yok
Olmamış gibi herkes
Boşa dememişler ateş düştüğü yeri yakar diye
Biz böyle oldukça, daha çok alırız böyle kara haberler
Onlar bizden insanlar, nasıl katlettiniz diye ses eden yok ki

Açıklama yaptılar arkadaşlar. Şu saatten sonra canlı işçi çıkarma konusundaki umutlarının tükendiğini söylediler...

Evet vardiya değişim saatiymiş o sebeple 800 kişi madendeymiş o saatlerde

sürekli artıyo ölü sayısı, gözlerim sürekli doluyo birde selalar eşlik ediyo üzüntümüze.

İşin içinde öyle cümleler var ki. Rant sağlamsk için verilen ihaleler, maden şirketinin sahibinin birinin kankası olup da bankalar tarafından koruma altına alınması, daha birçok çevrilen iş. Okumadım bile doğru düzgün. İlgimi çekmedi hiçbi haber. Haksızlıkları da yolsuzlukları da canlarına batsın, okumadım bile. Okunası değil çünkü. Gerçekliklerine dahi inanmak istemiyorum.
O filmlerde betimlenen kötü kalpli bencil zengin fabrikatörlerin varlığına.
Hanselle Gratel deki kötü cadı gibi masal zannettim öyle karakterleri bunca zaman. Hala bile inanasım yok. İnanmak istemiyorum.
800 kişinin kaçı kurtuldu? 20 mi? 30 mu?

çok fazla tanıdığım var ölen, aynı köyden 15 kişi düşünün, 2 kardeş, biri canlı biri kayıp, annem her telefonda bir felaket haberi daha veriyor. bizim oralar hep maden ara ara olur böyle kazalar daha 6-7 ay önce öldü birisi ama ne önemi varki o canın işçi parçası işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…