Soma'daki Canlar

Canım yanıyor
Sedyeler bir bir çıkıyor içerden . Bir umut diyorumm Allahım nefesi karanlığa yenilmemiştir inşallah diyorum .
Hepsinin yüzü kapalı
Hepsi karanlığa ugurlanıyor.
Yanlışlıkla birinin battaniyesi açıldı kapkara yüzü yüreği cesur insanın ....

allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin inşallah daha fazla olmaz rakamlar yaralılarda en acil şekilde şifalar bulurlar söylenecek söz bile ne yazıkki

tüm türkiyenin başı sağolsun Allahım sabırlar versin eşlerine..anne babalarına..çocuklarına...tüm ailelerine sabırlar ver sin Rabbım...cok buyuk bı acı umarım ölü sayısı yükselmez...yaralılar taburcu olur...Allahım sabırlar versın...Allahım rahmet eylesin...

Onlara bu dünyada bir şey olmaz
Tek umudum ilahi adalet
Rabbim süründürsün hepsini
Öyle doluyum ki, bir sürü isyan var içimde ama boğazımda bir öküz oturuyor sanki
Sadece dua edebiliyorum...

Bugün bu maden kapatılır.
3 gün sonra açılır.
Ekmek davası uğruna canını feda edecek binlercesi gelir madenin kapısına,iş için,ekmek için.
Onlar da hazırdır bi avuç kömür için can vermeye.
Ben haberleri izleyemiyorum şu an ama haber sitelerinde gördüğüm fotoğraflara bile bakamıyorum.
Gözyaşlarım akıyor istemsiz.
Bir ekmek uğruna canlarını vermiş bu insanların ailelerini hangi kelime teselli etsin ki.
15 yaşındaki günahsız gencimizi bile sokmuşuz madene.

Son düzenleme:
Hangi cümle bu acıyı karşşılar ki bu durumda. Rabbim sen ekmek parası uğruna , çoluk çocuğunun rızkı peşinde, alnının teriyle çalışıp can veren işçilerimizin mekanlarını cennet eyle. Ailelerine çok büyük sabırlar ver... Sebep olanlardan da hesabını sorarsın elbet. Bizim böyle içimiz yanarken, sebep olanlar, ihmal edenler nasıl uyuyacaklar, nasıl nefes alacaklar bilmiyorum...

Uzun zamandır yaşanan en büyük felaket
Allah ölenlere rahmet geride kalan yakınlarına sabır versin
Yaralılara şifa nasip etsin
İçeri de kalan canlı kalan bir kişi bile varsa ona ulaşırlar inşallah
Neden kıymet verilmiyor bu işçilerimize anlayamıyorum

yani her şey bir yana ( yok bakan istifa etmeli, yok iş güvenliği bla bla) benim anlamadığım daha doğrusu kafamı karıştıran bir şey var. madende yangın var ve maden içindeki canlar için oksijen veriliyor e oksijende yanıcıdır. nasıl olacak? oksijen olmasa karbonmonoksitten ............

ALLAH'ım sen yardım et. hem içeride canıyla boğuşan emekçilere, hem yardım edebilmek için dışarı da çırpınanlara, hem de emekçi yakınlarına...

ALLAH'ım sen rahmet eyle. vefat eden madencilerimize...

ya birde kulaktan bir şey duydum. yetkili midir bakan mıdır bilmiyorum ama ''karbonmonoksit zehirlenmesi ile ölmek güzeldir'' demiş. doğru mu bu haber?

Allah kahretsin bu işte sorumlu olanları. Yüzlerce aile kahroldu, bitti sayelerinde.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O lafı söyleyen kazayı yorumlayan Prof. Orhan Kural
Ancak orada bir ifade hatası var, karbonmonoksitten ölenler acı çekmez, bunu hissetmez manasında söylemiş. Sonradan açıklık getirip özür diledi

şimdi izledim. yeğenim 15 yaşında madendeydi diyen adama muhabir başka sorular sorunca kafam karışık diye cevaplamadı. çalışan bilinçsiz, çalıştıran bilinçsiz, biz çok bilinçsiz bir milletiz. anlaşılan, bilinçlenene kadar hep beraber daha çok ağlayacağız.

ayrıca ölü sayısı belli olduğu halde medyaya yayınlamama baskısı yapıldığını okudum. halk duymayınca ölüler dirilecek mi?

her şey hükümetin rahat etmesi üzerine ayarlanmış. delirmem an meslesi.

Türkiye genelinde şu anda sela veriliyor...Daha dün bu canlar yaşıyordu bu saatlerde ve şimdii............Geride kalanlar...Allahım Tek dileğim eğer kurtuluşları yoksa ölümden canları az yansın..Hissetmesin acıyı..İki kuruş ekmek parası için gözleri açık gidecekler belki ama canları acımasın ne olur Allahımmm...Ve bir mucize olsunda kurtulan olsun Hepsi gitmesin...Yürekler yanmasınnnnnn

Sela başladı burda da.
Selayı duyunca artık dayanamadım, koyverdim.
Hiç tanımadığımız insanlar için, bizim mahallemizde sela okunuyor.
Ne yazacağımı bilemez oldum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sabahtan beri bakıyorum başlığa.
Yazacak hiçbir şeyim yok.
Sela başladı burada da.

Şuan işyerindeyim ve camiden sela sesi geldi
Soma'da şehit olanlar için sela okundu, ve başsağlığı dilendi, gözlerim dolu dolu oturuyorum sabahtan beri,
Ne kadar acı Allah'ım sabır ver diye dua ediyorum, Allah'ım kimse fakir olmasın, kimse madende çalışmak zorunda kalmasın, madenler kapatılsın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…